Yleinen
11.12.2017

Dc-fix osoittautui karmeaksi keittiöratkaisuksi

Dc-fix osoittautui karmeaksi keittiöratkaisuksi

Dc-fix, tuo keittiöremontin mullistanut ihmekalvo, joka on saanut remppareiskat konkurssiin ja kaapistoyrittäjät pinnoittamaan ovensa dc-fixin kestäviksi. Kontaktimuovia, jolla voi päällystää mitä tahansa. Vessanpöntöstä ruokapöytään. Perinteisiä dc-fixin tuunauspaikkoja ovat olleet edellä mainitsemani keittiön kaapit ja tasot.

Minun täytyy pyytää teiltä anteeksi. Suosittelin teille jokin aika sitten keittiön remontoimista muutamalla kympillä dc-fixin keinoin. Te kaikki, jotka minun suosituksestani tämän teitte ja koitte saman fiaskon kuin minä, olen syvästi pahoillani. Olin innoissani ja huomasin tekojeni seuraukset vasta seuraavana päivänä pasta-aterian ääressä.

Ketsuppi. Tomaattikastike. Paprika. Mustikka. Mietitäämpäs hieman. Eivätkö nämä ole aikalailla perus keittiötavaraa? Dc-fixatussa keittiössä ei. Ainakaan jos käyttää valkoista muovia. Lattiamme remontoitiin laminaatiksi ja tumma ruskean sävy tasoilla riiteli  lattian ja valkoisten kaappien kanssa. Kaksi erilaista ruskeaa, musta lamppu ja valkoiset kaapit eivät mielestäni istu samaan huoneeseen. Ainoa vaihtoehto oli valkoinen. Ostin pari rullaa valkoista dc-fixiä Terrasta. Kuvittelin ihan oikeasti, että kamala keittiömme muuttui raikkaaksi ja valkoiseksi. Kunnes tein paistinpannulla pastakastiketta ja tyttäreni puristi dc-fixatulle keittiön pöydälle ketsuppia. Pyyhin kastikeroiskeet välittömästi, aivan kuten ketsupinkin. Turhaan. Läikät jäivät pysyviksi. Kokeilin ihmesientä, toinen toistaan vahvempia pesuaineita ja jopa klooria. Kynsilakanpoistoainetta, tiskiainetta, meikinpoistoainetta ja tinneriä. Toivotonta. Sain vihjeeksi, että auringonvalo vaalentaa tomaattilian. Vaan käytäppä tässä maassa aurinkoa puhdistukseen.

Lapsiperheessa tahroja tuli nopeasti lisää. Vanhan tahran päälle tuleva uusi tahra on tuplasti kirkkaampi. Mikään punainen, joka muoville jäi, ei lähtenyt. Lopulta pintamme näyttivät tältä. Keittiömme oli likainen ja epäsiisti, vaikka sen olisi juuri siivonnut lattiasta kattoon. Olin järkyttynyt. Nyt olen vain neuvoton ja hämilläni. En tiedä mitä tehdä. Tasot eivät ole maalattavaa materiaalia enkä enää koskaan aio koskea valkeisiin kontaktimuoveihin keittiössä. Älkää koskeko tekään. Ainakaan jos syötte pastaa.

 

 

Kommentit

Ei maksa vaivaa. Fiksaa päälle mustalla/tummalla. Tai laita päälle tumma vahakangas niinku minä tein 😀

Vahakankaastakin irtoaa PVC-myrkkyä.

Oli pakko kommentoida, kun näin kirjoituksesi Ilta-Sanomissa. Kokeile kiilloitussavea. Prismasta saa Universal Stone nimistä ainakin. Itse sain vastaavasta tuotteesta suuren avun mm.valkoiseen ruokapöytään.Marjatahrat yms.mitkä eivät muuten lähde, lähtee tällä. Maksaa n.20 euroa, mutta kestää vuosia ja on hyvä ja turvallinen vaihtoehto lapsiperheeseen.

Meillä on ruokapöytä fiksattu Etolan dc-fixillä. Siihen ei tartu mikään, ei edes tomaatti, porkkana tai punajuuri.

Taitaa olla aika isoja eroja. Kurjaa, että teille valikoitui huono ratkaisu 🙁

Olen itse kans päällystänyt keittiön valkoiseksi mutta tasot mustaksi puukuvioksi ja niillä se ei näy 🙂

Fixejä on erilaisia. Toiset imaisee paremmin, toiset huonommin. Meillä on valkoinen Bauhausista ostettu fixi tasoissa, ja siihen ei ole jäänyt tahroja vaikka on roiskunut mansikkaa, tomaattikastiketta ja ties mitä pitkin tasoja. 🙂

Vahakangas on kyllä lapsiperheissä ehdoton ykkönen, Tuo DC-fix on kyllä melko huokoista tavaraa, mutta sen voisi varmasti käsitellä jollakin aineella parem likaa ksetäväksi. Ite kokeilisin ekaksi autovahaa.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.