Yleinen
17.12.2015

ARKISAFKAA // TUHTI TOMAATTIKEITTO

ARKISAFKAA // TUHTI TOMAATTIKEITTO

Pitkästä aikaa hypätään Arkisafkaa-sarjan pariin blogissa. Viime aikoina into keittiössä on ollut kummallisen vähäistä, mutta tiistainen tomaattikeiton himo oli hyödynnettävä ja oli kokeiltava jotain uutta. Keittoja on muutenkin tullut tehtyä tänä talvena ennätysvähän, joten tää oli myös hyvä muistutus siitä, miten helppoja arkiruokia keitot ovat. Kaikenlaiset sosekeitot sopivat erityisen hyvin pakkaspäiviin, ja tässä onkin hyvin vahva ehdokas tän talven hitiksi. Nimittäin leivällä suurustettu tomaattikeitto!

TUHTI TOMAATTIKEITTO

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1-2rkl voita

1rkl paprikajauhetta

hyppysellinen jauhettua mustapippuria

500g tomaattimurskaa tai 1kg tuoreita tomaatteja

7dl vettä

1 kasvisliemikuutio

4 palaa paahtoleipää (täysjyvä)

1rkl sokeria

1/2tl suolaa

1rasia Viola paprika-chili tuorejuustoa

Hienonna sipulit ja kuullota ne kattilassa voissa pehmeäksi. Lisää joukkoon paprikajauhe ja mustapippuri. Seuraavaksi lisää vesi ja liemikuutio jonka jälkeen tomaatit murskana tai kuutioina. Kuumenna kiehuvaksi. Leikkaa paahtoleivän reunat pois ja murenna leivät keiton joukkoon. Seuraavaksi anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla n. 15min. Lisää sokeri, suola ja tuorejuusto. Kuumenna keittoa kunnes se on tasaista, halutessasi voit vielä soseuuttaa sen sauvasekoittimella.

tomaattiMitä keittoja teidän perheessä syödään? Hyväksi todettuja reseptejä otan mielelläni vastaan taas, olisi kiva kokeilla jotain uutta 🙂 Kana, jauhelija, lohi ja siskonmakkarakeitot uppoaa meillä takuuvarmasti, täytyykin taas alkaa kerta viikkoon laittamaan keittoruokia pitkästä aikaa!

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Meillä tyttöjen ehdoton lemppari on kasvisosekeitto koskenlaskijalla ja päälle raejuustoa. Ihan mielettömän hyvää!

Essi

Se on kyllä tosi hyvää! Ihan on unohtunut, täytyykin joulun jälkeen viimeistään taas tehdä 🙂

Kasvissosekeitto! Namnam! ?

Essi

Totta, se on hyvää! Täytyykin pyytää äidiltä resepti, se tekee parasta kasvissosekeittoa 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *