Yleinen
23.7.2015

TORSTAIN TURINAT VIDEOLLA!

TORSTAIN TURINAT VIDEOLLA!

 

Niinku niinku… tosiaan tosiaan 😀 Pahoittelut taas laadusta, mĂ€ en vielĂ€kÀÀn oo oppinut kuvaamaan ja siirtĂ€mÀÀn videoita jĂ€rkkĂ€riltĂ€ koneelle. Editoinnista puhumattakaan… Yritys on kova ja ehkĂ€ seuraava video onkin jo vĂ€hĂ€n parempaa settiĂ€ laadultaan. Koittakaa kestÀÀ!

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSA,BLOGLOVINISSATAI INSTAGRAMISSA.

Avainsanat

Kommentit

Ei tarvitse Ruotsiin mentĂ€essĂ€ passia ja lapsille riittÀÀ kuvaton kelakortti, nĂ€istĂ€ löytyy infoa laivayhtiöiden sivuilta. Suosittelisin muumimaailmaa, siellĂ€ on paljon muutakin kivaa puuhaa kuin pelkĂ€t muumit, oma 2-vuotiaani rakasti paikkaa 🙂

Essi

Jos asia on tosiaan nĂ€in niin hyvĂ€ tietÀÀ! Saa nĂ€hdĂ€ vain ettĂ€ vielĂ€kö ensi viikolle on risteilyjĂ€ jĂ€ljellĂ€… Muumimaa oli tĂ€n kesĂ€n suunnitelmissa, mutta Turun suunnilla ei asu ketÀÀn lĂ€heisiĂ€ ja HelsingissĂ€ heitĂ€ on paljon, jolloin pÀÀsisi ystĂ€viĂ€ ja sukulaisiakin nĂ€kemÀÀn:)

Vaikutat kyllĂ€ videoiden perusteella tosi herttaselta ja mukavalta 🙂

Ja mua kans kiinnostaa sun ajatukset ja mietteet pÀikyn alusta. NÀin pÀikkytÀdin nÀkökulmasta on aina kiva kuulla vanhempienkin ajatuksia ja tunnelmia, se kun kuitenkin on niin iso juttu kaikissa perheissÀ.

TĂ€ytyy muuten antaa ihan pikkusen kritiikkiĂ€, ettĂ€ sun kommentteihin vastaaminen on kyllĂ€ huonontunut. YmmĂ€rrĂ€n kyllĂ€ teidĂ€nkin kiireet, mutta mĂ€ itse oon sitĂ€ mieltĂ€, ettĂ€ mieluummin vastaat kommentteihin kun postaat uusia postauksia. Se on tietysti vaan mun mielipide, mutta mĂ€ pidĂ€n kommentteihin vastaamista tĂ€rkeĂ€mpĂ€nĂ€ kuin tiivistĂ€ postaustahtia, joku muu voi olla ihan toista mieltĂ€. EnkĂ€ sano millÀÀn pahalla, sun blogi on edelleen yks mun suosikeista mutta ennen olit paljon edellĂ€ monia muita just lukijoiden huomioimisessa 🙂

T.Tiia

Essi

Kiva kuulla Tiia, mahdollisimman aito itseni kun pyrin olemaan aina nĂ€illĂ€ videoilla 🙂

NiitĂ€ ajatuksia tulee syksyn aikana varmasti PALJON! Voin luvata 😀

Voi vitsi, mĂ€ niin tiedĂ€n, ja harmittaa itseĂ€ ihan sikana ettĂ€ kommentteihin vastaaminen on nyt kesĂ€n aikana luisunut ihan retuperĂ€lle. Kovasti yritĂ€n aina skarpata, mutta mutta… tĂ€ytyy yrittÀÀ kovemmin! Oon ihan samaa mieltĂ€ ettĂ€ se on tĂ€rkeĂ€mpÀÀ, mutta sitten myös tÀÀ portaalibloggaaminen edellyttÀÀ tiettyĂ€ postaustahtia ja myös postauskynnys nousee jos on parikin pĂ€ivÀÀ postaamatta… Mutta tĂ€ytyy laittaa tÀÀ homma kyllĂ€ nyt balanssiin 🙂 Ihana kun taas herĂ€ttelit mua, kiitos siis tĂ€stĂ€!

Kiva video! 🙂 LisĂ€yksenĂ€ edellisiin kommentteihin; Ruotsiin matkustettaessa ei vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ tarvitse passia, mutta henkilöllisyys on tarvittaessa todistettava kuvallisella henkilötodistuksella. Eli passi, ajokortti tai henkilökortti. Myös lapsille samat sÀÀnnöt 🙂 Jos kiinnostaa niin kĂ€ykÀÀ KoiramĂ€en pajutallilla, Vantaalla. MielettömĂ€n ihania sisustustuotteita ja lapsille pupuja ja minipossuja pihassa, joita saa syöttÀÀ, sekĂ€ peikkometsĂ€! Kannattaa kĂ€ydĂ€ netissĂ€ tutustumassa paikkaan vaikka ensin 😉

Heippa! Pakko vielÀ tarkentaa ettÀ lapset pÀÀsee ihan kuvattomalla kelakortilla! Oon ollu pojan kanssa risteilyllÀ ja sillÀ ei ole mitÀÀn kuvallista henkilökorttia!!

Essi

Kiitos inffosta Inka ja Emmi 🙂 Mutta tuo risteilu osuus jÀÀ nyt, sillĂ€ mitÀÀn reissuja ei oo enÀÀ jĂ€lellĂ€ ensi viikoksi. Mutta toi tallihomma voisi ollakin aika tosi hyvĂ€ vaihtoehto meille. TĂ€ytyykin tutustua tarkemmin!

Ruotsiin et tarvitse passia 🙂 Matkaan vaan 🙂

Essi

Jep, oltais lĂ€hdetykin jos olis ollut vielĂ€ reissuja jĂ€ljellĂ€ 😀

MÀ niin muistan vuoden takaa tuon paniikki olotilan sitÀ kohtaan, ettÀ mammaloma on loppu ja pitÀÀ palata kouluun ja luovuttaa lapsi pÀivÀkotiin!
Arki tuntuu vĂ€lillĂ€ ihan hemmetin kiireiseltĂ€, tuntuu ettei kotona ehdi tehdĂ€ mitÀÀn ja lapsenkin nĂ€kee vaan vilaukselta, mutta sitten taas vĂ€lillĂ€ on pĂ€iviĂ€, ettĂ€ nauttii siitĂ€ ettei ÂŽÂŽtarvitse jumittaa kotona uhmariiviön kanssa” 😀 Nyt on aika ristiriitaset fiilikset, mĂ€ todella odotan, ettĂ€ koulu jatkuu nĂ€in kesĂ€loman jĂ€ljiltĂ€ ja pÀÀsen vetĂ€mÀÀn viimisen vuoden purkkiin, mutta toisaalta mua hirvittÀÀ taas se kiire ja stressi, joka on vielĂ€ suurempi nyt vikana opintovuonna kun on opparin tekoa ja vaativat työharkat ja kaikki mahdollinen.

Sulla on muuten hurjan nÀtti ÀÀni! TykkÀÀtkö sÀ laulaa?

Essi

Kuulostaa ihan mun olotilalta nyt 😀 Oon ihan paineissa kun aika tuntuu loppuvan kesken, mutta lohduttaudun sillĂ€ ettĂ€ toivottavasti pÀÀsen viettĂ€mÀÀn vielö joskus toista mamalomaa <3 ja toisaalta oon kyllĂ€ ihan superinnoissani myös ottamassa uutta arkea vastaan! Kaikkea jĂ€nnÀÀ tulossa niin paljon 🙂

Kiitos, olipa hauska kuulla 🙂 Joo kyllĂ€ laulu on ollut semmoinen rakas oma pieni harrastus niin kauan kuin muistan.

Vaikutat kyllĂ€ niin ihanalta ihmiseltĂ€ 🙂

Essi

Mukava kuulla, kiitos <3

video oli just huippu!! ja pÀivÀkodin aloitusjutut kiinnostaa myös itseÀ kun mulla kans poika 2v aloittelee tarhaa syksyllÀ.

Essi

Kiitos Emilia <3 ensi viikolla kirjoittelen niistÀ ekaa kertaa joten pysyppÀ kuulolla!

Korkeasaari, Lintsin ilmaset lastenlaitteet, Suomenlinnan lauttaretki yms. kesÀhesan perinteiset tulee mieleen. Ja tosiaan, me ei ainakaan tarvittu tÀn kesÀn Ruotsin laivaan passeja. Kukaan ei kyselly, eli Tukholmaan vaan, jos on vielÀ vapaana paikkoja!

Essi

Lintsi ja Korkeasaari oiskin ne meidĂ€n kohteet ehdottomasti. Ja joo, just tĂ€ssĂ€ ollaan kateltu noita laivareissuja niin eipĂ€ oo paljon mitÀÀn jĂ€lellĂ€… joten taitaapi risteilyhommat jÀÀdĂ€ nyt tĂ€ltĂ€ kesĂ€ltĂ€ 😀

Moikka!
Videopostaus on aina kiva juttu! Jos toiveita saa heittÀÀ niin olis kiva nÀhdÀ teidÀn koti videon muodossa:)

Essi

Hei hyvĂ€ idea, pistetÀÀn toteutumaan 🙂

Aikamoisen pitkĂ€styttĂ€vĂ€ video..Videopostaus ”pĂ€ivĂ€kirja-tyyliin” voisi olla kiinnostavampi eli otat kameran mukaan puuhiisi. Nyt video oli tylsĂ€ kun pönötit vaan paikallasi ja vaikutit itsekin vĂ€syneeltĂ€. Milan mukanaolo olisi myös plussa! Ja hiukan vĂ€hemmĂ€n pihan rakennus ja sisustusjuttuja, kiitos :). Reseptit ja tavallinen arki kiinnostaisi 🙂 .Mukavaa torstaita!

Ps.Piuha (usb?) kiinni koneeseen tai muistikortti koneeseen sille tarkoitettuun aukkoon ja siirrĂ€t hiirellĂ€ tiedoston laitteesta tietokoneen kansioon 🙂 Useissa koneissa on vakiona jonkinlainen video-ohjelma esim.Windows Movie Maker . SillĂ€ tosin saa editoitua vain avi-pÀÀtteisiĂ€ tiedostoja. Kannattaa siis imuttaa myös jonkinlainen video converter jolla saa muunnettua tiedoston mihin muotoon tahansa 🙂

Essi

Kiitos kommentista ja palautteesta. TĂ€ytyy tehdĂ€ myös niitĂ€ mielenkiintoisempiakin videoita, mutta vĂ€lillĂ€ on ihan hauska myös vaan tyhjentÀÀ pÀÀtĂ€ tĂ€llein höpötellen vain videolle. Jotkut tykkÀÀ, jotkut ei. MeillĂ€ tosiaan uuden kodin myötĂ€ on ollut nyt pinnalla paljon kaikki kotijutut, ja on varmaan syksyllĂ€kin jossain mÀÀrin, mutta luulen ettĂ€ postauksia löytyy laidasta laitaan ettĂ€ löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa 🙂 Kiitos siis vinkeistĂ€ ja toiveista.

Niin ja myös videovinkeistĂ€. TĂ€ytyykin ladata tuollainen ohjelma koneelle, ehkĂ€ se homma rupeisi sitten pelaamaan. Ongelmana on siis se ettĂ€ vaikka saan videon koneelle, niin en saa sitĂ€ siirrettyĂ€ You Tubeen koska se ei muka löydy tiedostoista. Katsotaan josko löytyisi joku kikka kolmonen ongelmaan 🙂

Ruotsiin ei tarvitse lainkaan passia oli sitten laiva tai lentokone.

Essi

Aijaa! Meille kun useampi tuttu on sanonut ettĂ€ passi pitÀÀ olla mukana lapsellakin, no mutta hyvĂ€ tietÀÀ 🙂

Oma kommentti

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *