Yleinen
26.1.2016

ILAHDUTA KOMMENTILLA!

ILAHDUTA KOMMENTILLA!

Luin uuden bloginaapurini Iinan postauksen tuossa pari päivää sitten, ja siellä oli tartuttu kivaan ja ajankohtaiseen haasteeseen Ilahduta kommentilla. Haasteen on alunperin laittanut liikkeelle Meiän perhe blogin Annika ja mun mielestä haaste on heitetty aika hyvään aikaan liikkeelle. Luen itsekin blogeja sen minkä ehdin, mutta kommentoin aivan liian harvoin, kun ei mukamas oo aikaa. Nyt haluan haastaa itseni myös kommentoimaan ahkerammin, enkä poistu enää yhdestäkään postauksesta ilman että jätän kommentin.

Untitled

Samalla haastan myös kaikki teidät mukaan kommentoimaan vilkkaamin blogeja lukiessanne! Nimittäin mä tiedän, että teitä on siellä aika iso kasa tyyppejä, mutta vain pieni murto-osa jättää kommentin käydessään blogissa. Sitä ei ehkä lukijan vinkkelistä aina ajattele, mutta kommentit on hirmu iso asia bloggaajalle ja jokainen niistä tuo hyvää fiilistä ja kasvattaa intoa. Kommentointi on kokenut viimeisen reilun vuoden aikana blogeissa selkeän laskun, ja Milan odotus- ja vauva-aikana oli aivan ihanaa miten paljon vertaistukea myös teiltä sain. Samanlaista vuorovaikutusta toivoisin tälläkin kertaa! Mitä luulette, onnistuisikohan kommenttiboxien elvyttäminen? Tätä haastetta kantsii myös jokaisen bloggaajan pistää eteenpäin, niin ehkä saadaan ihmisiä aktivoitumaan.

Itse lupaan skarpata ihan pysyvästi muiden blogien kommentoinnissa ja myös oman blogin kommentteihin vastaamisessa. Eiköhän tällä kaavalla saada koko hommasta entistä enemmän irti!

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Mä olen tai ainakin koen olevani melko aktiivinen kommentoija ja usein lueskelen mielellään muiden kommentteja ja kommenttipokseja ylipäätään.
Mutta niinkun muutama jo edellä on maininnut niin mun kommentointi halukkuutta kyllä karsii se, ettei kommentteihin vastata tai niihin vastataan kauheella viiveellä. Ja tää ei oo vaan sulle vaan harmittavasti tuntuu olevan yleistynyt melkein kaikissa mun suosikkiblogeissa. :s ymmärtäähän se ajanpuutteen, mutta mä arvostan kommentteja enemmän kun vaikka uutta postausta joka päivä.

Mutta tää haaste on mainio juttu, varsinkin jos se aktivoi bloggareitakin omien kommenttiboksiensa kanssa! 🙂

Tiia

Essi

Tiia sun kommentteja on kyllä aina kiva saada <3 Ja mä ymmärrän niin ton ärtymyksen, koska itse ajattelen asiasta ihan samoin. Ihan hävettää kuinka repsahdin kommenttien kanssa!

Sen verran vielä voin avata, että toi postaustahti on meille määritetty portaalin puolesta, ja siinä olisi tärkeä pysyä – itsekin mielummin postaisi harvemmin ja panostaisin kommentteihin ihan täysillä. Nyt yritän pystyä tekemään molempia 🙂

Asiaan on varmasti monta syytä. Ensinnäkin se että blogeja on niin paljon, lisäksi instaa, snäppiä ym. Kun aikaa on vähän ja seurattavaa paljon, tulee enemmen vain selattua juttuja. Ja kun jo selailuaika on pois jostain muusta, yleensä läsnäoloajasta kotona, sen yrittää tehdä mahdollisiman nopeasti.

Mutta kyllä iso syy on se, ettei kommentteihin vastata. Se saa kommentoinnin tuntumaan turhalta. Ja kun itse ei blogia kirjoita, on vaikeampi ymmärtää sitä postaustahtipainetta. Itsestä tuntuu hieman lukijoiden aliarvioimiselta, jos jatkuvasti uusi postaus on tärkeämpi kuin kommentit. Tulee olo, etteivät kommentit ole tärkeitä, kun kerta aikaa postailuun löytyy mutta vastailuun ei. Itse ainakin luen mieluumin blogia, jossa postaustahti olisikin vaikka harvempaa mutta vuorovaikutus hyvää.

Ja en tarkoittanut tällä mitään negatiivista, kertoa vain oman ajatuksen asiaan yleisesti, en niinkään sun blogiin liittyen!:)

Näköjään olitkin juuri tähän vastannut jo uudemmassa postsuksessa jota en ollut ehtiny lukemaan, kiva!:)

Essi

Mä ajattelen asiasta ihan samoin, ja kuinka paljon itseä ärsyttikin kun annoin itseni noin lipsahtaa noiden kommenttien kanssa. Nyt olisi tarkoitus tsempata ihan pysyvästi 🙂

Täällä kans yks kauan jo mukana ollut! 🙂 ehkä kerran pari kommentoinu mutta täytyy myöntää että teen tota tosi usein että luen vaan mutten kommentoi.. Olen siis aktiivinen lukija kyllä! Ja nytkin innolla odotan kotijuttuja sekä odotusajan postauksia! Jatka samaan malliin <3

Essi

Kiva kun oot ollut jo pidempään mukana, toivottavasti viihdyt jatkossakin <3 Mä oon itekin kyllä enemmän sellainen hiljainen sivustaseuraaja mitä tulee blogien lukuun, mutta nyt on tsempattu. Toivottavasti osaisi pitää tän tatsin 🙂

Täällä myös yksi lukija, jolla aika kommentointiin tuntuu olevan kortilla. Useimmin kun selailen blogeja puhelimella ei sivut toimi läheskään niin nokkelasti, että jaksaisi odotella kommentti boxin latautumista 😉

Essi

Mä ymmärrän ettei joka kerta ehdi kommentoida vaikka haluaisikin, mutta pääasia että edes joskus 🙂 Ja toi puhelimella selailu on itelläkin just se verottaja miks tulee usein niin laiskasti kommentoitua.. Eli tuttuja syitä myös täällä 😉

Ajattelinpa nyt sitten ilahduttaa kommentilla! 🙂
Tykkään todella paljon lukea blogiasi ja blogisi on ehdottomasti mun top 5 joukossa! Joka päivä on pakko kurkata onko tullut uutta postausta! 🙂
Jatka samaan malliin! 🙂 ja onnea myös bebe kakkosesta! <3

Essi

Kiitos Sara, ihana kuulla <3 Loppuvuodesta mulla oli motivaatio koko blogia kohtaan aika matalalla ja fiilis ettei kukaan edes enää lue 😀 Etenkin tuon jakson jälkeen on mukava saada tällästä palautetta!

Hei Essi! Lähdin haasteeseen mukaan ja kirjoitin siitä blogissani. Kun mietiskelin tätä kommentoimisasiaa niin koen tärkeänä myös sen, että vastavuoroisesti bloggaaja vastaa lukijoiden kommentteihin. Minun on toki helpompi tämä hoitaa, koska en ole niin iso tekijä ja kommentteja tulee satunnaisesti mutta mielelläni kuulisin, mitä itse ajattelet tästä aiheesta. Voisiko olla niin, että kommentoiminen luetuimmissakin blogeissa on melko niukkaa, koska näissä ei bloggaaja joko vastaa lukijan kommentteihin ollenkaan tai vastaa liian hitaasti?

Essi

Mahtava juttu kun otit kopin tästä 🙂 Mä koen asian myös itse tärkeäksi, ja nyt jonkin aikaa itsellä oli iso ongelma juuri kommentteihin vastailun kanssa. Paineet postaustahdissa pysymisestä siirsivät kommentteihin vastailua aina myöhemmäksi, kun postaaminen meni edelle. Helposti siitä syntyy aikamoinen oravanpyörä. Nyt kuitenkin päätin ottaa härkää sarvista ja tehdä niin, että kommentteihin vastataan ennen uuden postauksen kimppuun käymistä. Jatkuva huono omatunto kommenttijonosta on aika syvältä ja kun itselle jokainen kommentti on tärkeä haluan myös panostaa enemmän tähän hommaan niin, että se välittyy myös lukijoille.

Homma siis varmasti on juurikin noin niinkuin sanoit, ja se on omassa blogissakin näkynyt ja näkyy myös muilla jos kommentit laahaa kovasti. Tähän siis kannattaa kiinnittää kyllä huomiota 🙂

Olen myös huomannut, että blogeissa on entistä vähemmän kommentteja ja jos kommentteja on paljon, kyseessä on jokin ”hätkähdyttävä” tai muuten erityistä huomiota herättävä postaus. Toisaalta olen ajatellut sen johtuvan siitä, että perus ”kuulumispostaus” tyylisiä juttuja on vähän vaikeakin kommentoida ja toisekseen blogeja on niin paljon, ettei kaikkiin ehdi laittaa viestiä. Vai olisiko kyseessä instan ja snäpin kaltaisten sovellusten yleistyminen, tiedä häntä? 🙂 Itse myös huomasin laittavani taannoin paljon enemmän kommenttia kun kirjoitin omaa blogia, sekä myös lukevani blogeja tuolloin enemmän. Eli kiitos kun kommentoit ja pitää ehdottomasti skarpata enemmän tässä! 🙂

Essi

Niinpä ja se ilmenee joissain blogeissa myös sellaisena, että ihan hakemalla haetaan sensaatiota postauksissa jotta saisi lukijat kommentoimaan hyvää tai pahaa 😀 se on aika jännä ilmiö, en tiedä onko muut huomanneet 😀 Ihan varmasti tietty vaikuttaa kaikki muut some-kanavat niiden kautta kun on helpompi kommentoida ja seurata. Blogit ylipäänsä on saaneet väistyä aika rajustikin näiden Instojen ja Snappien tieltä.

Skarpataan siis yhdessä niin ehkä saadaan vähän muutosta aikaan 🙂

Voisi haastaa omatkin lukijat samaan! On se vaan oikeasti niin kivaa, jokainen kommentti ja niihin vastaaminen!

Essi

Haasta haasta! 🙂 Ainakin hetkellisesti huomaan jo nyt vaikutusta täällä 🙂 Ja jo muutamaan blogiinkin olen tänään kommetoinut – selkeetä parannust siis!

Se on hassu tunne, kuinka paljon yksi kommentti tai edes näkyvä merkki lukijalta nostattaa halua kirjoittaa lisää! Monissa blogeissa (lähinnä hevospuolen) kommentointia jos harrastetaan, on se sitä negatiivista ja kaikkea muuta kuin rakentavaa. Jokainen kommentoija voisi aina miettiä sitä, minkälaista itse haluaisi omaan blogiin saada ja jakaa sitä sitten eteenpäin 🙂

Essi

Nimenomaan, kyllä ne kommentit vaan on tän homman suola 🙂 Se on kyllä ihmeellistä että noi negakommentit ilmenee tietyissä genreissä suuremmin, onneksi perhepainotteiset blogit on hieman siltä osalta saaneet olla enemmän rauhassa nykyään. Hyvä pointti kyllä, en oo koskaan tajunnut ihmisiä jotka tahallaan tulee toisten blogeihin pahoittamaan toisen mielen. 😮

Mukava et lähdit mukaan! Olen myös huomannut et nykyään tunnutaan vähemmän kommentoivan. Voiko siihen vaikuttaa se, että blogeja luetaan enemmän puhelimella kuin läppärillä? 🙂

Essi

Kiitos kivasta haasteesta Annika 🙂 Se on varmasti se isoin syy, mutta toisaalta ei se kommentointi sen vaikeampaa usein ole puhelimellakaan kuin koneella. Tai itse en ainakaan koe, mutta helpommin sitä surffaa kyllä kommenttiboxin ohi.

Tosi kiva haaste! Inflaation on kyllä kommentointi kokenut, itse koitan sitä silti harrastaa ainakin niihin postauksiin joihin mulla on oikeasti jotain sanottavaa. Joskus sitä ei vaan kerkeä, täytyy koittaa skarpata silti!

hanna
http://www.hannamariav.com

Essi

Eikö ookin! Mä olin kyllä monta kuukautta säälittävän huono kommentoimaan, mutta nyt tehdään parannus 🙂

Tää on tosi hyvä juttu! Just eilen pohdin ohimennen samaa asiaa kun eräs tuttu oli kommentoinut jotain blogitekstiä mulle sähköpostiin. Kovin monelle tuntuu olevan aika iso kynnyskin kommentoida tekstejä näkyvästi; onko se sitten jännitystä lähteä kirjoittamaan vai ajanvähyyttä mistä itsekin puhuit, jokaisella varmaan oma syynsä. Mutta tottahan on, että jokaiselle kirjoittajalle palaute (miksi ainakin itse myös kommentit luen) on tärkeää siinä että kirjoittaja jaksaa kirjoittaa taas seuraavankin kerran. Itse ainakin otan taas itseäni niskasta kiinni ja alan naputella kommentteja entistä ahkerammin, toivottavasti tämä haaste aktivoisi jokaisen bloggaajan ja lukijan :)!

Essi

Toi on muuten varmasti totta, että ainakaan omalla nimellä harvemmin uskalletaan kommentoida mihinkään. Mikä on kyllä itestä aika hassua 😮 Pidetään peukut pystyssä, että tällä tempauksella olisi kauaskantoisempaa vaikutustusta. Ainakin nyt hetkellisesti näyttäisi purevan 🙂

No täällä ollaan <3 Ihan fiiliksissä teidän odotuksesta, vaikka on myös ilo todeta, että meilläpäin ei enää vauvakuumetta nostatella 😀

Essi

Ihana oot <3 älä vielä kuule sano, sitten kun teidän pienellä tulee vuos täyteen ja aika kultaa vauvavuode niin äkkiä se vielä nousee 😉

Tämä on ihan huikea haaste! Sormet kipeinä kommentoin ympäriinsä. 🙂 <3

Essi

Hahah mä en oo vielä päässy vauhtiin, pitää saada eka taltutettua toi oma kommenttijono 😀 sitten muiden blogien kimppuun kunnolla!

Helou! Täällä yks pitkään seurannut joka ei oo koskaan kommentoinut! 🙁 mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Tykkään sun kirjotustyylistä tosi paljon ja vaikutat ihanalta ihmiseltä!(: Onnea uuden perheenjäsenen odotukseen teidän koko perheelle!((:

Essi

Ihanaa kun kommentoit nyt, mukava kuulla että olet kuitenkin jo ollut pitkään mukana. Eli parempi siis myöhään kuin ei milloinkaan 😉 Kiitos kovasti palautteesta ja onnitteluista <3 toivottavasti viihdyt blogin parissa tulevaisuudessakin!

niin totta, todella harvoin tulee kommentoitua vaikka ajatuksia olisikin herännyt kirjoituksesta. Nyt pitää kommentoida että meidän yksi uusi lempi arkiruoka (ja nopea sellainen) on sinun blogissasi ollut lohipasta, aivan loistava, helppo ja maistuu koko perheelle 🙂

Essi

Niin se on jännä kun sitä ei sitten vaan muka ehdi tai jaksa kirjoittaa blogiin vaikka omassa päässä herättäisikin paljon mietteitä. 😀 Mulla käy monesti ihan samoin! Tosi kiva kuulla, kiitos muuten muistutuksesta, me ei olla tehty sitä piiiiitkään aikaan – täytyykin viikonlopuksi ostaa kalaa 🙂

Tämä on hyvä haaste, Iinan kannustama nyt viikon tsemppiaika menossa. Tosin tarvitsee tunnustaa, että kiirehetkinä olen joutunut jättämään lukematta postauksia, kun olen tiennyt, etten voi kommentoida. Mutta nyt edellisen postauksesi kimppuun myöskin. 🙂

Essi

Hyvää tsemppausta sieltä 🙂 Tää oli oikeesti tosi kiva haaste ja ihana kun moni innostuu!

Itse juurikin sen vuoksi en useinkaan kommentoi kun kommentissa vaikkapa johonkin kysymykseen vastauksen saaminen saattaa kestää tuhottoman kauan eikä itsekkään enää siinä vaiheessa muista mihin on mitäkin kommenttia laittanut. Itselläni ei kyllä tule laitettua kommenttia jos ei oikeasti oo mitään tärkeämpää asiaa tai neuvoa tai kysyttävää.

Essi

Mulla tää nousi kyllä ongelmaksi ja tiedostan sen. Kun syntyy vähän viivettä kommentteihin vastailuun, niin siitä tulee äkkiä sellainen ”lumipalloefekti”. Mua on ahdistanut asia paljon, ja siksi myös haastoin itseni skarppaamaan tämänkin osalta. 🙂 Kiva kun kommentoit!

Olen huomannut saman ilmiön kommentoinnin suhteen ja itse asiassa olen itse lukenut blogeja nyt tosi vähän. Jotenkin tullut sellainen fiilis, että täytyisi aktivoitua ja suoritinkin juuri tällaista ”kommentointikierrosta” tässä, koska ainahan on jotain sanottavaa. En edes tiennyt koko haasteesta, haha. Mutta tosiaan, kommentti on kiva! Täytyy itsekin postata tästä aiheesta tänään tai huomenna 🙂

Essi

Joo mäkin oon lukenut joulu-tammikuussa kyllä tosi paljon vähemmän mitä normaalisti, mutta jos sitä tästä taas itsekin aktivoituisi lukijankin roolissa. Mä tein myös aiemmin noita kierroksia, mutta nyt kyllä kokeilen jättää lähes aina kommentin jos vain on vähänkin sanottavaa 🙂 Postaa ihmeessä, niin saadaan hommaa liikkeelle isommin!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *