Kotitalouskriisi
2.8.2017

Mustikka-valkosuklaa raakakakku – Terveellisempi kakku lasten synttäreille

Mustikka-valkosuklaa raakakakku – Terveellisempi kakku lasten synttäreille

Olen itse hurahtanut raakakakkuihin jo kauan sitten. Vaikka yleensä lapset tutustuvat ja ihastuvat uusiin makuihin ja ruokiin hitaasti, raakakakut upposivat heti ensimmäisestä maistelukerrasta. Itse asiassa meidän lapset ovat raakakakkujen maistamisen jälkeen olleet aika ronkeleita tavallisten sokerikuorrutteisten synttärikakkujen suhteen.

Tänä vuonna meillä pidetään lasten kaverisynttärit elokuun lopussa, ensimmäistä kertaa niin että molempien lasten juhlat on samana päivänä. Varasin tänään jo tosi hauskan juhlatilan ja hieman olen jo mielessäni luonnostellut järjestelyitä. Aion hommata ainakin raakakakun.

Yksi todella helppo, nopea ja herkullinen vaihtoehto on ihanan Annan kehittämä vegaaninen, gluteeniton ja maidoton mustikka-valkosuklaakakku. Viimeksi söimme Annan loihtiman kakun Coco-kissamme ristiäisissä.

Mustikka-valkosuklaa raakakakku

Tämä on helppo ja nopea resepti – onnistuu myös ei niin tehokkaalla blenderillä kunhan muistaa siirtää massa takas teriin (jos blenderi on sellaista mallia, joka heittää kaiken pitkin reunoja).

Pohja:

  • 200 g viikunaa
  • 1,5 dl mitä vaan pähkinöitä / kookoshiutaleita
  • 1 tl kookosöljyä
  • mausteita oman maun mukaan suolaa, vaniljaa, kanelia

Valkosuklaatäyte:

  • 200 g esiliotettuja cashewpähkinöitä
  • 2 luomu sitruunan mehua
  • 0,5 dl hunajaa/agavea
  • 1 dl kaakaovoita
  • 0,75 dl kookosöljyä
  • 1,5-2 dl vettä/kookosmaitoa

Mustikkatäyte:

  • 200 g esiliotettuja cashewpähkinöitä
  • 200 g pakastemustikoita
  • 1-1,5 dl vettä/kookosmaitoa
  • 0,5-0,75 dl kookossokeria
  • 1 dl kaakaovoita
  • 1 dl kookosöljyä
  • mauteista oman maun mukaan (sitruunan kuorta, vaniljaa, ceyloninkanelia)
  1. Aloita pohjasta, aja hienoksi/blendaa kuivatut viikunat, pähkinät ja kookosöljy hienoksi crumbleksi/muruksi. Käytän itse tähän monitoimikoneen S-terää. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjamassa vuoan pohjalle. Siirrä hetkeksi pakastimeen.
  2. Tee jompikumpi täyte. Blendaa ensin pähkinät, nesteet ja kookossokeri/hunaja/agave ja lisää lopuksi sula kaakaovoi ja kookosöljy. Blendaa kunnes massa on täysin silkkisen sileää. Kaada 80 % massasta vuokaan ja säästä 20 % koristelua varten.
  3. Laita vuoka pakastimeen niin, että ensimmäinen täyte jähmettyy.
  4. Tee toinen täyte samalla tavalla. Ota talteen 20 % koristelua varten.
  5. Siirrä koristelua varten säästetty massa jääkaappiin ja anna kovettua rauhassa. Tähän menee tunnista kahteen tuntiin.
  6. Ota kakku pakastimesta aikaisintaan 2-3 tunnin kuluttua.
  7. Pursota jääkaappikylmä täyte haluamallasi tavalla käyttäen pursotuspussia. Suosi metallisia tyllejä.

Suosittelen!

Avainsanat

Kommentit

Minkä kokoista vuokaa tässä on käytetty? Riittääkö 2x resepti mikäli 20cm irtopohjavuoka?

Tarkennan; siis riittäisikö 1.5x ohje ?

Asiaan perehtymätön kysyy (kun on jo jonkin aikaa taustalla miettinyt): MIKSI raakakakku?
Tekisi ehkä mieli kokeilla…

Maria

Raakakakut on ensinnäkin superherkullisia. Ne ei sisällä useinkaan mitään viljoja tai gluteenia, ei maitotuotteita eikä kanamunaa tai lisättyä sokeria. Näin ollen ne on terveellisempiä ja sopii hyvin vegaaneille, keliaakikoille ja kananmuna-allergisille. Raakakakuissa on tosin usein pähkinöitä, mutta pähkinättömiäkin reseptejä on.

Ihanan näköinen kakku!! Meilläkin lapset tykkää raakakakuista, ja tää ois ihana meidän juhliin. Kysyisin että voiko noi koristelutkin tossa päällä siis pakastaa, ja sitten ottaa myöhemmin sulamaan, pysyykö noi kauniit muodot kohdillaan? 🙂

Maria

Noi täytteiden muodot varmasti pysyy kasassa. Ehkä mustikat lisäisin vasta sitten pakastamisen jälkeen ettei valu ja litisty.

Oi, Annan kakut ovat raakakakkujen parhaimmistoa ja juuri tämä mustikkakakku niin suussasulavan ihanaa…!! <3

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.