Yleinen
2.2.2016

ARKISAFKAA / THAI KANAKEITTO

ARKISAFKAA / THAI KANAKEITTO

Siis mulla on meneillään joku thaihuuma tässä raskaudessa, tää on ehkä eka tunnistettava pidempään jo kestänyt himo. Currytahnaa, kookosmaitoa ja nuudeleita voisin vetää varmaan ihan sellaisenaan joka päivä, mutta se ei ehkä pidemmän päälle oo kovin ravitsevaa ruokaa raskaana olevalle. Näitä raaka-aineita kuitenkin löytyy meidän perheen uudesta lempikeitosta jota ollaan nyt parin viikon aikana tehty jo muutamaan otteeseen. Helppoa, nopeaa ja erityisen maukasta – niinkuin arkisafkan kuuluukin olla. Suosittelen testaamaan!

LEMPEÄ THAI KANAKEITTO

300g maustamattomia broilerin fileesuikaleita

2 pientä pussia nuudeleita

1 paprika

1ps kasvissuikaleita pakkasesta

1tlk kookosmaitoa

1rkl punaista currytahnaa

1l vettä

2 kanaliemikuutiota

1rkl kalakastiketta

1 limetin mehu

Kypsennä broilersuikaleet oliiviöljyssä pannulla. Kaada kookosmaito kattilaan ja lisää currytahna sekaan, kuumenna hetki ja lisää broilerit sekaan. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot, jonka jälkeen kalakastike ja kasvikset. Anna kiehua hiljalleen n.10 minuuttia ja lisää nuudelit. Anna kiehua vielä hetki, että nuudelit kypsyvät. Viimeisenä lisää limetin mehu, sekoita ja NAUTI!

thaikeitto

Keitot ovat täydellinen talviruoka, ja siis muutenkin. Arkena helppo vaihtoehto, ja varioitavissa loputtomasti. Usein meillä menee keittoihin pakkasesta monet kasvispussien jämät parsasta papuihin ja erilaisiin sekoituksiin. Tää kanakeitto on kyllä tän hetken lemppari, ja tänään pyöräytin vielä pitkästä aikaa tuoreet sämpylät kylkeen – voin kertoa että maistui koko perheelle!

Uppoaako mausteisemmat thai tyyliset ruoat teillä myös perheen pienimille? Meillä Mila on kyllä ihan uskomattoman kaikkiruokainen. Uppoaa kiinalaiset, thairuoat, oliivit, vahvat juustot ja ja… Toivottavasti tuo ennakkoluulottomuus säilyisi ruokailuissa tulevaisuudessakin.

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Pakko nyt kyllä kysyä, että millä sä otat/muokkaat kuvat sun blogiin kun ne on aina niin ihania, selkeitä ja valotettu oikein!

Kiitos ohjeesta! Hyvältä näyttää. Lyön kuitenkin tonnin vetoa, että ei uppoa lapsille ekalla kerralla. Molemmat on ihan pienenä syöneet ennakkoluulottomasti, mutta siinä kolmen vuoden kieppeillä on alettu valikoimaan. Sitkeästi meillä kuitenkin maistatetaan kaikkea ja luotetaan siihen, että ennakkoluuloista päästään jossain vaiheessa yli.

Essi

Hyvää onkin 🙂 Voi ei, eli meilläkin vielä varmasti jossain vaiheessa edessä samat taistelut. Mutta eihän siihen tosiaan muu auta kuin olla sitkeä ja maistatella makuja nirsoiluista huolimatta.

Tämä menee testiin! Kiitos ohjeesta 🙂 kookos on niin hyvää ja toimii niin suolasessa kuin makeassakin.

Essi

Toivottavasti tykkäät tästäkin, ite oon ihan rakastunut tohon kookosmaidon ja curryn yhdistelmään 🙂

No nyt on sen näköinen keitto että pakko testata heti huomenna! Kiitos siis reseptistä 🙂

Essi

Hyvä hyvä, toivottavasti maistuu 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *