Yleinen
15.2.2016

16. RASKAUSVIIKKO

16. RASKAUSVIIKKO

16VIIKKO0 Hei hei mitä kuuluu raskausrintamalle? Taas yksi viikko täyttyi jo lauantaina ja vasta tällein maanantaina niitä viikkokuulumisia ehtii kirjoittamaan. Lauantai ei selkeesti oo mikään paras päivä raskauskatsaukselle, sillä silloin on usein viikonloppuohjelmat päällä, eikä koneen ääreen ehtisi vasta kun puolenyön aikaan. Tällä hetkellä kun ne silmät ei pysy sinne asti auki, ellei ole pahoinvoinnista kyse. Hyvinhän tää onneks onnistuu näin pari päivää jälkijunassa, vaikka nyt elelläänkin jo hyvää vauhtia viikkoa 17. Kyllä nää viikot vaan kuluu ihan hurjaa tahtia verrattuna Milan odotukseen, alle kuukausi niin ollaan puolivälissä – HURJAA!

Pahoinvointi on vähentynyt nyt aika kivasti, mutta väsymys vaivaa kyllä edelleenkin. Tosin sehän vaivasi jo ennen raskauttakin ja nyt on alettu tutkia mun kilpirauhasarvoja mun omasta pyynnöstä. Ilmeisesti jotain häikkää siellä onkin ekojen labrojen perusteella ja vielä tällä viikolla pitää käydä antamassa näytteet uudelleen jotta tulokset on varmoja. Neuvolassa tosiaan kaikki oli viikko sitten ihan jees. Paino ei ollut noussut vielä juurikaan, paineet OK, pienen sydänäänet OK niinkuin kaikki muukin. Eli onneksi tässä ei nyt ole muuta huolta kun  noi kilpparitasiat, ja jos sieltä jotain varmistuu niin lääkityskin aloitetaan pikapikaa. Löytyykö sieltä muuten kilpirauhasongelmaisia?  Kenties raskaana selvinneitä juttuja? Onko kilpparin vajaa- tai liikatoiminta vaikuttanut odotukseen jotenkin?

Pari uutukaista raskausoiretta ilmestyi riesaksi viime viikolla myös, nimittäin liitoskivut ja ai että kun tekee usein hyvää vaihtaa asentoa sängyssä. Kohdun kasvukivut on kyllä välillä jotain niin kamalaa, että vedet nousee silmiin väkisinkin. Näiden johdosta nukahtaminen sänkyyn iltaisin on välillä todella vaikeaa + siihen kun yhdistää jatkuvan vessassa ravaamisen. Aika hyvä kombo kyllä jo tän jo valmiiksi väsyneen odottajan elämään. Kauhulla kyllä odottelen niitä viimeisiä viikkoja. Onneksi kuitenkin aamun koomavaiheen jälkeen päivät on energisempiä – joten tällä viikolla aion päästä jo kunnolla liikkumaan!

16vikko0

Siellä pötsissä majailee tällä hetkellä sellainen n.135gramman ja 16cm pötkylä. Nyt viikonlopun aikana liikkeitäkin on saanut jo bongailla huomattavasti useammin kuin aiemmin. Pikkuhiljaa siellä siis selkeästi kerätään voimaa jo pieniin jalkoihin – maltan tuskin odottaa sitä päivää kun Mila pääsee kokeilemaan sisaruksensa liikkeet ekaa kertaa!

Kuinkas siellä muilla odottajilla sujuu?

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Oon lukenu jo jonkun aikaa sun blogia ja sun raskausuutisen hihkaisin mun miehelle niin et ”Essi piecesi saa vauvan!” ? Meillä toinen tulossa ja nyt mennään rv 14+5. Esikoinen 10kk vanha. Saattaa kiirettä pitää tulevaisuudessa kahden pienen kanssa… Hei miten, ootko edelleen pitäny ripsipidennykset? Onko ihan höpöhöpö juttui ettei vois raskaana pitää? Haluaisin ite nyt vasta ottaa ne.

Millasia oireita sulla on? Ite oon menossa huomenna labraan ottamaan kaikki mahdolliset kokeet ja vähän jänskättää toi kilppari. Synnytyksestä 5kk ja oireita on vaikka millasia. :/

Heips Essi 🙂 ja onnittelut pienestä siellä masussa<3 (kun en ole saanut aiemmin nyt aikaiseksi kommentoida!) varmaan viimeksi silloin kuin Mila oli ihan pieni 😀 mutta lukenut olen blogiasi koko ajan. Sun oireet kuulostaa niin samoilta kuin itsellä alussa, nyt tosin mennään jo raskausviikkoa 38+1 täällä. Oliskohan sielläkin siis poika tulossa? 😉 Täällä odotus sujuu aika jännittävissä merkeissä. Tänään oli meillä kasvukontrolli kun poitsu kasvaa yläkäyrillä, ja painoarviohan oli jo 3770g 😀 mutta silti annetaan kasvaa vielä ja parin viikon päästä sitten käynnistellään mahdollisesti jos ei omatoimisesti tahdo siihen mennessä maailmaan. Itseä hiukan jännittää, kun olen aika pienikokoinen ja ensi synnyttäjä mutta luotetaan nyt lääkäriin että kyllä se sieltä mahtuu 😀 kaikkea hyvää odotukseen ja ihanaa kevään alkua! 🙂

Essi

Kiitos kovasti Tiiu <3 Oo siellä ollaan ihan loppumetreillä jo, tsemppiä hirmusti! Noista oireista en kyllä osaa sanoa, mutta jos sielläkin kerran poika tulossa ja samankaltaiset oireet niin… Vähän poikaolo ehkä täällä onkin 😉 saa nähdä!

Jännitys kuuluu asiaan, hyvin se varmasti menee <3 Nautihan vielä masusta ja parin viikon päästä sitten vauvakuplasta – se on I H A N A A !…välillä myös pirun raskasta 😀

Oi liikkeitä! Täällä rv 15+0 tänään, ja ehkä jonkun ilmakuplan olen tuntenut. Olisi kiva tuntea jotain, jonka varmasti tietää liikkeeksi.

Ei miulla kyllä ole raskausmahaakaan. Olen nyt aika kade. 😀

Kiva päästä seuraamaan odotustasi!!

Essi

Ne ihan ekat onkin niin hassuja kun ei tiedä varmaksi että vauvako se siellä 😀 Nyt ne muljahdukset on itellä tossa 16viikolla voimistunu ihan selkeesti. Ehkä sielläkin siis ihan pian <3 samoin masun kanssa 😉

Hei olis ihana lukea sun raskausajan tyylistä! 🙂

Essi

Äitiyspukeutumisesta on tulossa ihan pian mietteitä, ja täytyy ehkä jossain vaiheessa jotain ”asukuviakin” ottaa 🙂 Kiva juttu että sellaset jutut kiinnostaa!

Hei,kysymykseni ei liity raskauteen,mutta haluisin kuulla miten olette viihtyneet paritalossa? Olemme etsimässä isompaa kotia perheellemme ja alkaneet miettiä voisiko tuleva koti olla paritalosta. Kuinka iso asunto teillä on? Miksi päädyitte paritaloon?

Tuhannesti onnea ja voimia raskauteen <3
Saara

Essi

Ollaan viihdytty tosi hyvin! Meidän kodissa on asuinneliöitä 106. Päädyttiin paritaloon aika monen mutkan kautta, kun tää bongattiin ei enää osattu edes ajatella muuta. Hyvän kokoinen oma piha, vielä rakenteilla ja saatiin vaikuttaa matskuihin ja käytännössä yhdessä kerroksessa oleva koti. Lisäks tää on hyvää harjoittelua ennen omakotitaloa mikä on sitten se seuraava steppi jossain tulevaisuudessa. Kiitos Saara <3 ja toivottavasti teille löytyy isompi uusi koti, mä peukutan paritaloa!

Vitsit että on kiva lukea tätä, osuu niin samoihin nää odotukset. Aloin lukea sun blogia kun odotin esikoista, joka synty 21.6.2013, ja nyt odottelen toista rv 12+0. Kiva lukea vertaistukea ja tuntemuksia (taas!!!) sun blogista!! 😀

Essi

Hei ihan huippua! 🙂 Onnea odotukseen sinne myös <3

No minäkin nyt kommentoin! Täällä alkaa 20. viikko huomenna, toinen tulossa. Eli heinäkuinen myös, esikoinen 09/14. Rakenneultraan reilu viikko, on menny kyl tosi nopeesti aika. Eikä niin mitään tuntemuksia sukupuolesta, heh. Pahoinvointia on viel, mut onneks se päivittäinen oksentaminen on loppunu. Väsymys on aivan jäätävää täälläkin. Tsemppiä 🙂

Essi

Veramarika voi ei siellä on ultraan enää noin pikku aika, jännää! Musta tuntuu että omaan on vielä ikuisuus kun vasta 14.päivä ensi kuuta sinne päästään. Tsemppiä sinnekin <3

Lähtökohtaisesti lääkkeitä ei kannata mennä vaatimaan – ne määrätään tarpeeseen 😉 jos kunnalliselta ei ”anneta” selkeään vajaa/liikatoimintaan lääkitystä, kannattaa asiaa tiedustella eikä shoppailla privaattiin suoraan. Lääketiede tai hoitotyö ei ole asiakaspalvelua, hyvä ja oikea hoito ei aina välttämättä miellytä potilasta, mutta privaatista saadut nopeat ratkaisut eivät ole välttämättä pitkässä juoksussa parempia (antibiootti korvatulehdukseen tai keuhkoputkentulehdukseen ->suomessa käytetään euroopassa eniten ja ne käytännössä haetaan privaatista kun ”arvauskeskuksen kesäpoika ei suostunu vaatimuksesta huolimatta kirjottamaan”)

Suomessa vaan kilpirauhasen vakaatoimintaa hoidetaan kunnallisella puolella huonosti, ja erityisesti raskausaikama ne on erityisen tärkeää hoitaa kuntoon. Mulla havaittiin vajaatoiminta myös toisen lapsen jälkeen ja arvoja ja tyroksiinin annostista seurattiin tarkkaan kolmannen lapsen raskausaikana.

Essi

Juu täytyy nyt ihan rauhassa katsoa miten asia etenee, eikä tehdä hätiköityjä liikkeitä. 🙂 Jokin syys näille oireille toivottavasti kuitenkin löytyisi.

Mulla oli otettu jo ennen raskautta kilpparitestejä sekä raskaus aikana, ´´arvot siinä viitteen rajalla ihan ok” Kunnes yhtäkkiä yksi raskausajan lääkäri kysyi järkyttyneenä, että eikö mulla ole lääkitystä, kysyin mitä varten pitäisi olla ja hän oli täysin sitä mieltä, että arvot ei ole ok ja lääkitys aloitettiin heti. Eipä tuo muuten vaikuttanut, kun ihan järjettömänä painon nousuna, käsittämättömänä turvotuksena ja väsymyksenä. n.3-vuotta synnytyksen jälkeen annostusta nostettu 🙂

Essi

Eikä Petra ihan kamalaa! Miten voit nykyään? Onko lääkitys tehonnut?

No oireita on edelleen, mutta arvot näyttää että olisi kunnossa… Tiedä sitten.
Väsyttää edelleen, ja jotenkin sitä on vaikea selittää, kun siihen jatkuvaan väsymykseenkin tottuu, mutta siis no, en muista miltä tuntuu se olotila, että EI väsyttäisi. paino ei tahdo laskea vaikka mitä tekisi – ja siksi helposti luovutankin, palelen yhä erittäin herkästi, muisti pätkii ja on aikoja kun aivotoiminta on todella sumuista (eli vaikka joku puhuisi mulle niin kuulen kyllä mutta en ymmärrä mitä se toinen puhuu – puhe ei kantaudu ymmärykseen asti, myös reaktiointi on silloin tosi hidasta joka taas vaikuttaa siihen että silloin ei kyllä auton rattiin voi lähteä…)
Siinä nyt ehkä pahimmat..
Labroissa ramppaan tiuhaan ja aina välillä jaksan raahautua lääkäriinkin asti jälleen ihmettelemään missä vika.

Essi

Voi ei :/ Kuulostaa kyllä tosi ikäviltä nuo oireet. Toivon todella että saisit jotain helpotusta tuohon ja syy löytyisi vieläkin jatkuviin oireisiin <3 Tsemppiä Petra hirmusti!

Mulla puhkesi ekan raskauden jälkeen kilpirauhasen liiketoiminta, joka johtui synnytyksen jälkeisestä kilpirauhastulehduksesta. Oireita mulla oli vaikka millä mitalla, mm. Jatkuva hengenahdistus ja pahoinvointi, leposyke 130, unettomuus, nivelsäryt. Nää pistettiin synnytyksen jälkeisen masennuksen piikkiin, onneksi en alkanut syödä lääkkeitä siihen. Sydän alkoi olla lopulta niin ylikierroksilla, et täytyi ambulanssi tilata. Sain lopulta diagnoosin 6kk synnytyksen jälkeen. Myös struuma oli ehtinyt kehittyä, siitähän tuo hengenahdistuskin johtui. Kilpparini ei koskaan palautunut ennalleen vaan mulle jäi vajaatoiminta, johon syön tyroksiinia. Nyt mulla on takana 1kk toisesta synnytyksestä ja toivon että kaikki sujuis paremmin ku viimeks kilpparin osalta. 😀
Tsemppiä sun odotukseen! ♡ Toivottavasti saat tyroksiinin ja se auttais väsymykseen! Mulla ainakin väsymys helpottui paljon tyroksiinin aloituksen myötä 🙂 kannattaa vaatia tyroksiinia, jos arvot on vähänkin pielessä. Jos ei julkiselta suostu kirjoittamaan, niin sitten yksityiselle endokrinologille.

Essi

Ai kamala. Kaikenlaisista oireista oot saanut kyllä kärsiä, huhuh. Toivottavasti nyt voit jo paremmin etkä joudu moista kokemaan enään <3
Katsotaan mitä tässä nyt tapahtuu, eiköhän ne tulokset jo huomenna tule ja ollaan viisaampia 🙂 Kyllä joku selitys näille omille oireillekin on löydyttämä. Kiitos tsempeistä <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *