Yleinen
31.3.2016

HIUKSET KEVÄTKUNTOON

HIUKSET KEVÄTKUNTOON

Instagramia (@essipieces) seuraavat, varmaan huomasivatkin jo, että kävin viime viikolla piiiiitkästä aikaa kampaajalla. Hiuskuontaloa oli fixattu viimeksi lähes vuosi sitten ammattilaisen toimesta, joten johan oli jo aikakin. Juteltiinkin jo helmikuussa kaverini Heidin kanssa mahdollisesta hiusprojektista, sillä mun on jo pitkään ollut tarkoitus lähteä aste asteelta tavoittelemaan sitä omaa luonnonmukaisempaa väriä. Niinpä sovittiin mulle aika Heidille ihanaan Loihtimoon ja potkaistiin projekti käyntiin!

Mun kaveripiiristä löytyy monen monta tukkataikuria, ja Heidille menin tällä kertaa ekaa kertaa tukkahommiin, vaikka ripsissä on tullut käytyä useaan otteeseen. Olin valinnut muutaman inspiskuvan Instasta mukaani ja niiden pohjalta lähdettiin rakentamaan ensimmäistä steppiä kohti fressimpää lookkia. Edellisen kampaamokäynnin ja tämän tuoreimman välillä olin taas sortunut pelaamaan markettikamalla tyvikasvun piiloon muutamaan kerran, ja saksia hiukset eivät olleet nähneet sitten viime toukokuun. Voitte siis varmasti kuvitella hiuksien kunnon, kaksihaaraisia joka puolella, kuivat latvat ja haalistunut väri tyvikasvun kera. Heidiltä kaivattiin siis aikamoisia taikoja. Niitä tehtiinkin, ja lopputulokseen ei voi olla kuin tyytyväinen. Kaunis liukuväri ja tyvikin muutaman asteen vaaleampi kuin edeltäjänsä.

Mitäs te pidätte?

HIUKSET2 HIUKSETTässä teille vähän konkreettista kuvamatskua ja lähtökohdat, mistä muutos aloitettiin. Olihan tuo hiuslook aivan karmivassa kunnossa, mutta onneksi nyt niin paljon hyvinvoivempi ja kauniin värinen.

HIUKSET1

Juteltiin Heidin kanssa kaiken muun lomassa myös hiusten värjäämisestä näin raskausaikana. Aihe on mietityttänyt paljon, ja se oli yksi isoimmista syistä miksi en enää halua pelleillä värien kanssa itse. Kieltämättä kaikenmaailman kemikaalit on alkanut viimeaikona muutenkin mietityttämään mitä enenevissä määrin. Olen lukenut paljon aiheesta ja päätynyt kuitenkin siihen tulokseen, että kohtuukäyttö myös hiusten värjäämisessä on ihan OK. Tätä mieltä oli myös Heidi, alansa ammattilainen, ja kertoi myös, että heillä käy paljon asiakkaina odottavia äitejä, vaikkakin ihmiset ovat selkeästi myös nykyään varovaisempia näissä asioissa. Itse yritän venyttää näin raskausaikana värjäyksen väliä mahdollisimman pitkäksi, ja luultavasti ennen synnytystä kampaajalla tulee kipaistua vielä kertaalleen.

Kuinka te olette toimineet värjäämisen kanssa odotusaikana? Värjännyt ihan normitahtiin vai pitäneet paussia? Tästäkin taitaa oikeastaan olla kahta koulukuntaa, toiset pidättäytyvät täysin ja osa ei nää värjäämisessä ongelmaa.

Niin ja jos Jyväskylän alueella on ihmisiä vailla luottokampaajaa, niin täältä lähtee suosittelut Heidin ja Loihtimon suuntaan. Tsekatkaa sivut ja varatkaa aika – se KANNATTAA!

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Ne ketkä on ikinä Raija Karan luonnoilla käyneet kosmetiikan kemikaaleista, ainesosista ym. (Nainen joka tietää niistä asioista kaiken faktan ) Tietää, että mikään hiusväri ei vaikuta millään tapaa raskauteen/vauvaan 🙂 (toivottavasti siis muutkin tietää vaikkei olis käynyt:D) jos se jotain vaikuttaa niin omaan ihoon minkä kanssa väriaine on kosketuksissa jos on allerginen. Mutta mikään aine ei imeydy verenkiertoon siitä hiuspohjasta eli kulkeudu mihkään. Jos sitten ei syö sitä ainetta 😀 kuten ei toisinkaan päin, eli mikään hoitava aine ei imeydy hiuspohjan kautta ihon sisälle, olispa se helppoa sillä tyylillä saadakin sitä intensiivistä hoitoa tukkaan 😉 niin kauan kuin olen ollut kampaajapiireissä on tällä asialla aina kaksi ryhmää, jokainen kuulukoon kumpaan parhaaksi näkee, mutta kumpikaan ei ole väärin!:) kannattaa silti aina tietää faktat näissäkin asioissa.

Minä värjäsin esikoisen odotusaikana hiuksia useastikin siihen asti kunnes sain allergisen reaktion hiusväristä, ei minulla ollut tietoa taikka muutenkaan ei niin varauksella -07 suhtauduttu vielä odotusajan hiusten värjäykseen.
Islaa kun rupesin odottamaan muistin allergisen reaktioni ja muutenkin olin tietoisempi riskeistä joten Islan odotusaikana en värjännyt ollenkaan hiuksiani, muutenkin tuosta jäi päälle aika laiska värjäystahti muutoinkin ja käynkin mieluten kampaajalla värjäämässäkin sen kerran kun värjään. 🙂

Mä en ite värjännyt raskausaikana ku mietitytti liikaa ne kaikki myrkyt mitä siinä väriaineessa on.. Mut ei kai se tosiaan haittaa jos ei usein värjää raskaana ollessa 🙂

Moi, halusin tulla kiittämään sinua kun aikaisemmin kirjoitit sairastuneesi raskausaikana kilpirauhasen vajaatoimintaan. Asia jäi mieleen ja nyt kun olen raskaana niin ajattelin että täytyy tarkistuttaa arvot (sukurasitetta löytyy). Olen nyt raskaana rv 10+6 ja tänään sain soiton neuvolasta että minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta ja thyroksinit aloitettava 50mgx1. Ilman vinkkiäsi en olisi pyytänyt lähetettä labraan ja vajaatoimintani olisi jäänyt huomioimatta, pelottavaa ajatella. Joten iso kiitos sinulle<3

Mä pelaan varman päälle ja oon jättänyt värjäämiset raskausaikana väliin. Koska ei tosiaan voi tietää, ehkä parinkymmenen vuoden päästä päivitellään että miten 2010-luvulla ei yhtään tajuttu kemikaalikuorman seurauksia – oon jostain lueskellut, että esim syytä siemennesteen laadun huononemiseen länsimaissa ei tarkkaan tiedetä mutta yksi epäilys on ollut ympäristön kemikaaleissa. Toisaalta hiuksista nyt mitään ei kroppaan imeydy että sikäli ajattelis ettei haittaa ole, mut mut.. Varman päälle on silti menty täällä 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *