Yleinen
21.1.2016

Kevyt ja vegaani lounas jämistä!

Kevyt ja vegaani lounas jämistä!

GeittojaLeiBä

Joulun jäljiltä löytyi vielä pussillinen punajuuria ja bataatteja. Jämäruokapostauksiin onkin hyvä jälleen palata näillä eväillä.

Keitto ja leipä on tammikuun muodin mukaisesti vegaani ja minun muotini mukaisesti kevyt. Yhdessä annoksessa on noin 100kcal. Tämä liemi maistui perheen pienimmällekin.

1kg punajuuria
Kasvisliemi
Puolikas paprika
Omena
1-2l vettä
Kikhernetölkki
Pippuria
Suolaa
Punasipuli
Paprikajauhe

Heitin keittoon vähän sitä sun tätä ja lopputulos oli oikein maukas. Kuori ja raasta punajuuret. Keitä vedessä pehmeiksi. Lisää paprikat omenaraaste ja mausteet sekä sipuli. Keitä 15min. Kun keitto on muutoin valmis, lisää valkutetut kikherneet.

Bataatista tein kevyet ”rieskat”. Ne sisältävät vain 700g bataattia ja 1.5dl vehnäjauhoja sekä 1dl kaurahiutaleita. Läpyttele pellille ohuenohuiksi lättysiksi. Paista keskilämmöllä rapeiksi. Kuumina nämä runsaan bataattipitoisuutensa vuoksi takertuvat leivinpaperiin joten irroita vasta jäähdyttyä. Yksi ”rieska” sisältää 60kcal.

Kommentit

Löysin blogisi tiistaina ja luin kaikki postaukset. Jäin koukkuun. Ihana blogi, kiitos!

Jasmin

Voi kiitos 🙂 Kiva kun löysit, tervetuloa! <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.