Yleinen
10.12.2015

PIKKUJOULUISTA PARHAIMMAT!

PIKKUJOULUISTA PARHAIMMAT!

pikkujoulut pikkujoulut7Marraskuussa ehdin juhlia parit aikuisten pikkujoulut, jotka on nekin kieltämättä aika kivoja, mutta ei missään nimessä niillä leveileillä mitä tulee pienten pikkujouluihin. Siis kattokaa nyt tossa ylemmässä kuvassa olevia muruja! Kuinka mielellään sitä järjestääkin tuolle pikku poppoolle aina välillä jotain spesiaalimpaa.

Pistin jo hyvissä ajoin marraskuun alussa viestiä meidän blogiäitien Whatsapp-ryhmässä, että tän vuoden pikkujoulut järjestäisin minä. Nimittäin juuri joulukuun K-ruoka yhteistyöhön mulla tuli heti idea mieleen, että haluaisin järkätä pikkujoulut pienille ja äideille. Niinkuin jokainen teistä blogin lukijoista varmaan on ehkä ehtinyt huomaamaan, niin mä tykkään järkkäillä kaiken näköistä, niin juhlia kuin kaikenlaisia yllätyksiä perheelle jne. Niinpä lähdin enemmän kuin innoissani ideoimaan tätä iltaa, koristuksia ja tarjottavia.

pikkujoulut4 pikkujoulut2 Melko nopeasti saatiin päätettyä ilta joka lyötiin lukkoon pikkujouluille. Itseasiassa yllättävänkin helposti, sillä viikonloput näin joulun alla on jokaisella perheellä varmasti täynnä menoja ja jos jonkin näköistä puuhaa. Siksipä päädyttiin arki-iltaan, mikä tietty asetti mulle hieman paineita esim. siitä, miten saisin iltapäivällä kaiken ajoissa valmiiksi koulu- ja päiväkotipäivän jälkeen. Siitä nousikin mieleen heti uusi teema tarjoiluja varten – mahdollisimman vähän aikaa vievää, eli helppoa(valmista) mutta tietenkin myös näyttävää.

Milan syntymäpäivillä mulla on tupannut usein lähtemään homma niin sanotusti käsistä. Makeita tarjottavia on pöydässä ihan liian montaa eri sorttia, kun pari erilaista vaihtoehtoakin riittäisi vallan hyvin. Suolaiset taas viedään käsistä, varsinkin aikuispainoitteisilla kutsuilla ja niitä onkin aina ollut juuri sopiva määrä. Näihin pikkujouluihin halusin varata tarjottavia oikeasti sopivan määrän, että roskikseen lentäisi mahdollisimman vähän tavaraa illalla.

pikkujoulut10 Niinpä lähdin etsimään inspiraatiota K-ruoan joulukuun julkaisuista ja sieltä kauppalappuun rustasin piparimuffinssien ja viikunahilloleipien ainekset. Lisäksi törmäsin Instassa hauskaan ja ennen kaikkea HELPPOON ideaan, eli mutakakuista kasattuun kerroskakkuun. Valmiit mutakakut on jo itsessään niin hyviä, ettei tässä voitu mennä yksinkertaisesti metsään. Kakku oli paitsi superherkullinen, niin myös oikeasti tosi söpö! Tästä lupasinkin Instagramissa muutamalle ohjeen, joten se tulee tässä!

KERROSMUTAKAKKU

2 tai 3kpl Pirkka Mud Cake

1prk Pirkka kuohukerma

1rkl sokeria

Koristeluun:

2kourallista marenkeja

Polkakarkkikeppejä rouhittuna

Lumiukko vaahtokarkkeja

Tästä ei kakku enää helpommaksi mene. Ota kakut sulamaan, n. tunti ennen tarjoilua. Kun kasaat kakun, vatkaa ensin kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Aseta ensimmäinen pohja kakkuvadille, laita päälle reilusti kermavaahtoa ja aseta toinen pohja päälle. Lisää vaahtoa reilusti päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Takuuvarma herkku juhliin kuin juhliin!

pikkujoulut6pikkujoulut13Lapsien suolaisen osuuden hoitivat takuuvarmat coctail-tikut ja tarjolla oli myös pipareita, polkakeppejä ja lumiukkovaahtiksia. Tarjoilut oli juuri niin simppelit kuin olin suunnitellut, eikä herkullisuudesta tarvinnut tinkiä tippakaan! Tätä helpon menuun kaavaa aion noudattaa tulevienkin juhlien kanssa. Vihdoin taisin ymmärtää, että aina ei tarvitse vetää överiksi. Vähempikin riittää ja kaunista saa aikaan pienemmälläkin panostuksella – ja oikeasti lapset on iloisia jo niin pienistäkin jutuista!

pikkujoulut1 pikkujoulut8Mitään sen kummampaa ohjelmaa en alkanut kemuihin keksimään. Perus rentoa yhdessäoloa, lasten leikkejä ja herkkuja. Ainiin ja kävi meillä tonttukin jättämässä pienen pikkujoululahjan jokaiselle lapselle ja äidille. Sovittiin ennen iltaa, että jokainen tuo viime vuoden tapanaan n.5 euron arvoisen ylläripaketin mukanaan, ja ne jaetaan sitten jossain vaiheessa . Tuosta ohjelmanumerosta lapset oli taas ihan pähkinöinä ja ainakin meillä on viime viikosta asti höpötelty tontusta ihan joka päivä. Meille äideille Pirkka lähetti vielä myös aika herkulliset pikkuyllärit, uutuus konvehteja ja mun lempparia – viikunahilloa, mikä on muuten aika törkeen hyvä kombo auran ja piparien kanssa…

pikkujoulut12pikkujoulut5

Pikkuisten pikkujoulut on nykyään kyllä omalla kohdalla juuri se, mikä viimeistään nostattaa sen joulun odotuksen korkealle! Oma lapsi on tuonut tälle joulunalusajalle ihan uuden merkityksen, enkä voisi olla onnellisempi siitä. Kaikki puuhat, pikkujoulut, piparihommat ja joulukoristeiden hiljalleen esille laittaminen on vaan niin siistiä kun toi minityyppi näyttää innostustaan niin aidosti. Tänä jouluna Mila saa ihan varmasti kaikesta ensimmäistä kertaa kunnolla irti, ja sen vuoksi myöskään äiti ei malta odottaa enää yhtään joulua!

Meillä joulua vietetään tasapuolisesti molempien perheiden kesken, aatosta ollaan puolet anoppilassa ja puolet mun vanhempien luona. Nyt viime päivinä oon surffaillut kovasti K-ruoan JOULU-sivustolla ja miettinyt mitä herkkua loihtisin aattoviemisiksi mummoloihin. Inspiraatioon voi melkein hukkua noilla sivuilla, joten suosittelen kurkkaamaan! Ja miksei kannata käväistä etukäteen jo Uusi vuosi-teemasivullakin ja tsekata tarjoiluvinkit valmiiksi vuodenvaihteen pippaloihin.

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa*

Avainsanat

Kommentit

Selailin näitä vanhoja K-ruoka -postauksia ja ai että, tuo kakku on hieno! <3

Upeat tarjottavat! Meilläkin tiedossa lasten pikkujoulut, tarjottavat vielä suunnitelmissa, mutta tässä olikin hyviä ideoita! 🙂

Kävin heittämässä blogini puolella 11 kysymystä -haasteen sinulle, toivottavasti sinulla on aikaa osallistua! 😉
http://www.sonjaaleksandras.com

-Sonja

Huhhh 😀 Tuo kerrosmutakakku on niiiin täydellisen näköstä! 😀

Kiva postaus again! Oispa vaan aikaa ja voimia ähertää keittiössä itselläkin enemmän muille, itse kun yritän tällä hetkellä syödä mahdollisimman vähän ja simppelisti.

Ihanat pikkujoulut olit järkännyt! 🙂 Tuo kerrosmutakakku sulatti kyllä kielen jo ihän näin ruudun välityksellä 😀

hanna
http://www.hannamariav.com

Koska tulee sisutusjuttuja tai joululahjatoiveita?

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *