Yleinen
1.1.2016

VUODENVAIHTEEN SISUSTUSMEININGIT

VUODENVAIHTEEN SISUSTUSMEININGIT

Sisustusjuttuja toivotaan aina tasaisin väliajoin, ja vuosikatsauskin sen kertoi, että kyllä ne ihan oikeasti kiinnostaa isoa osaa lukijoista valtavasti. Nyt näitä kotijuttuja alan toteuttaa tasaiseen tahtiin. Ainakin kaksi kertaa kuussa ilmestyy koti/sisustuspainoitteinen postaus ja ne löydätte jatkossa tunnisteen meidän kotona alta. Ihan hävettää, että kohta ollaan jo vuosi tässä uudessa kodissa asuttu, enkä ole vieläkään saanut aikaiseksi kokonaisvaltaista kotipostausta. Ehkä se täytyisikin tehdä huone kerrallaan? Tämä koti kun tuskin koskaan tulee olemaan mielestäni täysin valmis, vaikka tällä hetkellä täällä onkin moni asia jäänyt seisomaan ihan liian pitkäksi aikaa…

joulukoti Juuri ennen joulua otettiin yksi askel eteen, nimittäin hankittiin meidän kolmanteen makkariin työpöytä IKEAreissulla. Sitä ennen tuo huone on toimiut epämääräisenä säilytystilana, vaikka meininki olikin tehdä siitä työ/vierashuone jo ennen kesää. Kuinkas kävikään? No mulle iski just ennen kesää täysi sisustusähky, ja suoraan sanottuna tarvittaisiin yksi lottovoitto, että kaikki huoneet saataisiin mieleiseksi kerralla. Mitään ei siis saatuu kesän, eikä oikeastaan syksynkään aikana aikaan. Nyt seuraava etappi taitaakin olla verhoprojekti, niitä meillä ei myöskään ole vielä yhdessäkään huoneessa. Nikon sanoin ”se on sitä modernia, skandinaavista ja pelkistettyä tyyliä” 😀 Näin meillä sisustetaan!

joulukoti7 Monet kaverit meillä käydessään aina ihastelee tilantuntua mikä ei ehkä näistä kuvista nyt niin hyvin välity, mutta tykkään siitä itsekin. Siihen oikeastaan rakastuttiin tässä asunnossa ihan alkuun, sisääntulo ja eteinen on tosi tilava ja tasojen vaihtelu tuo mielenkiintoa kotiin. Mutta tällä hetkellä mua on alkanut jopa ahdistaa tää melko pelkistetty tyyli – ehkä ne verhot ja KATTOVALAISIMET toisi olohuoneeseen sitä kaivattua kotoisuutta vielä lisää? Tällä hetkellä pää lyö vain tyhjää valaisimien kanssa. Yksi vai kaksi? näyttävää vai pelkistettyä? Lasia? Kristallia? Vai ihan jotain muuta?

joulukoti1Persoonaa ja sitä jotain saatiin loppusyksystä olohuoneeseemme, kun Deseniolta sain valita sisustukseemme muutaman julisteen*. Tuolla printti- ja julistetaivaassa meinasi iskeä valinnan vaikeus, sillä valikoima on älyttömän laaja ja sieltä löytyy joka kotiin tyylikkäitä katseenvangitsijoita. Lopulta löysin juuri oikean kombon meidän kotiin ja oma lemppari on ylivoimaisesti tuo Marilyn Monroen sitaatti juliste. Moni onkin varmasti törmännyt näihin ihaniin tauluihin jo Instassakin @essipieces ja inspiraatiota kannattaa hakea myös @desenio´n omalta tililtä.

joulukoti5 joulukoti6 Tämän vuoden sisustushankintalista on aikamoinen. Työhuoneeseen täytyy löytää matto, kattovalaisin, joitain kivoja hyllyjä, julisteet ja mietinnässä on myös pieni vierassohva. Milan huone itseasiassa taitaa olla ainut melkolailla valmis – sen voisinkin esitellä teille meidän reissun jälkeen heti! Makkariin tarvitaan verhot, matto ja ehkä myös joku taulu? Olkkariin kattovalaisimet ja verhot ainakin, ehkä myös uusi matto. Niin ja joku nojatuolikin olisi kiva. Keittiöön olen nyt pitkän vastaan kamppailun jälkeen päättänyt hankkia sen String Pocketin. Pitkään olin sitä mieltä, että se joka kodissa nähtävä hylly ei meille tule, mutta mikään muukaan ei meille sovi. Ja joo kyllä me se lottovoitto tarvitaan.

joulukoti2 joulukoti3

Aikamoisia sisustusmeininkejä olisi tähän vuoteen siis luvassa. Saas nähdä kun tässä kevättalvella pääsee tuo sisustuskärpänen vielä puraisemaan kunnolla, että miltä tää koti näyttää vielä ennen kesää. Pistetäänkö kaikki mullin mallin vai jatketaanko samalla linjalla? Sen aika näyttää, en nimittäin vielä ihan tiedä itsekään. Ja hei hyviä ideoita saa heittää, ne on erittäin tervetulleita. Esim. millaiset kattovalaisimet teidän mielestä sopisi meidän olkkariin?

Onko teillä alkuvuosi sisustamisen aikaa? Mä oon itse huomannut, että juuri kevättalvi on omalla kohdalla se luovin aikakausi mitä sisustukseen tulee. Ihanaa, kevättä kohti mennään!

*merkityt saatu blogin kautta.

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Heippa Essi! Ja kiitos ihanasta blogistasi! Olen vasta hiljattain löytänyt tämän sinun blogisi ja nyt jo ihan koukussa 🙂 Mutta kuule.. meillä on keittiöremontti alkamassa ja päänvaivaa ovat aiheuttaneet keittiön välitilan ja tasojen värit/materiaalit. Mistä teidän keittiön tasot ovat ja muistatko mallin nimeä/merkkiä? Meillä on lähestulkoon saman värinen lattia kuin teillä ja tuo teidän kokonaisuus näyttää kyllä tosi hyvältä ja toimivalta! 🙂

Mikä sohva teillä on? Me etsitään just uutta sohvaa ja teillä on kiva 🙂

Sisustus on sellainen asia mikä ei ole varmaan koskaan valmis. Ja toisaalta hyvä, ettei kaikkea tee kerralla, on aikaa sitten miettiä mikä toimisi ja mikä ei. Hiljaa hyvä tulee!
Itse yritän asennoitua niin, että varmaan menee tosi pitkään ennen kuin saadaan tuleva koti ”valmiiksi” tai edes melkein. Sitä kun yhtäkkiä melkein triplaa asuinneliöt niin jo pelkkien huonekalujen hankinta on melkoinen projekti.

Kannattaa muuten sitä pintetestiä selata jos on ideoista puutetta – alkaa sitten oma tyyli ja mieltymys hahmottua. Ainakin itselle ollut hurjasti apua siitä 🙂

Aaah. Teillä on niin rauhallinen koti. Vaikkakin melko ”kylmä”, mutta rakastan yksinkertaisia koteja! Ne pysyy niin paljon siistimpänä ja mitä kattovalaisimiin tulee, ei niitä pakko ole olla. Keräävät turhaa pölyä, mutta antavat tietysti enemmän valoa pimeisiin iltoihin. Ei kukaan voi sanoa ”osta tämä valo”, voi kumpa kaikki olisi niin helppoa (että joku sanoo kuinka tehdä!) Omilla valokuvilla saa jo palon aikaan, aivan niinkuin verhot. Antavat peroonallisen tuntuman ja ehkä enemmä lämpöä. Pidän teidän tyylistä! Jatka samaan malliin!

Mistä tuo olohuoneen kiva pörrömatto on?

Kehystetyt valokuvat omista kuvista tuo kodikkuutta kotiin kuin kotiin. Nuo epämääräiset sisustustaulut kaikkialla ei niinkään. Tuo Marilyn-sitaatti on kyllä kiva 🙂 Ja ehkä enemmän väriä tuon valkoien kaveriksi niin ei olisi niin kolkkoa 🙂 Canvastaulutkin ovat aika kivoja

Hiljaa hyvä tulee..
Me ollaan asuttu tässä talossa kolme vuotta ja vasta nyt alkaa oleen valmista. Etenkin valaisimet on tuottanut pään vaivaa, mutta pikku hiljaa nekin on löytynyt. Ja jouluksi saatiin viimeiset verhotkin, kun vihdoinkin raaskin ostaan haluamani marimekon kankaan. Rahaa on mennyt älyttömästi, kun ollaan haluttu välttää kertakäyttö ratkaisuja ja hankkia sellasia juttuja mitkä oikeasti kestää ja miellyttää silmää vielä muutaman vuodenkin päästä.
Musta teillä on kiva koti, mutta omaan makuuni vaatii ripauksen pehmennystä, vaikkapa juuri verhoissa, ollakseen kodikas.
Teillä kun on muuten tosi simppeliä, niin voisi olla mielenkiintoinen ratkaisu, että tuossa olkkarissa olisikin kaksi valaisinta.

Hyviä pohdintoja! Valaisimet ja verhot ovat kyllä iso juttu sisustuksessa ja niitä onkin hyvä pohtia tarpeeksi pitkään. Itse ainakin katson uuteen tilaan mennessä aina ensin valaisimet, ne ovat kuin piste ii:n päälle. Niihin itse ainakin panostan! Itse laittaisin teille kaks valaisinta olohuoneeseen ja minun ehdotukseni on Secton 4200 valaisimet. Ne jatkaisivat kodin ”lempeää” linjaa ihanalla puun sävyllä. Itse aion kotiuttaa nämä uuden kodin olohuoneeseen, ovat minusta niin ihanan ajattomat. Verhoiksi laittaisin jotain hillittyä kuvioa, esim Marimekon vaaleaa Kompottia tai valkoista Lumimarjaa. Ne toisivat sopivasti kaivattua särmää ja ”juttua”.

Tässä minun ehdotuksiani. Innolla jään seuraamaan sisustuspostauksia:)

Minäkään ei ole IKINÄ tyytyväinen meidän kotiin, aina puuttuu jotain, alkaa kyllästyttää ja haluaa jotain uutta, tila loppuu kesken, kaikki on perseellään ja sitten taas onkin ihan ok jne. 😀
Eniten mua taitaa vaan ahdistaa se, että haluaisin muuttaa omaan ja isompaan kotiin, vaikka tästä taas toisaalta ei haluaisi pois koska sijainti on täydellinen.

No, se mitä kuitenkin mun piti tulla kirjoittamaan, niin odotan todella paljon kuvia juurikin niistä tasoeroista, koska olen itse saanut siitä jonkun päähän pinttymän ja seuraavassa kodissa se on oltava! Se tuo mielestäni juurikin jotain vähän erilaista, ja toisaalta sen takia huonekorkeus on (yleensä) normia enemmän, joten tila tuntuu avarammalta ja tykkään portaista, mutta en ikinä haluaisi kuitenkaan kaksikerroksista taloa, koska sitten ne portaat on jo ihan liikaa :’D

Muutimme vähän aikaa sitten ja huomasin itsekin, että verhottomuus toi tilan tuntua ja avaruutta. Kun laitoin verhot paikalleen, tuli tilasta pienemmän tuntuinen mutta paljon parempi, kotoisampi ja lämpimämpi 🙂

Itse sisustaisin kotiinne enemmän persoonaa. Että lamput valittaisiin sen perusteella, mikä juuri teidän silmäänne sinne miellyttää, ei niinkään yleisesti ”mikä sinne sopii”. Kierrelkää vaikka kauppoja, kyllä sen tietää kun omaa silmää miellyttävin tulee vastaan. Sama pätee muihin tiloihin.

Ettekö ollenkaan kierrätä? Kyllähän käytettynä löytyy uudenveroista tavaraa vähän huokeammin. Ja samalla myös saa ideoita sisustukseen, kun selailee nettikirppiksiä 🙂

Vita EOS höyhenvalaisin sopisi mielestäni teidän olkkariin, yksi iso!
Tai kaks näitä http://www.valomaailma.fi/product/126/midsummer-light
Tai luonnonvärinen Normann Copenhagen Bau, tai kaksi Muuton Unfold-valaisinta, tai sitten monessa blogissa nähty Norm69 🙂

Voi kun osaisikin heittää ideoita valloilleen ja ehdottaa jotakin tiettyä lamppua, mattoa ym. Itsellänikin aika urakka kodin sisustamisessa nyt kun remontti alkaa pikkuhiljaa olemaan valmis. Vanha koti oli pelkistetty ja nykyisessä pelkistettyä maalaisromantiikkaa joka on jäänyt jumittamaan vaiheeseen josta ei tiedä jatkaa vaiko vaihtaa kokonaan tyylisuuntaa scandinavisempaan… Pitäisi olla kymmenen taloa joita sitten sisustella hetkellisten mieltymysten mukaan. 😀 Teillä vallitsee ihanan rauhallinen, kauniin koruton/pelkistetty, raikas ja tunnelmallinen koti. 🙂

Essi

Aika vaikeahan se on toisen kotiin alkaa heitellä ideoita, mutta täytyy kokeilla jos toisilla inspis tulisi spontaanisti 😉 Toi on niin totta, olis niin helppoa jos olis useampi koti josta vois aina valita mielen mukaan erilaisia kalusteita ja sisustusjuttuja kun mieli vaihtelee! Kiitos, paljon meilläkin on vielä tekemistä, etenkin sen kotoisuuden hakemisen suhteen.

Hei,

Ihania koti teillä! Meillä on lattioiden vaihto tällä hetkellä seuraavana listalla ja nyt kiinnostaisi tietää, että mikä tuo teidän lattia on. 🙂 näyttää todella hyvältä.

Essi

Kiitos kovasti 🙂 Meidän lattia on Cellon laminaattia ja väriltään Aspen Oak, ollaan tykätty kovasti!

Kodistasi tulee mieleen kylmä,kova ja kolkko ja sellainen johon kyllästyy heti. Tuota ”tyyliä” näkee joka paikassa :/

Essi

Kauneus on katsojan silmissä, kiitos mielipiteestäsi 🙂 Meillä tosiaan on vielä aika paljon tekemistä, ja kylmyyskin johtuu juurikin aika paljon siitä ettei verhoja vielä löydy ja seinät ovat tyhjät.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *