Yleinen
9.2.2016

MATKALLA ISOSISKON SAAPPAISIIN

MATKALLA ISOSISKON SAAPPAISIIN

”Äiti kävi juuri neuvolassa kuuntelemassa vauvan sydänääniä”, autossa tuli pieni hiljainen hetki kun päiväkodista ajeltiin kotiin. ”Onko oikea vauva nyt kotona?” – aivotyöskentely oli päätynyt ilmeisesti siihen lopputulemaan, että neuvolasta olisi saatu siis jo vauva kotiin mukaan ihan konkreettisesti. On tuo 2,5vuotiaan aivoittelu aivan mahtavaa seurattavaa ja jututkin nykyään niin hauskoja, että välillä ei vaan kestä miten super toi tyyppi on.

isosisko1

Ennen kun Mila lähti unille, katsottiin yhdessä YouTubesta video joka kuvaa miten vauva vatsan sisällä kasvaa viikoilla 15-20. Olisitte nähneet tytön ilmeet. ”Vauvalla on naru mahassa”, näin ihmeteltiin mm. napanuoraa jonka jälkeen Niko yritti selittää, että Milalla on myös ollut samanlainen äidin masussa ollessa. ”Napanuoran kautta vauva saa ravintoa, siellä se syö tän illan lasagnea äidin masussa varmaan just nyt.”, ja sehän nauratti tulevaa isosiskoa. Lopuksi videon jälkeen Mila pomppasi ylös halaamaan masua ja sanoi ”vauva älä ikke, rakasin sua”. Voitte varmaan kuvitella, että sen jälkeen pyyhittiin silmäkulmia. Äiti ja isi molemmat.

isosisko

Joulun jälkeen ei oo ollut varmaan päivääkään ettei vauvasta olisi puhuttu. Mila suunnittelee mitä kaikkea hän pikkusiskolle opettaa, kuinka hän hoitaa, vaihtaa vaippaa ja syöttää. Silittää päätä ja pussailee. Kavereille ja tutuille kyläreissuilla kerrotaan ekojen juttujen joukossa kuinka meille on vauva tulossa ja hänestä tulossa isosisko. En olisi kyllä mitenkään osannut ajatella, että noin pieni osaa jo odottaa noin tosissaan ja ihan oikeasti olla ylpeä tulevasta roolistaan vauvan isosiskona. Omasta mielestään hänestä on vakaasti tulossa tytön eli siskon isosisko. Hän on Elsa ja vauva on Anna – mistä lie tuo ajatus siis tullutkaan tuohon suloiseen pieneen päähän?

isosisko2

Sain toiveen postata siitä, miten aiotaan valmistaa Milaa vauvan tuloon ja isosiskouteen. Vielä en sitä tiedä, mutta luulen, että mitä edemmäs viikkoja mennään, sitä viisaammaksi tullaan. Eli aika näyttää, ja sen postauksen aika on varmasti sitten keväämmällä. Aika hyvin taitaa neiti itsekin itseään valmistaa noihin niin kovin tärkeisiin isosiskon saappaisiin.

Tänään tosiaan kävin toista kertaa tässä raskaudessa neuvolassa. Kaikki oli mallillaan, mutta täytyy kyllä sanoa, että ihan pikkasen jännitti kun vauvan sydänääniä saatiin ettiä ihan kahden terveydenhoitajan voimin. Mulla on istukka tällä kertaa edessä ja pienellä muutenkin vielä näillä viikoilla niin mahdottomasti tilaa juosta karkuun kohdussa, että sai siinä kyllä tovin jännitellä. Vidoin ne sieltä sitten onneksi löytyi ja pienen sydän jumpsutteli 150 vilkkaasti. Seuraavan kerran nuo maagiset äänet kuunnellaankin vasta rakenneultrassa kuukauden päästä.

Kysymys kuuluukin, kuinka teillä on isosisaruksia ”valmisteltu” vauvan saapumiseen? Entä miten kaikki on lopulta sujunut? Vauva on asettunut perheeseen mutkitta, vai onko isompien lasten kanssa saanut tehdä töitä sopeutuakseen uuteen perhekuvioon?

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Hei pakko kysyä mistä tuo valkoinen kolmijalkainen lamppu on? Noitahan on monia samantyylisiä, mutta juuri tuo teidän miellyttää silmääni eniten. Kiitos paljon blogistasi, olen uskollinen lukija jo parin vuoden takaa! 🙂

Essi

Se on Jotexilta tilattu vuosi sitten, muualla en ole tota samaa nähnyt. Tuo on kyllä tosi kiva, vähän erilainen kun ne normi kolmijalat.

Kiitos sulle kun käyt lukemassa, toivottavasti viihdyt blogin parissa tulevaisuudessakin 🙂

Heh, mä kun kerroin Nealle silloin että äitin mahassa on vauva niin sain vain räkänaurut päälle. Neiti olikin silloin about 6kk 😀 Hohhhoo, ei ihan tainnu vielä mennä perille asti.. 😉 Mut Ella kun syntyi niin Nea oli kyllä ihan mukana kaikessa hoidossa jne alusta asti, enkä mitenkään häntä vauvan syntymään ”valmistellut”, kun hän oli niin pieni ettei tosiaan sitä vielä ymmärtänyt yhtään..Toki puhuin vauvasta jne jne. Apua miten aika menee pian! Ella täyttää juuri 2 ja Nea täytti äskettäin 3. NYYH! Ja semmonen parivaljakko kyllä on että oksat pois…. <3 😀

Essi

Voi ei ihana Nea <3 toinen oli niin pieni vielä kun teille Ella oli tulossa. Kyllä ne pienemmätkin siis selkeesti osaa olla jo apuna 🙂

Mä mietin kans yks päivä että tosi hurjaa kun teidän Ellakin on jo 2v – aika menee supernopeeta! Ja teiän tyttöjä on kyllä niin ihana katella Snapissa! <3

Eikä! Ihanaa mikä tuleva sisko siellä! <3 uskomatonta miten noinkin pieni ymmärtää paljon! 🙂

Essi

No eikö <3 Sitä mekin ollaan ihmetelty täällä!

Meidän esikoinen Mila oli 1.5v kun hänestä tuli isosisko. Ostettiin Milalle oma nukke, jonka sai siskon syntymän jälkeen. Hoidettiin yhdessä vauvoja, minä pikkusiskoa ja Mila nukkea. Milasta oli mukavaa kun sai vaihtaa samaan aikaan vaippaa, syöttää yms. ? uskon että tämä auttoi hyvin sopeutumisessa ?

Essi

Ihana kaima siellä <3 Täytyy meilläkin yrittää sitten boostata vielä entisestään noita nukkeleikkejä kun vauva suntyy 🙂

Eaikko oli odotuksessa mukana .. Vauva kun kotio tuli itki miksi se tulee ja hieman sapotoi pientä(ei mtn kovakourasta).. 2V3kk oli silloin ja sanotaan että 2-3v ikäväli pahin. Sen jälkeen tullut vielä kaksi. Niitä ain innolla odotettu.vauvalle hankintoi tehty yhdessä jne.. Mustista kenenkää osalla ei ole ollu. Huolehtivia sisaruksia. Päivääkään en vaihtais 4 lapsen äitinä(pienin ja vanhin 6v ikäero)..
Itse huomas että kolmannen kohdalla osasi olla rennompi.. Niin oli myös vauvakin. Super tyytyväinen.. Valehtelematta kuulin ekan parkaisun 2vk ikäsenä .. Nukku missä sattu mitä ei kahdessa ekassa ollu. . neljäs meni samalla kaavalla…

Essi

Ihanan iso perhe teillä jo, ja miten hienosti kaikki on mennyt 🙂

Ihana tuleva isosisko <3 Meidän 2,5-vuotiaasta tulee isosisko toukokuussa. Ollaan lainattu kirjastosta aiheeseen liittyviä kirjoja ja suosikiksi on tainnut tulla Vallaton Vauva-kirja 🙂 Nukkejen hoitaminen on lisääntynyt ja olen kaivanut pienimpiä vaatteita tytölle nukkeleikkeihin ja ostettiin paketti pienimpiä vaippojakin, jotta tuleva isosisko sai yhden nukelleen. Isosiskon vauvakuvia ja -videoita ollaan myös katseltu hieman useammin nyt viime aikoina.

Täällä oli muuten hyvää keskustelua noista sopivista kirjoista http://www.mutsiavautuu.com/2014/07/sinusta-vauva-on-tyhma.html

Essi

Tuon kirjan täytyy olla kyllä aikamoisen hyvä, pakko siis meillekin ainakin lainata 🙂 Nukeilla mielläkin leikitään niin kotona kuin päiväkodissakin joka päivä – niin ihanaa katseltavaa!

Kiitos vinkistä, täytyy käydä lukemassa 🙂

Pienessä ikäerossa on se kiva ettei tää tunnu enää muistavan ees aikaa ettei vauvaa olisi ollut! Päästy hyvin vähällä mustasukkaisuuden kanssa, enemmän se on sitä että täytyy vähän vahtia kun ei tiedä mitä tuo pienessä päässään keksii eikä vielä ymmärrä seurauksia.
Vauva on hänelle ihana ja rakas ja aina huolehtii että vauva tulee mukaan kun jonnekin lähdetään. Ja viimeksi kun jäi mummin kanssa kotiin kyseli kuulemma monta kertaa ”missä vauva on?”, kun äiti ja isi ottikin vauvan mukaan 😀 tää on myös tosi kova pussailemaan ja paijaamaan vauvaa… Kaikenkainkiaan tosi ihana sisko.

En mä tiedä ollaanko me hirveästi valmisteltu, kun toinen on ollut vielä niin pieni että vaikea ymmärtää.. Mutta toki puhuttu asioista ja nyt yritetty ottaa Mini mukaan vauvan hoitoon – esim saa viedä likaisen vaipan roskiin tai ojentaa äidille puhtaan vaipan tms, ja sitten kehutaan päälle;) kuulemma vähentää mustasukkaisuutta kun saa osallistua.
Ja eipä tosiaan noilla taida muita vaihtoehtoja olla kuin sopeutua 😀 näitä ku ei voi palauttaa… Hauskoja kyllä nuo Milan mietteet, mahtaa olla pitkä aika odotella vielä vauvan saapumista 😉

Essi

Sehän se varmaan onkin isoja plussia pienessä ikäerossa 🙂 Ihana kuulla että teillä on sujunu noin hyvin, on se ollutkin ihanaa seurattavaa tuo teidän vauva-arki nyt kun itse odottelee taas sitä <3

Hyviä vinkkejä, täytyy laittaa korvan taakse 🙂 Hahah joo onhan sinne heinäkuuhun aikamoinen matka vielä, mutta eiköhän toi tirri jaksa hyvin odotella, vielä kun konkretisoituu oikein kunnolla tää odotus masun kasvaessa!

Ihana Mila <3 Meillä ei isoveli aikoinaan kauheasti päätään, ainakaan ääneen, vaivannut pikkuveljen tulemiselle. Valmisteltiin vain kertomalla millainen vauva on ja isovanhempien luona olevien nukkejen avulla vähän näytettiin ettei vauvaa voi viskellä 😀 Vauvan syntymän jälkeen Vilkku sanoi kerran että se pitää palauttaa takaisin sairaalaan, mutta nopeasti hyväksyminen kuitenkin tuli eikä mustiskohtauksia juurikaan. Nyt, kun pienimmällä on vuosi ikää, noi kaks on olleet jo pitkään aikamoinen parivaljakko <3

Kirjavinkkinä Vallaton vauva valloittaa vatsan ja meidän suosikki, Vallaton vauva tulee kotiin, jälkimmäinen on kaluttu moneen kertaan ja se havainnoi tosi hyvin meidän tuolloin 2,5v pojalle millaisia vauvat on 🙂

Essi

Ahahha ihana Vilkku 😀 mutta toi onkin aika yleinen reaktio, mikä tulee jossain vaiheessa ainakin kerran – mitä nyt oon kavereilta kuullut. Saa nähdä sitten miten Mila reagoi kun tajuaa ettei enää saakaan jakamatonta huomiota meiltä. Ihanalta kuulostaa, sisarusrakkaus on niin <3 <3

Hei täytyykin metsästää noi meille myös! Kiitos vinkistä 🙂

Moi! Tää ei nyt liity aiheeseen, mut mil muokkaat ig kuvas? 🙂 ne on niin tosi kauniita ja häiritsee ihan sikana miten saat niistä sellaiset. Kiitos etukäteen ☺

Essi

Moi Jenna 🙂 Mä muokkaan vähän aina millä sattuu, ihan Instan omilla säädöillä, Piclabilla ja InstaSizellä. Aika paljon just kirkastan kuvia, vähän kylläisyyttä ja kontrastia lisään ja terävyyttä!

Aivan suloisia kommentteja pääsee teidän pikku prinsessalta! Tätä lukiessa oma vauvakuume vaan kasvaa. Ehkäpä se meillekin toinen jossain vaiheessa suodaan! <3

Essi

No kyllä! Ei kyllä tollasia kommentteja vielä tässä vaiheessa edes osattu odottaa 😀 Toivotaan sinnekin vauvauutisia <3

No voi ei miten suloinen tuleva isosisko! Meillä tuo isosiskoksi tuleminen sujui todella luonnostaan, eikä meidän sen kummemmin tarvinnut tyttöä asiaan valmistella. Toki kerroimme, että lähdemme sairaalaan ja hän pääsee katsomaan pikkuveljeään sinne ja sitten äiti tulee kotiin ja veli muuttaa myös meille 🙂

Essi

Eikö <3 Mä luulen, että se menee meilläkin noin, ainakin toivon niin 🙂

Oi, niin söpöä miten tuleva isosisko on ottanut vauvan vastaan. Varmasti tärkeä juttu hänelle ja ihana hoitoapu sitten kun vauva syntyy 🙂 Meillä vasta esikoinen tulossa, mutta toivon että hänkin on joskus isosiskon asemassa. 🙂

Essi

No eikö <3 Ihan varmasti on apua tuosta neidistä sitten kesällä! Se esikoisen odotusaika on jotenkin niin maagista, toki tämä toinenkin, mutta silti. Ottakaa kaikki siitä irti!

Meidän esikoisesta (2v2kk) tuli kk sitten isosisko pienelle pojalle. Tähän asti on mennyt ihan loistavasti. Sisko hoitaa ja lellii pikkuveljen piloille ? pienintäkään mustasukkaisuutta ei oo ollut havaittavissa.luojan kiitos.ollaan koitettu ottaa siskoo hoitohommiin niin paljon mukaan kun hän on halunnut ja kun veikka oli vielä mahassa sisko höpötti mahalle ja lauloi. Neuvolaan myös otettiin mukaan, kuuli kaikki sydämen sykkeet niin sehän vasta hienoo oli..onnea odotukseen koko perheelle ja tsempit tulevaan.

Essi

Voi että ihana kuulla, onnea sinne superisti tuoreesta tulokkaasta <3 Täytyy kyllä ottaa muuten Milakin vielä joku kerta neuvolaan mukaan! 🙂 Kiitos tsempeistä ja onnitteluista!

Meillä toinen lapsi syntyy huhtikuussa ja esikoinen syntynyt 5/2013. Olen selittänyt vauvasta ja ei herraa tunnu ihan hirveästi asia kiinnostavan. Muuten poika on tosi kiltti luonteeltaan ja haluaa usein auttaa kodin askareissa. Olen kysynyt haluaako hän auttaa vauvan hoitamisessa niin myöntävä vastaus on tullut ja uskon näin olevan. Vierailla kun olen kysynyt pojalta tuleeko meille vauva niin ei oo hänen mielestään tulossa. :D. Niik on lapset erilaisia.

Essi

Kyllä nuo pienet onneksi on niin sopeutuvaisia, että harvemmin ehkä oireilevat sen suuremmin vauvan tulosta. Hahah ihana tuo vieraskoreus, ehkä se vauva-aihe jännittää sitten tietyissä tilanteissa vähän kuitenkin? 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *