Perhe-elämä
1.12.2014

1. luukku: Ehdoton jouluperinne

1. luukku: Ehdoton jouluperinne

1luukku

Ei ole joulua ilman lumiukkoa. On aivan se ja sama, onko ulkona lunta, joulukuusta koristeltu tai sen alla yhtään lahjoja. Kunhan televisiosta vaan pyörii lumiukko ja saan hyräillä Walking in the Air – tahtiin.. Viime jouluna kyynel vierähti poskelle, kun tämä sattui tulemaan sairaalan televisiosta ja El tuijotti niin intensiivisesti ruutua koko tuon pienen tovin ajan.

Tänäkin jouluna lumiukko tulee pyörimään televisiostamme.
Koska ilman sitä, ei tule joulua.

Mikä on teidän ehdoton jouluperinteenne?

Avainsanat

Kommentit

Meilläkin on yllätys yllätys aina katsottu Lumiukko – ja kaikki muutkin suomalaiset lastenohjelmat, oli jouluna paikalla lapsia tai ei. Hihi.

Meriannen

Meilläkin tää ihan lapsesta asti opittu perinne! Vasta viime jouluna herkistyin, kun tyttöni mun tuijotteli niin intensiivisesti lumiukkoa myös <3

Etenkin aikana ennen digitaalisia videoita Lumiukko oli tosi tärkeä! Nykyään meillä on se levyllä, kun tuli Lumiukko-satukirjan mukana joskus. Toki silti pyritään katsomaan se jouluna telkkarista, se kun tulee kätevästi ennen joulurauhanjulistusta, ja sekin on melkoisen tärkeä osa jouluperinnettä. Siitä se joulu alkaa. Parinakin jouluna se tosin on tullut katsottua terveydenhuollon sektorin tiloissa, mutta se on elämää se… Samaten kuin se, että joulurauhanjulistuksen aikaan ollaankin oltu vielä tien päällä… Joulurauhanjulistuksen jälkeen riisipuuron pitäisi olla valmista. Riisipuuroa pitää olla aina!

Toinen joulun telkkariperinne on Ihmeellinen on elämä (It’s a Wonderful Life). Näköjään tuo perinne on Ameriikasta peräisin, mutta tuleehan sieltä hyviäkin asioita. 😀 Suosittelen tuota elokuvaa lämpimästi ihan kaikille, tarina on hyvä ja elokuvasta tulee tosi hyvä mieli! Tänä vuonna se näyttää tulevan Yle Teemalta joulupäivänä klo 16:20.

Ihan toiseen asiaan: huomasitko tämän? Vaikka ei ehkä enää sinua kosketa, voi tieto tästä olla monelle lukijallesi tarpeen. https://www.turvakoti.net/site/?lan=1&mode=tiedotteet&laji=1&tiedote_id=71

Meriannen

Tuo It’s a wonderful life on aivan mahtava, se piti miunkin mainita kalenterissa! Toinen eri tavalla ihana on Love Actually… Mie oon niin romantikko että aina itkeä turautan kun sen katson!

Vitsit, että tajusin tuon linkin liian myöhään! Järjestävätköhän he noita iltamia useamminkin?

Lumiukko on kyllä ihana! Meillä ei ihan ehdottomia jouluperinteitä ole, kun joulunviettopaikat vähän vaihtelee maasta toiseen – paitsi ehkä lasten joulukalenterit, jotka mun äiti tekee niille. Ja ne pakataan sitten joululomallekin mukaan. Ensimmäisen sai avata jo eilen, kun oli 1.adventti ja niinpä lapset oli tikkana pystyssä sunnuntaiaamuna klo 7. 😀

Meriannen

OI, tuollaiset itsetehdyt kalenterit kuulosta kyllä erityisen kivoilta – ihanimmilta kuin mitkään suklaakalenterit! .. Onko näistä blogissa juttua? Jos, niin mie olen onnistunut sen missaamaan!!

Oi Snowman, niin ihana. Meillä on muodostunut koko joulu perinteeksi, joulukuusen laitosta viimeistään 1.12 tiettyihin joulukoristeisiin. Rauhaisaa joulunodotusta!

Meriannen

Oi kuulostaa ihanalta – tuleeko tästä juttua blogiinkin? 😀 Mitä rauhaisinta joulunodotusta sinne teille myös!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.