Kotitalouskriisi
30.5.2016

Pikaruokaa perheelle – 10 minuutin nuudelit

Pikaruokaa perheelle – 10 minuutin nuudelit

IMG_5125

Meillä on palattu arkeen. Mutta millaiseen arkeen? Tänään pohdin talviarjen ja kesäarjen eroa. Kuvittelepa meneväsi leikkipuistoon tammikuussa klo 18.30… Niin ei vaan tapahdu!

Koska illat venyvät ulkoillessa ja kotiin tullaan vasta viimetingassa, on iltaruuan valmistuttava pikaisesti. Kesäisin meillä usein luovutaan iltapalasta ja syödäänkin päivällisen ja iltapalan sijaan vain iltaruoka. Nuudelit on yksi ruoka, joka valmistuu nopeasti. Lisäksi ainakin meidän lähikaupassa on loistava gluteenittomien nuudelien valikoima. Tällä kertaa valitsin tattarinuudeleita, jotka valmistuvat viidessä minuutissa.

Olen nyt kahtena päivänä peräkkäin tehnyt tätä koko perheen lempparia.

Kasvis- tai katkarapunuudelit pikana

Näissä nuudeleissa hyvää on nopeus ja maku. Sivutuotteena syntyvä liemi on niiiin herkulista!

Tarvitset:

DSCF7001gluteeniton

 • pätkä luomu purjoa viipaloituna
 • luomu kesäkurpitsa raastettuna
 • kaksi kevätsipulia varsineen
 • kaksi valkosipulin kynttä raastettuna
 • sitruuna
 • korianteria
 • tattari- tai riisinuudeleita
 • MSC-merkittyjä katkarapuja
 • ituja
 • ripaus kurkumaa
 • ripaus paprikajauhetta
 • loraus tamarin-kastiketta (tai soija-kastiketta)

katkarapunuudelit  maidoton

Laita keitinvesi vedenkeittimeen kiehumaan.

Pilko ja raasta kasvikset ja sipulit. Itse olen hurahtanut käyttämään raastinta ja kuorimaveitseä kasvisten pilkkomisessa. Kesäkurpitsasta saa raastimella aikaan ”spagettia”, joka kypsyy nopeasti. Myös valkosipulin raastan.

Laita kasvikset ja pakastetut katkaravut pannulle lämpenemään. Huom, älä paista, vaan lämmitä! Kasvikset ja katkaravut ovat valmiit, kun katkaravut ovat sulaneet. Pakastekatkaravuthan ovat jo kypsennettyjä. Jos niitä paistaa liian kauan, niistä tulee pieniä ja sitkeitä kippuroita.

Lisää päälle ripaus kurkumaa ja paprikajauhetta. Purista kasvisten ja katkarapujen päälle puolikkaan sitruunan mehu sekä loraus tamarin-kastiketta. Silppua päälle korianteria.

Keitä nuudelit. Kun nuudelit ovat valmiit, sekoita ne itujen ja kasvisten sekä niiden liemen kanssa.

kasvisnuudelit

Mjam!

 

Avainsanat

Kommentit

Kuulostaapa ihanalta, täytyy kokeilla ☺ tosin meidän toinen poika on allerginen äyriäisille mutta ehkä korvaan ne jollain

Maria

Joo, tän voi hyvin tehdä ilman katkarapuja. Usein tehdään vaan kasvisversiona.

Mitä mieltä olet tatuoinneista? Pystyykö monikemikaaliyliherkkä edes ajattelemaan?

Maria

Tätä olen miettinyt paljon! Olen lukenut paljon englanninkielisiä juttuja monikemikaaliyliherkkyydestä ja tatuoinneista. Ja tatuointien kemikaaleista. Vaikea sanoa, johtuuko tatuoinneista, mutta tiedän monta tatuoitua, joille puhjennut krooninen väsymysoireyhtymä tai monikemikaaliyliherkkyys tai muita vastaavia sairauksia. Tatuointimusteethan voi olla lähes mitä vaan, nykyaikaiset ”turvalliset” värit sisältää mm. nanomateriaaleja. Itse en uskaltaisi ottaa mitään, ehkä jonkun ohuen viivapiirustuksen maks.
Mutta tämä tuntuu olevan aika arka aihe. Kerran olen ”tatuointifobiastani” vähän kirjoittanut: https://blogit.kaksplus.fi/kotitalouskriisi/painajainen-iholla/

Postaustoive: perheenne rahankäyttäpäiväkirja/budjetti yms 🙂

Maria

Kääk! En pysty! Meillä menee niin paljon rahaa ruokaan…

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.