Uncategorized
16.12.2015

HOLIDAY BUCKET LIST

HOLIDAY BUCKET LIST

Wihii! Meidän perheen tytöillä alkoi tänään pitkään odotettu JOULULOMA! Päiväkodille sanottiin heipat lähes kuukaudeksi ja tädeille vietiin sen kunniaksi pienet muistamiset joulun kynnyksellä. Olisi mieli tehnyt tehdä itse jotain kiitokseksi niin kivasti sujuneesta ensimmäisestä päiväkotisyksystä, mutta tällä kertaa ei vaan kerta kaikkiaan ehtinyt panostaa ihan sillä tavalla mitä olisi halunnut. Viikonlopun Kuopio reissulta nappasin Ikeasta mukaan joulutoffeita ja ne sujautettiin pakettiin nätisti. Eikös se ajatus kuitenkin ole tärkein?

bucket

Hektisen syksyn jälkeen tää lomapätkä tulee niin tarpeeseen ja oikeaan saumaan. Joulunaika ja vuodenvaihde on myös siitä superihana, että myös Niko malttaa pitää töistä lomaa kunnolla. Miehen työt loppuu tähän viikkoon ja luultavasti välipäivinäkään ei tarvitse työmaalle rientää ja uuden vuoden jälkeen lennetäänkin sitten jo muutaman asteen lämpimämpään ilmastoon Espanjaan. Vitsi, tästä tulee kaikkien aikojen joululoma!

Nyt kun kerran päästään vapaalle koko perhe melkein kuukaudeksi yhdessä, niin täytyy ehkä myös tehdä pieniä suunnitelmia. Lomallahan ei saa vahingossakaan ihan vain oleilla, ainakaan täysin läpi tätä spesiaalia ajanjaksoa. Kerran on kesän bucket list niin miksei voisi olla myös joululomalle oma? Siitä se ajatus sitten lähti, ja tässä tulee meidän Holiday Bucket List.

bucket1

1. Nautiskellaan ja ladataan akkuja + ennen kaikkea vietetään kiireetöntä aikaa perheen ja ystävien kanssa. Kyllä lomalla täytyy juurikin pyrkiä ottamaan kaikki irti aikatauluttomista päivistä, levätä ja nähdä tietysti myös mahdollisimman paljon ihmisiä joille on liian vähän aikaa kiireisen arjen keskellä. Siispä kamut, millon treffataan? Seuraavien viikkojen aikana olis kivasti aikaa ♥

2. Ulkoillaan ja harrastetaan yhdessä. Lomalla olisi niin huippua päästä luistelemaan ja pulkkamäkeen, joten täällä sormet ja varpaat pystyssä toivotaan vielä ennusteiden heittävän härän pyllyä jotta saataisiinkin valkea joulu.

3. Ostan ensimmäisen aidon kuusen kotiin tänä jouluna. Ja nimenomaan OSTAN, nimittäin Niko on irtisanoutunut kuushommista täysin, sillä on joku ihmeellinen ”kuusiviha” ja aito kuusi saa sillä ehdolla tulla meille jos sen hankin täysin omin nokkineni. Kyllä mä välillä mietin, että on tolla miehellä välillä ihan ihme periaatteita 😀 No onneksi se lupautui meidän kanssa kuitenkin sitä koristelemaan.

4. Vietetään aikaa keittiössä paljon ja myös Mila saa olla mukana jouluherkkujen valmistuksessa. Tänä vuonna aiotaan ekaa kertaa ostaa myös kotiin jouluruoat vaikka mennäänkin aattona syömään molempien vanhemmille. Kinkun olisin itse halunnut paistaa jouluyönä ekaa kertaa, mutta Niko ehtiki tilata meille jo valmiiksi paistetun. Ehkäpä siis kokeilen värkätä itse laatikot? Niin ja mummolaviemiset täytyy myös leipoa, olisiko jotain makeaa jouluhittiä kellään heittää tälle vuodelle?

5. Lauletaan Joulupukille muutaman vuoden tauon jälkeen Joulupukki-laulu. Meidän vanhempien luona kävi vielä muutama vuosi sitten pukki kun pikkuveljeni olivat vielä sen verran pieniä. Tänä vuonna saadaan kuitenkin pitkästä aikaa Pukki kylään ihan vain Milaa varten, joten myös omat lapsuuden perinteet täytyy siirtä jälkipolvelle, joten aattona lauletaan porukalla Pukille! Ehkä Mila uskaltautuu myös Pukin polvella istahtamaan?

bucket3 bucket2

6. Tänä jouluna tehdään hyvää ja autetaan vähävaraisia perheitä! Meillä on blogiporukalla työnalla vielä jouluksi pieni hyväntekeväisyystempaus josta kirjoittelen ehkä jo viikonloppuna lisää. Sen verran voin jo nyt valottaa, että autamme muutamaa vähävaraista perhettä järjestämään ihanan joulun lapsilleen, kun muuten siihen ei olisi varaa. Samoin tällä meidän naapuriporukalla autetaan myös yhtä perhettä. Täytyy todeta, että tää joulu on avannut viimeistään mun silmät sen suhteen, että se antamisen ilo ei saisi kohdistua aina vain niihin omiin läheisiin. Meidän perheellä ja lähipiirillä on asiat melkoisen hyvin, kun taas ihan läheltä löytyy myös niitä perheitä, joilla ei ole varaa hankkia lapsilleen paketin pakettia. Sydäntä lämmittää kun saa olla auttamassa ja tekemässä hyvää! Tästä todella otetaan tapa.

7. Luen ainakin yhden kirjan loman aikana. Siis oikeesti, milloinkohan viimeksi olen lukenut kokonaisen kirjan? Siitä on vuosia. Nyt täytyy siis vähän petrata, joku mehevä jännäri voisi olla aika kivaa loma luettavaa, tai sitten vihdoin ja viimein se Fifty Shades of Grey…

8. LEFFAT!!! Etenkin ne perinteisimmät kuten Holiday, Mitä tapahtui Joulupukille?, Yksin kotona… Leffailtoja vietetään meillä varmasti myös ainakin joka toinen ilta.

9. Luon Spotifyyn XMAS´15-soittolistan joka vuotiseen tapaan. Mikä on muuten hauskinta, niin joka vuoden lista on lähestulkoon sama, muutamaa uutuutta lukuun ottamatta ja silti se on vaan joka vuosi tehtävä alusta loppuun uudestaan. Fiksua, taitaa siis olla jo about kuusi lähes identtistä joululistaa tuolla valmiina! No mutta perinteet on perinteitä.

10. Joulupäivän pyjamabileet & Tapsan tanssit. Nää on niitä aaton jälkeisiä pakollisia juttuja. Joulupäivä vietetään lähes pelkästään yökkäreissä, katsellaan leffoja ja leikitään Milan kanssa aattona saaduilla lahjoilla. Illalla saatetaan juuri ja juuri käydä isomummilla vielä syömässä. Tapsana taas Mila pääsee mummilaan yökylään ja meidän talon valtaa ystävät ja vietetään iltaa parhaalla porukalla.

11. Uuden vuoden lupaukset. Tänä vuonna aion miettiä ne tarkkaan ja harkiten, jotain sellaista mitä varmasti pystyn myös pitämään. Ensi vuodesta on tulossa taas kaikin puolin niin jännittävä ja erilainen, että en meinaa pysyä pöksyissä jos kaikki menee niin kuin toivotaan!

12. Reissataan lentokoneella ekaa kertaa etelään koko porukka. Ensimmäinen oikea PERHELOMA. Tätä on suunniteltu jo pitkään ja vihdoin se koittaa. Vaikka helteestä ei Espanjassa päästä nauttimaan tammikuussa, niin lomasta otetaan silti varmasti kaikki irti. Tutustutaan nähtävyyksiin, kulttuuriin, syödään hyvin, shoppaillaan ja saadaan ehkä parisuhdeaikaakin, nimittäin myös Nikon vanhemmat ovat mukana.

bucket5

Jotain varmasti vielä uupuu, mutta eiköhän tällä alkuun päästä! Millainen joululoma sulla on tänä vuonna, vai meneekö pyhätkin töissä? Lomailijat mitäs meinaatte joulunaikaan puuhailla? Hyviä ideoita otetaan edelleen vastaan 😉

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Heippa!
Mistähän tuo ekan kuvan metalliklipsi ”alusta” on? Olen yrittänyt etsiä juuri tuollaista! Teillä on ihana koti 🙂

Essi

Moikka Suvi! Se on ihan Ikeasta kesällä löydetty 🙂 ja kiitos kovasti! Pikkuhiljaa askelia valmiimpi sitä mukaan kun löydetään kivoja juttuja, edelleen paljon puuttuu.

Hmm, oletko raskaana? ☺️

Essi

Nää utelut on aika hassuja 🙂 kyllä varmasti sitten kerron blogissa kun on asian tiimoilta jotain kerrottavaa.

Mukavaa joulunaikaa sinne! 🙂

Essi

Kiitos Marika, ja samoin sinne ihanaa joulua ja uutta vuotta :))

Hei, näyttipäs tutuilta noi paketit, ihan kun oisin nähnyt ne jossain. Sitten aloin lukemaan postausta ja tajusin että päiväkodilta nuo ovat tuttuja. :3

Essi

Haha ootpas ollut tarkkasilmäinen 😉

Mun bucket listillä on ekana se 1) synnytä. Sit sen lisäksi tehdään mitä ehditään/pystytään 😉 Ihanaa joululomaa teille – ja ennen kaikkea huippua Espanjan reissua!

Essi

Se on aika hyvä ykkönen 😉 vitsi teillä ei oo enää kauan kun on toinen mini kainalossa <3 tsemppiä loppumetreille!

Ja kiitos, ihanaa joulunaikaa myös sinne!

Ihanaa joulun aikaa teidän perheelle! Toi lista kuulosti just siltä kun pitääkin <3 Meilläkin on perheen kesken vajaa 2 vkoa yhteistä lomaa ja sitä on kyllä odotettu. Ihan huippua! Yhdessäoloa, sukulaisten ja ystävien treffailua, sopivasti väliin "omaa aikaa" ja sitä parisuhdeaikaa 🙂

Suklaan ystävänä mulla on suunnitelmissa leipoa tätä:
https://www.keksihylly.fi/reseptit/suklainen-jouluhalko/

Essi

Kiitos ja samoin sinne ❤️ Nautitaan tästä ihanasta ajasta ja perheen yhteisestä lomasta! Oo toi vois olla hyvä idea! Kiitos 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *