Yleinen
16.4.2017

Maukas täytetty koko perheen uunibataatti

Maukas täytetty koko perheen uunibataatti

Koko perheen yhteinen ateria, on perheessämme jatkuva murheenkryyni. Mieheni on vannoutunut lihansyöjä ja lapseni vielä vannoutuneempi jauhelihan ja broilerin ystävä. Olen tehnyt pitkään kahdenlaisia ruokia, sillä omat rajoitteeni ovat laajempia, kuin pelkät eläinkunnan tuotteet. Välillä kuitenkin onnistun loihtimaan ruokapöytään ruoan, jonka kasvispitoisuudesta puolisoni unohtaa narista. Tässä yksi niistä.

100g maustamatonta tofua

bataatti

0.5dl chilikastiketta

2rkl oliiveja

0.5fl papuja

2 valkosipulin kynttä

Pilko tofu pieniksi paloiksi ja laita marinoitumaan chilikastikkeeseen 1-2 tunniksi

Paista bataatti kuorineen kokonaisena uunissa folioon käärittynä. Minulla oli kiertoilmalla 250 astetta. Sovella uunisi mukaan. Bataatti on kypsä, kun haarukka uppoaa siihen kevyesti. Vedä bataattiin veitsellä pystyviilto ja kaiverra sisuksesta 3rkl bataattilihaa pois.

Paista pannulla tofu vaalean ruskeaksi. Lisää valkosipulit, pavut ja oliivit. Mausta kevyesti suolalla ja sitruunapippurilla. Lisää seos bataatin sisään.

 

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.