Yleinen
19.8.2015

ARKISAFKAA // HERKKU LOHIPASTA

ARKISAFKAA // HERKKU LOHIPASTA

Kellä on pitkän kesän jälkeen iskenyt jo grilliähky huutaa HEP? Täällä on ainakin yks tyyppi joka on jo melkein valmis laittamaan grillin talviteloille. Tää on näkynyt myös viimeiset pari viikkoa meidän köökissä, sillä ruokalista on selkeästi palannut selkeästi arkisempaan settiin. Luonnollisesti näin tapahtuu meillä joka syksy. Mites teillä?

LOHIPASTA1LOHIPASTA2LOHIPASTA3LOHIPASTA4

Meidän koko perhe rakastaa kalaa, erityisesti lohta ja lähes kaikissa muodoissa. Nyt syksyn ekassa ARKISAFKAA osassa haluankin jakaa teille meidän lemppari kalapastan joka vie kielen menneessään niin pienillä kuin vähän isommillakin. Suosittelen testaamaan!

LOHIPASTA

500g lämminsavustettua lohta

300g Fettucine tuorepastaa

Kourallinen miniluumu tomaatteja

1 iso sipuli

1 prk Creme Bonjour Valkosipuli & Yrtit

pippuria ja suolaa

Aloita pilkkomalla sipuli ja tomaatit, jonka jälkeen kuullota ne pannulla ja mausta pippurilla sekä suolalla. Laita sitten pastavesi kiehumaan ja keitä pasta, siinä menee vain 3-4minuuttia. Valmista pastan kiehuessa lohikastike, eli lisäät pannulle tomaattisipulipaistoksen joukkoon Creme Bonjourin ja sen jälkeen lohen. Sitten kuumennat vain kastikkeen, ja aikalailla samaan aikaan pasta on valmis, eli herkuttelu voi alkaa! Tää on siis erittäin hyvä kiireisen arki-illan ruoka sillä itse kokkailuun menee 10-15minuuttia ja nälkäinen pesua on pikavauhtia ruokittu. Aika hyvä kombo sanoisin!

lohipasta5

Mä luotan taas teihin, sillä ootte aikaisemminkin jakaneet huippuhyviä reseptejä kommenttiboxissa. Joten kertokaapa ainakin yks ohje mikä maistuu hyvin tänä syksynä teidän perheessä? Voisin teidän resepteistä jopa sitten miettiä kokoavani kokonaisen postauksen ensin testaten ne itse. Se voisi olla aika hauska ja makoisa postaus toteuttaa!

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSA,BLOGLOVINISSATAI INSTAGRAMISSA.

Avainsanat

Kommentit

Oi tuo on hyvää, itse tosin teen vähän eri tavalla. En jaksa laittaa sipulia tai tomaattia lisäksi ja Creme Bonjourina käytän sitä sipulisekoitusta. Täytyy joskus testata noinkin! Nuo Creme Bonjourin kastikkeet on niin hyviä, sopivat tosi hyvin esimerkiksi grilliaterian kylkeen kylmäksi kastikkeeksi ja myös moniin lämpimiin ruokiin. Myös korvaamalla tuon lohen tonnikalalla saa todella hyvää, itse laitan 3 purkkia tonnikalaa ja sen sipulisekoitus Creme Bonjourin.

Tee ihmeessä jatkossakin näitä arkisafka juttuja, nää on lemppareita. Jotenkin aina tuntuu vaikealta keksiä mitä tekisi arkena, kun haluaa samaan aikaan terveellistä, nopeaa, edullista ja hyvää ruokaa..

Essi

Tottapuhut! Törkeen hyvää ja nopeaa ruokaa saa noilla kastikkeilla aikaan, tosin ihan kevyimmästä päästähän ruoat ei noiden kanssa valmistettaessa ole… Hyvältä kuulostaa toi tonnikala versiokin, täytyy testata 🙂

Ja varmasti tuun tekemään, otin tavoitteeksi että kerran viikkoon tulisi nyt syksyllä näitä ruokareseptejä 🙂

Ihanan näköistä ruokaa, ei ihan kevyemmästä päästä! Voisipa joskus kuitenkin kokeilla, rakastan kalaa! Meillä on arkena luottoruokana kana ja kasvikset, tai sitten grillissä/pannulla pihviä ja lisukkeena perunaa ja kananmuna/kasvikset/salaatti. Pastaruokaa on toisinaan, vähän kevyemmällä kastikkeella.

Essi

Ei tosiaan sitä kevyintä ruokaa, mutta mun mielestä aina ei tarvitsekaan kaloreita ja rasvapitoisuuksia tapittaa ellei ole jollain ruokavaliolla. 🙂 Kerran pari viikossa jos vetää tuhdimpaa safkaa niin ei oo paha. Joka ruoalla meillä on myös salaatti tai kasvikset täydentämässä annoksia 🙂 Kunnon pihviä pitäisikin paistaa taas joku päivä!

Tokkiinsa välillä saa, ja pitääkin jotain tuhdimpaa syödä! Meillä yleensä viikonloppuisin herkutellaan, nyt on huomiselle nachopellin ainekset kaapissa odottamassa 🙂 viikolla sitten syödään vähän kevyempää ja pelkistetympää ruokaa.

Muuten, yksi hyvä, helppo ja nopea resepti tuli mieleen. En ole tätä muistanut pitkään aikaan tehdä! Mutta kanagratiini on huippuhyvää, ja sitä tulee kerralla isompi satsi. Ainekset ovat; kanasuikaleet, parsakaali&kukkakaali +halutessaan muut suosikkivihannekset, juustoraaste. Ja halutessaan nokare creme bonjur tuorejuustoa (oma suosikkimaku) ja vaikkapa fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Lisää muunnoksia tuosta reseptistä löytyy netistä.

Essi

Oi nachopelti on jotain niin herkkua! Ei ookkaan aikoihin tullut tehtyä, ehkäpä ensi viikonlopulle se siis ruokalistalle 😉
Samoin toi kanagratiini, niin hyvän kuuloista.

Arkiruokaohjeita täälä kaivataan!!! Jotenkin sitä jämähtää joihinki muutamaan ruokaan, joita ei enää edes tee mieli, eikä millään muka muista mitään muita ruokia olevan olemaskaan, vaikka kuinka miettii… Kala muhun ei kyllä uppoa, mutga innolla odotan muita reseptejä 🙂

Essi

Sama juttu, arjessa ei oo aikaa olla luova keittiössä 😀 Mutta jos niitä nyt alkaisi keräämään blogiin niin ehkä täällä voisi aina käydä muistia virkistämässä!

Meillä syödää arkipäivinä usein erilaisia pastaruokia kun ne on niin nopea tehdä työpäivän jälkeen kun kaikilla on huutava nälkä. Ja poika rakastaa pastaa 🙂 Omia lemppareita on kermainen tonnikala-kesäkurpitsapasta ja pekonipasta jossa on ruohosipulituorejuustoa.

Essi

Pasta onkin just tuosta syystä aika varma arkiruoka minä päivänä vaan 🙂 Tota tonnikalapastaa täytyy testaa!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *