Kotitalouskriisi
15.7.2015

SUPERSÄMPYLÄT (gluteenittomat tietenkin)

SUPERSÄMPYLÄT (gluteenittomat tietenkin)

DSCF7043Tässä postaus, Instagramissa sämpylöiden reseptiä kyselleille, olkaat hyvät.

Olen vähän laiska käymään kaupassa ja yksi ilta leipä oli loppu, vaikka iltapalaa ei oltu vielä syöty. Lapset sanoivat, ”äiti leivo”. Sävelsin ja sovelsin. Ja kumosin sämpylätaikinaan vähän kaikkea kaapista löytynyttä.

Olisin mielelläni jakanut reseptin jo aiemmin, mutta minulla ei ollut desimittaa. Olen leiponut näitä viisi kertaa ja vihdoin tänä aamuna sain suhteet kohdilleen ja aineksille määrät.

Näitä on ihana leipoa, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään eikä taikinaan tarvitse lainkaan koskea käsin. Myöskään keittiö ei ole kuin räjähdyksen jäljiltä näiden leipomisen jälkeen. Tiskiäkin tulee minimaalisesti.

DSCF7037

SUPERSÄMPYLÄT

  • 4 dl vettä
  • 1 dl chiansiemeniä
  • 2 tl sokeria tai loraus hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl psyllium-jauhoa
  • 1 dl kokojyvätattarijauhoa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 0,5 dl hampunsiemeniä
  • 1,5 dl mantelijauhoa
  • muna

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita vesi, chiansiemenet ja psyllium. Anna niiden turvota hetki. Lisää muut ainekset yksi kerrallaan. Sekoita.

Nostele lusikalla tai lastalla taikinaa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 20-25 minuuttia uunin ylätasolla. Tarjoile voin kanssa.DSCF7044Tässä kohdassa joustan maidottomasta ruokavaliosta. Laitan sämpylälle viipaleen voita.

Mjam.

 

Avainsanat

Kommentit

Hei Maria,
Tein nyt toisen kerran näitä sämpylöitä. Muuten samat aineet kuin ohjeessa, paitsi hampunsiemenien tilalla pallavansiemen/ seesaminsiemen sekoitus. Hampunsiemeniä ei ollut meidän kaipassa.
Kuuluuko sämpylöiden olla sisältä vähän kuin raa’an taikinan näköisiä? Se vähän tökkii?
Hyviltä kyllä maistuu.

Ootko käyttänyt gheetä? Sopii maidottomalle ja maistuu voille 🙂

maria

En! Pitänyt pitkään kokeilla. Kiitos muistutuksesta.

Kiitos reseptistä! 🙂 Tänään just loppu leipä ja mietin, että miten nopeesti saisin leipää ja gluteenitonta. Kokeilin kananmuna+gluteeniton kaurahiutale = ihan syötävää, mutta kunnon sämpylää ikävä! Gluteeniton, ite tehty hyvä ja pehmee sämpylä, ei oo yhtä iisi tehä kuin normi.
Noita chia-siemeniä ei oo vielä tullu kokeiltuakaan.

Just menivät sämpylät uuniin 😉 Olipa iisiä! Kiitos kun jaksoit värkätä ohjeen! En minäkään normaalisti paljon mittaile, mutta mukava olla joku resepti, jota lähteä soveltamaan!

Jes! Viimeksi laitoin taikinaan karpalorouhetta. Seuraavaksi aion kokeilla laittaa hampunsiementen sijaan auringonkukansiemeniä. Aina kannattaa vähän soveltaa!

eiku espaniaks douh läpsyttää päätään 🙂

piä kouluu sit alkeet juntille minä ja jos jaksat ni laita toi sama englanniks 🙂

yks kyssäri ootko livenä nopee puhumaan? ku luin ton sillain ku olisit puhunu nopeesti 🙂 voihan se olla tää musakin.

😀 Tarvittaessa puhun nopeasti. Espanjaa varsinkin tulee puhuttua suomea nopeammin.

Hei, olenko väärässä, jossain alan lehdessä mainittiin, että chian siemenissä olisi joku saantisuositus/vrk.Tyyliin 2 rkl tai jotain yhtä pientä..
Tuon desi ei toki varmaan tee paljoa yhtä sämpylää/kokkaretta 🙂 kohden.
Sitä vaan näkee käytettävän isojakin määriä..

maria

Olen myös kuullut saman! Tietäisiköhän joku lukija tarkempaa tietoa, kertokaa!

Ja chiansiemenissähän on mahdollisesti myös salmonellaa, tässä reseptissä ei tietenkään ole sitä vaaraa, kun nämä käyvät masuun uunin kautta.

Pakettini kyljessä lukee 1 rkl / päivä max. saantisuosituksena

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.