Yleinen
28.10.2015

TERVETULOA VESIROKKONEN!

TERVETULOA VESIROKKONEN!

Nyt ei kyllä tiedä enää pitäisikö tän meidän syksyn kanssa itkeä vai nauraa! Eilen hain Milaa päiväkodista ja siellä hoitaja huomautti, että tytöllä on muutama epämääräisen näköinen näppylä iholla. Alettiin siinä sitten yhdessä pohtimaan josko olisi joku rokko tekemässä tuloaan, luultavasti vesirokko, sillä sitä on päiväkodissa ollut paljon liikkeellä tänä syksynä. Tänään aamuna ei sitten enää tarvinnutkaan paljon arpoa! Laikkuja siellä ja näppylöitä täällä, joita oli tullut ainakin triplasti lisää yön aikana kropalle, ja eiliset näpyt oli muuttuneet vesirakkuloiksi. Me siis selkeesti sairastetaan heti kättelyssä kaikki mahdolliset taudit alta pois tänä syksynä! Ei siinä muuten mitään, periaatteessa hyvä vaan, mutta tekeehän se mm. omasta opiskelusta hieman haastavaa kun saa olla melkein joka toinen viikko sairaan muksun kanssa kotona… Mut tää vesirokko on kyllä tosi jees juttu ajankohdasta huolimatta, mielummin Mila sairastaa nyt kuin isompana, ja eipähän tarvitse rokotetta edes harkita.

rokko1 rokko5

Isosti tässä harmittaa nyt myös tuleva viikonloppu. Meillä oli luvassa superkivoja päiviä, sillä sekä lauantaina että sunnuntaina piti juhlia Halloweenia kavereiden kanssa. Ensin Melinan luona ja toisena päivänä vielä naapureiden kanssa. Ei meillä taida olla mitään mahiksia parantua edes sunnuntaiksi? Milan kanssa oltiin ehditty jo innostua, ja tyyppi  onkin höpötellyt pelottavista juhlista ihan intopiukeana heti Frozen juhlahumun hälvettyä. No ehkä me järkätään omat vesirokkobileet kun muut juhlii porukalla 😀

rokko2

Frozen-bileistä puheen ollen… Mahtui tähän päivään yks aika iso piristäjä pikku potilaalle. Nimittäin viime sunnuntaina Even houstaamien juhlien (oma postaus niistä tulossa pian!) jälkimainingeissa Olaf toimitti lapsille puuhapassin suorittamisen ansiosta superihanan Frozen goodie bagin. Voitte varmaan kuvitella kuinka täpinöissään Mila oli iltapäivällä kun kuistille oli ilmestynyt tälläinen yllätys, ja vielä Olafin toimesta! 😉 Pussukka sisälsi Frozen-juttuja* Lekmeriltä ja Crocsilta.

rokko3

Mua ehkä vähän hämää se, ettei Milalla oo ollut vielä ainakaan kunnolla kuumetta. Rokkonäppyjä on kyllä pitkin kroppaa, tällä hetkellä ehkä 30-40 kappaletta. Toivottavasti ei ihan kamalasti enempää tulekaan, sillä nyt illalla ensimmäiset alkoi jo kutisemaan, jonka seurauksena Mila kukkui yli kymmeneen hereillä. Me ollaan kyllä niin liemessä vielä jos rokkoa tulee koko vartalo vielä täyteen…

Kuinka kauan teillä muilla on muuten vesirokko kestänyt? Kuinka pitkään rokon puhjettua lapsi on joutunut olemaan pois hoidosta? Miten rajuna tauti on muilla esiintynyt? Entä mitä mieltä ootte vesirokko-rokotteesta?

rokko

Huomenna mä pääsen onneksi harkkaan taas normaalisti vielä pariksi päiväksi. Nyt on isin vuoro jäädä kotiin, ja onneksi oikeasti Nikolla sattuikin loppumaan noi reissutyöt just tällä viikolla. Ois muuten mennyt harjoittelun loppu aika plörinäksi suoraan sanottuna. No ei tässä nyt auta kun pistää peukut ja varpaat pystyyn, että Miltsi pääsisi mahdollisimman vähällä tän rokon suhteen. Katsellaan ja kuulostellaan, mennään päivä kerrallaan jälleen täällä sairastuvalla…

Niin ja iso kiitos vielä Eve ja Frozen -bileiden yhteistyökumppanit Milan rokkopäivien piristämisestä! ♥ *-merkityt saatu blogin kautta.

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSABLOGLOVINISSA JA INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Meillä vesirokko sairastettiin viime keväänä/kesänä.. 5v oli tyttö juuri täyttänyt. Ei noussut kuume täälläkään. Rokko kesti aika tasan 2vkoa. Hoidosta oltiin n.8 päivää pois. Näppylöitä ei ollut kovin paljon, paitsi yläkropan ja kasvojen alueella. Niitä saikin aika ahkeraan rasvailla, kun kutisi. Muutama yö meni levottomasti kutinan takia. Vesirokkovoide ja zyrtec auttoivat aika hyvin, mutta tyttö nukkuikin muutaman yön mieluummin alakerrassa viileässä kuin yläkerrassa missä oli lämpimämpi. Eli viileys auttoi kutinaan. Toivottavasti Mila paranee pian!

Mä pelkään tota tautia, ja jos luet mun blogia niin tiedät ehkä miksi .. Minin rokotin ja Junnun vielä rokotan sitten kun voi, ja ajattelin sen kaksi tehostetta antaa molemmille. Oma mutu on se että osalle se 1 tehoste ei riittävästi tehoa mut onneks tauti tulee monesti lievänä jos sen saa ekan rokottamisen jälkeen. Hei ja jos kutina on paha niin kannattaa tosiaan apteekista hakea siihen jotain tai pyytää lääkäriltä esim Ataraxista (kutinalääke) resepti koska ne näpyt tulehtuu herkästi jos kovasti raapii :-/

Koska tulee vastausvideo kysymyksiin?

Meillä esikoinen pääsi rokon suhteen helpolla. Toinen saikin sitten tulehdukset ja antibiootit .. tyhjää kohtaa ihossa ei ollut. Se oli jtn järkyttävää. ? silloin lkri pahoitteli että ei ollut suositellu (atoopin )takia rokotusta. Myös kolmas sai osansa. Lkri sanoikin että ei ymmärrä miksi sitä vastaan ei rokoteta. Jälkitaudit ja sairaala olosuhteet nousseet … ? ihana kassi olafilta. Ei mikään pieni yllätys

Suosittelen ehdottomasti ottamaan rokotteen lapselle, jolla ei vesirokkoa ole vielä ollut! Rokotteesta ei käytännössä tule mitään haittoja ja vältytään ikävältä taudilta. Vesirokossa myös melko harvinaiset mutta vakavat jälkitaudit, joten turhaan riskeerata jos yhdellä rokotteella voi niiltä välttyä. Tauti aiheuttaa vain turhaa tuskaa lapselle. Rokotteesta varmasti puhutaan vielä liian vähän kun ei ole niin yleistä ottaa. Paranemisia sinne!:)

Meillä oli kesällä vesirokko. Tarkoituksella mentiin naapurista sitä hakemaan että tulee pidettyä 🙂 pienempi ei tainnut edes kutista.. kylpy taitaa aika hyvin auttaa. Vähillä näpyillä selvittiin ja kummallakin oli vain yhtenäpäivänä lievä kuume.

Muistan, että joku joskus käytti perunajauhoja yöksi lapsen iholle. Helpotti kutinaa ja kuivattaa näppylöitä. Oma lapsi ei vielä ole sairastanut vesirokkoa, joten itse en tätä ole kokeillut, mutta tämän nimeen ystävättäreni aikanaan molempien poikiensa kanssa vannoi.

Meillä sairastettiin vesirokko kun poika oli vielä tosi pieni (alle vuoden). Meillä oltiin kaikki yhtäaikaa sairaana isillä ja äitillä oli samaan aikaan 40 astetta kuumetta ja poika huusi kun kutisi niin kovasti :/
Apteekista saa kutinaan voidetta. Toivottavasti teillä ei vesirokko pahene, tsemppiä!

Meillä esikoinen sairasti vesirokon toissakesänä eli 2014. Meillä näpyt tulivat suht hitaasti ja kuume varmaan vasta 4-5 päivän päästä. Mut on varmaan aika yksilöllistä. Näppyjä tuli aika paljon ja siihen, että ne tulivat rupivaiheeseen, kesti kyllä melkein kaksi viikkoa. Miutta tämäkin on varmaan yksilöllistä. Osta ihmeessä kutinaa viilentämään apteekista Poxclin vaahtoa, joka on lääkkeetöntä, mutta viilentää ja auttaa kutinaan. Sitä voi laittaa monta kertaa päivässä. Aivan huippua!! Meillä ei raavittu yhtään rakkulaa, eikä arpia jäänyt.

Ei kun meillä olikin juuri tuota Poxclin vaahtoa, monta kertaa päivässä laitettiin niin kauan kuin näpyt olivat kelloilla ja niitä tuli lisää ja ihan samat kokemukset olivat, ei kutissut ollenkaan eikä lapset koittaneet raapia rakkuloita ollenkaan. 🙂

Meillä sairastettiin pari vuotta sitten vesirokko. Ensin ilmeni Pinjalle näpyt joita oli reilusti mutteivat silti ihmeemmin kutisseet eikä kuumettakaan Pinjalle noussut. Hain heti kun näpyt ilmaantuivat apteekista vesirokkovoidetta joka varmaan ennalta ehkäisi jonkin verran kutinaa koska sitä ei juurikaan ollut vaikka näppyjä oli reilusti.
Isla sai muutaman viikon päästä saman taudin, jännittävää asiasta teki, että Isla oli vain 4kk vanha mutta sairasti onneksi samalla kaavalla kuin siskonsakkin, selkeästi siis oli näppyjä mutta kuume ei noussut ja oli ihan hyvän tuulinen, vesirokko voide jälleen kovassa käytössä hänelläkin.
Pikaista paranemista! Kyllä se viikossa aika hyvin on jo ohitse. 🙂

Voi apuva, en oo jotenkin edes miettiny että näin pienille voisi se iskeä, jaiks. Toivottovasti ei Eetun päikyssä oo liikenteessä :/. Paranemisia pienelle <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *