Yleinen
17.11.2015

PIHA TALVITELOILLE

PIHA TALVITELOILLE

Pitkästä aikaa olisi vuorossa vähän kotijuttuja. Sisälle pääsette kurkkaamaan ihan pian alkavassa kotipostausten sarjassa, mutta katsastetaampa ensin vähän talviteloille laitettua pihaa. Hyvähän se on nyt tsekata, kun kesällä toivoitte terassipostausta ja vaikka mitä, mutta sehän sitten jäi tyystin. Ehkä se johtui siitä, että en saanut tänä kesänä terassia mielestäni täysin valmiiksi? No ensi kesänä sitten.

PIHA1PIHA6 Viime helmikuussa kun muutettiin uuteen kotiin, oli pihamaa lumen alla täysin myllätty ja kesken. Rakennuttajan pihahommat odotti maan sulavan roudasta ja keväällä onneksi hyvissä ajoin piha saatiin muokattua lopulliseen muotoonsa ja me päästiin aloittamaan omat hommamme. Piha suunniteltiin itse, ja siltä se ehkä näyttääkin, mutta antakaa armoa, sillä hommia on vielä suunnitteilla ensi kesäksikin. Viime kesänä tehtiin isot linjat, istutettiin nurmikko, rakennettiin terassilaajennus ja roudattiin ihan muutama kivi tontin ja naapureiden rajoille. Etupihalle tilattiin asfaltti ja mielenkiintoa tuomaan Niko laatoitti myös osan pihasta. Laittamatta kuitenkin jäi etupihan pensasaidat, mutta ne ehtivät ensi keväänäkin. Ainiin ja istutettiinhan me Milalle myös ikioma omppupuu kasvamaan! Näin jälkikäteen katsottuna saatiin sittenkin aika tosi paljon aikaan!

PIHA7 PIHA PIHA3 PIHA2 Nyt piha on kuitenkin järjestelty siihen kondikseen, että se on valmis ottamaan vastaan talven ensimmäistä kertaa. Sitä talvea tosin täällä keskisessä Suomessa vielä kovasti vain saadaan odottaa. Tää syksy kun tuntuu vain jatkuvan ja jatkuvan vaan. Naapurustoon joulun odotuksen tuntua on kuitenkin alkanut tipahtelemaan kausivalojen muodossa viime viikkoina, ja meilläkin ekat valot on takapihalle jo tiensä löytäneet. Etukuistille vielä jotkut kivat valot täytyy hakea, ja yhdet onkin jo mielessä. Valojen lisäksi etukuistille ostoslistalla on vielä joitain havukasveja callunoiden seuraksi lisää vihreyttä tuomaan ja sitten saa joulu tulla! Vitsi miten innoissaan oonkaan siitä, että nyt on eka kokonainen talvi ja oma piha mitä laittaa nätiksi ympäri vuoden.

PIHA8 PIHA10 PIHA9

Joko muutkin odottaa lunta? Entä miten teillä laitetaan pihaa talvisin, tai parveketta? Vai saako se olla kesät talvet samassa kuosissa?

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Meillä täällä Itäsuomessa lunta on ollu ihan kivasti jo pari päivää! 🙂 ja on kyllä ihanaa, lasten kanssa ulkoilu kivempaa ja eka talvi kun kohta 3v on lumesta ihan innoissaan 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *