Yleinen
4.3.2016

MARIANNEJUUSTOKAKKU KEVÄÄN HERKKUHETKIIN

MARIANNEJUUSTOKAKKU KEVÄÄN HERKKUHETKIIN

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa.

kruoka

Lauantaina houstasin jälleen lastenvaatekutsuja, ja ne aiheuttivat hieman päänvaivaa tuttuun tapaan, sillä en ollut joulun jälkeen leiponut yhtikäs mitään. Muutenkin makeiden herkkujen leipominen tapahtuu tässä talossa ainoastaan hyvästä syystä, eli tiedossa täytyy olla jotain spesiaalimpaa, että syntyy jotain pannaria ihmeellisempää. Luovuuden puute vaivasi alkuun kunnes hiffasin, että eihän mun tarvitse kun pistäytyä nopeasti K-ruoan sivuilla nappaamassa inspiraatiota matkaan ja alkaa suunnitella.

Eikö Mariannejuustokakku kuulosta jo pelkästään paperilla ihan superhyvälle? Siltä se myös näytti ja poimin sen oitis tarjoilupöydän päätähdeksi. Sen ympärille oli helppo lähteä kasaamaan muita tarjoiltavia, sillä eihän tuollaisen herkun rinnalle tarvitsisi välttämättä mitään. Kuitenkin kutsuilijoita oli tulossa viidestätoista kahteenkymmeneen, joten pelkkä kakku ei tällä kertaa riittänyt. Mariannejuustokakun kaveriksi tarjoilupöytään valikoin brookies-leivoksia, juustoja rypäleiden ja suolakeksien kanssa, sekä omia lemppareita – ciabatta viipaleita pestolla, miniluumutomaateilla ja mozzarellalla.

kruoka1

Mä oon itse suuri juustokakkujen ystävä, ja marianneversio meni nyt ekaa kertaa kokeiluun. Voin ilokseni todeta, ettei tämä kakku tuottanut todellakaan pienintäkään pettymyksen tunnetta. Kakku oli juuri niin herkullinen miltä se kuulostikin. Tässäpä siis resepti jakoon, jotta tekin pääsette nauttimaan tästä kevään herkullisimmasta kakkukaverista.

MARIANNEJUUSTOKAKKU

Pohja:

1pkt Fazer Marianne – täytekeksejä

75g voita

Täyte:

6 liivatelehteä

2rkl maitoa

2prk Pirkka vispikermaa

1rs (180g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa

1rs (200g) Pirkka turkkilaista jogurttia

1ps Fazer Marianne crush – rouhetta

1/2dl sokeria

Pinnalle:

1/2 pkt Fazer Marianne – täytekeksejä

Fazer Marianne – rakeita

Resepti K-ruoan sivuilta ja uusimmasta K-ruoka lehdestä.

kruoka3Kakku onnistui tosi hyvin, vaikka mulla tuppaa usein olemaan vähän ongelmia liivatteen kanssa. Pienen erheen tein myös ohjetta tulkitessa, ja pohjaan heitin vain puolikkaan keksipaketin, vaikka siihen olisi vaadittu koko paketin sisältö. No ohuella pohjalla kakkua oli ainakin helppo leikata!

kruoka4Koristuksien kanssa luotin tällä kertaa täysin myös ohjeeseen, vaikka usein tykkään varioida ja tehdä omalla twistillä. Keksien ja Marianne-rakeiden luomaan huolettomaan runsauteen ihastuin kakun ulkonäössä eniten jo ohjeeseen törmätessä. Pinnalle laitettavista herkuista oikeastaan koostuukin koko kakun juju. Keksien ja karkkien ansiosta kakkuun tulee selkeämmin alkuperäisten klassikkomakeisten vibat, suussa rouskuva minttu ja ihana täyteläinen suklaa. Tästä ei enää minttusuklaan ystävien kakku parane!

kruoka2

Nyt muuten ehdottomasti kannattaa testata Mariannekakkua omassakin keittiössä, sillä Instagramissa potkaistaan käyntiin hauska kisa. Eli leivo oma Mariannejuustokakku, jaa kuva Instagramissa tägeillä @kruoka ja #kotikeittiössä. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 2.5.2016 yksi 50 euron arvoinen lahjakortti K-ruokakauppaan. Hyvin yksinkertaista ja lisää voit lukea kisasta k-ruoka.fi/kotikeittiossa. ONNEA SKABAAN!

kruoka5

Kevään tuorein K-ruoka lehti on muuten juuri ilmestynyt! Se on jälleen kerran pullollaan ihania reseptejä ja ruokavinkkejä tuleville viikoille – mukaan lukien tämän ihanan Mariannekakun reseptin. Kannattaa ehdottomasti napata mukaan kun kipaisette seuraavan kerran K-ruokakaupoissa!

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Kylläpä näyttääkin hyvältä!

Essi

Suosittelen kyllä testaamaan, maistuu nimittäin vähintään yhtä hyvältä kuin näyttääkin 😉

Nam! Millon tulee niitä maanantaina tälle viikolle lupailemia postauksia? Netflix-suosikkeja, meidän päivä ja raskausajan pukeutumisesta? Mietin vaan, että et ehkä enää viikonloppuna ehdi noita kaikkia postaksia tekemään! 😉 Ja sit tietty se raskausviikko postaus!! Ihanaa maaliskuuta just sulle! <3

Essi

Tää lomaviikko hujahti kaikessa touhussa niin nopsaa, että nuo postaukset jää ens viikkoon. Mila tuli eilen vielä kipeäksi, joten toi meidän päivä siirtyi tältä päivältä toiseen. Aina ei voi pitää suunnitelmista kiinni vaikka kuinka haluaisi :/ Netflix suosituksia tulee tänään illalla vielä! 🙂

Kiitos Suvi ja samoin sinne <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *