Yleinen
9.12.2016

Helppo piparkakkutalo -Ilman tuskan hikeä ja kyyneleitä

Helppo piparkakkutalo -Ilman tuskan hikeä ja kyyneleitä

Oletko pistänyt insinöörimiehesi suunnittelemaan piparkakkutalon osat 3d mallintamalla ja laittanut hänet hankkimaan muotit 3d-tulostimella? Käyttikö hän siihen aikaa kokonaisen työpäivän verran palkatta ja muumitalo muistutti lopulta nuuskamuikkusen telttaa joka sortui? Meille kävi näin viimevuonna. Puolisoni suunnitteli tietokoneella muumitalon muotoisen piparakkurakennuksen osia ja muotteja myöten. Jokin meni pieleen eikä mistään tullut lopulta mitään. Tuloksena oli menetetty päivän palkka (sillä ajalla olisi voinut tehdä töitä) ja myyjäisten piparkakkutaloon upotettu 35 euroa. Toki tuotto meni junnukiekkoilun hyväksi mutta ärsytti silti.

Tänävuonna päätin tehdä kaikki toisin. Ei enää insinöörisavuja eikä myyjäisiä. Uskokaa tai älkää, ratkaisu oli ikea! Maineensa mukaisesti piparkakku tuli ikeasta osissa, mutta helposti koottavasti ja yksinkertaisilla ohjeilla. Tämä muuten ei ole maksettu mainos. Kasallinen ikeaa oli tälläkertaa jokaisen siihen upotetun euron arvoinen. Niitä meni alle 4.

Kokoa ja koristele. Koska liimailuun ei mennyt ikää sen enempää kuin terveyttäkään, aikaa jäi muuhun koristeluun. Tiilet on tehty karkkirullasta ja karkit liimattu sulatetulla sokerilla. Myös osat kasattiin ihan vain sulattamalla sokeria. Tähän väliin jos jollain on vinkki, kuinka jäähtynyt sokeri saadaan irti kattilasta, lautasista ja lusikoista, se otetaan kiitollisena vastaan!

img_9086img_9070-1

 

Kommentit

Tee ens kerralla pikeerillä niin ei tartte varoa kuumaa sokeria ja lähtee hyvin irti vatkauskulhosta ja maistuukin paljon paremmalle kun sulatettu sokeri 😉

Kattilaan vettä ja hellalle hetkeksi kiehumaan 🙂 Sillä lähtee sokeri!

Kuumaan veteen astianpesuainetta ja anna liota. Puhdasta tulee.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.