Yleinen
5.7.2015

KESÄN TÄYDELLISIN TÄYTEKAKKU

KESÄN TÄYDELLISIN TÄYTEKAKKU

part25

MAAILMAN PARAS TÄYTEKAKKU

Sokerikakkupohjista tehtiin 10munan taikina, eli 5 munan kakkuja molemmille päiville. Ystäväni Mariam on sellainen kakkuvelho ettei hänen avustuksellaan tarvinnut ohjeita tai reseptejä tuijotella, vaan hommat hoitui puhtaasti hänen ohjeistuksellaan. Kinuskikissan  TÄLLÄ ohjeella saat vastaavat pohjat tehtyä. 

Kakun tärkein osuus, eli täyte ja kostutus onnistuivat erinomaisesti, ja tekivät näistä kakuista parhaat mitä olen koskaan syönyt. Tässä siis resepti täydelliseen täytteeseen  joka sopii kakkuun kuin kakkuun.

TÄYDELLINEN KAKUN TÄYTE

3pkt maustamatonta tuorejuustoa

2prk kuohukermaa

200g vadelmia pakasteesta

1,5dl tomusokeria

2 liivatelevyä

1tl vaniljakreemi jauhetta

Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sulata vadelmat, ja laita sillä aikaa liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valuta sulaneista vadelmista niiden mehu talteen mikron kestävään kuppiin. Sekoita varovasti kerman joukkoon tuorejuusto, vadelmat, tomusokeri sekä kreemijauhe. Lämmitä vadelmamehu ja sekoita kuumaan tilkkaan mehua lionneet liivatteet. Valuta mehu-liivateseos täytemassaan hitaasti samalla sekoittaen. Ja näin täyte on valmis!

KOSTUTUS & TÄYTTÖ

Leikkaa sokerikakkupohja kolmeen tasakokoiseen levyyn. Kostuta niistä jokainen hyvin maidolla. Kokoa kakku samaan irtopohjavuokaan jossa sen paistoit. Kokoa kakku niin että kakun kansi on pohjalla, eli niin sanotusti kokoat kakun väärin päin. Laita siis kakun kansi pohjalle, laita runsaasti täytettä päälle, tasoita ja laita seuraava kakkulevy päälle. Toista tämä. Täytettä tulee runsaasti väleihin, eikä se haittaa – se ei nimittäin ole yhtään liian makeaa ja kakusta tulee täydellisen täyteläinen. Eikä kakku myöskään levähdä kun sen antaa hyytyä jääkaapissa irtopohjavuossa kolmesta tunnista vaikka yön yli asti. Suosittelen kelmuttamaan kakun hyvin ennen jääkaappiin laittoa!

KUORRUTUS

1pkt tuorejuustoa

2prk kuohukermaa

1dl tomusokeria

1tl kreemijauhetta

Vatkaa kerma kuohuvaksi, sekoita tuorejuusto, sokerit ja kreemijauhe varovasti sekaan ettei kerma juoksetu. Tämän jälkeen laita kuoruttusmassa pursotinpussiin ja kuorruta kakku ruusukekuviolla ja viimeistele mansikoilla. Ja avot – kesän täydellisin kakku on valmista nautittavaksi!

part28

Tää kakku on juuri niin yksinkertaisen hyvää ettei muuta tarvita! Kakku keräsi paljon kehuja ja oli monen mieleen – kelpasi siis vauvoista vaareihin. Vihdoin itse olen löytänyt luottoreseptin, ainakin mitä tulee täytekakkuihin. Suosittelen siis lämpimästi just suakin siellä ruudun ääressä testaamaan tätä vielä loppukesän juhlissa!

PASTELLIBILEET1

Tämä toinen kakku oli muuten ihan identtinen sisällöltään, mutta Mariam taituroi poikkeuksena kuorrutteen sokerimassasta. Kakku oli siis aika paljon makeampi kuin tämä kermainen kaverinsa, mutta siltikin myös ihan törkeen hyvä!

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSA,BLOGLOVINISSATAI INSTAGRAMISSA.

Avainsanat

Kommentit

Meillä on tytön 1v-synttärit tulossa, ajattelin kokeilla tätä ja nyt tarvitsisin (PIKAISESTI) pari tarkennusta;

– Minkä kokoisia kermapurkkeja? 2dl?
– Mikä tuorejuusto on paras?
Philadelphia? Mascarpone? Joku muu?

Kiitos kovasti!

Essi

Kermana käytin kuohukermaa, ja niitä ihan perus purkkeja, onko ne nyt sitten 2 vai 2,5dl? 🙂 Tuorejuustoista itse pidän parhaana Philadelphiaa. Toivottavasti kakku onnistuu ja pidät siitä <3 Ihania juhlia teille!

Tänään juhlittu poikani 5v kemuja! Testasin ilmapallot, kakun ja suolaiset todella hyviä kaikki!! Kiitos ohjeista ja inspiraatiosta

Ja onko kermapurkit niitä 2,5dl vai 5dl purkkeja

Riittääkö täyte kahteen kakkuun ? Kuorrutus vissiin vaan yhteen ainakin kun ette ole kuorruttaneet tällä itse kuin toisen kakun … Pitäisi nyt viikonloppuna näitä väsätä.

Onko nuo täyte- ja kuorrutusohjeiden määrät siis kahdelle kakulle?

Upeat kuorrutukset! Pitänee tämä testata seuraavaksi, kun täytekakkua tekee… 🙂

Näyttää niin kauniilta ja kuulostaa herkulliselta! Uskaltaiskohan kokeilla tätä tyttären ristiäisiin? Mitenhän saisin tuon ruusukoristelun onnistumaan, täytyy varmaan tehdä harjoituskappale ennen varsinaista juhlakakkua 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *