Yleinen
28.2.2016

18. RASKAUSVIIKKO

18. RASKAUSVIIKKO

Kivaa sunnuntaita tyypit! Me vietetään keskipäivää Milan kanssa kaksin kun Niko on duunijuttuja hoitamassa näin sunnuntainakin. Neiti tuijottaa joka viikonloppuiseen tapaan Frozenia ja mä sillä aikaa tulin kirjoittelemaan menneen viikon odotusfiiliksiä ja tuntemuksia. Eilinen hässäkkäpäivä ja Pompin kutsut on kostautunut tänään kyllä aika jäätävänä väsymyksenä, mutta kyllä tää tästä taas. Onneksi hiihtoloma viikko on edessä päin!

Viime viikko meni taas vaihteeksi vaihtelevalla menestyksellä, mitä tulee tähän paksuna oloon. Kävin maanantaina kunnon lenkillä pitkästä aikaa ja sainpa sen seurauksena ensi kertaa kokea mitä on symfuusikivut. Aivan jäätävää, ja tuo alapään kipuilu on kyllä jatkunut alkuviikon jälkeenkin heti jos olen kävellyt paljon tai ollut jalkeilla useamman tunnin. Milan aikaan tälläistä kipua ei edes viimeisillä viikoilla ollut, ja tällä tokalla kerralla paikkojen hormonaalinen löystyminen on alkanut selkeästi ekaa kertaa aiemmin. Kuinkahan mä oikeesti kuljen loppuraskaudesta, kun jo nyt puolen välin hujakoilla saa vaappua kuin olisi kakat housussa? Ai että sitä tunteekin taas itsensä hehkeäksi ja hyvinvoivaksi!

18viikko Eilen illalla kutsujen lomassa yksi ystäväni teki mulle toistamiseen sormustestin, niin että testi näyttää kuinka monta lasta ja minkä sukupuolisia he ovat. Testi tehtiin saman henkilön toimesta kuin viimeksi keväällä, silloin testi näytti, että meidän lapsiluku on kaksi, ja että tytön lisäksi saisimme tytön. Tällä kertaa kuitenkin se toinen tyttö oli muuttunut pojaksi. Hitsin vitsit kun oma olokin sanoo enemmän poikaa, mutta sitten lähes kaikki muut tutut ja läheiset lyövät lähes vetoa, että tyttö sieltä olisi tulossa tälläkin kertaa. Mitäs te veikaatte?

Mila on niin hurjan ihana odottava isosisko, etten kestä. Masu saa päivittäin pusuja ja haleja. Päiväkodissa leikitään kotia ja jutellaan vauvasta, Murulle höpötetään masun läpi ja tyttö suunnittelee kuinka vauva saa sitten kesällä hänen sänkynsä ihan ikiomaksi. Saa nähdä koska odotus alkaa käydä liian pitkäksi? Heinäkuuhun kun on vielä aika pitkä matka…

18v

Eilen siis pyörähdettiin jo 19. raskausviikolle ja rakenneultraan ei ole enää kuin 2viikkoa aikaa. Vihdoin se alkaa ihan oikeasti olla lähellä! Tulevan viikon aikana pikkusintti masussa saavuttaa jo 18cm pituuden ja painoakin kerrytetään sinne 250gramman hujakoille. Äidin näkökulmasta masu kyllä jatkaa hurjaa kasvuaan viikko viikon jälkeen, onneksi paino ei kuitenkaan nouse samaa vauhtia. Liikkeitä tunnene silloin tällöin, mutta kyllä se istukan sijainti edessä vaan vaikuttaa tosi paljon. Jos se olisi takana, tuntisin varmasti jo myllerrystä paljon useammin ja vahvemmin! No onneksi siellä masussa vahvistutaan jatkuvasti ja luultavasti muutaman viikon päästä tuntee ne potkubileet varmasti jo ihan erilailla.

Kuinkas siellä muut kesävauvojen odottajat voivat? Joko se energinen keskiraskaus tuntuu olevan käsillä?

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Mie veikkaan tyttöä! Ihan on semmonen olo että pikkusisko siellä Milalle majailee.. <3 Voi iiks mikä masu!!

Essi

No et oo ainut 😀 Rupee kyllä jännittämään ihan sikana päiväpäivältä, pianhan se ehkä nähdään, että onko kaikki muut oikeassa tytön suhteen ja vai saako ite naureskella kuinka on ollut tyyliin ainut poika-lottoaja 😀 Pääasia tietty että kaikki vaan ois hyvin <3

Toi sormustesti on kyllö jännä, meille tähänastiset näyttänyt oikein, kolme tyttöä. Nyt näyttää poikaa mut sukupuoli ei selvinny rakenneultrassa jalkojen välissä olleen napanuoran takia. Saapa nähdä, lähipiirillä se testi on menny pelottavan oikein aina.
Toivottavasti sulla ne kivut helpottais pian, mulle ei niitä vielä pahemmin oo tullu onneksi. Nyt rv 22+4

Essi

Vitsii 😀 Tosi monella muullakin se on pitänyt paikkaansa, ihan hullua! Ja teitä pidetään vielä jännityksessä <3

Mulla liitoskivut alkoi joskus rv 10 kieppeillä ja ajattelin että huhheijaa mitähän tästä tulee mutta nyt olen saanut reilu pari viikkoa ”nauttia” ko kivuista vain sillloin tällöin, nyt rv 24+1. Maha on jättimäinen esikoisen raskauteen vertattuna :’D Olo on jo nyt raskas, tukala ja turvonnut. Mutta onnellinen <3 Tsemppiä odotukseen, seurailen blogiasi nyt useammin kun odotetaan lähes samaan aikaan 🙂 Meillä myös nyt 2v tyttö jo odottaa malttamattoman vauvaa :))))

Essi

Mullakin oli liitoskipuja Milasta jo tosi aikasin, mutta ei ne kyllä tälläsiä ollut 😀 tää on jotain paljon karmeempaa!Voi kumpa mullakin hellittäis nää jossain vaiheessa, vähän kyllä pelottaa…
Kiitos tsempeistä, ja niitä myös kovasti sinne <3 Molemmat varmasti ollaan sen tarpeessa tulevien kuukausien aikana 😉 Kiva kun käyt lukemassa, toivottavasti viihdyt jatkossakin sitten kun vauvat on syntyneet. Onnea odotukseen <3

Itsellä nyt viikkoja 20+4 ja olo on energinen..ajattelin että se ei koskaan ala, koska muutama viikko sitten olin vielä ihan koomassa. Täällä kans jännätään rakenneultraa, joka siis huomenna. Ei ole mitään tyttö-poikaoloja, ennestään on siis yksi tyttö. ?

Essi

Ohoh, no onneksi se energisyys vissiin ennemmin tai myöhemmin aina saapuu 🙂 Täälläkin tosiaan koomailu alkaa helpottaa, vaikka väsypäiviäkin vielä on. Voi että, siellä on siis ollut jännä päivä tänään <3 Olihan kaikki hyvin? Saitteko veikkausta kumpi olisi tulossa?

Laitoinkin tuossa uusimpaan postaukseesi, että poika tulee tällä kertaa ja kaikki oli hyvin ?

Hei! Mulla ainakin toisessa raskaudessa nuo kivut hävisi jossain vaiheessa eikä tulleet enää uudestaan. Ekasssa raskaudessa ei ollut. Joten toivotaan että sullekin vielä loppuvat 🙂

Essi

Jee eli toivoa on 🙂

Meillä oli sama tilanne että itsellä ihan satavarma poikaolo mutta koko suku ja lähipiiri löi vetoa että tyttö on! No viime viikolla rakenneultrassa saatiin kyllä varma veikkaus että poika se on! Ollaan vielä erikseen menossa yksityiselle 4D-ultraan mutta kyllä tällä hetkellä aika vahvasti luotan tähän omaan äidinvaistoon ja siihen että poika tulee 😀 nyt rv 21+4 eli heinävauva tulossa!

Essi

Ihanaa, onnea poikalupauksesta <3 Mun usko alkaa omaan oloon horjumaan kyllä aina kun joku uus sanoo, että tyttö sieltä tulee 😀 Hitsi, vielä pari viikkoa pitäisi jännittää 🙂 Onnea odotukseen sinnekin, kiva kun niin moni tuntuu saavan myös heinävauvan <3

Mä uskon tommosiin ´´hömpötyksiin” aika vahvasti mikäli testin tekee ja tulkitsee osaava henkilö, joten kyllä mä lähtisin sitte sen perusteella sitä poikaa teille lottoomaa 😉
Mulle tehtiin raskaus aikana kans tuo testi, paljaan mahan päältä ja vahvan pojan näytti, tehtiin myöhemmin uudelleenkin ja yhä poikaa näytti. Poika olo oli myöskin ja poikahan sieltä tulikin 🙂
Sen jälkeen on tehty kerran testi, joka näytti että meille tulisi joskus vielä tyttö. (miehelle näytti ihan samaa)
Toisaalta harmittaa, koska se meinaisi että lapsilukumme olisi kaksi ja ainakin tähän asti ollaan oltu vakaasti sitä mieltä että halutaan kolme lasta…

Jaksamista, ja voimia odotukseen teille kaikille – odottavan aika on pitkä!

Essi

No niin mäkin vähän haluamattanikin uskon noihin 😀 Niin pelottavan monella ne pitää paikkaansa! Noi lapsilukuasiat on aina vähän hankalia, mutta elämähän sen sitten näyttää mikä omaksi lapsiluvuksi on tarkoitettu. Näin mä ainakin uskon 🙂

Kiitos Petra <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *