Yleinen
20.9.2015

MINUN LAKINI

MINUN LAKINI

Children eat lunch at a Plan supported Early Childhood Care and Development (ECCD)  in Siem Reap PU.

Harvoin sitä tulee oikeasti ajateltua kuinka turvallista arkea me täällä Suomessa saammekaan elää. Etenkin jos puhutaan naisista ja tytöistä. Heräsin itse ajattelemaan asiaa monelta eri kantilta tämän Lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin #minunlakini – kampanjan myötä. Kuinka pysäyttävältä sinusta kuulostaa sellainen fakta, että joka sekunti neljä tyttöä joutuu väkivallan uhriksi? Tämä on yksi suurimmista syistä siihen, miksi miljoonien tyttöjen koulu jää kesken. Tämä tarkoittaa myös sitä että päivittäin 337 000 tyttöä altistuu koulumatkoillaan tai KOULUSSA väkivallalle. Miettikää!

Ihan jokaisella tytöllä täytyy olla oikeus fyysiseen koskemattomuuteen, sen pitäisi olla itsestäänselvyys niin meillä kuin kaikkialla muuallakin maailmassa. Surullista kyllä, näin ei todellakaan ole. Tätä kampanjaa tutkiessani en voinut välttyä sen aiheuttamalta tunnekuohulta. Itse äitinä on ihan kamalaa ajatella, että oman tyttären koulutaival voisi olla noin turvaton mitä monessa kehitysmaassa se on. Lisäksi tyttöjen pahoinpitelyt ovat vielä vakavampia mitä poikien pahoinpitelyt. Tytöt joutuvat erityisesti seksuualisen väkivallan ja raiskauksien kohteiksi. Nämä faktat on ihan kamalaa luettavaa, ja ne kertovat vain sitä karua tarinaa, että vaikka kansainvälisissä laeissa tyttöjen pahoinpitely on kielletty, niin lakia ei noudateta eikä tyttöjen oikeuksia kunnioiteta. Onneksi Plan tekee tuloksekasta työtä tämän ilmiön hävittämiseksi, ja nyt myös minulla on kunnia olla heidän rinnallaan levittämässä sanaa tästä tärkeästä maailmanlaajuisesta MINUN LAKINI -kampanjasta!

The primary school in Kazaboua was built in 2007 with funds from Plan Belgium. However, the driving force behind the building of the school was the local community who wanted to build a school in their remote community to prevent their children having to walk miles to receive an education. The school has been successful in drawing a large number of students, making classes very crowded. The school has enabled many boys and especially girls to attend school that would have never of beforehand due to the remoteness of where they live.

MIKÄ MINUN LAKINI -KAMPANJA?

Lastenoikeusjärjestö Plan Internationalin kampanja tyttöjen turvallisen koulunkäynnin puolesta. Kampanja kulkee maailmanlaajuisesti nimellä MY LAW, Suomessa käytetään nimeä #minunlakini.

#minunlakini on henkilökohtainen sitoumus tukea tyttöjen oikeuksia. Kampanjan tukijat vaativat yhdessä päättäjiä, että tyttöihin kohdistuvan väkivallan kieltävistä laeista tulee todellista kaikille.

– Kampanja puolustaa tyttöjen koskemattomuutta. Tarkoitus on saada ihmiset osoittamaan tukensa tyttöjen oikeuksille ja suojelulle ympäri maailman. Tukesi voit antaa yhdellä klikkauksella: minunlakini.fi

Moken girls lark around. The Moken village of Mu Koh in Surin National Park has experienced rapid cultural change as a result of having been opened up to tourism. The village is situated ten minutes away from the park's headquarters and camp site. The Moken community live along the shore and in island communities in three southern provinces of Thailand. They are marginalized due to their status of being ‘ethnic minority’ and are unregistered.  Over the next five years Plan's Indigenous and Isolated Children (IIC) community sponsorship program will provide long-term development in at least 36 Moken communities in Phuket, Phang-nga and Ranong.Postauksen kuvituksena sain käyttää kuvia Planin työstä, jakamisen arvoisia otoksia kaikki. Erityisen liikuttavia, etenkin tämä viimeinen hymykuva. Tälläisten hetkien taltiointi ei kuitenkaan ole varmasti arkipäivää näissä kehitysmaissa, joissa suuri osa jokapäiväisestä elämästä eletään pelon varjossa. Yksikin koulumatka voi olla kohtalokas näille pienille ihmisen aluille. Tähänkin asiaan me voimme vaikuttaa ja viedä tietoutta eteenpäin, ja samalla painostaa päättäjiä tekemään asioille vahvemmin jotain! Lähdetään yhdessä tekemään hyvää, seisotaan tyttöjen oikeuksien takana ja levitetään sanaa, niin että jokaisen tytön on mahdollista tulevaisuudessa lähteä koulutielle turvallisin mielin ja hymyssä suin!

Toivon sydämeni pohjasta että teillä ihanilla lukijoilla on halu lähteä tukemaan #minunlakini -kampanjaa, joko näyttämällä tukesi kampanjasivuilla tai lahjoittamalla alla olevan bannerin kautta! Kehitysapurahojen leikkauksien vuoksi myös lahjoitukset Planin toimintaan ovat tänä päivänä erityisen tärkeitä. minunlakini.fi löytyy lisää hyvin pysäyttävää materiaalia ja suosittelen lämpimästi oikeasti lukemaan lisää asiasta! Oothan säkin mukana näiden tyttöjen asialla?

Banneri-Minun_lakini_2_840x210PI_Logo_RGB_blue

Kaupallinen yhteistyö Plan Internationalin kanssa

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *