Yleinen
5.12.2015

JOULUKORTTIKUVAUKSET BEHIND THE SCENES

JOULUKORTTIKUVAUKSET BEHIND THE SCENES

BEHI1 BEHIN BEHIN5 BEHIN6BEHIN4 BEHIN3

Tänä aamuna meidän perheen yllätyskalenterin luukussa luki näin, ”Tänään otetaan joulukorttikuvat!”. Näin tehtiinkin, joka vuosittaiseen tapaan. Myöhässä. Postiinhan ne eivät millään enää ehdi, mutta joulunaikaan meidän lähimmäiset sellaiset kuitenkin saavat ihan kädestä pitäen. Vaikka joulukorttien ehdittäminen joulupostin mukaan on jo oma hommansa, niin ihan eri sfääreihin mennään kun aletaan puhumaan itse korttikuvauksesta LAPSEN kanssa. Aika moni siellä ruudun toisella puolen voi varmaan samaistua näihin fiiliksiin mitä seuraavaksi kerron.

Tiedättekö sen tunteen kun sulla on hirveän suloinen ja erityinen visio korttikuvista päässäsi? Olet suunnitelut otettavasi kuvat ulkona, lumisessa maisemassa, oman kotipihan takana sijaitsevan metsän reunalla. Suunnitelma menee kuitenkin jo siinä vaiheessa plörinäksi kun edellisenä iltana viimeisetkin lumet alkaa sulaa supernopeaa pois. Seuraava este ilmenee heti aamulla, sillä jo paranemaan päin ollut lapsi on jälleen lämpöisen oloinen. No ei auta kun unohtaa kauniit ulkona otetut tunnelmalliset kuvat ja varioida pieni joulutunnelma makkariin. Valkoista vilttiä, taljaa, muutama joulupallo, valonauhaa ja isoin näkemäni punavalkoinen tikkari tonttumaiseen asuun puetulle lapselle – AVOT! Pari ongelmaa ratkaistu.

Entä sitten itse kuvaussessio? No näettehän tämän, rapiat 50kuvaa, ja ehkä kaksi käyttökelpoista. Ja kun puhun käyttökelpoisesta tarkoitan heilahtamatonta, sopivan valoista, ja lapsikin on vielä ihan tyytyväisen näköisenä. Tosin kummassakaan neiti ei katso suoraan kameraan. Eli voisi kai sanoa, että joulukorttikuvaukset oli meillä erityisen menestyksekkäät? Noot, mutta eikö tärkeintä ole kuitenkin saada ne muistot talteen niin itselle, kuin mummoille ja papoille? Lopulliset korttikuvat pistän tänne teillekin todisteeksi sitten lähempänä joulua 😉

Mites teillä onnistuttiin tänä vuonna? Entä olisiko teillä suosituksia mistä tilata kortit? Me ollaan tilattu sekä Ifolorilta, että Vistaprintiltä aiempina vuosina, mutta olisi kiva kuulla kokemuksia teiltä muiltakin.

 SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Mä olen tilannut photoboxista ja oon tykännyt kovasti!! 🙂

Ifolorilta olen kortit tilannut ja tänään sen tein. Viimeinen mahdollisuus, että ehtii vielä lähettää joulumerkeillä. Eli eikun tilaamaan niin saat ne ”ajoissa” ?

Itse tilasin tänä vuonna ekaa kertaa joulukortit Smartphotosta, ja suosittelen! Kivoja korttimalleja ja suht edullisia.

Minä olen siinä mielessä vähän pöhelö, että mun mielestä (lähes) kaikki vauvoista ja lapsista otetut kuvat on ihania! Kuten nääkin kuvat, etenkin tuo toisiksviimenen on huippu 🙂

Meillä otettiin tänään kuvat tonttuvauvasta ja aika rennoissa tunnelmissa mentiin. Etenkin kun vauva tohotti kuin olisi lentoon lähdössä ja jos yritettiin ottaa kuvaa lattianrajasta, niin vauva lähti ryömimään tohkeissaan kameraa kohti ja jos vauva laitettiin selälleen niin hän kääntyi mahalleen :D. Sitten laitettiin vauva sohvalle viltin päälle, joulupehmolelu viereen ja saatiin persoonalliset kuvat, joiden joukosta on vaikea valita parasta. Me ajateltiin, että kun kaikki hakemalla hakee täydellisiä korttikuvia, missä lapsen jokainen silmäripsikin on kohdallaan, niin me ei stressata vaan valitaan jokin tohotuskuva, jossa voi olla ihan hassu ilmekin. Tietenkin kuvan pitää olla hyvälaatuinen ja tämä varmistettiin sillä, että pyydettiin kuvaajaksi valokuvausta harrastava kummisetä.

Vähän viime tippaan tää meilläkin jäi, mut pistän kuvat huomenna tilaukseen ja ne ehtivät vielä oikein hyvin joulupostiinkin. Aiempina vuosina olen askarrellut kaikki kortit itse ja kuvaaminen ja valokuvakorttien tilaaminen on siihen verrattuna paljon vaivattomampaa.

Mä olen tilannut Ifolorilta aina eikä muista ole kokemusta. Joskus pitäisi tilata muualta, että saisi vertailukohteen.

Ihania <3 Niin suloinen ilme tuossa kolmannessa kuvassa, kun on neiti saanut tikkarin käteen. Rekvisiitat on ainakin kohdillaan 🙂 Minä otin varman päälle ja annoin taitavamman kuvaajan napata lapsista korttikuvat – onnistui ihanasti! Ifolorin kautta teetin kortit tällä viikolla, kerrankin ajoissa 😀

Tilasin smartphotolta, tosi hyvälaatuiset kortit ja nopea toimitus. 🙂 Voittaa ifolorin mennen tullen.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *