Yleinen
27.11.2016

Ihana ja helppo taatelikakku ilman valkoista sokeria! (G)

Ihana ja helppo taatelikakku ilman valkoista sokeria! (G)

gaggu

Jouluherkkujen perusraaka-aine on yleensä valkoinen sokeri. Tämä taatelikakku on tehty kuitenkin silmälläpitäen sitä, että minä rakastan taatelikakkua enkä halua olla koko joulunaikaa sokerihuuruissa. Niimpä valkoinen sokeri on jätetty pois. Tilalle tuli kookossokeri jonka ravintoarvot verrattuna valkoiseen sokeriin ovat aivan toista luokkaa. Kakku on myös gluteeniton. Kohotus ja kuohkeus onnistuivat hyvin ja maku on kostean täyteläinen.

250g taateleita

2dl valmista kahvia

2munaa

4dl gluteenitonta jauhoseosta

200g voita

3rkl raakakaakaojauhetta (tai tummaa kaakaojauhetta)

3rkl appelsiininkuorta (tuoretta tai kuivattua)

1.5rkl kookoshiutaleita

2tl kanelia

1tl jauhettua neilikkaa

1tl tuoretta inkivääriä (jauhettukin käy)

1dl kookossokeria (tai muuta makeuttajaa, esim karppisokeri tai stevia sopivat)

1tl soodaa

3tl leivinjauhetta

Kermaviili

1dl maitoa

Vuoan voiteluun kookosöljyä/voita sekä kookoshiutaleita

Keitä tai luota taatelit soseeksi yhdessä kahvin kanssa. Kaada sekaan sulatettu voi sekä munat ja kermaviili. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää kuivat ainekset taateliseokseen vuorotellen maidon kanssa. Voitele vuoka ja ripottele kookoshiutaleita vuoan reunoille. Paista 60 minuuttia 170 asteisessa uunissa keskilämmöllä. Anna jäähtyä kunnolla. Ripottele päälle jauhettuja kookoshiutaleita.

 

 

Kommentit

Hei! Ohjeessa lukee kermaviili. Koko purkki vai kuinka paljon 🙂

Onhan toi purkillinen(2dl.) kermaviiliä?

Hei.mitä jauhoja käytit?:)

Jasmin

Valkoinen gluteeniton jauhoseos 🙂

Osaatko sanoa, vaikuttaako kypsymisaikaan se että taikinan laittaaki leipävuokaan?

Jasmin

En usko että vaikuttaa, ainakin tuo oma vuokani oli tosi syvä, syvempi kuin leipävuoka.

Käytitkö tuoreita vai kuivattuka taateleitä tässä?

Jasmin

Käytin kuivattuja. Tuoreita ei tarvitse liottaa 🙂

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.