Uncategorized
16.7.2015

IHAN TAVALLISTA ARKEA

IHAN TAVALLISTA ARKEA

”Päivä kuvina” tyylisiä postauksia toivotaan tasaisesti ja paljon, ja kieltämättä eilen kirjoittamastani av-keskustelusta sain kipinän toteuttaa sellaisen taas pienen tauon jälkeen. Kamera räpsyi siis eilen koko päivän tasaiseen tahtiin, joten tässä teille reilun parinkymmenen kuvan kooste meidän tuiki tavallisesta keskiviikosta.

ARKI Puoli kasin aikaan herätään, ja siirrytään olkkariin heräilemään. Pistetään lastenohjelmat pyörimään ja pötkötellään hetki Milan kanssa kainalokkain. Niko on ampaissut töihin jo kuuden pintaan.

ARKI1

Mila on vetäissyt ensi hätään jo banaanin alkupalaksi, ja kasin aikaan mä laitan meille vielä aamupalaleivät ja keitän itselleni kahvit. Jälkkäriksi vedetään kirsikoita ja kesän ekoja kotimaisia mansikoita.

ARKI6 ARKI3 ARKI2 Aamupalan jälkeen aletaan sitten valmistautua päivään. Puetaan päivävaatteet, järjestellään paikkoja, pedataan pedit ja pistetään tiskikone pyörimään.

ARKI5 …ja kun äidin silmä välttää voi tapahtua jotain tälläistä….

ARKI7 Aamuaskareiden jälkeen lähdetään ulos yhdentoista pintaan. Suunnitelmissa oli lähteä heti pyörälenkille rantsuun ja puistoon, mutta matkaan tuli mutkia kun kumit olivat tyhjentyneet ja pumppua ei löytynyt mistään. Sopivasti kuitenkin naapuruston lapsiakin leikki pihatiellä vanhempiensa kanssa, joten hetki vietettiin omassa pihassa kunnes naapurustosta metsästin sopivan pumpun pyörään.

ARKI9 ARKI10Kello huiteli jo miltein kahtatoista kun päästiin pyörän selkään, mutta päätettiin silti lähteä nopealle lenkille. Ensin suunnattiin lähirantaan, ja voin kertoa ettei ollut paljon ruuhkaa 😀 Kahdestaan saatiin käydä testaamassa kuinka ihanan ”lämmintä” tuo vesi tänä kesänä onkaan…

ARKI11 ARKI12 Sitten jatkettiin matkaa ja ajattelin ajaa hieman poikkeavaa reittiä seuraavalle etapille eli puistoon. Arvaatteko kuinka kävi? No vähän ehkä eksyttiin ja pari ylimääräistä kilsaa kertyi lenkkiin, mutta sehän ei haittaa. Mä oon suosinut täällä uuden kodin huudeilla aina tuttuja reittejä, ja heti kun niistä poikettiin kävi näin. Mutta eihän tätä seutua opi ikinä jos ei uskalla erehtyä, eikö vaan?

ARKI14 ARKI13 Vidoin kun päästiin puistoon alkoi lounasnälkä kuumotella jo molempia tyttöjä. Käytiin kuitenkin ottamassa pikakeinut ja mäenlaskut, kerättiin myös pieni söpö apilakimppu kotiinviemisiksi ja pinkaistiin äkkiä syömään vähän myöhäistä lounasta.

ARKI16 ARKI15 Ja kyllä! Tarjolla oli pikkuneidille yhtä hänen lemppariruokaansa, nimittäin pinaattilettuja. Nopein hätävara jääkaapissa mikä maistuu meillä aina. Milan normiannos pinaattilettuja on sellanen 8 lättyä, mikä on mun mielestä aika paljon ton kokoiseen tyttöön 😀

ARKI17 Lounaan jälkeen ennen kahta neiti käy päiväunilleen, jonka jälkeen koittaa myös äidin pieni oma hetki. Sen vietin tällä kertaa todella myöhäisen lounaan ja Johan Falkin seurassa. Oisko siellä muuten vinkata muita hyviä Netflix sarjoja? Nää Pohjoismaiset jännityssarjat on ihan huikeita, tätä ennen katsoin Silta-sarjan ja en voi kun suositella molempia!

ARKI18Hieman yli kolme Mila huutelee makkarista ”Äiti tuu!” ja siellä odottaa iloinen uniposkinen rakas. Suorilta suunnataankin heti välipalalle terassille ja lusikoidaan yhdessä vesimelonia kilpaa naamariin.

ARKI19ARKI20Arkipäivinä kotilook on aikalailla tän näköinen jos menoa ei ole minnekään, eli verkkarimutsi se tässäkin kodissa usein pyörii.

ARKI21Iltapäivä jatkuu kotihommilla, ja seuraavana olikin kodarin kaaoksen selätys vuorossa. Mulla on aina ahdistus ihan huipussaan jos pyykkivuoret kasvaa ja viikkaushommat kasaantuu sitä mukaan kun uutta pyykkiä pestään. Liian usein meidän kodinhoitohuone onkin ihan pyörremyrskyn jäljiltä muutaman kiireisen päivän jäljiltä. Tuttua?

ARKI22ARKI23Seuraavaksi jatkettiinkin sitten keittiön puunaamisella ja tiskien laitolla…

ARKI24Siinä se iltapäivä menikin ja puoli kuuden aikaan ovi käy ja Niko tulee töistä kotiin kauppakassien kanssa. Kasseista kuoriutuu perinteistä viikon keskellä haettavaa jääkaapin täydennystavaraa. Lihoja, salaattitarpeita, maitoa, kaurahiutaleita, banaania, rahkaa ja uusia perunoita.

ARKI25Sitten laitellaan ruokaa, Niko grillailee ja hengailee Milan kanssa terassilla sillä aikaa kun mä teen salaattia ja pistän perunat kiehumaan. Illalla isi on muuten meillä aina se kovin juttu, tällä hetkellä Milalla on kova isi-kausi taas menossa mikä on aika ihanaa katseltavaa!

ARKI26Sitten syödään!

ARKI27Jonka jälkeen lähdetään purkamaan iltaenergioita vielä pihalle pariksi tunniksi. Ajellaan ja kastellaan nurmikkoa, leikitään kotikadun muiden lasten kanssa, tehdään hiekkakakkuja ja potkitaan palloa. Vähän ehkä juostiin myös sadettimen alla…

ARKI28ARKI29Kasin aikaan siirrytään sisälle iltapalahommiin. Nikon pari kaveria tulee moikkaamaan pihaan, joten Milan kanssa hoidellaan iltahommat ja valmistaudutaan unten maille normaalista poiketen kaksistaan.

ARKI30ARKI31

Kesämoodin varjolla Mila lähtee unille tällä hetkellä usein lähempänä ysiä, ja sitä ennen suukottelee isin ja toivottaa hyvät yöt. Sitten me tytöt mennään lukemaan iltasatua ja Mila käy unille. Sen jälkeen koittaa vielä äidin ja isin kahdenkeskinen tunti, joka vietetään sohvalla lusikassa katsellen digiboxin nauhalta Salaisuuksia ja valheita sarjan viimeisin jakso. Puoli yhdentoista aikaan Niko lähtee unille, ja mä jään vielä hetkeksi tekemään blogihommia. Puolenyön aikaan suljen koneen, käyn iltapesulla ja lähden nukkumaan.

Semmoinen perus keskiviikko. Veikkaisin että aika tavallisen kuuloista arkea monelle kotiäidille? Vai millaista teidän arki on just nyt, näin kesällä? Eroaako se huomattavasti muihin vuodenaikoihin? Meillä lepsuillaan ainakin ihan hyvällä omallatunnolla rutiineista ja aikatauluista helpommin kesällä, koska kyllähän kesään kuuluu se että osaa ottaa myös vähän rennommin, eikö? Saas nähdä kuinka syksyn mullistukset pistää meidän arjen täysin uuteen uskoon…

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSA,BLOGLOVINISSATAI INSTAGRAMISSA.

Avainsanat

Kommentit

Ihana päivä teillä 🙂 mutta yhtä asiaa ihmettelin, eikö Milan ole epämukava nukkua farkut ja neule päällä päikkäreitä? Meillä heitetään aina vaatteet veks kotona ollessa ja toi neiti kirmaa alasti pitkin päivää 😀 Unille mennessä pelkkä vaippa..

Essi

Aika tavallinen päivä, mutta juuri siksi niin ihana 🙂 Mä nautin suunnattomasti myös ihan näistä kotipäivistä ja perus jutuista. Farkut ei muuten oo farkkua vaan ihan trikoota joka näyttää farkulta, mutta joo normaalisti meilläkin nukutaan vähän vähemmillä vaatteilla, mutta joskus neiti kömpii sänkyyn ja nukahtaa melkein suorilta jolloin ei aleta asua keventämään 🙂

Oih! Eksyin blogiisi ja pakko kyllä jatkaa seurailua aktiivisesti, aivan ihana! Missäpäin Jyväskylää tuo teidän ihana koti sijaitsee? 🙂 Talo näyttää kuvissasi ihan unelmalta!

Essi

Tervetuloa lämpimästi mukaan, toivottavasti viihdyt pitkään mukana <3 meidän koti sijaitsee täällä keljonkankaan suunnilla, uudella asuinalueella. Sen tarkemmin en viitsi blogissa kertoa, mutta jyväskyläläiset varmasti ehkä arvaavatkin alueen 🙂

Aivan ihana postaus, tämmöisiä juuri lisää ! 🙂 Tulee niin hyvälle mielelle aina kun lukee sun blogia, mistä toi Milan ihana paita on ? 🙂

Essi

Kiitos Tanja, ihana kuulla <3 Milan paita on KappAhlin alesta!

Tykkäsin kovasti tästä postauksesta! 🙂 Ja mistä tuo teidän ihana tv-taso on ostettu?

Essi

Kiva kuulla 🙂 täytyy siis tehdä useammin näitä! Taso on IKEAn Bestå-sarjaa. Siinä on kaksi kaappia vierekkäin, voi olla että jossain vaiheessa nostetaan se seinään kiinni, aavistuksen lattiasta irti 🙂

Tarttis itekin alottaa kattoon tuota Siltaa, kun sitä on niin kehuttu.
Hyviä sarjoja netflixissä on dexter ja jälkiä jättämättä. Kannattaa vilkasta. 🙂

Essi

Suosittelen kyllä todella! Se on omasta mielestä vielä parempi kuin Jälkiä jättämättä, sitäkin kun seurasin silloin kun se tuli telkkarista 🙂 Dexter voisikin olla sitten seuraava sarja!

Mua vaan ärsyttää ihan suunnattomasti kun et vastaa sun blogin kommentteihin….

Essi

Mä tiedän että ärsyttää, mutta kyllä mä vastaan, vaikkakin viive on tällä hetkellä liian pitkä :/ yritän parantaa tapani!

Ihana postaus! Milalla upea paita ja teidän koti on tosi kaunis kyllä! Himottaisi rakennuttaa oma, mutta pk-seudulla ei ole varaa, kun tontit ihan hirveän hintaisia :/

Essi

Näitä postauksia on kiva tehdä kun vaan muistaa kuvailla pitkin päivää 🙂 kiitos! Joo siellä päin tontit ja asunnot yleensäkin liikkuu ihan eri luokissa kun täällä.. Harmillista, kun se syö niin paljon mahdollisuuksia :/

Se silta on kyllä ihan sairaan hyvä! Melkein tekis mieli katsoa se uudelleen!
Ja edelleen ainavaan malttamattomampana odotan kunnon kodin esittely postausta, teillä näytää vaan niiiiiiiiin upeelta! ♥
Itsekin just ajattelin tehdä päivä kuvina -postauksen, musta on hauska itsekin niitä katsella jälkeenpäin ja verrata mimmosta oli kun oli vielä täyspäivänen kotiäiti, sitte vähä vanhemmat lapsen kans, sitte kun hommat menikin ihan uusiks kun alkoi päiväkoti ja mun opiskelut ja nyt sitte mimmosta on kesälomalla 🙂
Voin taas haikeudella sitten lueskella kuinka rentoo on olla vaan kotona! 😀

Kokeileppa joku kerta tehdä päivä videolla?
Vaatii kyllä aika paljon, mutta on myös hurjan hauskaa! Ja semmosia varsinkin kiva katsella joskus myöhemmin 🙂
Ja lukijan kulmasta avaa vielä paremmin esim. sitä mimmonen sä oot, lapsen touhuiluja, ihmisten tunnetiloja yms. 🙂

Essi

Mä oon miettiny ihan samaa! Siis että alottais Sillan kokonaan alusta 😀 haha, täytyy nyt tehdä se vaikka täällä kovin keskeneräistä vielä onkin, sitten voikin postata aina kaikista uusista kotijutuista kun saa esiteltyä tän täällä 🙂

Tee äkkiä, niin pääsen kurkkimaan! Mä nimittäin tykkään kans lukea muiden näitä postauksia 🙂

Mistä teidän olohuoneen lattiavalaisin on ostettu? 🙂

Essi

Se on Jotexilta tilattu helmikuussa 🙂

a) kirsikat ja noin valkoinen sisustus – IIK 😀
b) kodinhoitohuone! Ah! *kateellinen huokaus*
c) Milan neulepaita <3

Essi

Hahaha onneksi kirsikat vedetään keittiössä niin sotkut saa minimoitua 😀 …ja eikö oo ihana neule, kappahlin alerekistä taisi olla 8euroa 🙂

Aika samaa settiä täälläkin! Paitsi että neillä herätään viimeistään puoli 7.. :/
Ja pinaattiletut herkkua näilläkin! Paketti puokkiin menee äijille helposti! 😀

Essi

Voi ei, no mutta toisaalta hyvä että on rytmi sitten joskus päiväkotia varten valmiina 😉 meillä kun alkaa elokuussa niin vähän jännittää miten saadaan toi neiti heräämään joskus jopa 6 aikaan 😀

Ahahahaha no jätkillä on hyvät ruokahalut, hyvä hyvä 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *