Yleinen
16.7.2015

VOIHAN VAUVAPALSTA

VOIHAN VAUVAPALSTA

Ekaa kertaa lyhyehkön ”blogiurani” aikana törmäsin vauvapalstalla keskusteluun mun blogista, joka oli lähtenyt aika ikävään suuntaan. Eli suoraan sanottuna siellä ruodittiin mun ja meidän elämää tuntemattomien (?) ihmisten toimesta aika karskeillakin sanakäänteillä. Tuo viestiketju sai mut ensi kertaa kyseenalaistamaan myös sen miksi teen tätä? Miksi bloggaan, ja mikä on sen hinta? Tuosta aiheesta taidan kuitenkin joskus vielä kirjoittaa ihan oman tekstin…

Yllättävän pitkään tosiaan säästyin näiltä keskusteluilta, vaikka kyllä mä olin varautunut tuollaiseen myllytykseen jo aiemminkin. Useampaan otteeseen mulle on linkattu erilaisia keskusteluja blogistani, mutta pääsääntöisesti kommentit on pysyneet aina ihan hyvän maun rajoissa. Tosin tälläkin kertaa aloitus oli tehty hyvissä aikeissa, tyylillä ”Mitä mieltä Pieces of Miracles blogista? Itse tykkään :)”, mutta sitten heti seuraavissa kommenteissa otettiin kantaa mm. meidän ulkokultaiseen kulissielämään, valkoiseen sisustustyyliin, mun naiviuteen, esillä olemisen viettiin ja jopa mun lihomista siellä kauhisteltiin… En oikein enää tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa tuolle touhulle. Herää vaan kysymys, että millaiset ihmiset noita kommentteja kirjoittelee? Ihan pikku vinkki niille jotka tuntee piston sydämmessään tätä lukiessa, täällä ei ole pakko käydä lukemassa jos meidän meiningit niin kovasti ärsyttää. Toki mielipiteitä saa olla, ja kritiikkiäkin antaa, mutta sen voi tehdä myös toista IHMISTÄ loukkaamatta. Eikö?

Nyt kun tässä on viikon verran pureskellut tuota touhua, niin mua oikeastaan ärsyttää se että toi keskustelu sai mut ärsyyntymään. Sillä kyllähän mä sen tiedostan ettei kaikki A.) tykkää musta tai B.) mun tai meidän elämäntyylistä. Sehän on vaan normaalia, ja HYVÄ – sillä mun mielestä on parempi olla tyyppi joka jakaa mielipiteitä versus se että olisin tylsä kuin lakana. Eikä mua koskevat arvostelut voisi oikeastaan vähempää kiinnostaa, sillä mua saa kyllä ihmiset arvostella niin paljon kuin sielu sietää.  Tää blogi on kuitenkin yhtä kuin mä, ja seison 110prosenttisesti sen takana. Meidän elämää en blogissa yritä kiillottamalla kiillottaa, tottakai kerron enemmän niitä iloja kuin suruja teille – mutta kukapa bloggaaja tekisi toisin päin? Ja kuka sellaista narinaa jaksaisi lukeakaan? Tää blogi on aidosti mua ja meitä. Jos se ei miellytä niin voi voi.

Toinen juttu on sitten se, että jos mun rakkaista alettaisiin kirjoittella ikävään sävyyn, se ei olisi enää yhtään okei, millään tavalla. Siinä vaiheessa meikäläisestä herää sellanen jellonaemo henkiin että oksat pois! Ja tuossakin keskustelussa mentiin jo siinä rajoilla, sillä Milan synttärimekkoa joku oli arvostellut kutakuinkin näin, ”eikä sankarikaan ollut parhaimmillaan peri suomalaisen värisenä possun pinkkinä possun pinkissä röyhelömekossaan kultainen kruunu harvoilla hapsillaan…”. Kyllä alkoi jo verenpaine tuota lukiessa nousemaan, vaikka sinänsä siinä ei Milaa arvosteltukaan, mutta millä tyylillä se tehtiin.

Tää olkoon nyt eka ja vika kerta kun näistä AV-palstajutuista kirjoitan blogissa, sillä tää oli myös eka ja vika kerta kun annan noiden juttujen mennä tunteisiin. Jos bloggaamista haluaa viedä eteenpäin, niin kai se on vaan hyväksyttävä että altistaa itsensä tuollaiselle ruotimiselle. Kuitenkin haluaisin muistuttaa teitä kaikkia netissä kommentoivia – älkää kiusatko! Älkää tosielämässä, ja myöskään sen enempää netissäkään. Nimittäin kommentti jättää jälkensä.

Osallistutteko te keskustelufoorumeilla aktiivisesti ketjuihin? Millaista teidän nettikäyttäytyminen kommentoinnin suhteen muuten on? Asiallista aina? Jos ei, niin miksi haukkuminen on ”oikeutettua” netissä? Helppoutensa takia?

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSA,BLOGLOVINISSATAI INSTAGRAMISSA.

Avainsanat

Kommentit

Vauvapalsta on vauvapalsta ja siihen mahtuu monenlaista kirjoittajaa ja aihetta. Ei niitä pidä niin vakavasti ottaa, tykkäävät kuitenkin sun blogista 🙂 Rumatkin kirjoitukset tuovat huomiota blogille, eli ei kai se lopulta huono asia ole.

Olen oppinut sen, että yleensä noita ilkeitä kommentteja esittävät kateelliset ihmiset. Varmaan moni heistä haluaa jotain samanlaista kuin sulla on. Onhan se niin, että olet hyvännäköinen ja mukavalta vaikuttava muija, jolla on ihana mies ja söpö lapsi 🙂

Essi muru! Älä kuule välitä ilkeämielisistä ihmisistä. Niitä riittää aina sanomaan kuinka pitäisi olla ja toimia. Eikä sittenkään osaisi tehdä oikein niiden mielestä vaan aina olisi jotain sanomista. Luota omaa arviokykyyn. Minä myös suosittelen jättämään lukemattaa ne keskustelupalstat.
Sitä paitsi Mila oli tosi söötti mekossa ja ne pienet hentoiset vaaleat hiukset ovat mielestäni tosi hellyyttävät. Suloinen pienokainen.
Kruunua voisi joka tyttö pitää silloin tällöin kutreillaan ja nostaa tätä kautta hauskasti itseluottamustaan ja nauttia elämästään päivän prinsessan vaikka vain kotonaan! Otetaan tytöt ja naiset opiksi Milasta ja kaivetaan viikonloppuna prinsessakruunu päähän ja nautitaan elämästä!
Minä muuten niin muistan tuon ajan myös itse kun mainoksetkin sai kyynelehtimään. Luulen että tuo herkkyys tulee perintönä jostain kaukaa Lyyli sukujuuria pitkin.

Äh miten ärsyttävää 🙁 en lue keskustelu-palstoja sillä huomasin että mitä tahansa vauvaan liittyvää laittaa hakusanaksi niin ensimmäiseksi tulee haukkumista vauva-palstalla. Etsin esimerkiksi uutta reseptiä 10kk vauvalle ja ensimmäisenä tarjotaan ketjua jossa haukutaan alottaja koska on antanut liian mausteista ruokaa lapselle. En voi ymmärtää. Jatka samaan malliin ja unohda tuollaiset! 🙂

Äh, todella harmi juttu. En vaan ymmärrä miten jotkut edes jaksavat käyttää aikaa sellaiseen. Itsekin olen päässyt muutaman kerran samalle palstalle ruodittavaksi ja oon päättänyt että toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos mutta kyllä se vaan silti ärsyttää.

Valitettavasti, jos julkisesti elämästään ja perheestään netissä kirjoittaa, on hyvä myös valmistautua siihen, että sitä sun elämää myöskin julkisesti puidaan. Siksi itse katson todella tarkkaan mitä asioita, valokuvia esimerkiksi omasta tyttärestäni tuon julkisuuteen (facebook, instagram). Minun mielestäni lapsellekkin kuuluu oikeus yksityisyyteen. Jokainen vanhempi tietysti määrittelee itse nämä rajat. Se kyllä itseä suututtaa, että pitää ala-arvoisesti toista ihmistä lytätä, asiattomuuksiin ei saisi koskaan mennä! Enkä tajua ihmisiä jotka saavat siitä jotakin mielihyvää, kait se kertoo enemmän sen arvostelijan pahasta olosta.. Jos joskus harvoin käyn tuollaisilla foorumeilla ja sinne jotakin kommentoin, haluan kommentoida asioita niin, että voisin saman asian sanoa ihmiselle myös kasvotusten.

Itse olen suht tuore blogisi lukija, mutta ole tähän kyllä totaalisesti tykästynyt! Jokaisella bloggaajalla on omanlaisensa tyyli kirjoittaa, ja mua itseäni sinun kepeä ja romanttinen tyyli kiehtoo. Blogia on kevyt ja kiva lukea! Onneksi meillä lukijoilla on mahdollisuus valita mitä blogeja seuraa. Jatka samaan, uniikkiin tyyliisi. Se tekee sinun blogistasi erityisen.

Juuri tuollaisten vuoksi olen jättänyt blogi haaveet unholaan, mutta lähiaikoina niin monet ystävät ja tuntemattomat ovat kyselleet blogia, joten päätinpä kokeilla… Tosin jälleen alkoi pelottamaan riittääkö oma rohkeuteni sittenkään ja pystynkö olemaan yhtä vahva kuin sinä? Olen useasti miettinyt näitä ihmisiä jotka puivat muiden asioita palstoilla enkä vain ymmärrä heitä vaikka yritän. En löydä muuta selitystä kuin oma huono itsetunto jota pitää pönkittää lyttäämällä muita ulkoisesti ja kaikella muulla tavalla, kateus sekä elämä johon itse ei ole tyytyväinen jolloin on tarve arvostella muiden elämää ja epäillä toisen elämän olevan kiillotettua. Nämä ihmiset tietysti kieltäisivät olevansa mitään näistä mainituista, mutta luulisi pistävän miettimään kun ymmärtäisivät muiden näkevän heidän käyttäytymisensä näin. Itse ainakin olisin kauhuissani jos joku ajattelisi minun olevan kateellinen, katkera, lapsellinen, ilkeä henkilö vailla elämää. Jatka samaa rataa ja kiitos ihanasta blogista. 🙂

Hmm.. mielipiteitä on monia ja ällistyttävän moni saa jotain iloa siitä, että lyttää (varsinkin netissä) toisia. Itse mä palasin hetki sitten sun blogin pariin. Tämä jäi aikoinaan ehkä puoleksi vuodeksi tauolle, sillä MUN makuun blogin meininkin oli SILLOIN vähän liian semmoista ällö-söpö-täydellinenlapsi-täydellinenelämä-täydellinenäiti -meininkiä 😀 Ja se, että nyt kirjoitan näin, niin tarkoittaa sitä, että mun mielestä NYT tämä blogi on rennompi ja aidompi 🙂 Toki, nämä vain mun mielipiteitä ja toisaalta – tuolloin menneessä ajassa itse elin aika rankkoja aikoja ja voi olla, että yksikin liika vauvan söpöstely oli silloin mulle liikaa.

Ehkäpä siis vielä loppukaneettina, että emme voi koskaan tietää myöskään sitä, millaisten vaikeuksien kanssa nuo ilkeästi kommentoijat omassa elämässään painivat, joten, parasta tosiaan lienee jättää ne vaan omaan lokeroonsa. Hyvä, että joku sai päästää höyryjä pihalle. Jatka vaan omaan tyyliisi tätä kivaa blogia! 🙂

Mä en käsitä mitä jotkut saa noista palstailuista! Tai anonyyminä kirjoittamisesta muutenkaan 😀 mulle ei ikinä kukaan sano päin naamaa mitään pahaa, mutta anonyyminä se onkin sit mahollista vaikka muuten ei edes uskaltais puhua mulle 😀

Mulle on kans välillä linkattu noita keskusteluja, tyyliin ”mitä mieltä sä oot kun susta puhutaan näin netissä?”. Just joku alottaja käyny laittamassa kommentin jotta varmasti huomaan. En voi käsittää.

Toisaalta tää on niiiin tavallista suomalaista käytöstä, heti kun joku menestyy (ei sen tarvi olla suurtakaan menestystä), niin yritetään keksiä tekosyitä sille, haukkua ja saada se kaikin tavoin alas. Tekstejä luetaan pelkästään sen takia, että voidaan keksiä joku mihin voi tarttua ja mistä voi väännellä ”totuuksia” jota sit levitellään.

Toivottavasti noi kirjottelut loppuis pian ja sain kateelliset ihmiset muutakin elämää 🙂 !

En ymmärrä sitä miksi pitää lähtee tolla tavalla arvostelemaan! En mäkään lue sellaisia blogeja jotka mua ärsyttää, joten en tajua toisten huvia lukea jos verenpaineet nousee ja sit pitää lähtee palstoille haukkumaan.. Varsinkin jos lapset otetaan siihen mukaan! 🙁 Ei se, että Mila näkyy täällä oikeuta ketään haukkumaan, eihän ketään saisi kiustata netin ulkopuolella(kaan)! Sitten mietitään että mistä niitä koulukiusaajia oikein tulee..

Aloitin sun blogin lukemisen silloin kun odotit Milaa ja tykkään sun positiivisesta asenteesta 🙂

Sehän se on että iso lukijamäärä tuo mukanaan tällaista negatiivista. En ymmärrä ihmisten tarvetta ruotia ja haukkua toisten elämää netissä. Todella lapsellista! Ilmeisesti kyse on juuri siitä että netissä on niin helppo kasvottomana kirjoitella mitä sattuu. Asiallinen kritiikki ja palaute blogista on ihan eri asia kuin tuollainen haukkuminen. Miksi yleensä kukaan lukee blogeja joista ei tykkää….
Itse en paljoa keskustelufoorumeille kyllä osallistu koska suurimmaksi osaksi aina joku trolli on pilaamassa keskustelut. Vauvafoorumin palstoilla saa kyllä usein hyvät naurut, niin huvittavia juttuja siellä välillä kirjoitellaan 😀 Tsemppiä ja yritä olla välittämättä tuollaisesta turhanpäiväisestä haukkumisesta! 🙂

Oon melkein alusta asti lueskellut blogiasi ja tykkään sen tyylistä 🙂 Jos toivoa voi niin olis kiva lukea taas juttuja Milan vaatteista, päivän asu yms. Kiva olisi lukea nyt syksyllä myös miten teidän uusi arki alkaa sujua. Miten valmistaudutte päiväkodin aloitukseen ja millaista sun opiskelu on.

Samaa tulin kirjoittamaan kuin Laura! Sut oikeassa elämässä tuntien voin kyllä rehellisesti sanoa että blogi ei enempää voisi olla kirjoittajansa näköinen! Mutta tiedän kyllä ettei tuo jauhanta mukavalta tunnu, toisesta korvasta silti sisään ja toisesta ulos.. Siellä asiattomasti kommentoivista henkilöistä mulla olis kyllä sananen sanottavana – päällimmäisenä tulee pelkurimaisuus mieleen, kun anonyymina pitää käydä toisten asioita ruotimassa!

Samaa mieltä, että kateus saa aikaan tuon pahanpuhumisen.

Vaikutatte ihanalle perheelle, teillä on kaunis koti ja suloinen lapsi.
Ja raskaasta pikkulapsiarjesta huolimatta toimiva parisuhde.
Onko siis ihme , että vauvapalstalaiset ovat ottaneet blogin kynsiinsä..
Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos:)
Itse en ikinä alkaisi millään palstalla toisia haukkumaan vaikka se kuinka helppoa olisikin anonyyminä tehdä.
Niin typerää touhua..

Ääh! Ei niille vauvapalstoille pidä mennä lueskelemaan. Vauvafoorumi on vähän niinkuin julkinen ÄiTyLit -palsta, jossa ei tarvitse kirjoittaa omalla nimellä ja naamalla 😀

Kateelliset noita kirjoittelee, muista aina se’ 🙂

Kateellisia !! Teidän elämä ei kyllä sun blogin mukaan ole mitään kiiltokuva elämää vaan ihan oikeeta ! Ihmiset on vaan kateelisia ei kannata käyä lukemassa !! Mielestäni blogi on ihana kuin muös teidän kaunis koti ja ihana Mila ! Tsemppiä ❤️

Mä oon joskus lukenut vauvapalstalla olevia ketjuja joissa puhutaan blogeista. Ihan silkasta mielenkiinnosta, ja oon ihan järkyttynyt miten siellä puhutaan muista! Sama muissakin viestiketjuissa joita oon lukenut. Mä en oikeasti ymmärrä mikä niitä joitain kirjoittajia vaivaa, mut ainakin ne vois hankkia oman elämän eikä haukkua muita, hah 😀
Sun blogi on yks parhaimpia, ja mä en ymmärrä että jos ei kirjota blogissaan kaikesta shaibasta mitä elämässä välillä on, niin se luokitellaan heti jotenkin teeskentelyksi. Suurin osa bloggaajista kuitenkin kirjoittaa vaan niitä kivoja juttuja ja se on mun mielestä enemmän ku ok. Ei mua ainakaan kiinnosta lukea jatkuvaa narinaa koska omassakin narinassa on ihan tarpeeksi 😀
Mut kuitenkin, jatka samaan malliin. Älä välitä idiooteista, ne on vaan kateellisia 😉 <3

Osallistuin joskus harvoin, lähinnä lueskelen joskus eri palstoja jos on tylsää. Ainoa vinkkini on: älä lue keskusteluja itsestäsi! Siitä ei seuraa mitään muuta kuin mielipahaa. Ihmisillä on oikeus keskustella julkisesta blogista (hyvän maun ja lain rajoissa tietysti) ja melkein kaikilla palstoilla on kuitenkin moderaattorit jotka poistavat nopeasti mauttomuudet. Jos on valmis jakamaan kotinsa, perheensä, ulkonäköasiansa ja kaiken mahdollisen muun lukijoiden kanssa, on kohtuutonta olettaa ettei niistä asioista saisi keskustella asiallisesti julkisilla palstoilla.

Ensimmäistä kertaa luen sun blogia. Mä kirjottelen yhdellä suljetulla foorumilla ja Facebookin ryhmissä, mutta mitään anonyymien päänaukomista en todellakaan jaksa. Mä en oo ilkeä kenellekään, en oikeessa elämässä enkä netissä, en tarkotuksella ja tuskin vahingossakaan. Ihan hyvä idea, että et anna ilkeiden kommenttien mennä tunteisiin. Vielä enemmän silti suosittelen sellaista vaihtoehtoa, että vältä kokonaan lukemasta niitä vauvapalstojen kommentteja. Eikös kaikille reality-ohjelmiin osallistuvillekin aina teroteta, että älkää_lukeko_keskustelupalstoja, vaikka mieli tekis. Tsemppiä! 🙂

nää nyt on näitä… Noilla keskustelu palstoilla velloo sellaiset ihmiset jotka kertoo miten meidän suomalaisten itsetunto ja psyyke on matalalla tasolla. Ihmiset jotka on kovia arvostelemaan muiden elämää, mutta ei yhtään jaksa puskea omassa elämässä eteenpäin, vaan velloo katkeroituneena ihmisenä ja syö sipsii himassa samalla kun toinen käsi vispaa vauva.fi keskustelu palstoilla levittämässä omaa pahaa oloa niille ihmisille joilta saa vertais tukea. Mutta se on hyvä että ne katkeroituneet ämmät jaksaa jauhaa löytyy jotain arki puhdetta heidänkin elämään ! Ens kerralla kun näät edes jonkin vilauksen jostain ikävästä kommentista niin klikkaa se saitti kiiinni, sielt tulee vaa paha mieli ja sitähän ne muijat haluaa. ❤️

Mun mielestä sun blogi on oikeesti yks vähiten kiiltokuva blogeista ja koska tunnen sut oikeesta elämästä myös mä voin täysin seistä tän realistisuuden takana 100% . Kateelliset ne vaan siellä huutelee. Pidä pää kylmänä, iso lukija määrä tuo mukanaan myös ton paskan puolen. Puss <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *