Yleinen
21.12.2017

Gluteeniton ja vegaaninen pastaruoka

Gluteeniton ja vegaaninen pastaruoka

Mainos

Mainos Tervens

Oletteko koskaan kokeilleet pastalaatikkoa punajuurella? Ja vielä laatikkomuodossa? Suosittelen lämpimästi. Punajuuripasta on herkullinen arkiherkku ja oiva juhlapöydän lisäke. Punajuuri on edullinen juures joka terveellisyydessään sopii erinomaisesti myös perheen pienimmille. Paistaminen foliolaatikossa antaa pastalle sopivan leikattavan koostumuksensa, jonka vuoksi se pysyy kauniisti kasassa, sotkematta lautasta kokonaan punajuureen. Tämän rinnalle sointuu kivasti tofukinkku, savuporkkala tai vaikkapa perinteiset kasvispyörykät. Vegaanisen Fetajuuston voi halutessaan korvata vegaanisilla sinihomejuustoa mukailevilla tuotteilla.

Tämä pasta raaka-aineena on kokonaan oma ihana lukunsa. Perheemme pastan täytyy olla gluteenitonta sekä vegaanista. Tähän avun on tuonut jo viimekeväästä lähtien Tervensin kikhernepasta. Kikhernepastan maku on täyteläistä ja uppoaa täydellisesti myös perheen pienimmille. Kikhernepastaa on saatavilla monessa muodossa, tavallisesta makaronista lähtien. Punajuurilaatikossa käytin Tervensin kikhernefusillia.

5 keskikokoista punajuurta

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2tl meiramia

1/2 tul valkopippuria

1/2tl mustapippuria

1tl suolaa

1/2 pakettia Vegaanista kreikkalaista juustoa

1.5prk sipilin makuista kaurakermaa

4dl Tervens kikhernepastaa (esim fusilli tai pennepasta)

Ennen uuniin menoa

Raasta punajuuri ja pilko sipuli sekä valkosipuli. Kuulota ne pannulla pienessä määrässä öljyä. Keitä Kikhernepasta ohjeen mukaan. Lisää kerman joukkoon mausteet ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

Voitele foliovuoka. Laita pohjalle pastat niin. Lisää pastan päälle punajuuriseos. Älä sekoita, mutta painele seos tiiviiksi pastan päälle. Lisää kerma ja päällimäiseksi juustomuru. Paista 250 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Tervensin pastavalikoima on monipuolinen ja laaja. Suosittelen tutustumaan valikoimaan. Arkiruoan rikastuttajia ei koskaan voi olla liikaa!

VINKKI! Jos joulusta jäi yli punajuurilaatikkoa tai porkkanalaatikkoa, käytä sitä punajuuri/sipuliraasteen sijaan. Laita pastat vuokaan, laatikko päälle ja lorauta kermapurkki sekaan.

 

Kommentit

Ihana resepti, kiitos! Uusi vuosi tulee ja uudet arkiruokareseptit ovat todella tervetulleita 🙂

Jasmin

Toivottavasti maistuu 🙂 Ensivuonna alkaa heti tammikuussa uusi postaussarja jossa tehdään vegaanisesti ja gluteenittomasti arjen perusruokia 🙂

Hei!

Mmm tätä voisi tehdä joku päivä, ananaksella höystettynä!
Mikä on suosikki kasvipohjainen kerma (suolaisen) ruuanlaitossa? Mielestäni nuo maustetut kaurat on aika kivoja. Meillä mies ei valitettavasti pidä kookoksesta.. hyvää joulunaikaa!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.