Yleinen
3.2.2016

RASKAUS + OPINNOT = ?

RASKAUS + OPINNOT = ?

Vauvauutiset herätti monessa siellä kysymyksiä siitä, että miten mun opintojen nyt käy. Ajattelin valaista hieman teitä, sillä tää raskaus on alusta loppuun suunniteltu, mitä tulee mun opiskeluihin. Jo ennen plussaamista olin kouluttajani kanssa suunnitellut opintoni niin, että valmistuisin viimeistään kesäkuun lopulla ja sen mukaan alettiin myös kotona toimia vauvahaaveiden toteuttamisen suhteen. Ajateltiin, että ihanteellinen tilanne olisi jos voisin jäädä heti valmistuttuani äitiyslomalle, tai ainakaan kovin kauaa sille jäämistä ei tarvitsisi koulun jälkeen odottaa. Niin uskomatonta kuin se onkin, niin tilanne on tosiaan se, että jos kaikki menee niinkuin pitääkin, kesäkuun lopulla olen valmis merkonomi sekä äitiyslomalainen.

OPISKELU2

Mun opinnot aikuisopistolla suoritetaan näyttötutkintona, joten kaikki arvosanat mitä saan annetaan työssäoppimisjaksoilla. Koulujaksoilla on toki myös väliä, sillä kurssien suoritusten mukaan opiskelijat tietysti saavat opintotuet ja kursseilla valmistaudutaan työssäoppimiseen, jotta näytöt voi suorittaa parhaalla mahdollisella tavalla. Tutkintotodistuksen myötä valmistutaan, ja koulu kestää keskimäärin 1,5 vuodesta kahteen vuoteen ja todistuksen saamiseksi vaaditaan 5-6 tutkinnonosan suorittamista. Tällä hetkellä mulla on suoritettun kaksi osaa ja loput mun on tarkoitus saada pakettiin nyt maaliskuun lopulla alkavalla harjoittelujaksolla. Mulla on pohjalla useamman vuoden työkokemus ja opintoja jo nuorisopuolen kauppiksesta, joten saatiin tiivistettyä mun opinnot yhteen lukukauteen. Oon todella onnellinen ja helpottunut kun saan tutkinnon vihdoin valmiiksi ja vielä ennen vauvan tuloa.

Ihan ilman ongelmia ei kuitenkaan olla menty ja hippasen mua kyllä jännittää loppurutistus koulussa. Sillä ennen joulua ja nyt vuodenvaihteen jälkeen poissaoloja koulujaksolta on kertynyt melkoinen kasa raskauspahoinvointien, väsymyksen ja päänsärkyjen takia + siihen on saanut lisätä vielä Milan sairastelut. Onneksi meillä on aivan ihana ja ymmärtäväinen vastuukouluttaja, ja olen pystynyt tekemään opintoja kotona itsenäisesti, eikä kursseja ole tarvinnut missata. Täytyy nyt toivoa vaan, että nää kaikenlaiset raskausoireet alkaisi pikaisesti hellittämään, eikä niiden vuoksi tarvitsisi enää olla pois koulusta. Pitäkää peukkuja!

OPISKELU1

Onko siellä opiskelevia odottajia? Onko raskaus vaikuttanut opintojen kulkuun mitenkään? Entä millä viikoilla muilla olo on tasoittunut ”oireiden” osalta? Milan aikaan pahoinvointi kesti aina raskausviikolle 22 saakka, ja oli kyllä paljon rajumpaa kun tällä kierroksella. Ehkä voisi siis ajatella optimistisesti, että tällä kertaa helpotus olisi jo ihan nurkan takana lähiviikkoina.

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Tsemppiä opintoihin! Opiskelen itse nyt toista vuotta yliopistolla, vauva on pian 9kk ja esikoinen 5v. Yritin tehdä raskauden aikana tuplasti töitä opintojen eteen, jotta vauvan kanssa olisi hiukan helpompaa. Ja onnistuinkin. Kandidaatin tutkinnon sain syksyllä, maisteri vaihe nyt hyvin vauhdissa. Ainoastaan gradun tekeminen tuntuu erityiseltä haasteelta. Gradusta riippuen valmistun tulevana jouluna tai vuoden päästä keväällä. Meillä ei ole tukiverkostoa missään lähellä ja jaksaminen on hetkittäin koetuksella, kun yrittää pitää kiinni siitä, etteivät lapset kärsisi äidin opinnoista.
Varmasti sinäkin selviät!! <3

Opiskelin koko raskausajan ja pahimpaan pahoivointiaikaan tein melko vaativan harjoittelun. Oksensin 45min välein lähes koko ajan. Olihan se rankkaa, mutta sitten kun olo helpotti niin tuntui että olen täynnä virtaa ja sain sivuaineen tehtyä kesätöiden lomassa 🙂 olen kyllä tyytyväinen että tein kouluhommia aikataulussa, koska palasin syksyllä opiskelemaan kun lapsi oli vuoden niin oli paljon helpompaa jatkaa kun ei ollut hommia rästissä 🙂 tsemppiä rutistukseen! <3

Essi

Vitsi miten upeesti oot vetäny 🙂 Kiitos kovasti, sitä tarvitaan! <3

Opiskelen nyt tradenomiksi viimeistä kevättä ja olen rv 25. Valmistun puolivuotta aikaisemmin, nyt kesäkuussa ja toukokuun lopussa on LA. Hyvin on mennyt opiskelut ja opinnäytetyön tekeminen. Raskausoireina on ollu vain näppylät naamassa ja kasvava vatsa 😀

Essi

Ihan kadehdittavan helpolla oot päässyt raskausoireiden suhteen 😀 Ja hienosti on opiskelut sujuneet – onnea tulevasta babysta ja valmistumisesta <3

Olisi kiva kuulla, mitä mietteitä sulla on tulevista hankinnoista nyt kun perheeseen tulee vauva. Hommaatteko uudet vaunut, tuplat vai yhdelle lapselle, ja muutenkin mitä tavaroita aiotte hankkia nyt kun on jo kokemusta vauva-arjesta 🙂

Essi

Niistä on tulossa varmasti tässä useampi postaus, ja yksi on jo luonnoksissa. Varmaan saan ulos sen ensi viikon aikana. 🙂

Mä suoritin ekan vuoden lapsi- ja perhetyön perustutkintoa raskaana, Koulu alkoi elokuussa 2011, plussasin marraskuussa 2011 ja synnytin juuri kesäloman lopulla. Sitten olin sen kaksi vuotta äitiyslomalla ja nyt pitäisi vihdoin valmistua toukokuussa 🙂
Mulla oli tosi helppo raskaus, joten opiskelu sujui oikein hyvin. Yhden viikon jouduin pahoinvoinnin takia olla pois, mutta se ei haitannut ja liikunnasta sain arvosanaksi ykkösen, koska mulla oli liikuntakielto = en pystynyt paljon osallistua.

Tarkoituksellisesti en uskaltaisi raskaana opiskella, juuri siksi, kun olen niin paljon kuullut just kauheista oireista yms. että jos homma meneekin penkin alle. Siksipä me odottelemme vielä malttamattomina, että pääsen työelämään kiinni ennenkuin aletaan toista yrittämään 🙂

Mutta toivotaan, että sullakin oireet helpottaa ja valmistut ajallaan! 🙂

Essi

Niin onhan siinä aina riskinsä, mutta me kuitenkin haluttiin ottaa se riski 🙂 Uskon itse niin vakaasti että tää raskaus tästä vielä helpottaa ja saan suoritettua opinnot vaikka päällä seisten ennen synnytystä.

Aloitin amk-opinnot kun kolmas lapseni oli vuoden ikäinen. Olin koulussa kirjoilla yht. 5.5 vuotta, minkä aikana sain 4. Ja 5. Lapseni. Samaan aikaan rakennettiin talo joten kiireisiä vuosia elettiin. 🙂 Ennen amk-opintojani olin opiskellut harrastusmuotoisesti tutkinnon aikuisopistossa myöskin lasten saannin ohella. Joten voin sanoa, että opiskelu lasten ja raskauksien kanssa onnistuu ihan varmasti, jos sinulla on luja tahto saada opinnot valmiiksi ja valmistua. Tsemppiä opintojen pariin ja raskauteen! ?

Essi

Ohoh teillä on kyllä ollut aikamoiset vuodet tuossa, mutta hienosti selvisitte, vau 🙂

Kiitos kovasti, tsemppi tulee varmasti tarpeeseen <3

Sulle on tulossa poika ✌?️??

Essi

Haha, saapas nähdä 🙂 itsellä ei vielä ole mitään selkää oloa niinkuin Milasta oli. Ehkä se voikin viitata poikaan?

Minä suoritin hoitoalan työharjoittelua ja tein yövuorojakin raskausviikolle 31 saakka. Aika hullu olin 😀 Teoriaopintoja suoritan hissukseen vauvan kanssa ja viimeiset harjoittelut vuoden lopulla. Mua auttoi viimeisen harjoittelun kanssa ennen äippälomaa se ajatus, että pian pääsee huilaamaan ja että sen kun jaksan tehdä niin jää enää vain vähän opintoja suorittamatta, ja ne pystyn tekemään just vuoden loppuun mennessä. Tsemppiä kovasti sulle viime rutistuksiin opinnoissa! 🙂 <3

Essi

Hienosti oot jaksanut 🙂 Kiitos tsempistä, sitä tullaan tarvitsemaan varmasti vielä <3

http://meillaremontoidaanblogi.blogspot.fi/2016/01/pikkumurun-paivahoitohistoria.html

Itse valmistuin joulukuussa tradenomiksi, mutta olin opiskeluaikana raskaana ja tein opinnot loppuun lapsen kanssa. Linkin takaa löytyy teksti, jossa käyn vähän läpi loppuraskautta ja opiskelua lapsen kanssa.

Raskauden aikana en vielä kirjoittanut blogia, joten siltä ajalta ei ole tekstiä. Selvisin kuitenkin todella vähäisillä raskausoireilla. Ihan alkuraskaudessa jouduin jättämään joitakin aamutunteja väliin pahoinvoinnin takia. Kärsin kuitenkin puoleen väliin asti hirvittävästä nälän tunteesta koko ajan, joten olin innokas menemään joka välissä syömään. 😉 Ainut huono puoli oli se, että ruokalan hajut kuvotti mua kauheesti.. 😀

Tsempit raskauteen ja opintojen loppuun saattamiseen! <3

Essi

Täytyypä käydä lueskelemassa viikonlopun aikaan 🙂 Onneks oot päässyt oireiden kanssa helpolla, ne nimittäin oikeesti vaikeuttaa aika paljon arkea. Tuo nälkä taitaa olla yks ”parhaista” oireista jos niin voi sanoa. 😀 Kiitos kovasti, kyllä tässä kaikki annetaan, että onnistutaan <3

Meillä esikoinen syntyi vähän yllärinä, ja silloin mulla jäi amk viimeistä harjoittelua vaille, opparin tein loppuun ja esitin syksyllä heti vaavin syntymän jälkeen. Muuten kaikki meni nappiin, mutta 9 viikon harjoittelu ja 10kk ikäinen pieni kotona tuntui musta tosi hankalalta etenki alkuun, kaipasin niiiin paljon tuota pikkukultaa.. Siksi pidän kyllä peukkuja että saat koulun käytyä loppuun ennen vaavin syntymää, onhan se olo sit niin paljon rennompi kun ei käy enää mielen vieressäkään koulu ja voi huokaista 🙂 mutta kaikella on tarkotuksensa, toisaalta vois saada jalkaa oven väliin jos hinkuu sitten jo aiemmin töihin ja koulun kautta saa hyvän harjottelupaikan..:)

Essi

Voin vaan kuvitella, että kaipaus on ollut harkka-aikana kova! Juurikin siksi itsekin haluan saada homman purkkiin, ettei tarvitse enää kouluun kiirehtiä tai sitä stressata vauvan kanssa. 🙂

Minä aikoinaan olin raskaana niin ettäjäi koulu 2kk kesken.. Oisin pystynyt suoritttamaan tämän. Ennen h hetkeä mutta en halunnut. Koin että työelämään astuminen helpompaa kun on tuore tutkinto todistus ja jalka jäänyt oven väliin johonkin harjottelupaikkaan..Tämä minun valintani jota en katunut ☺

Essi

Niin onhan toikin totta, mutta mulla on hyvin aikaa ennen äitiyslomaa käydä koulu loppuun, niin en sitä halua vetkutella 🙂

Mulla on poika jo vuoden, mutta olin raskaana jo silloin kun pääsin kouluun (amk/ilta). Raskaaksi tulo ja kouluun pääsy otti molemmat oman aikansa, joten oli ihan mahdotonta suunnitella niitä paremmin. Ehdin siis opiskella yhden lukukauden ennen kun jäin töistä äitiyslomalle, ja siihen rutistin niin paljon opintoja kun pystyin.

Kevätlukukausi alkoi juuri mun pojan syntymän jälkeen, joten eka periodi siitä jäi suorittamatta kun myöhästyin kurssien aloituksesta. Jos se olisi alkanut vaikka kuukausi myöhemmin, olisin hyvin voinut ottaa kursseja siihen. Tokalle periodille otinkin sitten kursseja joten taukoa koulussa tuli se 3kk.

Ja kaikki synnytyksen jälkeen suorittamani kurssit ovat olleet vielä tähän päivään asti virtuaalikursseja… Hitaasti mutta varmasti mennään eteenpäin. 🙂

Essi

Kyllähän opiskeluasiat hyvin pitkälti on järjestelyasioita, ja se on hyvä kun jokainen voi niitä toteuttaa omalla painollaan 🙂

Mjoo. Opiskelin jo esikoista odottaessa ja mulla oli pari vuotta amk:ta ja yhteisöpedagogin opintoja takana. Mitä pidempään olin kotona sitä varmemmaksi alanvaihdosta tulin. Myös koulupaikka lähempää houkutteli. Nyt tämän raskauden puolivälissä hain (ja pääsin) toiseen ammattikorkeakouluun kätilöopintojen pariin. Otin paikan vastaan ja siirsin opintojen alkua äitiysloman takia.

Haastattelijahan vilkaisi mun mahaa ja kysyi, että miten aion yhteensovittaa elämäntilanteeni ja opiskelut. Mä en oikein näe siinä ongelmaa. Ok – valmistumisajat pitenee, mutta eihän lapset ja opiskelu sen hankalempaa ole yhteensovittaa kuin lapset ja työ? Jonkinlaista hoitoapua tarvitsee joka tapauksessa.

Essi

Ihanaa kun oot uskaltanut tehdä ton alanvaihdon. Ja vautsi tuleva kätilö 🙂 Mutta voi ei mitä käyttäytymistä haastattelijalta, ihan kun lapset ois tosiaan este kouluttautumiselle 😮

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *