Yleinen
29.1.2016

ÄITIYSPAKKAUS VAI RAHA?

ÄITIYSPAKKAUS VAI RAHA?

Hankintoja bebelle ollaan alettu jo pikkuhiljaa funtsimaan, sillä ehdittiin laittaa lähes kaikki vauvatarvikkeet Milan ajalta eteenpäin. Vähän kyllä harmittaa, sillä silloin tuli ostettua kaikki uutena ja monet jutut olisi menneet vielä aivan hyvin toisen rundin. Toisaalta taas on tosi ihanaa katsella uusia vauvajuttuja, sillä onhan tyylit ja tuotteet ehtineet jo tässä kolmessa vuodessa muuttua ihan hurjasti. Puhumattakaan omaa silmää miellyttävistä jutuista, meidän maku ja mieltymykset on muuttuneet myös melko radikaalisti viimeisen parin vuoden aikana. Voin ihan suoralta kädeltä myöntää, että luultavasti tuun olemaan ihan naurettavan tarkka hankintojen suhteen tän kakkos beben kanssa.

Keskusteltiin myös yhtenä iltana siitä, että tullaanko ottamaan tällä kertaa äitiyspakkaus. Kysyin asiaa Nikolta ilman, että annoin vihiä omasta mielipiteestäni. Yllätyksekseni Nikolla oli aika selkeä mielipide – otetaan rahana tällä kertaa. Samaa mä olin pyöritellyt päässäni, sillä Milan aikaisesta paketista meillä on tallella vielä kaikki mitä isosiskollakin käytettiin. Toppapuku, lämpömittari, kynsisakset, yksi yökkäri ja makuupussi. Vaikka rahalla ei ehkä ihan yhtä paljon saa, niin saa sillä ison kasan juuri sellaisia vauvanvaatteita jotka miellyttää meitä, ja ennen kaikkea sellaisia vaatteita jotka tulevat käyttöön eikä kaapin pohjalle. Tällä kertaa äitiysavustus otetaan meillä siis rahana.

Meidän valinnan ei ole tarkoitus millään tavalla väheksyä äitiyspakkausta, sillä kyllä mä sen puolesta liputan ihan täysillä edelleen. Ihan huippua kun meillä Suomessa on mahdollisuus moiseen, sillä monessa maassa ei osata edes haaveilla vastaavasta. Isolle osalle se on todella tarpeellinen, mutta fakta on myös se, että hyvin monelle pakkaus jää todella vähälle käytölle. Niinkuin meillä lopulta kävi. Äitiyspakkaus oli kieltämättä itselle ekassa raskaudessa ainakin sellainen virstanpylväs ja must have, joka teki vauvan tulosta monta astetta todempaa. Pakettia hypistellessä kuitenkin muistan jo hieman epäröineeni, että tuleekohan näitä vaatteita käytettyä tyttövauvalla? Ja eihän niitä tullut, toppapukua ja yökkäriä lukuun ottamatta.

Näistä ajatuksista mulla lähti idea, aion nimittäin toteuttaa tuolla 140euron avustuksella oman äitiyspakkauksen. Koota pakkauksen juuri sellaisista tuotteista mitä meidän toinen pieni tarvitsee ja vaatteista joita haluamme hänelle pukea. Konkretisoida näin itselle ja myös teille mitä kaikkea tuolla avustuksella voi saada järkevästi rahaa käyttäen. Miltä kuulostaa? Kiinnostaako teitä tälläinen pieni projekti?

HOITOLA

Teidän lukijoiden lisäksi ollaan saatu myös yhteistyökumppaneilta onnentoivotuksia tulevasta vauvasta. Onnittelujen mukana Lekmer lähetti meille kauniin Elodie Detailsin hoitolaukun* vauvaa varten, ja ilokseni saan arpoa yhden samanlaisen teille Instagramin puolella. Arvonta starttaa ihan pian, joten hophop Instaan @essipieces osallistumaan!

Miten te ootte tehneet muuten äitiyspakkauksen kanssa? Pakkaus vai raha?

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

*Saatu blogin kautta

Avainsanat

Kommentit

Ekalle otettiin nyt pakkaus ja sitä ihan innolla odotettiin, mutta jos toinen lapsi joskus saadaan, niin rahana kyllä otetaan. Makuupussi, haalari, yökkäri ja ne tavarat on ollut käytössä, mutta niitä vaatteita ei oo vaan tullu käytettyä. Ei vaan miellytä silmää, vaikka niissä ei mitään vikaa ookaan. Huippu juttu kyllä koko pakkaus ja vaikeahan se on tehdä kaikkia miellyttävää ja molemmille sukupuolille sopivaks.
Tiia

Essi

Mä muistan edelleen kuinka sitä pakkausta odotti kuin kuuta nousevaa <3 Onhan se tosiaan vaikea varmasti toteuttaa, mutta kyllä mä vaan väitän, että siitä saisi paljon neutraalimman helposti 😀

Me otettiin ä.pakkaus ja itse en ollut silloin (vielä) yhtään nirso, saatiin muutenkin melkein kaikki käytettynä (vaunu/rattaat, sitteri, vaatteita, auton kaukalo), joten myös pakkauksen tuotteet tuli varmaan melkolailla kaikki käyttöön… Jotkut kuteet oli mullekin liikaa ja vinttasin menemään, mutta osan kelpuutin. Lisäksi tykkäsin itse lootasta, koska käytettiin sitä ensisänkynä ja lopulta pieneksi jääneiden vaatteiden säilytyksenä. En osaa sanoa miten tekisin toisen kohdalla, kun ei tarvitse vielä miettiä, toisaalta olisi kiva tutkia taas sitä sisältöä ja se laatikko on tosi hyödyllinen, mutta sitten taas itsekin nykyään valikoivampi esim. vaatteista, joten sisältö voisi olla loppujen lopuksi turha.

Kiinnostaa kyllä postaus, millaisen äippäpakkauksen saatte kasattua kelan avustusrahalla! 🙂

Essi

Joo en mäkään ollut Milan kohdalla läheskään niin nirso, mutta silti ne oli meille liian poikamaisia puettavaksi päälle asti. Mutta kyllähän se kiistämättä vaan on superhieno keksintö koko pakkaus 🙂

Kiva juttu että postaus kiinnostaa, tosin sitä saa vielä tovin odottaa, sillä pakkausta alan kasaamaan vasta toisen ultran jälkeen.

Juu, no sen olen kyllä huomannut, että pakkaukset on (minun mielestäni) olleet aika poikamaisia kyllä! Mutta meillä olikin poika, joten sopi hyvin 😉

Hei, mietin just samaa toisen kohdalla, että ois ollu kiva konkreetisesti nähdä mitä kaikkea itse sai hankittua sillä 140 eurolla 🙂 Tosin päädyin sitten ostamaan sängyn bebelle joten se meni siihen 😉 mutta juu samaan päädyin itsekin esikoiselle äitiyspakkaus ja toiselle rahana. Esikoisen äitiyspakkauksesta oli tallella ne jutut mitä itse käytettiin ja perusvaatteita en äitiyspakkauksesta oikein kaivannut. Me saatiin toiselle lapselle tosi paljon vaatteita käytettyinä, jotkut omaksi ja jotkut lainaan. Ei paljon tarvinnut itse hankkia, mitä nyt jotain mitä oikeasti halusin. Hyvä vinkki on suoraan kysyä kavereilta joilla tietää olevan vauvanvaatteita niin niitä lainaan/omaksi/ostettavaksi.

Essi

Toi sänky on kyllä hyvä idis, meillä toinen pieni saa isosiskon pinniksen ja Milallekin sänky on jo valmiina. Mulla on kyllä vaatteiden kanssa just nyt sellanen hinku, että haluan kyllä kaikki ostaa ITE 😀 En tiedä mistä tää nyt kumpuaa 😀 mutta kyllähän sitä voi tutuilta kivoja löytöjäkin tehdä 🙂

Täällä on mietinnässä vielä. Meillä ei tullut pakkauksen vaatteita käytettyä edes pojalla. (Siis -13 vuonna niinku teilläkin) mutta haluaisin pakkauksen sen ite laatikon takia :’D en tiedä onko siinä loppujen lopuksi mitään järkeä, mutta ne lootat on vaan niin ihania. Meidän äitikin on ottanu pakkauksen kaikista viidestä lapsesta vuosina 93-2012 . Oishan lapsille hauska säilyttää jotain laatikoissa ja antaa heille sitten isona. Ristiriitainen homma ja hankala päätös tulee olemaan.

Essi

No nimenomaan! Jos tätä mietiskelis liikaa, niin meilläkin menis arpomiseks just tuon takia, että ois ihana molemmille lapsille olla muistona sitten nuo laatikot. Mutta tää toinen saa sitten äidin oma tekemän boxin 🙂

Niin ehkä mäkin voisin ite tehä. Sais vielä söpömmän lootan ku ite tekis 🙂

Mä otin raha ku mulla poika -13 vuonna syntyny niin hänen pakkauksesta parhaat palat jäljellä. Sitten oon ite koonnut tulevalle vaaville oman babyboxin. Siitä lisää mun blogissa. Sulla on ihan kadehdittavan ihana koti ja tämä blogi 🙂 <3

Ite otin pakkauksen kun ensimmäistä odotan. Just noi sakset, mittarit, makuupussi, lakanat ym on meillä varmaan ne mille eniten on tarvetta. Tosi moni noista vaatteista on mielestäni poikamaisia tai muuten vaan ei niin mieleisiä, mutta eiköhän niitäki voi sitte vaikka yökkärinä käyttää. 🙂 itelle oli kans sellanen virstanpylväs tuo pakkaus etten edes miettinyt ottaako vai ei, on siinä paljon kuitenkin hyödyllisiä tavaroita. Voi olla, että itsekin päätyisin rahaan seuraavan kohdalla.

Essi

Aika samanlaisia ajatuksia kun mulla Milan aikaan. Ajattelin silloin vaatteista, että yökkärinä/kotivaatteina menee. Mutta eipä kyllä monet menneet 😀

Me otettiin rahana. Ostettin rahalla pinnasänky. Tiesin, ettei niitä vaaatteita tulis käytettyä. Ainoat mitä ois pakkauksesta käytetty oli varmaan jotku kynsisakset ja harja. Itse laatikko saatiin mun kaverilta lainaan reunasuojineen päivineen, joten siinä vauva sitten nukkui ekat kuukaudet. Seuraavan lapsen kohdalla en myöskään aio ottaa äitiyspakkausta. Kuitenki mun mielestä ihan loistojuttu että suomessa on tarjolla äitiysavustus :/

Essi

Tolla rahalla saakin jo tosi kivan pinniksen 🙂 Ja yleisestikin sillä saa kyllä yllättävän paljon, eikä siinä paketissa sinänsä ole mitään välttämättömyyksiä jos itse haluaa/pystyy hankintoja tehdä.

Meillä myös toisella kierroksella päädyttiin rahaan. 🙂
Mistä tuo taustalla näkyvä lamppu on? Aivan ihana 😀

Essi

Lamppu on vuosi sitten tilattu Jotexilta 🙂 Se on kyllä kiva, ja monet on sen perään kyselleetkin.

Ekalle otin pakkauksen ja toiselle ja kolmannelle rahana.

Essi

🙂

Onkin muuten hyvä idea koota toi pakkaus sillai näkyville itselle ja tänne blogiin. Konkretisoituu kummosen kasan vaatetta/tarviketta ko. rahalla saa. Tietty valinnoilla on Suuri vaikutus. Pakkauksen koko toki riippuu täysin siitä minkä hintaluokan tuotteita ostaa.

Essi

Kiva juttu että kiinnostaa 🙂 Aion kyllä tehdä ne hankinnat pakettiin mahdollisimman fiksusti, niin että se raha riittää mahdollisimman moneen tarpeelliseen.

Otin jo ensimmäisen kanssa rahana, kuten myös nyt:) halusin vaatteita joita tulee käytettyä ja joista tykkään 🙂

Essi

Ite tosiaan ekalla kerralla koin sen pakkauksen ihan pakolliseksi 🙂

Me ollaan molempien kohdalla päädytty rahaan juuri siitä syystä että saatiin kaikki tarpeellinen makuupussista lakanoihin. Pakkauksen vaatteiden tiesin jäävän käyttämättä joten hankin just tohon tapaan kun sä aiot niin kivaa vaatetta sekä puuttuvat kynsisakset,lämpömittarin jne. Koin itse 140e rahasumman tommosia pienempiä tarpeellisia hankintoja ajatellen isona ja kaikki vaatteet mitä hankittiin oli mieluisia.

Essi

Voi kumpa olisikin osannut ajatella tällein jo Milan aikana 🙂

Ostatteko todella kaikki vauvanvaatteet uutena?
Kirppareilta voi tehdä niin huikeita merkkivauvanvaatteitakin, joten suosittelen kokeilemaan! 🙂

Hups, oli tarkoitus kirjoittaa että voi tehdä niin huikeita löytöjä, merkkivauvanvaatteitakin. Heh.

Essi

Kyllä melkein kaikki tuli ostettua uutena, muutamat kirppislöydöt tehtiin. Oon jotenkin tosi laiska pyörimään nettikirppareilla, mutta täytyy tällä kertaa pitää silmät auki enemmän kun Facebookissa pyörii 🙂

Esikoiselle paketti ja toiselle rahana. Jäi myös paketin vaatteet aika vähälle käytölle ja isommat jutut paketista oli tallessa. mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea saat 140e ?

Essi

Aika moni taitaa toimia juurikin näin 🙂 Täytyy nyt sitä toista ultraa odotella, niin pääsee hankintoja tekemään!

Ehdottomasti raha toisen kanssa! Meillä jäi Luminkin vauva-aikana muut paitsi peitteet ja makuupussi käyttämättä..

Essi

Taita olla aika yllättävänkin yleistä tuo rahaan päätyminen 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *