Yleinen
24.2.2016

NEW BABY CHECKLIST

NEW BABY CHECKLIST

Oon aloitellut tätä postausta jo parin viikon ajan ja miettinyt mitä meidän tällä tokalla kierroksella tarvitsee shoppailla uudelle tulokkaalle. Aika paljosta ehdittiin jo luopua Milan jälkeen, vauvajuttuja lähti eteenpäin läheisille ja myytiin eteenpäin. Lista koostuu nyt siis kokonaisuudessaan välineistä ja tarpeista, mitä koen tarvitsevamme vauvan kanssa. Vahvistettuna ne jutut mitä meillä jo on, ja normitekstinä ne kohdat jotka täytyy vielä hankkia ennen heinäkuuta.

checklist

Lista tosiaan koostuu just niistä jutuista, mitä meillä on koettu hyväksi Milan aikaan. Esim. hoitopöytää ei tarvita, nimittäin vaipparumba hoituu hyvin kodarin tasolla. Mutta unohdimpa muuten sitten laittaa listaan sen vaipanvaihtoalustan, joka täytyy vielä hankkia.Tietysti sitten myöhemmin tulee ajankohtaiseksi esim. syöttötuoli ja leikkimatto, mutta nekin meiltä löytyy valmiina. Tosin Stokken Stepsiä olen jo vähän ihastellut…

Lista tulee muutenkin varmaan vielä elämään tässä odotuksen aikana ja vaatetarpeista kirjoitan ihan erillisen postauksen. Siitä huolimatta lista on aika hyvä ohjenuora odottajille ja mun puolesta sen saa vaikka tulostaa itselleen avuksi – eli olkaa hyvä vaan! Laitoin vielä erikseen äidille oman huomattavasti lyhyemmän listan, joka tulee tarpeeseen kun miettii mitä kaikkea synnytyksen jälkeen tarvitsee…

checklist1

Noniin sitten alatte listaamaan kommenttiboxiin mitä kaikkea unohdinkaan listoilta? Ja hei kertokaahan omia kokemuksia muutenkin, mitkä ovat olleet teidän MUST-juttuja vastasyntyneen kanssa ja yleisesti vauvavuoden aikana?

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

talkki aiheuttaa syöpää. lue kemikaalitutka.fi
kannattaa käyttää esim perunajauhoja

Essi

Ahaa, täytyypä perehtyä 🙂

Suosittelen ehdottomasti liittymään facebookissa Imetyksen tuki ry ryhmään! Sain itse sitä kautta niin paljon tietoa imetyksestä ettei tosikaan. Lapsi pian vuoden eikä korviketta ole saanut koskaan vaikka imetyksessä oli ns. vaikeita hetkiä ja kausiakin, mutta oikean tiedon avulla niistä selvittiin 🙂 Korvikkeessa ei tietenkään mitään vikaa, mutta ryhmän tiedon avulla meidän ei tarvinnut turvautua siihen ajatellen ettei oma maito riitä kun vauva roikkui tissillä tuntitolkulla vaan kyse oli tieheän imun kausista jne. Olipas vaikeasti selitetty, mutta toivottavasti ymmärsit pointin 🙂 Ihanaa odotusaikaa!

Essi

Hei mä itseasiassa liityin ryhmään jo pari viikkoa sitten 🙂 Ihanan oloinen vertaistukiryhmä kyllä. Meilläkin tosiaan Milan kanssa imetys sujui alun takkuilun jälkeen ihanasti sinne 1v4kk asti, toivon kovasti että toisenkin kohdalla imetys sujuisi. Kiitos Piia <3

Jumppapallo! :DD ei ehkä oltais selvitty ekoista viidestä kuukaudesta ilman sitä. Nyt se on, onneks, ollut jo pari viikkoo käyttämättä. Meidän pojan itkuja ei saanu käytännössä rauhoitettua kun tietyllä lailla pomppimalla ja olihan se äitille mukavampi pallon päällä kun sohvan reunalla. Ilman sitä ei vauva nukahtanut eikä rintaraivarikaudella juuri syönyt. Ihan oikeesti, jumppapallo pitäis tulla äitiyspakkauksen mukana kaikille!
Vaunut on meillä ollu toinen ihan ehdoton kun se oli se toinen tapa saada poitsu nukkumaan. Meilläpä vielä kahdet, parvekkaalla toiset ja ulkohommiin toiset.

Lämpöpussit meillä on sekä kaukaloon että vaunuihin ja vaunupussi onkin ollut käytössä vaikka aika hankalaks sen koenkin. Ja kaukalopussi on ollut käytössä ihan yksittäisiä kertoja, joten aika turhia ollut meillä.
Niin ja imetystyynykin oli lopulta aika turha, alkuun sen kanssa oli vaikee löytää hyvää asentoa ja aika pian meidän kiukkupussi kieltäytyi syömästä sohvalla, joten vähälle käytölle jäi sekin.

Mutta siis jos pointti ei selvinnyt niin jumppapallo <3
Tiia

Stepsiä kannattaa harkita jo vastasyntyneellä. Se toimii alkuun Stokke Bouncerin (sitterin) kanssa kätevästi. Vauva pääsee esim. ruokapöytään muiden mukaan. 🙂

Imetystyynyt oli hitti jo raskausaikana (sen avulla sai nukuttua loppuraskaudesta) ja vauvan kanssa se toimi sängyssä ”seinänä”, ettei toinen kierähdä. Imetystyynynä en sitä oikein osannut käyttää! 😀

Hyvältä näyttää sinun listat!
Mulla on itsellä paljon asioita, jotka on tulleet tietooni (tai tulleet ylipäätään markkinoille) vasta ns. liian myöhään, eli kun ei enään tarvi, mutta pidän ne visusti mielessä, että muistan sitten joskus toisen kohdalla, nämä ei tosin mitään välttämättömyyksiä perustarpeita ole, vaan semmosia omia mieltymyksiä lähinnä! Eli näitä juttuja oli ainakin se ihana vauvapesä! Sen mä tahdon, niiiiin söpö ♥ Sitte se joku nabby itkuhälytin mitä on kehuttu, pinniksen yläpuolelle se semmonen ohut kangas ns. katokseksi, kunnon rattaat/vaunut!!! (meillä oli ihan ok:t käytetyt emmaljungat, jotka tosin oli ihan hemmetin raskaat, tönköt, alkoi hajoomaan ihan totaalisesti eikä niihin mahtunut mitään tavaraa kyytiin kunnolla – vitsi mikä fiilis kun sai vintattua ne menemään 😀 eli seuraavat ostan sitten uutena ja koe työntelen ja tutkin huolella että tulee hyvät!!), kunnollinen kantoreppu/liina olisi kyllä kätevä, sitte se semmonen lasten tuoli, jota saa muokattua taaperolle, lapselle ja siihen saa kiinni jopa vauvan kaukalon – vitsit miten kivalta se kaverilla näytti, kun vauvan saa mukaan pöydän ääreen!
Semmossia ei niin pakollisia juttuja mulla on mielessä mitä joskus tarpeen tullen saatava hommattua 🙂

Tutti-”trasu” eli sellainen nalle rätti homma mihin tutti kiinnitetään. Helpottaa yöllistä tutin metsästystä! Cuplaton oli myös ehdoton mahavaivoihin. Minigrip pusseja maidon pakastamiseen 🙂 vaatteissa helppoutta toi kietasu bodyt 😉 ihanaa kun pääsee kohta lukemaan vauva-aikaa taaperon kanssa!

Multa löytyis uudenveroinen imetystyyny edullisesti, jos kiinnostaa 🙂

Meinaatteko hommata vaunut yhdelle lapselle vai tuplat? 🙂

Meillä ainakin just toi kantoreppu oli ihan ehdoton vauvan kanssa, ja nimenomaan ergonominen kantoreppu(esim. Tula, manduca, ergo..) eikä rintareppu jossa vauva roikkuu haaroista epäergonomisessa asennossa 🙂 ja rela-tipat helpotti kovasti masuvaivaista vauvaa myös. Kiitos ihanasta blogista! Mä aina ootan innolla uusia postauksia ?

Kantoliina!

Ihan pakko kysyä kun ite en vielä mamma valitettavasti ole, mutta miksi kaalinlehtiä jääkaappiin 🙂

Kantoreppu/liina! Aika ehdoton tällä kierroksella 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *