Yleinen
30.1.2016

14. RASKAUSVIIKKO

14. RASKAUSVIIKKO

Mä en ehkä kestä, nyt tästä odotuksesta tulee TAAS konkreettisempaa kun aloittaa näiden raskausviikkojen postaamisen. 14. raskausviikko täyttyi tänään, ja aluksi mulla oli meininki aloittaa tää homma vasta ensi viikon lauantaina jolloin täynnä on 15+0, mutta toissailtana tapahtui jotain mikä muutti suunnitelmat. Nimittäin mä tosiaan tunsin ensimmäiset pienen pienet hipsutukset. Ihan oikeasti, ja ihan yhtä taianomaiselta ne tuntui kun ekallakin kerralla Milaa odottaessa. Niin pysäyttävä kokemus ja kyyneleet nousi samantien silmiin. Milasta tunsin liikkeet huomattavasti myöhemmin, olisikohan ollut jotain 18viikolla? Nyt jo 13+5, joten kyllä tällä toisella kierroksella otettiin ihan varaslähtö. Ei tässä kyllä malta odottaa viikkojen vyöryvän eteenpäin ja liikkeiden voimistuvan. On tää niin taianomaista aikaa.

Tänään siis starttasi 15.raskausviikko, sen kunniaksi mulla on ollut pitkästä aikaa koko päivän hyvä ja energinen olo. Pahoinvointi oli jo lähes koko viime viikon ajan pois, mutta palasi tällä viikolla vielä pari astetta voimakkaammin, mutta jospa tää oli sit se loppukiri ennen helpotusta. Isona toiveena mulla on, että ensi viikolla olisi vihdoin energiaa suunnata taas pitkän paussin jälkeen lenkkipolulle, tää alkuraskaus on nimittäin mennyt lähes ilman liikuntaa sohvan pohjalla ja sekös varmasti on lisännyt turvotusta entisestään. Milan raskausaika meni aika raskaasti sen suhteen, että liitoskivut alkoi jo todella varhaisessa vaiheessa, jo ennen pahoinvoinnin laantumista ja liikunnat jäi vain haaveeksi. Tällä kertaa olisi ihana jos edes keskiraskauden pystyisi vielä liikkumaan kevyen jumpan ja lenkkeilyn merkeissä.

Ainiin, ja mites toi pötsi? Onneksi ehdin kerätä kesällä kiloja takasin niin saadaan tokallakin kierroksella nähdä varmasti aika jäätävä vauvapallo. Mua ihan pelottaa kuinka jäätävän kokoinen tuo tulee kesällä olemaan…

14viikko

Tänään Vau.fi:n sovellus kertoi, että meidän pieni bebe on jo teelusikan mittainen. Eli siis jo aika mahtavan kokoinen ihmisen alku – meidän rakas.

Millä viikoilla te olette tunteneet ekat hipaisut masussa? Onko ollut selkeää vaikutusta sillä, onko kyse ollut ensimmäisestä, toisesta tai useammasta raskaudesta?

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Ekassa tunsin vasta viikolla 16 mutta tässä toisessa jo 10+5!

Mä tunsin rv 15 ensimmäiset pienet kuplinnat mahassa ja esikoistani odotan, tosin nyt jo loppusuoralla. 🙂

Mulla alkoi pienet hipasut tuntuun tästä jo 12+jotain. 18+0 tuntui jo kädellekkin potkut. On ne vaan niin jänniä. Mä oon kyllä käyny salilla ja esim pumpissa mut hittoku eilen lämmittelin juoksuaskelin niin ekat kolme askelta aiheutti jo pissahädän, vaikka just olin käyny vessassa. Vartin jaksoin juosta (lue pidätellä) ja sit vessaan ennen jalkareeniä. Pitää siis jättää suosiolla juoksu/hyppimisjumpat väliin jos ei halua lähtee kesken kaiken vessaan 😀 ärsyttävää sanoisinko.

Oi, mulle tulee taas vauvakuume vaikka kuopus (ja meidän viimonen, nyyh) on vasta 8 kk! Mä tunsin liikkeet tässä 3. raskaudessa myös ennen 14. rv. 🙂

Essi

Voi eii, kyllä raskausjuttuja lukiessa se kuume itellekin usein puski päälle 🙂 Mutta teillä on vielä noin pieni käärö siellä, nauttikaa vauvavuodesta <3

Voi muistan itsekin ne ekat hipsutukset! <3 Ihanaa raskausaikaa!

Essi

Ne on kyllä jotain niin ihanaa, kiitos Selina <3

En yhtään muista oonko jo onnitellut, mutta ONNEA! 🙂 Tosi moni joilla on saman ikäisiä lapsia, niin on nyt just odottamassa toista, tulee vähän haikea olo itselle, mutta pitää nyt keskittyä opiskeluun, hehe 🙂

Essi

Kiitos Paprika <3 Aijaa, jospa sitten on menossa taas joku buumi? Ymmärrän haikeuden, mullakin oli vähän aiemmin ennen kuin päätettiin alkaa vauvahommiin. Mä tosiaan ehdin valmistua sopivasti kesäkuun alussa ennen vauvaa, joten tää on ihan hyvä aika meille 🙂

Huh jaa sie meinaat vielä valmistuakin! Voimia paljon viimeisiin rutistuksiin 🙂 Kyllä meillekin aika vielä tulee 🙂 Ja kyllä nyt taitaa olla buumit menossa, hehe!

Kun odotin esikoistani niin tunsin ensimmäisen liikkeen tasan rv 15, juuri sellaiset pienen pienet hipsaisut! :’)

Essi

Ne on niin ihanat hipsut <3

Voi, se on ihana tunne kun ensimmäiset liikkeet tuntuu! <3 Minä tunsin ensimmäisen lapsen kohdalla ekat liikkeet raskausviikolla 21 ja toisen lapsen kohdalla raskausviikolla 18. Omalla kohdallani istukan sijainti on varmasti vaikuttanut siihen, että liikkeet on tuntunu noin myöhään.

Kiitos Essi ihanasta blogista! Löysin tämän vasta hiljattain, mutta jään varmasti lukijaksi. Ihanaa lukea tekstejäsi, kun täälläkin on kesällä 2013 ja syksyllä 2015 syntyneet lapset, niin moniin juttuihin on helppo samaistua.

Ihanaa odotusaikaa sinulle! <3

Essi

Ekoissa liikkeissä vaan on sitä jotain <3

Voi että, kiitos kommentistasi, tälläinen palaute saa aina niin iloiseksi. Toivottavasti viihdyt mukana pitkään 🙂 Kiitos <3

ihana pieni masu jo! <3

Essi

Ei se niin pieneltä varsinkaan iltaisin tunnu, mutta kiitos <3

Ihana postaus, lisää näitä raskauskuulumisia odotellessa 🙂 itse ensinmäisen kanssa tunsin vasta viikolla 20, johtui istukan paikasta. Toivottavasti meilläkin kohta näitä uutisia. Onnea odotukseen <3

Essi

Kiitos Miia 🙂 Jep, kyllä näitä ois tarkotus kirjoitella joka viikko nyt. Tsemppiä vauvahommiin! <3

Nuo vauvan liikkeet on vaan niin tainomaisen ihania! Itsellä kolmas raskaus ja viikkoja kasassa 19+1 ja nyt vasta alkanut pienia potkuja tuntemaan. Istukka on tällä kertaa edessä ja vaimentaa ilmeisesti aika hyvin liikkeet. Ensimäisessä tuntu jo 18 viikolla ihan käteen asti 🙂

Onnellista odotusta teille!

Essi

Ne on <3 Mullakin on edessä, ja en todella ajatellut tuntevani vielä viikkoihin. Mutta sitten tuona yhtenä iltana tuntui – sattui hyvä asento ilmeisesti, koska sen jälkeen en oo niin vahvoja pieniä muljahduksia tuntenut. Mutta jospa niitä sitten kunnolla alkaisi tulemaan muutamien viikkojen päästä.

Kiitos ja samoin sinne <3

Ekat liikkeet tässä raskaudessa tuntui rv13+(?), mutta joka tapauksessa aiemmin kuin ekassa raskaudessa. 🙂
Äääää, vähän kiva seurailla sun raskautta täältä blogin kautta kun La:t on ”lyhyellä” erolla. 🙂

Essi

Eli aika samoihin aikoihin kun täälläkin 🙂 Niin on, täytyy nyt tsekkailla sunkin kuulumisia kovasti – kaikkee hyvää odotukseen <3

Mulla nyt 18+3 ja vasta viikon ajan tuntunu satunnaista ja tää on neljäs vauva ja silti aina yhtä ihmeellistä <3 nauti hipsutuksista täysillä! 🙂

Essi

Niin jännittävän yksilöllistä miten nuo ekat tuntuu, mutta tosiaan yhtä ihmeellistä riippumatta milloin ne tuntee <3 Nautitaan, ja nautihan sinäkin – onnea odotukseen vielä!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *