Kotitalouskriisi
26.3.2016

Munanmaalausta kuukautisverellä

Munanmaalausta kuukautisverellä

DSCF3029

Muistan vieläkin vuoden 1995 ARS-näyttelyn. Tulin Helsinkiin käymään isäni luona ja menimme Ateneumiin. Tehosekoittimessa ja pesukoneessa pyörivä kuukautisveri- ja spermaseos herätti ajatuksia.

Toisaalta, olin pohtinut kuukautisveritaiteen merkitystä jo vuotta ennen kyseistä taidenäyttelyä. Koska kuukautiseni eivät olleet vielä alkaneet, jouduin tyytymään musteeseen toteuttaessani Naisen ajatuksia – teosta Kuopion kaupunginmuseoon. Kaikki taideteokseni myytiin.

En kestä. Löysin vanhan lehtijutun. #savonsanomat #1994

A photo posted by Maria Nordin (@maria_kotitalouskriisi) on

Olin varma, että minusta tulisi isona taiteilija. Minulla on todella kompleksinen suhde kaikkeen visuaaliseen, suojelen itseäni välttämällä asioita, joissa joutuisin tekemään jotain katseen alle kohdistuvaa. Oikestaan mielestäni suuri osa taiteesta on täysin turhaa ja merkityksetöntä.

Mutta silti koen itseni taiteilijana. Näen elämäni taideteoksena.

Mutta joskus minun on pakko vieläkin taiteilla ihan konkreettisesti. Väritän lasten värityskirjoista loppuun kuvat, jotka ovat jääneet puolitiehen. En yleensä näytä töitäni kenellekään. Nautin taiteen ideasta enemmän kuin itse tuotoksesta.

Kuukautiset ovat puhdas mysteeri

Joulu sekä pääsiäinen ovat lasten saamisen jälkeen olleet minulle syntymän, kasvun sekä elämän kiertokulun juhlia. Mullasta orastava rairuoho on minulle mehevään limakalvoon porautunut munasolu, josta alkaa uusi maailma.

Naisen keho on ihme. Olen niin onnellinen kellon tarkkuudella toimivasta kuukautiskierrosta, joka muistuttaa minua elämän ihmeestä ja kiertokulusta jokainen kuukausi.

Esikoisen syntymän jälkeen siirryin käyttämään kuukuppia. Kuukupin käyttö on parantanut suhdettani kuukautisiin. Käsittelen kuukautisverta ylpeänä, kippaan täyden kupillisen ja ihailen punaisia marmorikuvioita, jotka se synnyttää valkoista posliinia vasten.

Olen huomannut, että kuukautisveri ei haise millekään. Tuoksu on oikeastaan aika samanlainen raikas kuin raa’an kananmunan tuoksu.

Kuukautisveritaidetta

IMG_4367

Ihmettelin jo lapsena, miten kuukautisveri siihen pesukoneeseen ja tehosekoittimeen oli kerätty. On pitänyt istua kulhon päällä aika pitkään nimittäin… Onko kuukautisveren keräämiseen käytetty aika osa teosta? mietin lapsena.

Kuukautisveritaide vuosikymmeniä ollut enimmäkseen valokuvia tahraisista housuista tai reittä pitkin valuvasta verivanasta. Myös monenlaisia kömpelöitä tamponikasoja on nähty. Seurasin hetken kuukautisverta postaavaa tilia Instagramissa. Oli pakko lopettaa, kun kuvat olivat niin ällöttäviä. Ne sotivat oman kuukautiskäsitykseni kanssa.

Olen jo pitkään antanut periksi houkutuksille ja maalannut kuukautisverellä. Silloin tällöin kastan pensselin kuukuppiin. Yleensä maalaan omakuvan tai oman logoni. Syksyllä kirjoitin kuukautisverellä rakkaudentunnustuksen Donald Trumpillejoka lausui hölmöjä kuukautisista.

DSCF3035

Kuukautisverellä maalatussa pääsiäismunassa on juuri sopivasti ulottuvuuksia. Ja todellakin aion syödä tuon munan.

Kuukautisveritaiteen historiasta:
Hyper-heterotropia

 

Avainsanat

Kommentit

Mä en loppujen lopuksi jaksanut edes lukea kaikkia kommentteja, kun suurin osa oli aika naurettavaa p*skaa.. Ei edes sellaista kiinteää normaalia kakkaa vaan ihan löysää ripulia.

Mä en näe tässä postauksessa mitään huomionhakuisuutta. Mutta mä nyt en muutenkaan ajattele susta mitenkään negatiiviseen sävyyn.

Mä oon aina miettinyt että miksi menkkaveri on muka niin oksettavaa ja ällöä. Mä oon mun lapsillekkin näyttänyt (kun ne on tunkenu vessaan just sillä hetkellä kun kaivan kuukuppia rönttösestä) että tää on tällästä verta mitä tulee äitin sisältä joka kuukausi eikä se satu ja kaikilla naisilla tulee tällee… Ei ne sitä koe mitenkään hirveenä tai oksettavana. Se on niille normi homma! 😀 Ehkä tunnistatkin mut mun nimimerkistä, veeraeliisa instasta! Terkkuja!

Maria

AH! Ihana, ihana kommentti <333

Minusta on ihmeellistä, että niin monet kommentoineet rinnastavat kuukautisveren ulosteisiin tai oksennukseen. Nehän ovat tulosta syömästämme ravinnosta, kai sitäkin joku pyhäksi voisi kuvailla. Kuukautisveri on kuitenkin naisen kehon itse tuottamaa, merkki siitä että nainen voi synnyttää uuden elämän. Mitä vastenmielistä siinä on?!
Nämä negatiivisia kommentteja viskelleet elävät jossain toisenlaisessa maailmassa, jollaisessa minä en halua elää. Toisten mielipiteiden ja hyväksynnän korostunut merkitys heidän elämässään on sairasta. Menisivät itseensä.

Maria

Kiitos.

KIITOS Maria tästä kirjoituksesta.
On aika jo antaa arvo naisen pyhälle ja mysteeriselle keholle ja sen uutta elämää luovalle voimalle!
Kuukautiset ovat pyhä ja kaunis asia sekä monissa alkuperäisheimoissa on uskottu vuodon aikaan naisen olevan erityisen intuitiivinen.
Itsekin teen kuukautistaidetta, kasvomaalaukset ovat oma suosikkini. Hyvin voimauttavaa!
Muistakaamme jo oman luontomme voima, joka meissäkin virtaa ja avautukoon kaikkien ihmisten mielet ja sydämet tälle vanhalle viisaudelle.
<3

Maria

Kiitos! <3

Käsittämättömän sivistymätöntä huomiohakuisuutta. Tälläisen ajattelemattomuuden takia saa koko perhekuntansa hävetä – eikä suotta.

Poistin täältä sinun kommentit. Keskustelit itsesi kanssa, senkin pikku trolli. Olit kommentoinut useilla nimimerkeillä.

Kaikkea sitä täytyy keksiä, että saa julkisuutta ja kun ei osaa edes maalata. Seuraavaksi kannattaa ottaa mukaan oksennusta ja ripulia.. Hyvä Rouva Nordin…

Paula Havasteen kirjassa Maaren, shamaanien sukua päähenkilö Maaren maalaa shamaanirumpunsa neitsytverellään.

Monet intiaani- ja pakanaheimot uskoivat, että nainen, jolla oli kuukautiset, oli erityisen voimakas ja spirituaalinen. Miksei asiaa voisi vaan päättää nähdä niin? On typerää suhtautua kuukausittain tapahtuvaan asiaan pelkkänä ällönä riesana, kun kerran oman suhtautumistapansa voi valita.

Tässä yksi lyhyt artikkeli intiaaneista ja kuukautisista, googlella löytyy lisää:
http://www.cycleharmony.com/stories/menstrual-myths-a-rituals/menstrual-rites-of-the-native-americans

Ei voi muuta sanoa kuin että todella surullista huomata, millaisia ihmiset näköjään pohjimmiltaan ovat, suuri osa. Uskomatonta, että haukutaan sairaaksi ja mitä kaikkee näissä kommenteissa nyt on tullut.. Vain sen takia, että joku tekee jotain hieman erilaista, jotain mihin emme ole niin tottuneet.
Ei tässä nyt mitään ällöä todellakaan ollut 🙂

Toivottavasti Marian perheen ruokavieraat suhtatuvat yhtä avarakatseisesti näihin kekseliäästi koristeltuihin muniin. Olisi kiva nähdä vieraiden ilme kun ehtoisa emäntä kantaa pöytään kulhollisen kauniisti koristeluja munia ja ilmoittaa tyynesti, että ne on sitten kuukautisverellä maalattu. Hyvää ruokahalua!

Vaikka kaikki ihmisruumiin eritteet ovat tietysti täysin luonnollisia, niin jostain syystä useimmat meistä mieluusti pitävät ruokatuotteensa erossa niistä.

Kivasti julkisuutta tämä blogipostaus on toki saanut. Tosin en ole aivan varma haluaisinko tulla muistetuksi naisena, joka maalaa pääsiäismunia kuukautisverellään.

Toisilla on halvat huvit ja hulluilla ilmaiset. Kuivunu räkä on kans monipuolinen askartelussa. Eipä tämä nyt varsinaisesti kuvota, mutta rajansa kai se ihmisen huomionhaullakin, että missä kohtaa menee jo säälittävän puolelle.

Parasta koko postauksessa on se, kuinka ihmiset ovat provosoituneita :–DD

Jännittävää 🙂 ja jos teidän alakerta haisee menkää näyttäytymään se gynelle

Vai että ovat ihmiset varovaisia omasta verestään hygieniasyistä :b Jotkut hullut jopa etovat katsoa omaa vertaan, käsittämätöntä (veri joka pitää elämää yllä, lämmittää ja ravitsee).
Mistä syntyy moinen saastaisuuden tunne. Taitaa olla vanhoja perisyntejä.

Jos veresi haisee muuten, niin on aika käydä gynekologilla. Jonkin sorttisesta tulehduksesta lienee kysymys.

Veri on myös hyvä elatusalusta bakteereille eli ne oikein innostuvat kasvamaan ja leviämään siinä. Oma veri ei hirvitä. Ajattelen lähinnä esimerkiksi lapsia jotka koskevat toisen verellä maalattuun munaan tai muuhun taiteeseen.

Kuvottavaa!lmikä ihmisiä vaivaa?Jos haluat shokeerata,nyt meni yli.

Mä en tajua näitä negatiivisia kommentteja. Ei, en ite lähtisi tollasta taidetta tekemään, mutta en ymmärrä miten se voi noin monelle olla ongelma? Ei ketään oo pakotettu tätä tekstiä lukemaan tai kokeilemaan verellä maalausta joten syyttäkää itseänne jos yököttää ja antakaa muiden tehdä asioita joista nauttii.
Pisteet Marialle joka uskalsi tehdä postauksen muustakin kuin uusista vaatteeista tai ruuista!

Mielestäni sinun pitäisi tehdä kakastakin taidetta. Mielestäni on syrjintää hyväksyä vain yksi ihmiserite taiteentekovälineeksi. Vai onko mielestäsi oksennus tai syvän okran värinen virtsa jotenkin vähäpätöisempiä?!

En osaa ottaa kantaa ”taiteellisuuteen”, mutta noin yleisesti ottaen julkisesti tällaisen kertominen tuntuu turhalta. Ja saatan olla väärässä, mutta myös epähygieeniseltä. Käsittääkseni ei asustele yksin. Minulla ei ole lapsia, mutta jos olisi, en haluaisi, että heillä olisi pääsy räpläämään kuukautisverellä tehtyä taidetta. Ei kai siihen kuolisi, jos lapsi suuhunsa tätä taidemateriaalia saisi, mutta ajatus tuntuu vastenmieliseltä.
Vuosia vuosia sitten yhdessä työpaikassani joku teki vessan seinään taidetta ulosteellaan. Taiteilijaa etsittiin ja jäljitettiin, jotta voitiin ohjata hoitoon.
Tässä munanmaalaustaiteessa lienee enemmän kysymys julkisuuden saamisesta keinolla millä hyvänsä. Aika surullista.

Lapset pois tuollaiselta sekopäältä.

Ihan hygieniasyistä tuo verellä maalaaminen inhottaa olipa se veri sitten peräisin mistä päin kehoa tahansa. Yäk…

Kylläpäs minuakin puistatti(puistattaa yhä) ja meinasin jo rumin sanoin kommata..mutta..
Ehkä pointti on kuitenkin jossain muussa ku eritteillä maalaamisella. Molemmat näistä sekä muna että kuukautisveri kuvastavat uutta elämää ja hedelmällisyyttä. Ja luulenpa että tähän postaukseen on joku ”koira haudattuna”;) Vaikka sitten se että ravistellaan heitä jotka näkee tässä jotain perverssiä…
Marialle hyvää kevään jatkoa!

Jokainen tehköön eritteillään mitä haluaa, mutta en minäkään ymmärrä, vaikka kuinka yrittäisin olla avarakatseinen, että miksi niitä muillekin pitää esitellä.

Hienoa Maria! 🙂

Ilahduin todella tästä postauksesta. Olen itsekin maalannut kuukautisverellä ja luulin olevani yksin. Olen käyttänyt kuukuppia kohta 10 vuotta ja voimakaspigmenttisen veren kaataminen viemäriin tuntuu värin ja materiaalin haaskaamiselta.

Osin blogisi inspiroimana aion myös jatkossa hyödyntää kehoni tuottamaa väriä kuvien tekemisessä. Verellä maalaaminen on kaunista ja ihastuttavaa! 🙂

On sinänsä harmi, että ihmiset suhtautuvat voimakkaan negatiivisesti verellä maalaamiseen. Miksi veri olisi sen saastaisempaa kuin mikään muukaan väri? Ja miksi sen käyttäminen muka on sairasta?

Samaa ajattelen muistakin eritteistä. Niistä voi hyvin tehdä taidetta. Lammilla esimerkiksi asuu taiteilija Jukka Vuorio, joka on tehnyt veistoksia ja maalauksia eläinten lannasta. Amerikkalainen Vincent Castiglia puolestaan maalaa omalla verellään upeita maalauksia.

Kehon materiaaleja voi käyttää maalaamisessa, askartelussa ja kaikenlaisessa taiteessa, vain luovuus on rajana! 🙂

Just Joo! Ja sittenhän voi vielä tarkoituksella hankkia ruokamyrkytyksen, pistää lattialle akvarellipaperin, heittää kunnon laatat ja ei muuta kun Kiasman seinälle!

Teokseni ”olen paska” herätti aikoinaan paljon huomiota, kun siihen lipsahti pari kihomatoa mukaan.

Muistan tapauksen hyvin!

Vaikka olin tuolloin vasta lapsi, muistan pohtineeni, oliko kakan keräämiseen käytetty aika osa teosta.

No jopas ihmiset sekoaa helposti.. Ja vielä haukkuu sairaaksi muita. En näe kyllä mitään outoa kirjoituksessa 🙂 kuukuppi tekee menkoista kyllä helpot ja itsekkin tykkään siitä lavuaariin kaatamisvaiheesta 😃

Seuraavaksi voisit maalata ripulilla. Kivoja maanläheisiä sävyeroja, riippuen miten kuralla olet.

Taiteilijan tulee osata hallita makaaberi käsite . Käytännössä maalaisisi oikeilla väreillä eikä luolamiesmäisesti verellä . Voit värjätä vaikka omalla verellä ja sanoa että on öljyväriä ja tärklelystä jos joku kysyy ja sit sanoo että teos kuvastaa sitä kuin olisi itse sen muninut eli ”omalla verellä koristeltu” Siksi nordin ei menesty taiteilijana.

Onpas täällä lapsellista porukkaa ollut kommentoimassa, miten voikaan kuukautisveri pelottaa ja ällöttää noin paljon!

Ihana toi vuoden -94 kuva 🙂

Modernia liberalismia.. heti kun eteen laitetaan taide tai feminismi, kaikesta paskasta tulee hyväksyttävää..

Hmm. Erikoistahan tämä kyllä on. Voi kuitenkin miettiä, että onko tää nyt niin hirmuisen kauheaakaan. Mitä haittaa tästä taiteesta (tai ”taiteesta”, miten nyt haluaa ajatella) on loppujen lopuksi kellekään? Henkilökohtaista mielipahaa joillekin, mutta ehkä myös ajatusmaailman tuulettumista.

Tää!

Vähän erikoinen idea, mutta ei tässä mitään ällöä ole.
Rauhaa rouvat, ja hyvä Maria, kun vähän ravistelet!

Ei sen tarvitse olla iso vika, kun se on päässä… Ei kuukautisveri mikään tabu tänä päivänä ole, siihen on turha vedota mutta ”kippaan täyden kupillisen ja ihailen punaisia marmorikuvioita, jotka se synnyttää valkoista posliinia vasten.” Oikeesti? Kannattaisiko vähän käydä juttelemassa jonkun luona jos lasten kanssa kotona oleva ihminen tuntee kiehtovaa vetoa vereen..?? Yleensä näistä on lukenut murhaajien analyyseissa. Kaikkea on turha selittää ”taiteella”. Hullu akka.

Alkukantaista ja juurevaa. Juuri näin esiäitimmekin ovat epäilemättä tehneet.

Kyllä tällä otsikoihin pääsi. Saa kait sitä kaikenlaista harrastaa, mutta on kyllä minusta hyvin omituista. Miten olisi seuraavaksi kakalla ja oksulla?

Tämä on kyllä sen sortin höyryävää ripulipaskaa (jolla toki olisit voinut myös maalata munasi) että parempi olisi, kun lopettaisit tämän blogisi pitämisen ja hankkisit oikean koulutuksen, ammatin ja lopettaisit uskomasta liikoja itsestäsi.

Suoraan sanottuna sairaat setit.

Hoitoon..

HYVÄ MARIA! im with you.

Todellakin lapsellista ja erittäin noloa puuhastelua! Minkälaisen kuvan lapsetkin saavat moisesta?! Pitäisi vähän miettiä sitäkin, eivät varmasti ymmärrä aikuisten leikkimistä verellä! Aikuisen pitäisi olla kuitenkin jo Aikuinen ja pois jo ”pissa kakka” vaiheesta!!

Tämä ei ole vain lasten maailma. KYPSÄNÄ aikuisena ihmisenä katson mitä haluan. Jos et halua lastesi tätä näkevän, niin heidän huoltajanaan on sinun tehtäväsi sulkea tietokoneen näyttö. Ei kaikkea tarvitse kieltää jotta sinun lapsillasi olisi hyvä olla siellä tynnyrissä.

No voi itku, kylläpä monien pyllyä kutittaa kun joku vähän kokeilee. Oikeesti mistä te pikku moralistit saatte energiaa jostain munien maalauksen kritisointiin? Millainen se teidän maailma on, jota noin raivokkaasti puolustatte?

Säälittävää provosointia jo heti otsikosta lähtien.. Mielestäsi myös suuri osa taiteesta on turhaa ja metkityksetöntä, mutta kun kastat pensselin omaan vereesi ja söhrit sillä paperia tai kananmunaa niin kutsut sitä tosissasi taiteeksi? Pakkohan sitä huomiota on näköjään jollain tavalla herättää, mutta tämä pelleily saa aikaan pelkkää myötähäpeää. Lapsellista ja noloa puuhastelua, joka ei millään tavalla liity taiteeseen.

Aika vieraantuneita ovat ihmiset, kun uuden elämän synnyttämisen kannalta välttämätön ruumiintoiminto herättää näin suuria tunteita.
Kuukautisveressä, tai edes sillä, että joku haluaa sillä maalata, ei ole mitään oksettavaa, ällöttävää, perverssiä, sairasta tai luonnotonta. Siinä sen sijaan on jotain outoa, jos veri tuollaisia ajatuksia herättää.
Tsemppiä vaan Maria ja kiitos blogista.

Samaa mieltä kanssasi myös siitä että suurin osa taiteesta on hieman hyödytöntä.
Ehkä eron tekee juuri se,omasta mielestäni, että taide on inspiroivaa harrastetta ja luovaa työtä jolla ei tarvitse olla erityistä kulttuurin korostetta. Kun yritettään tehdä taiteesta jotakin elämää suurempaa, tai suoraa tulon lähdettä, tällöin sen merkitys muuttuu.

Ei lainkaan taidetta mielestäni, mutta ihanan luonnollista jokatapauksessa 🙂 Tämä samalla sopii hyvin henkilökohtaiseen pääsiäiseeni, sillä tarkastelen nykyisin sen viettoa nykyisin aika neutraalista näkökulmasta ilman kirkkoa. Eläinoikeuksien ja luonnon puolesta voi esimerkiksi miettiä miksi kehotamme lapsia ryhmissä jopa metsiin repimään pajunoksia tuodaksemme ne hetkelliseksi iloksi jokaiseen kotiin erikseen tiputtamaan alkunsa. Tai opetamme ne sitten koristelemaan oksat elävitä eläimiltä revityillä ja värjätyillä höyhenillä???
Oma pääsiäiseni on kevään juhlaa ja siinä mielessä uuden alkua.
Siihen sopii mainiosti myös ihmisveri (eläimen, eläimen veren, tai höyhenpeitteen sijaan) muistuttamaan elämän kuviosta ja osallisuudesta 🙂

Ompa todella outoa miten kauas ihmiset ovat loitonneet luonnosta.

Hienoa taidetta kerta kaikkiaan! Ei nyt ihan liity aiheeseen, mutta olisiko sinulla antaa vinkkiä, mistä löytyisi parhaat piemennysverhot kotiin? Sellaiset,jossa olisi päästöt minimissään, sillä olen tajuttoman herkkä.

Ai luonnollinen asia?! Voi hyvänen aika sentään, joku roti sentään mitä tekee ja mitä ei tee. Jokainen nainen tietää että kuukautiset luonnollinen asia jne jne mutta kuukautisveren kanssa läträäminen ja ”taiteen” tekeminen on sitten aivan eri asia! Kaukana luonnollisesta!!

Eikös se veri ala haista kun joutuu tekemisiin ilman kanssa, eli tyyliin mitä kauemmin olet sidettä vaihtamatta, sitä voimakkaampi haju… Kuukupissa veri siis voi kaiken järjen mukaan ollakin lähes hajutonta (en tiedä, en ole kuukuppia kokeillut). Jos kasvaa lapsesta asti ( jopa ennen omia kuukautisia) ajatuksen kanssa, että kuukautisverestä on taidetta tehty ja tehdään, vaikuttanee se varmasti myötämielisesti kuukautisvereen suhtautumiseen… Ja kun menkat alkaa, omia kuukautisia tarkastelee ja pohtinee aivan eri kantilta kuin miten pääosin ihmiset oppivat niistä ajattelemaan… Ja missä kohtaa tekstiä sanottiin että mielipidettä edustanut rakkaudentunnustus olisi lähetetty mihinkään? Ymmärtäisin että kyseessä on vain hassuttelun omainen ajatusleikki viestin välittämiseksi vastaanottajalleen…

Mitään faktaa en nyt jaksa lähteä etsimään, mutta muistelisin lukeneeni joskus, että se veri alkaa haista vasta kun joutuu tekemisiin siteissä/tamponeissa käytettävien kemikaalien kanssa. Ja kestositeitä käyttävänä olen kyllä samaa mieltä, ei se veri muulle haise puuvillaisissa siteissä kun veri ylipäänsä missään. Noiden kertakäyttöistensuojien kanssa tuntui, että sai olla vaihtamassa yhtenään, koska haisi jopa omaan nenään.

Siis aikuiset kommentoi noin törkeesti… Mun mielestä on ihan jokaisen oma asia mitä tuo nettiin esille itsestään! Tää oli tosi rohkee kirjotus ja nää jotka valittaa että haluat vaan huomioo, niin itsehän ne sitä täällä antaa. Tuntuu, että ihmiset valittaa niiiin turhista asioista nykyjään. Ihan luonnollinen asia tääkin on, vaikka en ehkä itse näin tekisikään.

> Syksyllä kirjoitin kuukautisverellä rakkaudentunnustuksen Donald Trumpille, joka lausui hölmöjä kuukautisista.

Onko mielestäsi nyt ihan oikein lähetellä tommosta saastaa mielipiteen takia? Salliiko oma ajatusmaailmasi sen että joku lukioista lähettää omalla ulosteellaan väritetyn kirjeen sinulle?

Tuskinpa lukiot mitään kirjeitä lähettelee, eiköhän Maria ole koulunsa jo käynyt

Hän arvatenkin tarkoitti lukijoita, ei lukioita.

Postauksen pointti oli menkkatabun rikkominen, se nyt vaan tehtiin askartelun keinoin. Jos naiset eivät ole valmiita tämän tabun rikkomiseen ja tekemään menkoista hyväksyttyä ja normaalia, niin junnaamme asian suhteen paikoillaan. Se on harmi, koska syytä häpeilyyn ei saisi olla.

Samaa mieltä kuin Marjo, ei ole todellakaan kyse siitä että ei arvostaisi naiseuttaan jos verellä maalaaminen etoo! Arvostan hyvinkin naiseuttani ja kuukautiset kuuluu siihen normaalina asiana. Mutta normaalia ei ole sillä leikkiminen ja mukamas ”taiteen” tekeminen!

Hyvä Maria! Kuukautisveri ei ole ällöä, näin kommentoivat joutaisivat miettimään omaa ällöä naiseuttaan. Missä feminismi, kun sitä tarvittais? Naiset kaivaa vaan omaa kuoppaansa syvemmäksi.

Kuukautiset ja veri ei ole kuvottavaa, vaikka pakkoa sanoa ettei oma tuotos ainakaan hyvältä haise. Mutta että, jos ajatus klimppisellä ”tuoksahtavalla” verellä maalaamisesta etoo niin ei arvosta naiseuttaan? 😀 En maalaisi alapäästäni enkä sormenpäästäni tulevalla verellä saati kenenkään muullakaan eritteellä.

<3

Ymmärrän kyllä, että ihmiset vierastavat verellä maalaamista ym kikkailua. Sitä en ymmärrä että kuukautisveri on ÄLLÖTTÄVÄÄ ja sen käsittely SAIRASTA?
Lähipiirissäni on naisia jotka eivät voi käyttää kuukuppia, koska pitää koskea pimppiin ja kuukautisvereen. Meille on niin myyty tämä ajatus, että pimppi, menkat, seksi, KAIKKI on ällöttävää, haisevaa ja ehdottomasti pidettävä piilossa. Haloo, veri ja menkat on normaali asia!

En arvosta uloste- tai mällijuttujakaan miesten suusta kuultuna, joten miksi pitäisi ”arvostaa naiseuttaan” ja nauttia kuukautisista ja kuukautisverestä? Tai jos kuukautiset kokee vain kivuliaana ja elämää häiritsevänä asiana niin en arvosta naiseuttani? Vielä muutama vuosi sitten ajattelin olevani feministi, mutta tällaisten esimerkkien takia käsitteestä ”feministi” on tullut hävettävä asia enkä todellakaan halua kuulua siihen joukkoon. Eräät on nähtävästi saanut feministisyydestä jo ihan pakkomielteen ja selvästi linjaus on se, että jos et halua näyttää nännejä julkisilla paikoilla, läträtä kuukautisverellä ja kirjoittaa siitä julkisesti, niin häpäiset naiseutesi tai et ole feministi.

Ihanaa. Paras kommentti. Vaikka tällainen taide ei muhun kyllä iske, kunnioitan suuresti.
Ja taiteesta vielä puheenollen, musta taidetta saa tehdä miten vaan tahtoo kunhan sillä ei vahingoiteta itseä ja toisia. Ja keskustelua aiheuttava ja mielipiteitä tuulettava taide parasta onkin!

No mutta tuossahan on yhdistetty ihmisen ja kanan kuukautiset (vaikka kanalla tuleekin useammin, kuin kerran kuukaudessa). Eikä tuo veri taida sitä sisältöä pilaa, eihän se sieltä kanan pyllystäkään puhtaana ulos tule.

Ensi vuonna sitten munien marmorointia ripulikakalla 😀

No joo, menihän tää ehkä vähän yli, Maria

heh heh, ja sitten vielä oikein ihailee omaa kuukautisverta jne, kaikkea sitä kuulee, voi herttin tähen sentään. Luojan kiitos, olen jo viiskymppinen Aikuinen Nainen ja on nuo ällöttävät ”naisten päivät ” jo loppuneet 😀 Se oli Suuri Juhlapäivä kun pääsin eroon koko vaivasta ja ällöttävistä veri päivistä! Nyt on elämä tosi ihanaa ja puhdasta, olen raikas ,tuore ja siisti aina!! No, joillakin on niin halvat huvit että pitää omaa vertakin jo ihailla ja alkaa sillä oikein maalaamaan!! Pitäs varmaan hankkia ELÄMÄ!

Vaikka kuukautisveri ei olekaan mikään ns.tabu, totta kai siitä voi puhua ja pitääkin, MUTTA asiaan liittyvissä keskusteluissa ja mihin naisen kuukautiset kuuluu eli normi elämään kuuluvana! Mutta tämä tälläinen viherpiipertäjien puuhastelu että verta aletaan sotkee taiteeseen, on aivan eri juttu ja todellakin ihan sairasta ja yököttävää!! Ollaan olevinaan niin viherpiipertäjiä että ei oikeat normi väritkään enää riitä maalaamiseen vaan pitää olla niin luonnonmukaista että aletaan leikkimään jopa naisen kuukautisverellä!! HALOO , joku raja pitäisi olla sentään ! Toivottavasti nämä piipertäjät ymmärtävät poistaa nuo oksettavat jutut tästä blogista!

Piiperöt mainittu kolme kertaa? Mitä nämä myyttiset piiperöt ovat? Jotain olentoja, jotka rassaavat omaatuntoasi? Relaa, Sini-Miia,syö vaiks vähemmän punasta lihaa niin helpottaa..

Nämä kommentit ovat kyllä aikamoisia. Öh. Ilmeisesti kuukautisveri on oikeasti aikamoinen tabu…

:DD voi luoja miten kaikki täällä ottaa kunnolla nokkiinsa. Ihanan omaa ja uniikkia, keep on rollin’!

Hyi saasta! Mitä seuraavaksi, maalaamista valkovuodolla? Räkäklimpeillä? Korvavaikulla? Yäk!! Ja kyllä se menkkaveri HAISEE. Ne klöntit varsinkin.

Tämähän on vain kuukautisiin liittyvän stigman purkamista, ja hyvä niin. Siitä huolimatta en itse ryhtyisi samaan, eikä ajatus verisen kananmunan syömisestä tunnu mukavalta.

Siis hyi helvetti, sama kuin omasta paskastaan rupee taidetta tekemään, SAIRASTA!

Lasu. Hyi hitto.

Pakko saada huomioo kökölle blogillesi? Herra isä mikä myötähäpeä.

Tätä ei olisi ehkä tarvinnut blogissa kertoa… Huhhei. Ei tullut mitenkään hyvä olo lukiessa.

Olisitko voinut millään jättää julkaisematta oman alapääsi eritteisiin liittyviä juttuja? Ihan näin pitkälle ei varmasti tarvitse tollasen ekologisuuden tai feminiinisyyden mennä. Ei kiitos!

Miten tää nyt ekologisuuteen liittyy 😂

ei ole mitään keinotekoisia kemiallisia värejä käytetty – puhdasta luonnollista verta

Nyt menee jo todella pahasti yli!!

Todella sairasta! Hakeudu hoitoon! Teetkö taidetta muillakin eritteilläsi?

Hyvä Maria! 😊😊

Yök..

Sä tarttet Jeesusta elämääsi.

Tää oli mun lempikommentti :DDD

Itelleni ei oo tullut mieleenkään tehdä taidetta kuukautisverellä, mutta eikai siinä nyt mitään sairasta tai ylitsepääsemättömän vastenmielistäkään ole. Jännä miten ihmiset järkyttyy. Veri on tosi puhdasta.

Ottamatta aiheeseen muuten kantaa, veri ei todellakaan ole puhdasta, jos sen ”luovuttaja” kantaa elimistössään jotain patogeenia kuten esim. hepatiitti- tai HI-virusta.

Ja jos itse sitä käsittelisi, varmaan saisi saman patogeenin oireet kaksinkertaisina? Huumeruiskuistakin katoaa kahden viikon jälkeen vaara saada tartuntaa: vähän epäilen, että jos taiteilija toisi teoksen näyttelyyn, jollaisten järjestäminen voi viedä kuukausia, niin koskiessasi vahingossa siihen saisit mitään tartuntatautia. Plus et takuulla menisi, jos asenteesi on tuo. Joten aika helevetin relevantti ongelma.

Kuukautisvuodossa on muutakin mukana, ei pelkkää puhdasta verta.

Vittu että sä oot pimee muija. Hoitoon tuollaset sekopäät joutais!

”Onko kuukautisveren keräämiseen käytetty aika osa teosta? mietin lapsena. ”

Tämä kuulostaa hyvin epäuskottavalta.

Samaa ajattelin itsekin…

Hyvä! Pitääkin ravistella noita yököttelijöitä.

Huh mitä huomionkipeyttä.

Tämä oli outoa, perverssiä, yököttävää. Joku raja erikoisuuden ja taiteellisuudentavoittelussakin. Yök, Maria, yök.

Hyi kun rupes oksettamaan. Oli pakko avata tämä kirjoitus,luulin että tuo otsikko olisi vain huomiota hakeva”vitsi” ja itse kirjoitus koskisikin jotain muuta asiaa, mutta ei. Olen järkyttynyt, tekee pahaa veren näkeminen ja varsinkin sen käyttö! Nyt riittää kun näkeekin tuon munan kuvan kaksplussan sivuilla, hyi kuinka paha olo tulee. Täytyy pitää parin päivän tauko, jos sitten uskaltaisi taas tulla lukemaan kaksplussan blogeja?! Joku raja pitäisi olla, nyt se ylittyi!

Samaa mieltä. Olen pitänyt kaksplussaa asiallisena ympäristönä blogien lukemiseen, mutta nyt mentiin todella kauas hyvänmaun rajoista.

Eritteillä sotkeminen on ällöttävän korni yritys shokeerata katsojaa. Mitään originellia, puhuttelevaa, kantaaottavaa tai kaunista siinä ei yksinkertaisesti ole, vaikka kuinka olisit humaltunut omasta ”taiteellisuudestasi”.

okei. Nyt meni oudoksi.

Ei eritteillä leikkiminen ole mitään taidetta. Seksuaalinen fetissi se voi kyllä olla tai oire jostain pahoista ongelmista pään sisällä.

Se on normaalia myös kieltää tämän kauneus kun se itsestä katottuna on rumaa ja ällöttävää mutta jotkut oikeasti pitävät tätä kauniina. Onhan se mielipiteen vapaus olemassa, mutta muista että kolikolla on kaksi puolta, joskus se kolmaskin.

hoh hoijaa, kaikkee sitä keksitään. Ei kyllä kiinnosta millään lailla verellä, oli kuukautis tai mikä tahansa veri, tuollainen leikkiminen, ai taidetta, joopa joo. Todella ällöttävää ,hyi 🙁 Yhtä ällöttävää kuin istukan syöminen jne. Eikö mikään ole enää pyhää nykyään ?!

Eikö tässä juuri korosteta sen pyhyyttä? Ajatus, että kuukautisveri olisi ällöttävää ja hävettävä asia on sen luonnollisuuden kieltämistä. Juuri tälläinen taide tuo esiin ihmisien ajattelussa esiin ehkä epäkohdan, kuinka kuukautisia tulisi muka edelleen yökötellä

Vaikka istunkin rätti housuissa kerran kuussa, ei se silti tarkoita etteikö kuukautiset ällöttäisi. Kyllä muuten ällöttää, joka hemmetin kuukausi. Ja paljon. Ei sillä, että siinä olisi mitään hävettävää tai että sen olisi oltava mikään tabu. Veri ei innosta, eikä myöskään tuo aloittajan mainitsema vuoden 1995 sperma-pissa-verisekoitus. Kukin tyylillään, ruudun tälle puolelle ei ainakaan moinen tekotaide uppoa.

Hyi helvetti!

Hyi hyi helvetti mikä piip! Sekopää!

❤️ Minä muistan tuon näyttelyn ❤️ nuo teokset ja sen pinkin huoneen – sitä tavaran määrää ihmettelin jo silloin!

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.