Kotitalouskriisi
6.7.2012

Kesäkeittiön perustukset

Kesäkeittiön perustukset

Rakastamme kesäkeittoja. Alla onkin tämänpäiväinen resepti. Valmistan keiton yleensä heti aamulla, lasten avustuksella tietty. Pojat kuorivat valkosipulit ja heittelevät kasviksia kattilaan.

Tällä reseptillä valmistettua keittoa, tai sen eri versioita, syömme kesäisin ainakin kolmena päivänä viikossa. Vauvalle jäähdytän paloja sormisyötäviksi ja tilsin haarukalla pääannoksen, jonka syötän hänelle lusikalla.

Kesäkeittoni
perusresepti
:

  • kattilan pohjalle noin kilo uusia perunoita pieninä paloina
  • 3-4 porkkanaa kiekkoina ja tikkuina
  • 2-3 kevätsipulia renkaina ja suikaleina
  • kukkakaali paloina
  • parsakaali paloina
  • pätkä purjoa suikaleina
  • 4 valkosipulin kynttä, joista puolet lisätään heti, loput lopuksi
  • kiehuvaa vettä niin, että ainekset (melkein) peittyvät
  • purkki kermaa ihan lopuksi
  • voita 2-3 ruokalusikallista
  • mustapippuria maun mukaan
  • korianteria, persiljaa, tilliä (tänä kesänä korianteri-persilja toimii parhaiten)
  • sitruunamehua
  • suolaa kaikille yli vuotiaille

Ladon aina pohjalle perunat, koska niiden kypsyminen vie eniten aikaa. Loput ainekset heitän kattilaan reseptin järjestyksessä. Keitän vedenkeittimessä vettä ja kaadan kasvisten päälle. Parsakaalien nuput voivat jäädä vähän veden pinnan yläpuolelle, etteivät ne mene liian pehmeiksi. Keitän noin 15 minuuttia, vain kunnes perunat ovat kypsiä.

Valkosipulia ja kevätsipulia lisään keittoon pariin otteeseen. Haluan että keitossa on keitetyn sipulin lisäksi tuorettakin makua. Lopuksi lisään kerman ja yrtit. Suolaa lisään vasta jokaisen omalle lautaselle, kuten myös puristan sitruunan mehua.

Kokkeilkee ja naattikee!

 

Avainsanat

Kommentit

Hei pakko kokeilla tätä! 🙂 Kuulostaa niin herkulliselta!

Kiitos kovasti maukkaasta reseptistä! Kokeilin ja nautin, ja mieskin tykkäsi, joten tätä keittoa on kyllä tehtävä pian uudestaan.

Kiitos myös blogistasi, jota on ilo lukea. Olit ehdoton suosikkini Iholla-ohjelmassa ja ilahduin kovasti, kun huomasin että pidät blogia. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi ja erityisterkut suloisille lapsillesi! 🙂

Kiitos, Maria ihanasta reseptistä! Keitto näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta, että on pakko kokeilla. 🙂

Blogisi on raikas ja tekstisi ovat todella lämminhenkisiä; jokaista tekstiä on ollut nautinto lukea.

Voi Maria,

mä oikeasti ihailen sua niin paljon! Sun tapaa kirjoittaa, kertoa asioista, tuota lämpöä, joka hehkuu kaikesta, mihin sä jotenkin liityt 😮 Iholla sarjassa olit alussa asti mun lemppari.. vaikka koitte välillä epätoivon hetkiä, susta huokui aina sellainen lämpö, joka sai mut uskomaan, että kaikki järjestyy.. aina. Loppujen lopuksi. Oot antanut uskomattoman paljon ja toivottavasti itsekin saanut. 🙂 Mä olen tällä hetkellä 22- vuotias ja mä toivon, että jonain päivänä mä olen yhtä mahtava äiti kuin sä! Esikuvani. 🙂

Haleja! 🙂

– Liini

Ihania sanoja. Kiitos.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.