Yleinen
2.9.2015

HYVINVOINTIVALMENNUKSEN VIIKOT 1 & 2

HYVINVOINTIVALMENNUKSEN VIIKOT 1 & 2

Huomenna koittaa IWELLOjengin kolmas yhteistapaaminen, mikä tarkoittaa myös sitä että hyvinvointivalmennusta on takana jo kaksi viikkoa. Viime viikolla mä sanoinkin mun tukityypeille Kertulle ja Elinalle, että mua vähän harmittaa kun oma synttäriviikonloppu osui tähän alkuun ja tietyllä tavalla nyt vasta pystyy kohdistamaan kaiken mahdollisen energian ja keskittymisen tähän kymmenen viikon projektiin. No parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja ompahan vähän kirittävää! Onneksi treenit mulla on olleet kunnossa jo usemman viikon. Treenaaminen on tällä hetkellä ihan superkivaa ja nautin liikunnasta enemmän kuin vuosiin!

hv10

Ekoilla hyvinvointitreffeillä meistä jokainen sai ohjeeksi treenata kolmesti viikossa mieleisellään tavalla, ja se onkin täyttynyt ja ylittynytkin molemmilla viikoilla. Salilla oon ehtinyt käydä mukavasti lyhyiden koulupäivien jälkeen ja lenkkipolullakin on poikettu kerran jos toisenkin. Tehtäväksi saatiin myös tehdä itselle SWOT-analyysi sekä miettiä mistä voisi luopua kymmeneksi viikoksi jotta voi tehdä tilaa tälle uudelle asialle elämässään. Mulla luopumisen kohde oli aika selkee juttu. Tätä projektia ei nimittäin hallitse vaaka, eli vaaka on pannassa niin kauan kunnes peilikuva alkaa taas miellyttämään. Analyysin tekeminen hieman jäi ja tässä parin päivän aikana sain vasta mietittyä omat vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet sekä uhkat koskien tätä omaa urakkaa kohtaan. Halusin jakaa nämä myös teille, joten tässä tulee…

Vahvuudet – Mä oon tehnyt ison urakan kroppani kanssa jo parina edellisenä vuotena, joten pystyn siihen varmasti tälläkin kertaa. Yleis- ja lihaskunto alkaa olla ihan hyvällä tolalla, joten rapakunnossa ei olla. Myös tietoisuus hyvinvoinnista sekä liikunnasta on jo laajaa, joten ne on aika ottaa taas käytäntöön. Motivaatio pysyvän elämäntavan löytämiseen on suuri!

Heikkoudet – sokeri, sokeri ja sokeri. Sekä ajan löytäminen on tietysti tänä talvena uusi vastus, mutta eiköhän kaikki saada järjestymään!

Mahdollisuudet – Mulla on kaikki mahdollisuudet onnistua. Täysi tuki kotoa, hirveä halu ja raudan luja selkäranka kunhan sen vain taas löydän. Kaikki eväät on tehdä liikunnasta luonnollinen osa arkea. Keittiössäkin ruoanlaitto taidetaan molemmat, joten eiköhän terveellinen (äidin osalta kevennetty) kotiruoka pysy kuvioissa jatkossakin vielä vähän enemmän panostaen.

Uhkat – Väsähtäminen uudessa arjessa ja AIKA. Niko on aloittelemassa taas reissuduuneja joten aikaa liikunnalle on hieman haastavampi löytää. Ehkä mä vaan tilaan ne juoksurattaat? Sittenpähän ei ois enää tekosyitä! Oisko suosituksia kyseisistä kapistuksista?

Miltä mun SWOTti kuulostaa, tutulta kenties? En voi kyllä olla kovin ylpeä siitä, että oon taas samassa jamassa kun kahtena edellisenäkin syksynä, mutta eipä siinä paljon voivottelu auta. Tästä jojoilusta ajattelinkin ehkä avautua vielä ihan omassa postauksessa, sillä se voisi olla oikea keino taputella se asia pois päiväjärjestyksestä, ja keskittyä täysin tulevaan… Veikkaan ettei teitä paljon epäonnistuneen ruikutukset kiinnosta, mutta aion tehdä sen ihan vain itseni vuoksi tässä lähipäivinä!

hv102 hv101

Valmennuksen ekat viikot on menneet siis ihan jeesjees. Ynnättynä lyhyesti: treenit tosi hyvin ja ruokailut sinne päin. Nyt viikonlopun jälkeen kuitenkin laitetaan ruokapuolikin tiptop kondikseen ja satsataan joka ateriaankin ihan täysillä, tehdään fiksuja valintoja lautaselle sekä jätetään herkut toistaiseksi pois kuvioista täysin. Tänään nimittäin päätin aloittaa ainakin syyskuun kestävän sokerilakon! Se jos joku on nimittäin paikallaan. Tavoite tuleville viikoille on myös unen lisääminen, eli käytännössä lopettaa yökukkumiset ja suunnata petiin tunti pari totuttua aikaisemmin. Siinähän sitä on taas hyvinvointitavoitteita kerrakseen ja näillä on hyvä lähteä valmennuksen kolmanteen viikkoon huomenna!

hv103

Kuinkas siellä on syksyn hyvinvointispurtti aloitettu, vai vieläkö mennään kesän rennolla otteella? Vielä on hyvä aika skarpata ja mitä nopeammin sen teet, sitä parempi – nimittäin ihan just on muuten käsillä koko vuoden parhaat lenkkikelit! Oikeesti, mikä on parempaa kun reippailu raikkaassa syyssäässä?

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSA,BLOGLOVINISSATAI INSTAGRAMISSA.

Avainsanat

Kommentit

Moi Essi!

Mua kiinnostaa kovasti sun kaikki postaukset, ja tällä hetkellä erityisesti kaikki liikuntaan liittyvä. Sun tapasi kirjoittaa on niin mielekäs ja tällaiselle tavallisellekin ihmiselle sopiva.
Mua kiinnostaisi kuulla, mistä saat motivaation liikkumiseen, mistä olet hankkinut tietoa terveellisistä elämäntavoista ja mitä vinkkejä sulla olisi ihmiselle, joka vasta aloittelee/haaveilee terveellisemmästä elämästä? Miten silloin muutama vuosi sitten itse aloittelit terveellistä elämäntapaa ja sait kipinän liikuntaan? Olisi kiva jos osaisit kertoa ja kirjoitella ihan konkreettisia vinkkejä.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *