Yleinen
23.9.2015

ARKISAFKAA // KUKKAKAALIPIZZA

ARKISAFKAA // KUKKAKAALIPIZZA

Nyt te varmaan siellä taas ihmettelette, että mihis ne lupaamani kuulumiset jäi? No kyllä ne vielä tulee tällä viikolla, mutta nyt mun oli vaan PAKKO tulla jakamaan teille ohje mun uuteen terveelliseen herkkuruokaan. Nimittäin saanko esitellä teille uuden ystäväni, kukkakaalipizzan. Kyllä, pohja on kukkakaalia ja munaa, mutta antakaa sille mahdollisuus! Itsekin olin ennen maistamista hyvin skeptinen, etenkin tänään kun ”taikinaa” valmistin. Pessimisti ei pety, vai miten se meni? Mutta kukkakaalipizzan kohdalla oli mukava yllättyä positiivisesti! Vaikka taas laihdutan suunnitelmallisesti, niin nyt ei tarvitse kieltäytyä pizzapäivistä ihan joka kerta, kun on kevyempi herkuttelu vaihtoehto!

KUKKAKAALI

Kukkakaalipizza

Pohja: 450g kukkakaalia & 2 munaa + mausteet

Me käytettiin ihan pakastekamaa, mutta sulatusrumbalta säästyy ja fressimpää tietysti tulee jos käyttää tuoretta kukkakaalia. Kukkakaalit siis blenderin kautta mikroon 3-4minuutiksi, jonka jälkeen massaan sekoitetaan munat ja mausteet (suola ja pippuri). Levitä pizzataikina leivinpaperin päälle ja paista 30minuuttia 200 asteessa. Sen jälkeen ota pohja uunista, kasaa päälle haluamasi täytteet ja paista vielä 10-12 minuuttia jotta myös täytteet ehtii kypsyä ja juusto sulaa. Sitten vain nauttimaan!

Meidän pizzat on aina runsaasti täytettyjä, niin tälläkin kertaa. Täytteenä tällä kertaa oli tomaattipyre pohjalla, ohuesti juustoraastetta, keittokinkkua, punasipulia, herkkusieniä, tomaattia ja uunin jälkeen vielä päälle hieman vuohenjuusto murua sekä basilikaa. Kyllä oli herkkua, ja olisi maistunut pari palaa lisää jos ruokavalio antaisi myöden 😉

kukkakaali3KUKKAKAALI2

Joko teillä tää kevyempi pizza on testitty? Jos ei niin nyt kannattaa pistää kokeiluun, on meinaan aika helppoakin! Mihin kaikkeen teillä muuten kukkakaalia käytetään, tai missä muodossa sitä syödään? Mulla tuli viime talvena lievä kyllästyminen tuota nuppukasvia kohtaan, mutta nyt se taas maistuu aika hyvältä 🙂

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSA,BLOGLOVINISSATAI INSTAGRAMISSA + SNAPCHAT: @ESSIPIECES

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *