Kotitalouskriisi
29.1.2016

Tällainen on mariaflunssa

Tällainen on mariaflunssa

FullSizeRender

Eiiiiiii! niin paljon kun olen viimeaikoina hehkuttanut terveellistä ruokavaliota ja sisäilmaa, niin minä itse sairastun! No, syynä ei taida olla flunssa, vaan huono sisäilma. Tutkin viimeisen viikon aikana 1 000 neliömetriä sisäilmaongelmia.

Minulla on nyt sen seurauksena hieman kuumeinen olo, keuhkoputkentulehdus ja yskä. Koska jokapäiväiseen arsenaaliin kuuluu tuhdit ravinteet, en oikein keksi, mitä lisää voisin syödä flussassa. Mariaflunssa on vähän kuin miesflussa, kuumetta on 37,1, mutta olo on aivan houreinen. En ota vastuuta kirjoitusvirheistä.

D-vitamiinia otan aika ison annoksen myös nyt. Sinkkiä otan ehkä enemmän kuin yleensä ja vähän auringonhattu-uutetta. Tosin, en kyllä usko sen voimaan, mutta kyllähän nyt jotain pitää flunssassa ottaa. Ja mieluiten jotain, mikä ei ole haitallista ympäristölle, kuten esimerkiksi Burana. Ibuprofeeni aiheuttaa ongelmia mereneläville.

Perinteisiin yskänlääkkeisiin, jotka hillitsevät yskää, en usko lainkaan. Yskän tarkoitus on poistaa keuhkoputkiin joutuneita hiukkasia ja sinne kertynyttä limaa. Olisi aivan järjetöntä ottaa lääkettä, joka estäisi puhdistautumisen. Välillä kyllä tuntuu, että verisuoni repeää yskänkohtauksen aikana päästä… Silloin syöksyn höyryhengittämään.

Olen tehnyt nyt vähän puolikuntoisenakin tosi paljon töitä. Ehkä oletkin huomannut Kemikaalitutkan?

Coco-kissa on ollut ihan parasta flunssalääkettä. Se on niin hauska tyyppi!

Avainsanat

Kommentit

Tarkotti vissiin että ottaa jotain muuta kuin esim sitä buranaa..näin ymmärsin.
t.Toinen hoitsu

öö, burana on ibuprofeiinia… t:hoitsu

Inkiväärisitruuna- ja kukonhattuteetä. Laitan kupilliseen kolme teepussia, häviää kaikki kurkkukivut ja yskä helpottuu. Ensimmäiset kerrat tuota maistettuani meinas kyllä lentää roskiin kun edes kaksi rkl hunajaa ei auttanut makuun, mutta sittemmin oon vain kärsinyt tuon pienemmän pahan.
Nimimerkillä autokoulun liukkaille 38 asteen kuumeessa (ja munkin normaalilämpö on 35,5°c)

Maria

Kiitos kaikille vinkeistä!
Vähän jo parempi! <3

Googlaa pulloon puhallus, auttoi meitä viime talven yskässä. Eikä meillä ollu mitään spesiaaliletkua, pillejä teippailtiin pötköksi. Tsemppiä!

Maria

Joo, oon tehnyt nyt. Ensin höyryhengitystä, sit pulloon puhallusta.

37.1 ei ole kuumetta.

Maria

Tiedän! Mutta, mulla kun on tuon verran, niin olo kun olisi kuumehoureessa! Mulla ei nouse ton yli kuume kuin kerran kymmenessä vuodessa. Jos sitä.

Mulla se on ainakin kuumetta kun normaalilämpö 35,5…

Hunajalla on tutkitusti yskänärsytystä lievittävää vaikutusta, jopa ehkä paremmin kuin vastaavasti toimivilla itsehoitoyskänlääkkeillä – siis yskää hillitsevillä, ilman reseptiä saatavilla – nauti sitä ennen kuin suoni repeää. Yskänlääkkeiden ryhmässä ja kasviperäisten rohdoksienkin joukossa on myös vaikutukseltaan limaa irrottavia, jotka joissain tapauksissa helpottavat hengitysteiden puhdistumista.

Maria

Joo! Hunajaa!

Hunajavesi ja tuoreesta inkivääristä tehty tee auttaa flunssaan 🙂

Sarvikuono on tosi hyvä flunssalääke, hyvin puhdistaa röörejä 😊 paranemisia!

Tumma suklaa tyyliin 70 prossaa ja yli auttaa yskänärsytykseen. Vaikuttavana aineena teobromiini.

Maria

Heh, kiitti vinkistä!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.