Yleinen
1.9.2016

Ihanan helppo omenariisipuuro (Maidoton gluteeniton ja vege!)

Ihanan helppo omenariisipuuro (Maidoton gluteeniton ja vege!)

Jäikö omenoita yli? Keittele niistä riisipuuro. Minä laitoin tähän ainoastaan omenoiden ylijäämämehun, mutta sama toiminee myös soseen kanssa.

2.5litraa omenoita (ei tarvitse kuoria mutta poista kodat tai lohko)
Keitinvettä
Sokeria/ruokosokeria (makeutukseen käy myös banaani tai hunaja)
1dl puuroriisiä

Keitä 15 min 3l kattilallinen pihapuun omppuja kuorineen. Laita vettä niin että omenat peittyvät. Kaada pehmenneet lohkot siivilään ja valuta nesteet kattilaan. Minulla nestettä tuli noin litra.

Kaada sekään 1dl puuroriisiä ja makusi mukaan sokeria (itselleni maistui sokerittomanakin). Keitä riisipuuron tavoin miedolla lämmöllä 45minuuttia. Puuro on valmis, sen ollessa kiinteää. Mausta kookoshiutaleilla ja kanelilla sekä tarjoa sellaisenaan tai jäähtyneenä.

Sinulta jää siivilään omenat. Surauta ne sauvasekoittimella soseeksi ja pistele vaikkapa hilloksi. Voit myös pakastaa soseen sellaisenaan myöhempää käyttöä varten. Loistava esimerkiksi smoothieaineksena.

Maidoton, gluteeniton ja vegaani sekä ehdottoman maukas niin lapsen, kuin aikuisenkin suuhun!

omenakaks

Kommentit

Minä keittelin opiskeluaikana mannapuuron omppu- tai appelsiinimehuun. Tätäkin pitää kokeilla.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.