Uncategorized
10.8.2015

PÄIVÄKOTIKAMAT VALMIINA!

PÄIVÄKOTIKAMAT VALMIINA!

KAMAT8 Valmiina tai ainakin melkein. Teippivaipat odottavat vielä kaupassa huomista kauppareissua, mutta muuten aletaan olla aika valmiita keskiviikkoiseen ekaan viralliseen päikkypäivään! Siellä ruutujen äärellä taitaa olla aika monta muutakin äitiä valmistelemassa jälkikasvuaan tänä syksynä päiväkotiin ja muutama toive on tullutkin, että esittelisin meidän neidin päiväkotikamat myös blogissa. Aika vähällä shoppailulla nyt alkuun pärjättiin, mutta hankittavaa riittää vaate- ja jalkinepuolella ripotellen koko tulevaksi syksyksi. Tässä kuitenkin ensimmäiset hankinnat päiväkotiin, joilla meille kerrottiin Milan pärjäävän…

MILAN PÄIKKYKAMAT

Reppu, Fjällräven Kånken Mini // Intersport

Nahkatossut // Name It

Unipupu // Pentik

Vaatteiden merkkaustussi // Lindex

Juomapullo // H&M

Teippivaippoja

Rutkasti arkivaatteita ja reppuun vaihtovaatteet joka aamu

UNOHTUIKO JOKU SUPERTÄRKEÄ?

KAMAT9kamat10 KAMAT5 KAMAT4 KAMAT6 KAMAT7Lauantaina käytiin kaupungilla tekemässä vielä pieniä ostoksia, joilla pärjätään nyt kesän loppu ja syksyn alku. Shoppinglisti ei ollut onneksi vielä kovin mittava, sillä metsästettävänä oli ainoastaan tossut, juomapuollo ja merkkaustussi vaatteille. Ensin kuitenkin suunnattiin Lindexille, sillä viime viikolla myyntiin tulleet syksyn malliston uutuudet oli pakko päästä käymään läpi heti! Olin jo ennakkoon ihastellut noita pöllö- ja sulkakuosisia vaatteita ja en mahtanut itselleni mitään. Jemmaan oli ostettava seuraavaa kokoa Milalle talveksi, ja kollareitahan ei voi ikinä olla liikaa! Lähipäivinä täytyy tehdä vielä uusinta kierros ja hakea sulkapipo ja pari tunikaa nyt syksyksi vielä.

Täsmäostokset tehtiin muuten Name Itiltä josta löytyi kaupungin suloisimmat tarhatossut ja juomapullon Miltsi sai valita itse Hennesiltä. Kumma miten tuo Frozen uppoaa jo tohon kaksveehenkin vaikka leffaa ei ole jaksanut 10minuuttia pidempää katsoa mun kainalossa. Reppu meillä oli valmiina viime talvelta Joulupukin ansiosta ja hoitoon lähtee myös Milan pienempi unipupu lepohetkiä varten. Vielä huomenna ajattelin askarella reppuun pienenpienen albumin josta löytyy muutama perhekuva, sitä Mila voi sitten päivän aikana tsekkailla pahimpiin ikäväpuuskiin.

Näillä me nyt aiotaan toistaiseksi pärjätä. Pikkuhiljaa tosin on aika kääntää katseet tulevaan välikauteen ja alkaa katsella ainakin haalaria. Muuten saatetaan pärjätä jopa kevään varustuksella!

Kuinka monessa muussa perheessä palataan tällä viikolla arkeen kesän jälkeen? Entä kuinka moni pieni aloittaa hoidon tänä syksynä ekaa kertaa? Huutakaa HEP ja kertokaa ketä muuta jännittää mun lisäks!

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSA,BLOGLOVINISSATAI INSTAGRAMISSA.

Avainsanat

Kommentit

Hyvältä näyttää! Oma kokemus on, että ehkä niitä ihan uusimpia vaatteita ei kannata päikkyyn ottaa. Siellä ollaan ruuassa, tusseissa, liimassa jne. jne. eli mukavat ja sellaiset, jotka saa likaantua tai vaikka mennä ”pilalle”. Toki vähän vanhemmat jo paremmin esim. syövät, oma tyttö oli 1 v. aloittaessa ja vaatteet oli kyllä sen näköiset joka päivä… Ulos omat vaatteet myös kesällä, ainakin meillä on pyyntö. Jotkut housut ovat myös joutuneet hukkaan vaikka miten nimi on, sellaista sattuu.

Meilläkin syksyllä ajankohtainen tämä päiväkodin aloitus, joten kiva lueskella täältä vähän teidän ajatuksia ja tällaiset tarvikepostaukset tulee varmasti tarpeeseen kun tulee aloitusaika lähemmäksi! 🙂 Sitä vaan jäin miettimään, että miksi teippivaipat? Oliko päiväkodin toive ja onko ihan yleinen käytäntö? 🙂

Teippivaipat on monesti helpommat kun on monta pientä potalla kävijää 🙂 ei tarvitse kaikilta riisua kaikkia pöksyjä vaippaa laitattaessa toisin kuin housuvaipan kanssa.

Mäkin just päivittelin blogiin vähän meidän ekasta hoitopäivästä, kamat on vieläkin niin vaiheessa, ettei niitä vielä kehtaa esitellä 😀 Juomapullo ei ollut tullut mieleenkään, pitääkin hankkia!

Kovasti tsemppiä ekaan tarhapäivään ja muutenkin uuteen arkeen! Lapset on yleensä onneksi niin sopeutuvaisia, että eiköhän se hyvin mene <3

Siis herranjestas. Se on VAAN päiväkoti! Mikä siinä jännittää? Ja tuo valokuva juttu ei lapset sinne asumaan jää niin miksi viedä valokuvia?

Onhan se nyt aika eri viettää päivä päiväkodissa kuin kotona. Ja useimmiten uudet ja erilaiset asiat jännittää.
Valokuva taas on oikein hyvä väline lapselle käsitellä uutta tilannetta. Kuvan kanssa lapsi voi tutustua uusiin hoitaviin aikuisiin: ”Tämä on minun äiti, sinä olet hoitotäti. Täällä olen sinun kanssa, kotiin menen äidin kanssa.” 🙂

Ihania vaate löytöjä!

Jaiks! Meillä on parin viikon päästä samat hommat edessä! Oon ollut niin hösääjä että tossut on ainoa mitä puuttuu! 🙂 jännittää ihan hirveästi! Onneksi poitsulla on lyhyt päivä ja vain muutama päivä viikosta minun opiskelun ansiosta 🙂

Niin ja toi lindexin mallisto oli ihana! Hamstrasin teltta- ja nuolipöksyjä kun kerrankin oli söpöjä pojille! 🙂

Oikein hyvältä kuullostaa 🙂 päiväkotiin kannattaa ottaa myös mukaan aurinkolasit, aurinkorasva /uv-suojavaatteet jos aurinkoisia kelejä vielä riittää. Jos lapsella on kuiva iho niin perusvoidetta voi myös tuoda päiväkotiin, sekä huulirasvan jos on tarvetta. Valokuva-albumi on loistava idea, myös äidiltä tai isältä tuoksuva vanhemman vaate tuo lohtua. Usein lapsilla on myös oma kampa mukana ja mahdollisesti ponnareita/ pinnejä. Tsemppiä aloitukseen. Millainen hoitoaika Milalla tulee olemaan ?:)

Tsemppiä päiväkodin aloitukseen! Ihanat nuo tossut! Nuilla varmasti pärjäätte hyvin päikkärissä. Aina kannattaa olla myös ulkovaatteissa vaihtoehtoja sekä kuravaatteet, kun tulee huonot kelit. 🙂

muistuttaisin vielä aurinkorasvasta ja hatusta! 🙂

Hyvät hankinnat, etenkin jumapullo tulee varmaasti tarpeeseen, niin saa välillä käydä itsekseen suuta kostuttamassa hoitopäivänkin aikana. Mä nimikoin lasten vaatteet nimitarroilla, niin tarran väristä ja kuvasta voi lukutaidoton lapsikin tunnistaa omansa.
Hyvin teillä on valmistautuduttu ja eiköhän tyttönen viihdy hoidossa oikein hyvin. Oma 1-vuotias lähti nyt maanantaina hoitoon ja itkuhan siitä tuli, mutta onneksi jo toisena aamuna jäi iloisesti vilkuttamaan. 3-vuotias ei sen sijaan katsonut taaksepäin, vaan katosi muiden kanssa leikkimään sekunnissa. 🙂
Iloista hoidon alkua!

Essi

Jep, juomapuollo siellä näkyi muidenkin lokeroissa olevan, ja etenkin näin kesällä lämpöisillä keleillä varmasti hyvä olla 🙂 Mä tsekkailin myös noita tarroja, ja tarkoitus oli niitä tilata heti tähän hoidon alkuun, mutta se sitten jäi.. katsotaan jos tässä tekisi pian vaikka Tarramonsterille tilauksen.
Mila jäi tänään aamulla pariksi tunniksi itekseen tutustumaan, ja hyvin oli mennyt, vaikka pikku itku tulikin kun astuin ovesta ulos. Saas nähdä miten sitten huomenna kun on eka kunnon päivä 🙂
Kiitos Sini ja ihanaa syksyä sinne!

Ihanat tossut! Luulen,että useimmiten vanhemmat jännittää enemmän! 😀 Tsemppiä uuteen arkeen, hyvin se menee! 🙂
P.s. Onhan teillä kurikset? 😉

Essi

Hahah varmastikin sen menee juuri noin 😀 Kurikset löytyy jo valmiina, kaksin kappalein. Kiitos Nicole, tsempit tulee tarpeeseen 🙂

Hyvältä näyttää! Toi milan reppu on niin <3
Mua vähän jänskää teidän puolesta, mutta hyvin se varmasti menee. Tsemppiä etenkin äitille! <3

Tiia

Essi

Se on <3 tota väriä sai kyllä metsästääkin! Haha ihanaa Tiia kun elät meidän mukana niin tunteella, kiitos <3

Heippa. Onko Lindexillä noita sulkavaatteita isommassakin koossa kuin vain vauvapuolella. Pakko saada isosiskolle kans 98. ???

Essi

Moi, vaatteet on pikkutyttöjen puolelta, ei vauvojen 🙂 Milallekin ostin jo muutaman 98senttisen valmiiksi.

Hei ihanaa, että joku itse aktiivisesti merkitsee lapsensa nimen vaatteisiin!! Muistathan nimetä myös pehmon ja erityisesti syksyn tullen kuravaatteet ja saappaat. Kun niiden aika on, kaikilla on samanlaiset eikä henkilökunnalla ole pienintäkään mahdollisuutta erottaa samanlaisia lastenvaatteita toisistaan. Kumma miten monelle on niin vaikeaa merkata lapsensa tavarat ja sitten valitetaan kun kotiin mennään väärillä vaatteilla. Tsemppiä ekaan tarhaviikkoon! 🙂
Päiväkodintäti 🙂

Essi

Pehmo on nimetty jo heti alkajaisiksi 😉 Mutta joo, kyllä itse mielummin näkee sen vaivan että merkkaa Milan kamat ettei niitä tarvitse sitten kissojen ja koirien kanssa etsiskellä joka päivän päätteksi. Kiitos Laura tsempeistä, tulevat tarpeeseen!

hyvältä näyttää! käy katsomassa tarramonsterin sivuja. tosi käteviä tarroja nimikointiin ja kestää pesussa. ovat aivan loistavia, ei tarvitse tussilla kirjoitella.

Essi

Itseasiassa oon käynytkin jo, mutta en vaan oo saanut tilausta tehtyä 😀 Täytyy ihan pian se näpytellä, on varmasti kätevämpiä kuin tussimerkkaus.

Mä jäin vielä harkitsemaan noita Nameitin tossuja. Siellä oli kyllä kivoja 🙂 mietin että oisiko kuitenkin tilannut tohvelisankarista, mutta voi olla että se jää. Meillä on jo puput ja reput ja muut, kai vaihtovaatteitakin riittää. Merkkaaminen on vielä vaiheessa, pitänee tuo tussi hakea pikimmiten. Kurahanskat oli muuten meillä ostoslistalla, niitä kun ei aiemmin oo harrastettu, nyt on nekin sitten. Onneksi kurahousut jo löytyy.

Essi

Tohvelisankarista mekin meinattiin ensin, mutta sit se tilaaminen jäi ja noi löyty sopivasti. Muualla ei ton mallisia oikein ollut, ja jos noita ei oltais löydetty niin tilata olisi täytynyt meidänkin. Kurahanskat pitää meidänkin vielä hakea varmasti ihan pian 🙂

Nuo ekat päivät on niin jänskiä! :)) Etenkin vanhemmille. Tsemppiä kovasti! <3

Essi

No älä muuta sano 😀 Huhuh huomisesta tulee varmaan rankka, kiitos Hanna <3

Se jäi vielä sanomatta, että jotkut vanhemmat laittaa reppuun mukaan vanhempien valokuvan, niin lapsi voi katsoa sitä, jos tulee päivän aikana ikävä 🙂 Itse en laittanut Vilpulle valokuvaa mukaan, mutta hoitoryhmässä on joitain vauvaikäisiä lapsia, joilla taisi olla äidin valokuva repussa mukana

Essi

Näin mäkin oon kuullut, ja siksi just ajattelin askarrella Milalle pienen ”albumin” jossa olisi pari kuvaa äiditstä ja isistä 🙂

Meilläkin käytiin tänään päiväkotikamoja läpi. Onneksi keväällä hankitut kuravaatteet mahtuvat vielä syksylläkin, mutta uudet kumisaappaat on hankittava.

Kiitos tossuvinkistä – en tiennyt, että niitä saa Name itiltäkin, pitää tsekata!

Ja Milan reppu on ihana <3

Essi

Meidän pitää toiset kumpparit vielä ostaa 🙂 Kuriksia muuten on paitsi hanskat.

Joo kannattaa käydä katsomassa, värivaihtoehtojakin oli useampia!

Pojille oli ainakin meillä ne perinteiset siniset ja eipä muita:D

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *