Yleinen
1.5.2017

Kahvin makuinen pähkinäruutu ilman valkoista sokeria!

Kahvin makuinen pähkinäruutu ilman valkoista sokeria!

Pähkinäistä ja mokkapalan tapaista herkkua vaikka synttäripöytään! Raaka-aineena hieman erikoisemmin bataatti joka toimii yllättävän hyvin massana.

Pohja:

3dl keitettyä bataattia

2rkl pähkinävoita

2dl maissijauhoja

1dl mantelijauhoja

4rkl agavesiirappia

1.5tl leivinjauhetta

1rkl ksantaania

2rkl raakakaakaojauhetta

1dl kahvia

Pähkinärouhetta

Täyte:

Banaani

4rkl Kookossokeri

2rkl kahvia

1dl kookosöljyä

2rkl lucumaa (ei välttämätön)

2rkl kookoshiutaleita

Steviaa jos maku mielestäsi kaipaa

Keitä bataatti ja muussa 3dl kulhoon sileäksi. Sekoita joukkoon pähkinävoi. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauho sekä ksantaani. Lisää bataattiseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon siirappi ja kahvi sekä pähkinärouhe. Jos haluaa keventää reseptiä, rouheen voi jättää pois. Itse pidän sen suutuntumasta.

Laita leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 30min 180 asteessa.

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja levitä jäähtyneen levyn päälle. Laita hyytymään. Koristele kookoshiutaleilla.

Munakoisoni  blogi löytyy myös Facebookista, tykkää Tästä

 

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.