Yleinen
29.3.2016

VÄHÄN ERILAINEN PÄÄSIÄINEN

VÄHÄN ERILAINEN PÄÄSIÄINEN

Pääsiäinen oli ja meni jo, meillä todella erilaisissa merkeissä mitä oltiin suunniteltu. Torstaina sain kesken päivän puhelun Milan päiväkodista, että tytöllä on noussut kuume ja perjantaina sitten tauti paljastui vatsataudiksi. Mila oli ekaa kertaa tosi kipeä, eikä jaksanut töhöttää lainkaan normaaliin malliin. Nukkui monet päiväunet ja hamusi syliä jatkuvasti ihan reppanana. Iltaa kohden tapahtui kuitenkin ihmeparantuminen ja ennen unia tuli jo normaalit iltavillit. Pieni selvisi siis vain muutamalla vatsan tyhjennyksellä ja jo lauantaina oli ihana energinen itsensä!

PÄÄSIÄINEN5 Milan sairastuminen oli kuitenkin vasta alkusoittoa, vaikka lauantaina luultiin jo, että Nikon kanssa säästyttiin tartunnalta. Lauantaina myöhään illalla Niko kuitenkin oli alkanut oireilla, kun mä olin ystävän illanistujaisissa pyörähtämässä. Rajua oksentelua onneksi kesti vain alkuyön ja seuraavana päivänä Nikolla oli enää vatsa sekaisin ja kuumeinen olo. Sunnuntaina mä sitten puunasin koko kämpän siinä toivossa, että kodista saataisiin pöpövapaata aluetta ja olin jo ihan varma ettei tauti enää mulle tulisi kun ei ollut pienimpiäkään oireita. Toivossa oli hyvä elää, siihen saakka kunnes illalla kello löi 10. Yhtäkkiä pahanolon aalto vierähti kropan läpi ja samantien myös mä pääsin halailemaan pönttöä. Sitä kestikin sitten koko yön läpi, hyvin rajuna. Vesikään ei pysynyt sisällä ja aamullakaan ei hellittänyt. Sain sitten rajuimman version luultavasti norosta, ja täytyy sanoa, että ihan välillä pelotti masussa matkaavan pienen vuoksi. Koko eilinen meni ihan koomassa ja sohvalta ei montaa kertaa uskaltanut nousta, onneksi tänään alkaa jo olo pikkuhiljaa helpottaa.

PÄÄSIÄINEN4 PÄÄSIÄINEN1

PÄÄSIÄINENVaikka koko pääsiäinen meillä menikin lähestulkoon sisätiloissa ja moni suunniteltu kiva meno jäi välistä, niin yritettiin mahdollisuuksien mukaan tuoda tänne tautipesäänkin vähän pääsiäisfiilistä. Tiedossa oli alkuperäisen suunnitelman mukaan viikonlopulle parit lastensynttärit, grillikauden avaus naapureiden kanssa, suklaamunametsästys lähimetsässä ja vaikka mitä, mutta ainahan ei kaikki mene niinkuin on ajatellut. Kotona sitten katettiin sunnuntaina pääsiäisbrunssi, vaikka Niko ei silloin pystynyt oikein mitään vielä syömään, ja myös pääsiäispupu oli käynyt piilottamassa ympäri taloa Milalle muutaman makean yllärin. Onneksi toissa viikonloppuna päästiin Milan kanssa virpomaan, jotta ihan kaikki perinteet ei jääneet paitsioon tänä vuonna.

PÄÄSIÄINEN3 PÄÄSIÄINEN6 Eniten tässä sairastelussa on näinä päivinä tehnyt tiukkaa noi ihanat aurinkoiset kelit, kun on joutunut ihastelemaan niitä vain ikkunan läpi. No onneksi Niko ja Mila pääsivät eilen jo vähän haistelemaan raikasta ilmaa ja nauttimaan auringon säteistä ulos. Jospa sitä itsekin tästä alkaisi toipumaan kunnolla – täytyy nimittäin sanoa, että on muuten ainakin triplasti kamalampi tauti vielä raskaana, edelleenkin voimat ihan nollassa. Tätä tautia on kyllä ihan hirveästi liikenteessä just nyt, tuntuu että viimeisen parin viikon aikana tosi moni tuttu on ollut vatsataudissa, joka on käynyt sitten myös koko perheen läpi. Mites teillä, oletteko käyneet tän kevään tautirumban läpi vai vielä onnellisesti säästyneet?

PÄÄSIÄINEN2

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille, palataan pian taas kivojen juttujen parissa!

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Joo mahatauti kävi täälläkin edellisviikonloppuna. Miehellä tosi raju, mä selvisin muutamalla oksennuksella ja pieni ei onneks saanut ollenkaan. Sitä on kyllä tosi kovasti liikkeellä nyt.
Mulla oli kans oksutauti viime talvena kun olin raskaana ja sehän vasta oli aivan kauhee kokemus. :s
Tiia

Voi ei :/ Vuosi sitten Pääsiäinen sujui meidän perheellä suurinpiitein tällä samalla kaavalla ja olin itse myös raskaana puolivälin kieppeillä. Ihan puistattaa vieläkin 😀 Onneksi se on nyt ohi siellä. Mukavaa kevättä ja aurinkoa teille!

Siis meillä oli toi sama tauti pariviikkoa sitten ja voin sanoa että kamalin tauti ikinä! Mulla iski se meidän perheestä kaikista kamalimmin, ja oikeesti istuin pöntöllä ja puklasin samaan aikaan ja tätä kesti tunnin välein 12h 😀 Toivoin jo yhessä välissä kuolemaa, se oli jotain ihan hirveetä. Vaikken siis raskaana ole. 😀 Vesikään ei tosiaan pysynyt sisällä! Olipahan puhdistunut olo taudin jälkeen :`D Mut onneks kun toi tauti iskee, ni se menee tosi äkkiä ohi. 🙂 Oottepahan nyt sairastaneet ton ! 🙂 Ihania kuvia Essi <3 – Mia, Nea, Ella

Meillähän ollaan oltu nyt jatkuvasti kipeenä, on kahlattu alkuvuonna kaikki mahdolliset taudit: korvatulehdukset ollu molemmilla, Vilmalla virusperäinen nielutulehdus ja Alinalla kaks virusperäistä keuhkoputken tulehdusta. Nyt sitten viimeisimpänä tuli vesirokko, juuri sopivasti pääsiäiseksi! No Alinalla sitä ei vielä oo ollu, joten varmaan parin viikon päästä täällä sairastupaillaan taas. Josko sitten olis tän kevään sairastelurumbat sairasteltu. Tosin päiväkodissa jyllännyttä oksennustautia ei saatu, tytöt tais olla ryhmän ainoita jotka sitä ei saanu (IHME!). Vaikka olivat just sillon hoidossa, ku ekat oli sairastuneet.

Tsempit oksutaudista toipumiseen!

Onneksi on säästytty rajuimmilta pöpöiltä, lapset ovat paristi olleet kipeenä talven aikana. Onni että olitte Nikon kanssa eriaikoihin kipeänä !

Meillä kiersi vatsatauti sekä sen perään influenssa miehellä ja 6kk vauvalla. :/ Muilla oli onneksi rokote, joten selvittiin vähän vähemmällä. Toivon et nää keväiset ilmat vie taudit mennessään. 😀

Mulla ollu yhdessä raskaudessa kaks krt paha ykä mutta hengissä selvittiin.. Viimeksi sain yrjötä rv34 kera kahden lapsen kanssa samaa aikaan .. Luksusta. Nyt 1.5v oltu selvillä vesillä taudista.. Sitä ootellessa?

Yhhyh.. Mulla oli viimeksi noro Minin raskausaikana, vieläpä siinä 35 viikolla et sai ihan pelätä ettei synnytys käynnistyisi siitä hyvästä. Toistaiseksi vältytty tän kevään osalta, toivotaan että vältytään myös jatkossa!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *