Yleinen
3.7.2017

Vinkit lastenjuhliin – näin säästät aikaa ja hermojasi!

Vinkit lastenjuhliin – näin säästät aikaa ja hermojasi!

Yhteistyössä Libero

Rakastan juhlien järjestämistä, mutta aina onnistun kuitenkin myös hieman stressaamaan niitä tai saamaan kiireen pintaan :) Keräsin tähän hiukan vinkkejä siitä, miten lastenjuhlien järjestämisestä voi selvitä hermoja kiristelemättä!

Siirrä juhlat ulos jos mahdollista

Jos lastenjuhlat on mahdollista siirtää pois neljän seinän sisältä, on rakkailla pikku jaloilla tilaa juosta ja hyppiä, ja kotikin säilyy vähemmillä sotkuilla.

Koristelua ei ulkona tarvitse enempää miettiä, kesällä on ulkona ihanan värikästä ja kukkia voi hakea vaikka luonnosta pöydän ääreen – ilmaista ja kaunista!

Tarvitseeko juhliin viihdykettä?

Mielestäni leikki-ikäisten juhliin ei tarvitse järjestää ohjelmaa. Uskon, että lasten mielikuvitus kyllä hoitaa leikkien syntymisen!

Kun lastenjuhlat saa pitää kesällä ja hyvällä tuurilla ulkona, tekemiseksi lapsille riittää vaikka pihalla olevat hiekkalaatikko, leikkimökki, liukumäki tai keinut.

Trampoliinin käyttöä täytyy tietysti aikuisten valvoa, ettei sinne mene useampi yhtäaikaa.

Jos keli on lämmin, matala muovinen uima-allas on takuuvarma viihdyke, valvovien silmien alla tietenkin.

Pientä extraa saatiin meidän juhliin näistä saippuakuplista ja Liberon Supersankari-asuista. Taaperot innostuivat niistä kovasti.

Saippuakuplat ovat hauskoja kaiken ikäisistä lapsista ja yksi hauska idea on myös vesipyssyt. Veden voi laittaa sankoon, ja siitä ampuminen on kivaa viihdykettä.

Tarjoilut helposti

Entä tarjoilut? Minä tykkään välillä mennä sieltä missä aita on matalalla – mutta mausta en tingi.

Tee näyttävä ja mehukas kakku – ilman leipomista

Niinpä kasasin 2 valmista mutakakkupohjaa päällekkäin, laitoin kerrosten väliin runsaasti tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita, ja kuorrutin koko komeuden kermavaahdon ja mascarponen sekoituksella, jonka olin maustanut sokerilla ja vaniljasokerilla.

Päälle vielä reilusti kukkia luonnosta tai omasta kukkapenkistä (tai vaikka kaupan hevi-tiskiltä, sieltä saa myrkyttömiä kukkia myös).

Maku on ihana, koska mutakakku on niin suklaista ja kosteaa, ja marjat raikastavat sen täydellisyyteen! Koko kakun tekoon meni 10 minuuttia ja sotkua tuli yhden kermakulhon verran!

Terveellinen vaihtoehto

Seuraavaksi tein terveellisen kakun, koska halusin tarjota myös toisenlaisen vaihtoehdon, jota vauvatkin voisivat maistaa.

Heitin sekaisin 2 banaania, tölkin kauramaitoa, 2 päärynää, kotimaisia pakastemustikoita ja kotimaisia pakastemansikoita. Sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja vuokaan!

Pohjan tein perinteisesti digestive-kekseistä ja voista, mutta sitä ei tietenkään ole pakko tarjota vauvalle.

Minä laitoin koko komeuden jäähtymään irtopohjavuoassa pakastimeen 3 tunniksi, mutta tämän voisi tehdä myös liivatteella hyydyttämällä. Tämän kakun tekovaihe vei noin 10 minuuttia.

Huom: jos tarjoat pakastettua kakkua, valmista se vasta muutamia tunteja ennen tarjoilua, jottei se jäädy liian kovaksi, tai sitten ota se jääkaappiin pehmenemään hieman ennen tarjoilua.

Koristele tuoreilla marjoilla! Meillä Remu tykkäsi tästä jäädytetystä kakusta tosi paljon.

Puolivalmisteet avuksi

Lisäksi kaikkea helppoa ja hyvää: pakasteesta uuniin meneviä karjalanpiirakoita, tuoreita marjoja näyttävänä kasana kulhossa, vauvoille maissinaksuja. Alle tunnin valmisteluilla kaksi kakkua ja muut tarjoilut valmiina! Ja ilman että keittiötä tarvitsee enää siivota ja astianpesukonetta laittaa laulamaan. Ei huono.

Yksi kiva, helppo ja edullinen vaihtoehto pieniin kesäjuhliin ovat itsetehdyt mehujäät – niitäkin on helppo tehdä hedelmistä sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Jos haluaa juoksevampaa massaa, voi sekaan laittaa vähän täysmehua tai vaikka vettä. Ja nämä mehujäätkin käyvät vauvojen maisteltavaksi!

Arvonta!

Liberon Supersankari-asuja voi kerätä nyt vaippojen pistekoodeilla, tai vaihtoehtoina löytyy myös kylpyviitta tai body :) Näitä voi käyttää syksyn tullen hyödyksi myös lasten Halloween-juhlissa!

Arvon viitan hoitotuotepaketin kera!

Jaossa setti Liberon hoitotuotteita ja Supersankari-asu (arvo n. 40 e)!

Osallistua voit jättämällä yhteystietosi kommenttikenttään!

Suoritan arvonnan 31.7.2017.

Millaisia vinkkejä teiltä löytyy helppoihin lastenjuhliin?

 

Kommentit

Johanna Koski
Tikkutehtaankuja 2 b 41
20300 Turku

Tehkää lapsille myös suolaista evästä esim. nakkipiiloja net on terveellisempiä ja ruokasempia kuin sipsit yms. ja lapset tarvii muutakin kuin sokeria.

Osoite: Kallionsivu 1 b 9 85500 Nivala

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.