Perhe-elämä
18.6.2017

Maailman huonoin kaaso

Maailman huonoin kaaso

Tosiystävyys kestää ajan ja välimatkan, niinhän sitä sanotaan. Toinen sanonta sopii tähän myös hyvin – (aika ja välimatka) erottelee jyvät akanoista. On ystäviä, jotka ovat vuosien saatossa etääntyneet, tahtomatta. On ystäviä, joita ei ole edes ikävä. Sitten on niitä, joiden toivoisi asuvan naapurissa tai vaikka sulassa sovussa muutettaisiin koti kommuuniksi.

Perheellisenä matkustelu ei aina ole kovinkaan helppoa, erityislapsiperheenä vielä vähemmän. Oman lapsen omaishoitajana matkustamisen järjestäminen ei aina onnistu, vaikka varoitusaikaa olisi annettu enemmän kuin riittävästi. Nyt alle vuoden aikana yhtenä minun suurimpana ahdistuksen aiheuttajana onkin ollut ystävieni polttarit ja häät. Olen missannut jo kahdet polttarit ja häät tähän mennessä. Heinäkuussa esikoiseni kummien häät siunataan, ja tämä kaasoksi pyydetty ulkosuomalainen ei pääse mukaan. En päässyt mukaan polttareillekaan, mistä ihanat muut kaasot laittoivat videoita minullekin tulemaan. Niitä tuijottelin vuolaasti itkien. Postista aiemmalla viikolla kolahti tulla kutsu kuopukseni kummien häihin, minne tiedän jo nyt, ettei me sinnekään päästä.

Vaikka rakastan nykyistä kotikaupunkiani ja sitä, mitä se tarjoaa niin minulle kuin koko perheelleni, inhoan välimatkaa Suomessa asuvaan perheeseeni ja ystäviini. Haluaisin saada kaikki rakkaat ihmiset kotoisesta Suomesta tänne meille Englantiin, missä voisimme elää rauhallisen onnellisesti koko loppuelämämme yhdessä, ilman ikävää ja elämän suurien tapahtumien missaamista puolin ja toisin.

Keksijät, te oikean elämän Pelle Pelottomat – joko voisitte tuoda markkinoille teleportin? Kiitos, nam.

Aiheeseen liittyviä aikaisempia postauksia:

Kuva: Michael Salvato J & S via photopin (license)


This summer I am going to miss two weddings. As an expat and a carer, it is not simple to physically be there for loved ones in those big life events.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.