Kotitalouskriisi
13.5.2017

Mistä raskausajan turvotus johtuu?

Mistä raskausajan turvotus johtuu?

Luonto on viisas. Siksipä lähes kaikella kehossa tapahtuvalla on jokin syy. Näin on monien epämiellyttävien oireidenkin kanssa. Olin eilen P.Jentschura seminaarissa. Luentoja oli aamuyhdeksästä iltakuuteen.

Luennolla puhuttiin elimistön pH-tasapainon tärkeydestä, solujen hapensaannin merkityksestä, kehon myrkkyjenpoistojärjestelmistä ja siitä, miten näiden toimintaan voi vaikuttaa optimaalisen terveyden saavuttamiseksi. Todella monet terveysongelmat itse asiassa seurausta solujen hapenpuutteen tai myrkkyjenpoistojärjestelmien häiriöistä.

Luennon osallistujat olivat yhtä poikkeusta lukuunottamatta naisia, joten luennolla keskityttiin aiheeseen etenkin naisen näkökulmasta. Suosikkituotteeni, emäksisen MeineBasen, kehittäneen Jentschuran tytär kertoi, että naisen elämässä on muutama kohta, jolloin metabolismissa tapahtuu muutoksia. Toinen on raskauden aikana, kestäen 3kk synnytyksen jälkeen ja toinen kriittinen kohta vaihdevuosien aikana. Nainen altistuu samoille ongelmille myös hormonaalisia ehkäisypillereitä käyttäessään.

Vaaralliset aineet mahdollisimman kauas sikiöstä

Hänen mukaansa muutokset hormonitoiminnassa sekä kuukautisvuodon puuttuminen aiheuttavat sen, että keho ei poista ylimääräisiä kuona-aineita niin tehokkaasti. Raskausaikana tämä näkyy kuulema esimerkiksi turvotuksena. Jos elimistön happojen ja kuona-aineiden määrä nousee, elimistö pyrkii lisäämään vesimäärää, jolloin pitoisuudet laimenevat.

Tämä selittää myös sen, miksi äärialueet, kuten kasvot, jalat ja kädet turpoavat: keho vie haitalliset aineet mahdollisimman kauas tärkeimmästä eli sikiöstä.

Apua raskausajan turvotukseen

Raskausaikana turvotuslääkkeitä ei saa missään nimessä käyttää, sillä kuten edellä on kuvattu: turvotuksella on erittäin tärkeä tehtävä. Se suojaa kohdussa kasvavaa vauvaa haitallisilta aineilta.

Turvotusta kannattaa hoitaa runsaalla nesteellä ja syömällä runsaasti kasviksia ja kohtuudella hedelmiä ja marjoja. Suolan käyttöä kannattaa välttää. Näin neste poistuu munuaisten kautta. P.Jentschuran tytär kuitenkin muistutti eilen siitä, että itse asiassa iho on munuaisten jatke. Haitallisia aineita, kuten happoja, on mahdollista poistaa kehosta myös ihon kautta. Näin tapahtuukin esimerkiksi hikoillessa, tämän takia hikoilu onkin yksi kehon kannalta hyödyllisistä vaihdevuosioireista.

Happojen poisto ihon kautta toimii vauvoilla luonnostaan. Lapsivesi on emäksistä. Jos happopitoisuus kasvaa vauvan ihon läheisyydessä, siirtyvät hapot ihon läpi lapsiveteen. Pitoisuuksilla on nimittäin taipumus tasaantua. Näin lapsiveden emäksisyys pumppaa kohdussa kasvavasta vauvasta ylimääräisiä happoja.

Aikuisilla mekanismi on usein häiriintynyt happamien pesuaineiden sekä kosteusvoiteiden käytön takia.

Raskausaikana turvotusta voi siis hoitaa ihon kautta poistamalla ylimääräisiä happoja esimerkiksi MeineBase-kylvyillä. Hyvä vinkki on myös tehdä emäksinen jalkahaude. Se tehdään kastelemalla ohuet puuvillasukat MeineBase-vedessä. Sukat vedetään yöksi jalkaan ja päälle laitetaan villasukat, jottei sänky kastu.

Vaarana raskausmyrkytys

Raskausaikainen turvotus voi myös olla merkki raskausmyrkytyksestä, joten turvotuksen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Lisää kirjoituksiani MeineBasesta:
Hiusten pesu MeineBasella
Vanha suola kaunistaa

 

Avainsanat

Kommentit

Mitäpä jos et antaisi virheellistä informaatiota äideille ja syntymättömille sikiöille hengenvaarallisesta taudista eli pre-eklampsiasta (raskausmyrkytys). Turvotustusta voi ilmetä raskausmyrkytyksessä, mutta turvotus ilman muita oireita ei viittaa mitenkään raskausmyrkytykseen. Tämän takia onkin edesvastuutonta pelotella äitejä turvotuksella ja samalla jättää ne oikeasti hälyttävät oireet mainitsematta (verenpaineen nousu, kohonneet virtsan valkuaisarvot, päänsärky, näköhäiriöt ja ylävatsakipu). Suosittelen sinua lukemaan aiheesta lisää esimerkiksi täältä, koska tiedoissasi tuntuu olevan perusteellisia puutteita: http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00167

Omana raskausaikana en turvonnut, mutta lapsivettä oli paljon. Ja muistan että oli jatkuvasti jano. Käytän kuitenkin hormonikierukkaa endometrioosin hoitoon, jotta voin elää normaalia elämää. En siltikään siitä turpoa, vaikka ei ole kuukautisia. Voin paremmin kuin koskaan, vaikka minun ”luonnontilaan” on näin koskettu.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.