Yleinen
28.9.2015

ARKISAFKAA // PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOPASTA

ARKISAFKAA // PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOPASTA

Kaupallisessa yhteistyössä K-ruoan kanssa

Tänä syksynä meidän keittiössä puhaltaa uudet tuulet, otetaan kokeilevampi asenne käyttöön ja perheelle laitetaan ruokaa ennakkoluulottomammin, kausituotteita kokeillen ja erilaisia variaatioita perus lemppariruokiin etsien.

Meidän perheessä pastaruoat on aina perusvarma ja maistuva valinta, mutta tällä kertaa kokeiltiin reseptiä joka sisälsi jotain ennennäkemätöntä meidän keittiössä. Me nimittäin kokattiin pastaa tuoreista punajuurista!

kruokap1

Viikonloppuna meillä vietettiin yhteistä aikaa yllättävän paljon keittiössä. Perjantaina Niko teki mun ollessa töissä Milan kanssa makaronilaatikkoa lounaaksi, illalla yhdessä laitettiin tortilloja ja sunnuntaina oli punajuuripastan vuoro. Yleensä kokkaus on mun nakki viikonloppuisinkin, sillä sillä aikaa nuo kaksi puuhailevat omia juttujaan, ulkoilevat tai leikkivät Milan huoneessa. Mennyt viikonloppu olikin ehkä juuri siksi erityisen mukava, kun myös kokkauksen oheessa vietettiin aikaa yhdessä. Tästä on otettava tapa!

kruokap2

Alettiin siis sunnuntaina yhteistuumin kokkaamaan ja kokeilemaan uutta oikein pitkän kaavan kautta. Pastalounas syntyi koko perheen voimin. Äiti käsitteli ensikertalaisena tuoreita punajuuria, pesi, kuori ja raastoi. Samaan aikaan pasta laitettiin kiehumaan ja isi pilkkoi sipuleita tyttären tarkkaavaisen silmän alla. Seuraavaksi kuulotettiin kasviksia pannulla, ja odotettiin yhdessä punajuurien hautumista kypsäksi. Sitten olikin hauskin vaihe, kun pastat sai yhdistää punajuurimössöön ja heittää vielä juustot sekaan. Apukokki oli erityisen innokas sekoittaja. Sitten vielä äiti sai laittaa pastan kauniisti esille, napata muutaman kuvan tuotoksesta ja seuraavaksi olikin aika herkutella yhdessä saman pöydän ääressä. Koko perhe keittiössä on aika parasta!

kruokap3 kruokap6 kruoka7kruokap7

PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOPASTA (4 annosta)

300 g Pirkka Penne täysjyväpastaa

500 g tuoretta punajuurta

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

2 dl vettä

1 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1/2 rkl juoksevaa hunajaa

1/2 dl pastan keitinlientä

2 rkl öljyä

1 dl basilikaa

1 prk Pirkka vuohenjuustokuutioita

   •    Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta, mutta säästä osa keitinliemestä. Lisää pastan joukkoon tilkka öljyä.
•    Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
•    Kuullota kasvikset öljyssä paistokasarissa, lisää vesi, suola, hunaja sekä mustapippuri. Hauduta miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä.
•    Kaada pasta punajuuriraasteen sekaan ja sekoita varovaisesti. Lisää pastan sekaan keitinlientä ja tilkka öljyä. Murenna juustokuutiot ja lisää puolet siitä kuuman pastan sekaan. Lopuksi ripottele loput juustomurut ja basilikat pastan päälle.
•    NAUTI!

Punajuuri-vuohenjuustopastan resepti on  K-ruoka.fi´stä.

kruokap10 kruokap9

Ostoskoria kasailin viikonloppuna omassa lähi-K-citymarketissa. Jo pelkästään tämän yhteistyön tiimoilta olen selvästi alkanut tarkkailla enemmän ostoskorin sisältöä: hintaa, laatua ja muutenkin valikoimaa. Hyvin monissa meidän perheen luottotuotteissa näkyy Pirkan tuotemerkki, mutta nyt myös Keskon uusi oma merkki K-Menu on ottanut jalansijaa kauppakassissa.

kruokap11

Kuinkas tämä todella herkullisen näköinen pasta meidän pesueelle sitten maistui? No täytyy sanoa ihan rehellisesti, että pienimmäinen nyrpisti näin ensimmäisellä kerralla ekan haarukallisen jälkeen nenäänsä ja kiitti ruoasta. Olikohan se maku vai jopa ruoan raju väri? Ken tietää, mutta kyllä tätä pastaa kokeillaan vielä kerran jos toisten uudelleen, vaikka pikkuväen osalta ei ollutkaan mikään hitti ainakaan vielä! Me aikuiset taas tykättiin etenkin tuosta punajuuren makean ja vuohenjuuston suolaisen yhdistelmästä. Niko kylläkin kaipasi kylkeen jotain lihaa, mutta tykkäsi silti. Ensimmäiseksi punajuurikokeiluksi todella onnistunut lopputulos, ja seuraavaksi testataan tätä kausituotetta ainakin muussin ja kasvispaistoksen muodossa. Punajuuri on tosiaan meillä tähän asti ollut tuoretuotteena tuntematon, mutta tulevaisuudessa jääkaapin kasvisosaston vakiokalustoa!

kruokap12 kruokap8

Ajatus puhtaasta kasvisruoasta kiehtoo muutenkin kovasti, sillä olen jo useamman viikon ajan ajatuksen tasolla suunnitellut, että alettaisiin silloin tällöin jättämään lihan osuutta pienemmälle ruoanlaitossa. Hyväksi todettuja kasvisreseptejä otetaan siis enemmän kuin innoissaan kokeiluun, vinkkaahan siis omasi kommenttiboxissa ja kertokaa myös mihin kaikkeen punajuuri teidän keittiössä taipuu?

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSA,BLOGLOVINISSATAI INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Näyttää hyvältä! 🙂 meillä vaikeutena erittäin nirso taapero, jolle uppoavat vain perusruuat! Täytyy jollain keinolla yrittää laajentaa hänen mieltymyksiään! Tykkään itse tosi paljon punajuuresta, meillä sitä on syöty lihan lisukkeena perunoiden sijasta. Yksinkertaisin on punajuuri lohkot folioon, mukaan vuohenjuustoa, oliiviöljyä, suola, pippuri, timjami. Lemppari on punajuuri-aurajuusto vuoka, raastettua punajuurta, aurajuustoa, kermaa ja mausteita 🙂

Hah, mä sanoin tänään jo miehelle, että tehdään tätä kun palataan reissulta! Vastaanotto oli kiinnostuneen vaivaantunut, joten saas nähdä miten tämä uppoaa lihansyöjälle 🙂 Mahtava resepti, eipä ole itselle tullut koskaan mieleen hyödyntää punajuurta pastassa.

Mullekin punajuuri on tuntematon tyyppi keittiössä, enkä kyllä kauheasti perusta sen mausta 😀 meilläkin on ajatuksena vähentää lihaa meidän perheessä, ja aloitinkin viikko sitten kasvisruokapäivän, eli syödään yhtenä päivänä kasvisruokaa 🙂 aloitin ihan perus kasvissosekeitolla (resepti blogissa) ja tänään oli kasvislasagnea, resepti siitäkin tulossa tällä viikolla ja varmaan teen viikoittain reseptipostauksen kasvisruuista! Se on tosi tuntematon alue minulle, joten kovin kokeilemalla mennään 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *