Uncategorized
3.7.2015

ELÄIMELLINEN KESÄMENOVINKKI!

ELÄIMELLINEN KESÄMENOVINKKI!

kili6 kili10 kili1 kili13 kili4 kili2 kili kili5 kili9 kili8 kili11 kili7 kili12 kili14 kili3Hups vain huomaamatta tuli ihan heittäydyttyä pariksi päiväksi lomalle blogitouhuista. Lämpimät kelit on pitäneet meidät paljon liikkeellä ja auringosta nauttien ulkona, näin ollen ei ole taas tietskarin aukaiseminen ollut illallakaan ekana mielessä. Kuinkas te olette ottaneet nää hellekelit vastaan?

Keskiviikko aamupäivänä me hurautettiin Even ja tyttöjen kanssa Laukaaseen, Tarvaalan kylään, pienelle ja suloiselle kotieläntila Villikilille. Hauskaa kesäpäivää meidän kanssa tuli viettämään myös Katriina ja Nea sekä Laura ja Mimosa. Paikka oli meidän lapsien iät huomioon ottaen juuri sopivan kokoinen ja tarjosi paljon erilaisia eläimiä ihmeteltäväksi. Ihaninta oli ylivoimaisesti se, että suurin osa eläimistä liikkui tilalla vapaasti ja niistä huomasi kuinka rakkaudella niistä oli kasvatettu niin ihmisläheisiä yksilöitä. Lapset saivat mm. rapsuttaa minipossuja, ottaaa syliin pieniä pupuvauvoja ja taputella suloista ponia. Tunnelma tilalla oli jotenkin niin hauska, sillä siellä tosiaan kilpparit, possut, kilit, kanat, ponit, chihut, ankat sekä monen muun lajin edustajat elivät vapaana sulassa sovussa keskenään. Jotenkin niin söpöä – ja harvoilla tiloilla on oikeasti mahdollisuus päästä eläimien kanssa näin luonnollisesti kosketuksiin!

Aiemmin en paikasta edes tiennyt, mutta Paula vinkkasi meille muille tilasta itse käytyään ensin tutustumaan paikkaan perheensä kanssa juhannuksen tienoilla. Paula ihastui paikkaan täydestä sydämestään ja suositteli meitä muitakin pistäytymään, eikä suotta, nimittäin oli ihana nähdä kuinka lapset kokivat etenkin niin isoja elämyksiä tuolla tilalla. Ehkäpä meidän perhekin pistäytyy Villikilissä vielä tänä kesänä uudelleen, vaikka mökkireissun matkan varrella! Suosittelen muitakin Jyväskylän seudulla liikkuvia tai reissulaisia pistäytymään tällä kauniilla tilalla moikkaamassa Paavo-koiraa, Bert-possua, Sandra-hevosta ja lukuisia muita ihania karvakamuja. Villikilissä viettää varmasti kivan kesäpäivän milloin vain, sillä se on auki joka päivä 11-18.

SEURAA BLOGIANI, FACEBOOKISSA,BLOGLOVINISSATAI INSTAGRAMISSA.

Avainsanat

Kommentit

Voi apua, mä luin otsikon, että ´´eläimellinen kesäMEKKOvinkki”
Ekana kuva pupusta… jaaaa onks nää alkanu harrastaa turkiksia vai….

Huhhu 😀

Mutta aivan ihania eläimiä ♥
Nää helteet on toisaalta tosi jees, käytiin jo rannallakin ja piknikillä, mutta eipä paljo treenaaminen houkuta kun hiki valuu paikallaa ollessakin. Ja joka ilta harmittaa, kun tuntuu, että ne pienetkin lihakset mitä on saanu kasattua menee hukkaan kun ei saa mitään tehtyä.. Mutta kyllä mä näin kesällä ne helteet kuitenkin valitsisin, on tää niin harvinaista täällä suomessa, se ois vaan sit ihan aamusta tai illasta koitettava vähä reenailla, mutta lenkkeiltyä on onneksi tullut enemmän kun koskaan, kun sää on upea 🙂
Miten sä jakselet treenailuja näin kesällä? 🙂

Pakko vinkata, jos joku eksyisi myös Hepokuuselaan Kangashäkkiin, Hirvaskankaan naapuriin.. Siellä myös eläimet rakkaudella hoidettuja, löytyy possuja, lampaita, vuohia, kanoja, koiria, kissoja, hevosia ja pupu. Kaikkia pääsee hoitamaan ja silittelemään, myös auttamaan ruokinnassa ja muissa hoitojutuissa, ratsastamaan jne. Paikassa on myös uimaranta ja lasten leikkipaikka, viihtyy koko päivän! 🙂 Se ei ole auki joka päivä, mutta sopimuksen mukaan ja kesällä on eläinpiha-päiviä kalenterissa, kannattaa katsastaa! Siellä on myös erilaisia kursseja, taiteilukerhoja jne eri ikäisille lapsille ja aikuisille.. 🙂 http://www.hepokuusela.com ja Facebookissa Hepokuusela!

Mullakin on ollut suunnitelmissa suunnata tuonne vielä jossain välissä tänä kesänä! Vaikuttaa kotisivujenkin perusteella ihan huipulta paikalta 🙂 Tuntuu että joissain kotieläinpihoissa eläimillä on aika kurja olla, eikä eläimiä edes välttämättä ole kovin montaa sorttia..

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *