Yleinen
21.12.2015

HELPPOA TEHDÄ HYVÄÄ

HELPPOA TEHDÄ HYVÄÄ

Joulumieli. Se on nyt asettunut tähän taloon. Joulusiivous check! Joululahjat lähes check! Kauppareissu check! Joulukuusi ja koristeet check! Mutta huomenna viimeistellään tää taianomaisen ajanjakson alku, kun lähdetään bloginaisten kanssa tonttulakit päässä levittämään jouluiloa muutamiin perheisiin. Pakataan autoihin lahjat lapsille, jouluruokakassit vanhempia ilahduttamaan ja kuuset vielä tunnelmaa luomaan. Jokaiselle jotakin, jotakin sellaista mikä niin monelle on joulunaikaan itsestäänselvää, mutta myös niin monelle silkka mahdottomuus. On valtava ilo olla mukana auttamassa näitä perheitä, ja etenkin perheen lapsia. Sillä joulu kuuluu lapsille, ihan jokaiselle.

Joulun täytyisi olla jokaisessa perheessä ilon ja kiitollisuuden aikaa, näin ei tosiaan kuitenkaan monessa perheessä valitettavasti ole. Joulu aiheuttaa vain jäätävää stressiä, kyyneliä ja puristavan tunteen rinnassa. Rahat lasketaan sentilleen, ja aatoon juhla-ateria koostuu kaupan valmiista maksalaatikosta. Äidin kurkkua kuristaa kun lapsille ei ole rahaa ostaa edes sitä yhtä toivelahjaa. Tukiverkostojakaan ei aina ole, joten ei niitä paketteja välttämättä saa odottaa edes isovanhemmilta. Jokainen vanhempi kuitenkin varmasti haluaisi lapselleen sen ihanimman joulun järjestää ja nähdä jouluilon pursuavan pienistään, jos siihen olisi vain millään mahdollisuudet.

Suomessa vähävaraisia perheitä on paljon, valtava määrä. Vaikka perheet eivät välttämättä normiarjessa näyttäydy juuri sinun elämässäsi, niin hieman asiaan perehtymällä meidän kaikkien silmät ja sydämmet voisivat pikkuhiljaa aueta asian suhteen. Meidän porukassa ajatus lähti siitä, kun mietittiin miten voisi auttaa vielä hieman enemmän ja konkreettisemmin kuin perus joulupuu keräyksen paketilla? Niinpä tartuttiin porukalla härkää sarvista ja tartuttiin toimeen – äkkiä sai huomata ettei näistä naisista hyvän tekemisen tahtoa ainakaan puutu!

bucket2

Helppo tehdä hyvää – tempaus itsessään on jo valtavan onnistunut, ja toivottavasti vasta lähtölaukaus tälle projektille. Yhdessä Kertun, Evelinan, Melinan, Lauran ja Katriinan kanssa saamme auttaa yhteensä 9 perhettä tänä jouluna. Emmekä ole asiamme kanssa yksin, saimme joulun apuporukkaan vielä liudan hienoja yrityksiä mukaan. Muutamaa perhettä tosiaan autamme kokonaisvaltaisemmin, ja näille perheille saimme lahjoituksina lapsille lahjoja Jollyroomilta, ruokakassit Prismalta, pehmeitä paketteja Kimperiltä, kuuset ja joulukukat Viherlandialta sekä teatteriliput vanhemmille. Ostettiin itse vielä kasa lahjoja niin, että yhteensä 25 lasta, eli kaikki perheiden lapset, ikähaarukaltaan 7kuisesta 16vuotiaaseen saa jouluiloa pakettien muodossa aattona.

Mikään mestarikirjoitus tästä ei tosiaan tule, se on jo selvää. Täytyy sanoa, että myös mun on ollut ihan älyttömän vaikea kirjoittaa tätä tekstiä, joten päätin, että en mieti sen enempää. Hyväntekeväisyydestä kirjoittaminen on aina vähän kinkkinen juttu, miten sen voi tehdä loukkaamatta ketään ja kiillottamatta omaa sädekehää? No voin kertoa, että mietittiin tätä porukallakin ihan sillä tasolla, että jätetäänkö koko projekti hiljaisuudessa toteutettavaksi? Puntaroitiin asiaa, väänneltiin ja käänneltiin, mutta päädyttiin siihen, että tottakai blogeissa postataan ja yritetään sillä omalla näkyvyydellä kannustaa kaikkia teitäkin mukaan! Maailmassa ei voi olla hyväntekijöitä liikaa, eikö vain?

paketoimassa IMG004

Toivottavasti projektimme tavoittaa teitä ihania lukijoita runsainmitoin, mä niin tiedän että siellä on monia jotka enemmän kuin mielellään lähtisi auttamaan tällä tavoin apua tarvitsevia. Meidän perheet löytyivät Hope ry:n ja Facebookin Arkiapua jyvässeudulla-ryhmän kautta, näitä väyliä pitkin myös sä voit löytää tavan kantaa kortesi kekoon! Nimittäin jos tän tempauksen myötä edes yhdessä tyypissä herää auttamisen halu, niin se on upeista upein juttu. Ja hei, muistakaa ettei avun tarvitse olla mikään iso juttu! Se voi olla vaikka omille lapsille tarpeettomaksi jääneet lelut ja pelit, toisten lapsille ne voivat olla aarteita.

Voin kertoa, että projektin myötä mun joulu on saanut ihan uuden merkityksen, vielä entistäkin herkemmän. Joulumieli on tuskin koskaan ollut näin korkealla. Eiköhän tästä tällä tavoin auttamisesta kehkeydy vielä jokavuotinen perinne! Suosittelen jokaiselle.

Näissä merkeissä – enää 3 yötä jouluun! ♥

Avainsanat

Kommentit

Huippu juttu! Ihanaa Joulua teidän perheelle ♡♡

Kiitos että toteutitte sen minkä niin moni jättää vain ajatuksen tasolle. Joulumieli tosiaankin tulee antamisesta, ei niinkään saamisesta. Toitte tällä tempauksellanne moneen kotiin niin joulumielen kuin itse joulun, sillä nämä perheet olisivat jääneet paljosta vaille, ilman tätä teidän niin pyyteetöntä tekoanne. Kiitos teille kaikille osallistuneille ja Hyvää Joulua teille ja perheillenne.

ihanaa! <3 hyvää joulua!!

Nostan hattua teille, huippu juttu! Varmasti apua saavat perheet osaavat arvostaa. Pitäis itekin, mutta silti se jää vaan aika ajatuksen tasolle.
Hyvää joulua! <3
Tiia

Joulu on antamisen aikaa. Monesti ihmisiltä unohtuu se tärkein, toisten muistaminen – ei tavaralla, vaan ajatuksissa ja teoissa. Mutta joillekkin perheille pienikin apu, olipa ruokaa tai vaikka se toivottu nukke, on iso asia. Noita Arkiryhmiä on näin joulun alla perustettu useampikin, eli apua tarvitsevia ja onneksi antajiakin löytyy! <3

Olipa ihana lukea tämä postaus, olette tuoneet joulumielen monelle perheelle. Mahtavaa! 🙂

Aivan mahtavaa että lähditte auttamaan vähävaraisia perheitä. Moni lapsi sai varmasti paljon jouluiloa. Hyvää joulua kaikille auttajille ja perheillenne!

Nyt täytyy jatkaa piparinpaistoa… Joulu on jo ihan kohta!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *