Kotitalouskriisi
17.5.2017

Ilmainen hieronta joka ilta – VIDEO ja ARVONTA

Ilmainen hieronta joka ilta – VIDEO ja ARVONTA

Kaupallinen yhteistyö Urtekram

Arjessa rutiinit saattavat aaltoilla ja muuntua. Nyt meidän perheessä on käynyt niin, että edellisen kirjan (Veljeni Leijonamieli) loputtua, illan lukuhetken on syrjäyttänyt iltahieronta. Iltahieronta rauhoittaa ja tuo hyvää oloa niin lapsille kuin äidillekin.

Olen aivan haltioitunut siitä, miten taitavia koskettamaan lapsista on tämän rutiinin myötä tullut. Koskettaminenkin on taito.

Eivätkä sadut ole tietenkään kokonaan jääneet. Hieronnan aikana keskustelemme elämästä, kerromme ihania muistoja ja tulevaisuudenkuvia ja joskus kuvitan lasten selkiin tarinan kosketuksella.

Teimme toissailtana lasten kanssa hierontahetkestä pienen videon, jonka voit katsoa tästä.

Urtekram Morning Haze – luomulaatuinen kosmetiikkasarja apteekkeihin

Itse en ole tähän mennessä ollut apteekkikosmetiikan fani. Yksi syy saattaa olla se, että perusvoiteista kuului viime vuonna niin paljon huonoja uutisia. Onneksi Urtekram on päättänyt tehdä luomulaatuista ja turvallista kosmetiikkaa myös apteekkeihin. Minusta on tosi hienoa, että täysin luomulaatuisia tuotteita on nyt saatavilla apteekeissa ihmisille, jotka ehkä eivät ennen ole tutustuneet tai uskaltaneet kokeilla luomukosmetiikkaa.

Urtekram Morning Haze -sarja

  • Ei sisällä hormonaalisia haitta-aineita
  • Ei sisällä synteettisiä hajusteita
  • Ei sisällä synteettisiä lisäaineita
  • Tuotteissa on ihana mieto ja miellyttävä tuoksu
  • Luomusertifioitu
  • Tehty 100% luonnollisista ainesosista
  • Vegaaninen

Morning Haze Arvonta

Osallistu arvontaan kertomalla tähän postaukseen teidän iltarutiineista, millä saat lapset rauhoittumaan parhaiten? Toimiiko teillä vauvahieronta, iltasatu, unilaulu vai näiden yhdistelmä?

Palkintona arvotaan yksi täydellinen Urtekram Morning Haze –kosmetiikkasarja, joka sisältää tuotteita kaikkiin arjen kosmetiikkatarpeisiin. Palkinnon arvo on noin 70 euroa.

Arvonnan voimassaoloaika on tasan kuukausi, 14.6.2017 asti. Osallistu kirjoittamalla kommentti ja yhteystiedot. (Yhteystiedot näkyvät vain minulle.)

Avainsanat

Kommentit

Iltasatu.

Pitkän kaavan mukaan mennään, eli paljon sylittelyä ja rauhoittumista ennen sänkyä ja siellä hetki silittelyä vielä

Iltasatua päätä silitellen. Takuuvarma rauhoitushetki

Iltasatu

Iltasatu

Silloin kun lapset olivat vielä pieniä niin iltasatu toimi parhaiten.

Iltapala

iltakävely!

Tutut iltarutiinit ja nukkumaanmenoaika.

Iltarutiinit auttavat rauhoittumaan ennen sänkyyn menoa. Sängyssä sitten iltasatu ja hyvänyön toivotusten saattelemana unten maille. Meillä on ollut sellainen helppo tapaus.

Iltasatu

Laulan kunnes pikkuinen nukahtaa. ”Joka ilta kun lamppu sammuu” on ikisuosikki.

Lapset saan rauhoittumaan parhaiten iltasadun ja pään silittelyn yhdistelmällä, Monesti toimii paremmin itse spontaanisti kerrottu satu koska lapset eivät ole ennen kuulleet sitä eivätkä osaa ennakoida ollenkaan, jolloin ne keskittyvät paremmin ja nukahtavat todella paljon nopeammin jo ensimmäisellä yrityksellä.

Iltasatu ja sen jälkeen selkään piirtäen kerrottu/laulettu tarina…

yhteinen iltaruokailu, jonka jälkeen hetki vielä iltapuuhia, esim. joku rauhallinen leikki, sitten iltapesulle ja hiukan iltasatua.

Iltasatu

iltasatu.

Iltasatu

Pötkötellään sängyllä, luetaan satu ja lauletaan.Sitten vähän silittelyjä ja vieressä pötköttelyjä niin kyllähän vaan saadaan äippä nukahtamaan 🙂

Voit nukkua -kirjan neuvoja aloitetaan juuri seuraamaan, eli jonkinlaisella yhdistelmällä mennään.

Lapsen saa rauhoittumaan iltapesu, sen jälkeen iltasatu ja jos ei simahda iltasadun aikana niin jatkan iltalaululla. Lempi laulu on nukkumati nukkumatti lasten…

iltarukous ja hyvänyön toivotukset

Iltasatu ja hetki ”silitärapsutusta”. 🙂

Iltakylpy, iltapala, hampaiden pesu ja rauhallinen satuhetki iltarukouksineen.

Iltapesut ja unisatu =).

iltasauna tai pesu

Kylpy ja iltasatu 🙂

Kyllä vaan tule hyvä ja lämmin olo,kun lapsi tulee syliin.

Lapsia ei minulla ole mutta koiravauva on. Illalla makoileen minun vieressä sohvalla ja usein nukahtaa siihen. <3

Unimusa toimii

Mulla ei omia lapsia ole, mutta oikkusisarukset ja sisarusten lapset saa parhaiten rauhottumaan iltalaululla, -sadulla tai juttelemalla vielä ennen ku nukahtaa. Usein kuitenki näiden kaikkien yhdistelmä toimii parhaiten.

Iltasatu yhteisesti sohvalla,sen jälkeen omissa huoneissaan toinen lapsista haluaa hierontaa/silittelyä selälle ja toinen lapsista haluaa että kädet&jalat rasvataan tai välillä tehdään rentousharjoitus. Lapset ovat jo aika isoja, mutta silti samalla tavalla jatketaan niin kauan kuin he haluavat!

Lämmin kylvetys ja sen jälkeen sylissä oleminen, pään paijaaminen.

Iltarukous ja laulut

Unilaulu tai iltasatu ja yleensäkin rauhoittuminen.

Lapseton, mutta kissalapsi on. Ilta rauhoitetaan sohvalla yhdessä
loikoillen 🙂

iltasatu 🙂

Yhteinen iltahetki rauhoittuen ja lasta peitellen

Iltasatu ja iltalaulu kuuluu rutiineihin. Lapset rakastavat myös hierontaa mutta sitä tulee harvoin annettua.

Hieronta on ihana idea välillä iltasadun sijaan! Harjoittaa myös lapsen läsnäoloa. Ja pitää muuten testata tätä uutta sarjaakin😉

Iltasatu on se perinne, jonka olen siirtänyt myös omille lapsilleni.

Iltasatu ja pienin nukahtaa rinnalle

Samat rutiinit toistetaan. Useinkaan rahoittaminen/rauhoittuminen ei onnistu. Nukutus kestää 1-3 tuntia.

Köllötellään yhdessä sängyssä ja illasta riippuen luetaan satua tai höpötellään omia juttuja 🙂

Rutiinit

Iltapesun jälkeen yhdessä pojan kanssa sänkyyn köllöttelemään. Harvoin uni tulee heti ja nukuttamisesta on tullut ihana yhteinen rauhoittumishetki. Puristellaan toistemme sormet läpi, kikatellaan ja silitellään.

Kun poikani oli pieni, niin ohjenuorana oli iltapalan ääressä juttelu, sitten iltapesu, iltasatu ja unilaununa Sininen uni. Nuo eväät yleensä toimivat ja sen lisäksi oman itseni rauhoittuminen noihin hetkiin. Ymmärrän tilanteesi, koska toimin itsekin saamalla alalla.

Iltasatu sängyssä.

Meillä iltapesut, hyvän yön toivotukset, halausten ja pusujen kera. Luetaan tai kuunnellaan iltasatu. Toisinaan silitellään ja sylitellään :).
Terv. 3 pienen lapsen äiti.

Meillä toimii yhteinen iltapala, jonka jälkeen hampaidenpesu ja iltasatu!

Hieronta on aina ihanaa!

pallohieronta tai iltasatu,

Kun poika oli pieni niin hyräileminen sai parhaiten rauhoittumaan ja nukkumaan.

Meillä iltaisin iltapala ja hampaiden pesu. Sen jälkeen sänkyyn ja toinen vanhemmista lukee iltasadun. Sitten vielä iltahalit ja hyvän yön toivotukset.

Iltasatu on lapselle mieleinen 🙂

Iltapesut ja iltarukous.

Vielä niin pieni, mutta unilauluja ja nyt viimeisimpänä myös luetaan pieni pätkä lastenkirjaa ja sitten se tissi on vielä kohta 9kk ikäiselle pikku-miehelle se paras ja tärkein rauhoittumiskeino sylin ohessa.

Iltasatu ollut ihan vauvasta asti molemmilla pojilla. Tällä hetkellä menossa Harry Potter.

Kummilapselle luen ja laulan (vaikka hän sanoi etten osaa 😀 ). Saa nähdä mikä traditio omalle miniperheelle muodostuu, kun esikoinen syntyy lokakuussa <3 En malta odottaa yhteisiä iltahetkiä.

iltasatu

Ei ole omia lapsia mutta hoitolapsilla iltasatu toimii parhaiten.

Iltasatu ja yhdessä köllöttely.

Iltarutiinit ja iltasatu, rupattelua päivän kulusta.

Iltasatu on meillä aina toiminut, väliin sitä ei saa jättää vaikka kaveri olisi kuinka väsynyt. Joskus käy niin, ettei ehdi kuin pari-kolme lausetta lukea kun jo kaveri on täydessä unessa.

Kylpy, iltasatu ja laulu.

Jutellaan päivän parhaasta ja kurjimmasta jutusta, luetaan iltarukous ja iltasatu.

Iltasatu ehdoton joka ilta 🙂 tärkeä rutiini. Myös kiitollisuutta pohdimme päivän päätteeksi iltaisin. Ennen nukahtamista lapsi saa turvaa kun sovitaan että nähdään unessa ja yhdessä mietitään mitä unessa tapahtuisi. Illat ovat tärkeitä päivän päättäjiä ja huolien ja ilojen jakamisen hetkiä josta hektisyys on kaukana. Ah!

Samat tutut rutiinit kun toistuuvat joka ilta, on lapsikin rauhallinen. Iltasatu on yksi tärkeimmistä ja hali pusut 🙂

Nuorin lapseni on 9- vuotias. Hän rauhoittuu, kun illalla ei olla enää millään älylaitteella.

Ei ole enää pieniä, mutta kyllä aikoinaan tuli luettua iltasadut aina.

Meillä muksut 8v & 6v.
Iltapesujen jälkeen iltapala, jonka jälkeen katsotaan kaikki yhdessä ~puoli tuntia telkkaria (en tv:n suuri puolestapuhuja ole, mutta tämä on hyvä keino saada koko poppoo yhdessä sohvalle!). Pyrin valitsemaan katsottavaksi Avaraa Luontoa tms. ”opettavaa”. Välillä katsotaan vaikka mitä Wipeouttia jos ipanat kerkeävät kaukosäätimelle ensin 😀
Telkkarirauhoittumisen jälkeen joko iltasatu tai unilaulut.

Meidän iltarauhoittumiseen kuuluu ensin kuulumisten vaihto, esikoinen etenkin purkaa mieltään mielellään iltaisin, sitten pyritään kerran viikkoon tekemään satuhierontaa ja joka ilta luetaan iltasatu ja lopuksi kuunnellaan unimusiikkia tai laulan itse unilaulun. 🙂

Meidän kolmevuotiaalla on iltarutiinina ollut jo pitkään ensin isin kanssa unileikit sängyssä, sen jälkeen äidin lukema unisatu, ja sitten unimamma (eli äidinmaitoa tissistä). Usein myös laulellaan unilauluja ja paijaillaan, ja aina tietysti myös halitaan ja kuiskitaan helliä sanoja! Eilen lapsi kokeili mummin kanssa satuhierontaa, sitä ajattelin itsekin kokeilla pian 🙂

Ei ole lapsia, mutta pienempänä iltasatu oli kova juttu. Toisten lapsia hoitaessa luen heille iltasadun, joka on toiminut hyvin.

Iltasadulla meillä rauhoitutaan nukkumaan

iltasatu on hyvä nukuttamisrutiini, joka rauhoittaa lapset yöunille

Lapseton, hellin pikkukoiraani <3

Rauhoittavat tutut iltarutiinit. Mietitään yhdessä päivän mukavat asiat mistä voi olla kiitollinen, iltarukous ja lopuksi iltasatu.
Kristiina

Lapseton , rasvaan jalat ja hellin koiraa

Yhteinen hampaidenpesu ja peittely

Ei ole lapsia, tykkään kyllä lukea itselleni ennen nukkumaan menoa:)

Mulla ei ole lapsia, mutta kummitytölle olen joskus lukenut iltasadun ja iltarukouksen. Illalla on hyvä hetki puhua, jos pientä on jäänyt jokin asia päivän aikana askarruttamaan. Kun mahdolliset mielessä pyörivät asiat on selvitetty, kiva satu luettu ja iltarukouksen myötä kiitetty päivästä ja pyydetty Taivaan Isää siunaamaan myös tuleva yö, on hyvä käydä rauhassa nukkumaan. Näin omatkin vanhempani minut nukuttivat, ja hyväksi nukkujaksi kasvoin 😀

Hyvä olo ja ihot rasvattuina iltalukemista!

Vauvalla toimii vain iltatissi 😀

Iltasatu ja iltapala. Rauhallinen fiilis.

No, tämähän on nyt hyvinkin rajattu, että kuka pystyy osallistumaan arvontaan :). Tahdon osallistua, vaikkei minulla lapsia olekaan :D. Veljen lapsia aikoinaan kun olin hoitamassa niin iltasatu luettiin ja sitten he menivät itse nukkumaan.

Iltasatu toimii aina.

Laulu ja silittely

Vauvalle laulua ja hipsuttelua.

Molemmat lapset saavat valita yhden sadun, mitkä luetaan. Silitellään ja ruvetaan nukkumaan.

Tutut rutiinit iltaisin, halihetki ennen nukkumaan menoa toimivat meillä! Iltasatu luettiin aiemmin lapsen ollessa pienempi. 😊

Hyvän yön toivotukset pusujen ja halien kera, sen jälkeen joko silitän 3v tytön uneen tai makaan vieressä kunnes nukahtaa (illalla on hyvä hetki antaa läheisyyttä päivän päätteeksi). Joskus luetaan iltasatukin, Sammakkoprinssi.

iltasatu ja kylpy jo aikaisemmin, iltapalan jälkeen vain hampaiden pesu ja halit ja peittely

Iltasatu

Omia lapsia ei ole, mutta äiti silitteli mua kun olin lapsi ja se rauhoitti aina 🙂

Meillä luetaan iltasaduksi lasten valitsemia kirjoja joka ilta, ollaan yhdessä lähekkäin sängyn reunalla tai pehmoisella matolla ja silitellään rauhoittelevasti. Samalla on hyvä myös rasvata lasten ihoa ja harjata hiukset yötä varten pois sotkeentumasta. Kivat pienet iltarutiinit pitävät huolen, että kaikille jää hyvä mieli pitkän päivän päätteksi.

Naapurin lapset rauhoittuvat, kun syötän niille pullaa ! Jaamme myös voiton, jos sellainen tulee.

Silittelyä, unimusiikkia ja hyvät pimennysverhot! 😂

10v kanssa satunnaisesti lukuhetki yhdessä.
Jos turvaton olo, niin menen tytön viekkuun rapsutan ja silittelen selkää sekä juttelemme kivoista päivän tapahtumista.
Muistelemme menneitä, haaveilemme…

Iltasatu. Jutellaan, silitetään tai hierotaan. Meillä on 4 lasta ja aika lspsikohtaista, mitä kukakin tarvitsee/haluaa.

Iltasatu ja -laulu, lauluun yhdistettynä silittely. Lapsi nauttii selvästi kosketuksesta, joten tuo hierontaidea on loistava!

Iltasatu, mutta hierontaa olisi kiva kokeilla.

Lapset isoja jo 😀

Luetaan kirjaa, lukuvalo pois ja laulan laulun tai pari. Sitten lapsi joko nukahtaa tai sitten ei..

Meillä on perusiltarutiinit joita noudatetaan joka ilta, mielestäni tämä luo turvaa lapselle. Iltasatu on tärkeä yhteinen hetki myös.

Meillä oli käytössä hyvin kellontarkat rutiinit iltapesuine, -satuine ja -rukouksine – vaikka uskonnottomia ollaan.

Iltasatu

Meillä iltakylvyn ja hammaspesun jälkeen luetaan lapselle iltatarina, jonka jälkeen hänet peitellään sänkyyn halien, pusujen ja hyvänyöntoivotusten saattelemina, kerrotaan kuinka rakas, arvokas ja ihana hän on ja luetaan iltarukous. =)

Iltalaulu, silittely ja kerrotaan mikä on ollut kivaa päivässä. Toistaiseksi tämän tekee vain vanhemmat, kun poika on vasta 1,5v.

Iltasatu ja iltaruno kuuluvat rutiineihimme 🙂

Iltasatu ja usein myös lyhyt unilaulu.

Ravitseva iltapala, sitten pesut ja iltasatu, siihen leikki-ikäinen nukahtaa.

iltasatu, jonka jälkeen unilaulut.

Iltasatu, keksitty tai luettu.

lapset ovat jo koululaisia, joten alkaa mennä jo omalla painollaan. Pienempiä kun olivat luettiin iltasatua 30min. Sadun jälkeen hetki vanhemman nukahtamista pelänneen vierellä – nuorempihan nukahti jo heti iltasadun alussa.

Minulla on kolme lasta ja iltapalan ja hsmmaspesun jälkeen jokainen saa valita vuorollaan iltasadun eli kahdesti viikossa joka lapsella on vuoro valita ja äiti valitsee sitten yhtenä päivänä 😁. Iltasadun jälkeen peittelen lapset sänkyihin ja juttelen muutaman sanan, kuskaan Aku ankkaa, vettä, käytän vielä pissalla jne… iltasuukkojen ja hyvänyöntoivotuksien jälkeen lapset jää sänkyihin ja lupa on lukea(koululainen lukee ja nuoremmat katsoo kuvia 😀 hetki kirjaa, johon aika hyvin simahtavat 😊

Iltasatu ja jokin lasten valitsema rauhallinen laulu (yhdessä) laulettuna. Muutaman kerran on nyt kokeiltu satuhierontaa, joka kyllä toimii hyvin rauhoittajana. Tarinaa on kiva kuunnella ja kosketus rauhottaa, sanoo lapset 🙂
-Kati

Iltasatu ja 3 kivointa asiaa päivästä keskustelu.

Iltasatuun on totuttu

Joskus luetaan satu, yleensä rapsuttelua ja silittelyä ja radiosta kuunellaan lauluja tai satuja.

Omasta lapsuudesta opittuna luemme uuden ja tuntemattoman iltasadun niin, että nauhoitamme samalla. Lapsilla on tyynyn sisään piilotetut minikaiuttimet, joista on kiva kuunnella tuttua satua äidin tai isin lukemana, ja samalla kuulevat omia kommenttejaan luettavaan satuun. Joinain iltoina eivät halua satuja luettavankaan vaan kuuntelevat mielellään tallenteita. Isompi tyttö keksii myös omia satuja joita pienempi kommentoi ja näistäkin syntyy kiva tallennekirjasto. Likat rauhoittuvat aivan huomaamatta eikä nukkumaan menemisestä tarvitse taistella.

Koululaisen kanssa jutellaan hetki päivän kuulumiset ja seuraavan päivän tapahtumista. Pienemmän silittelen uneen. Mukaan arvontaan, juuri katselin kaupassa Urtekramin ruusushampoota ja aion kokeilla seuraavaksi.

Iltasatu on ihan best. Mukaan arvontaan.

Rutiinit säännöllinen aika jutustelua ja halit

Iltasatu sängyssä

Rutiinit auttavat rauhoittumaan, ne toimivat niin kuin kaikessa arjessa.

Ei lapsia. Rauhoitun illalla miettimättä asioita, joihin en voi vaikuttaa.

Valitettavasti en ole saanut lapsia.

rauhallisella oleilulla jo paljon ennen nukkuumaanmenoaikaa, ei rajuja leikkejä

Iltasatu

Iltasatu ja yleinen rauhoittuminen iltaa kohden

Minulla ei ole lapsia

Aiemmin oli vauvahierontaa (voisi aloittaa uudellen), mut nyt jo pitkään 1,5 vuotias on saanut kuunnella iltalaulua tai satua. Arkisin usein laulu, ja viikonloppuisin satu. 🙂

Pienelle toimii parhaiten lämpöinen suihku, yöpuku, hampaiden pesu ja iltasatu. Sen jälkeen kuuntelee vielä äänikirjaa nukahtamiseen saakka.

iltalukeminen rauhoittaa

Hieronta iltaisin auttaa uneen.

iltasatu on toiminut meilläkin

Iltasatu

iltasatu toimii hyvin

Juon kahvia, pesen hampaat ja lähden töihin.

iltasatu

Lähekkäin olo ja iltasatu

Iltasatu ja silitteyä. Suositeltava yhdistelmä edelleenkin.
– Seijahannele

Iltasatu ja imetys on hyväksi todettu kombo. 😉

Tarkemmat yhteystiedot unohtui 😀 Ihanan yleellisen näköiset pullot!

Meillä luetaan ja silitellään. Tyttären kanssa kerromme usein myös viisi kivaa asiaa menneestä päivästä tms.

Iltasatu myöskin. Lisäksi kerron tyttärelleni joka ilta jonkin asian ajasta kun hän oli pieni vauva. Osaa jo odottaa ja pyytää iltaisin tätä. ”Äiti, kerro taas tarina siitä kun – oli pieni vauva😊

Iltarutiinien jälkeen isä lukee iltasatu ja äiti laulaa unilaulun, jota laulaessa samalla silittelee. Iltarutiineihin kuuluu myös perusteellinen raskaus, lapsen atopiasta johtuen. Siksipä kyseiset tuotteet kiinnostavat 🙂

Voi ei mitä korjauksia puhelin teki :D. Isä lukee iltasadun ja raskaus ei kuulu rutiineihin vaan rasvaus. Hehe

lapsia ei taloudesta löydy, mutta itse rauhoitun iltaisin sängyssä kirjaa lukemalla nukkumaan mennessä. toimii 🙂

Vanha konsti eli iltasatu rauhoittaa.

Iltasadun jälkeen laulan iltalaulun tai sitten laitetaan iltalaulut cdltä.

Iltasatu, halitaan ja mietitään, mikä oli päivässä kivaa.

Ollaan lähekkäin.

Ihana arvonta 🙂 meillä toistuu samat rutiinit illasta toiseen: iltapala, iltapesut, satu ja jalkojen rasvaus/hieronta. Poika 4v rauhoittuu näin parhaiten. Vauva 2kk nukahtaa vielä rinnalle 🙂

Pienemmän lapsen kohdalla laulan ja silittelen samalla. Isomman lapsen kohdalla hän valitsee jonkun mieleisensä biisin, mitä kuunnellaan samalla kun hieron tai silittelen.

Iltarutiinit ovat meillä tosi tärkeät, ne rauhoittavat lapsen ja aikuisenkin unille. Molemmille lapsille, myös isommalle 9veelle, luetaan iltasatu. Sen lisäksi lauletaan tuutulaulut, silitellään ja suukotellaan, toivotetaan hyvät yöt.

Meillä toimivat rutiinit, joiden loppupuolelle kuuluvat iltasatu ja iltarukous ja aikuisen läsnäolo vielä pienen tovin ajan hiljaisuudessa. Sinne ne murut nukahtavat 🙂

iltasatu

Iltasatu tai -laulu 🙂

Voi meillä on aina ihanaa kun lapset ovat illalla tai yötä täällä mummolassa. Katsotaan lasten elokuvaa ja nautitaan herkkuja, nukutaan hyvin.

Iltakylpy, ruokailu ja iltasatu

Minun pikkuiseni on kärsinyt paljon mahavaivoista, joten iltarutineiksi on muodostunut jalkahieronta öljyn kanssa ja laulaminen ja se saa pikkuisen rauhoittumaan. On suloista kattoa ku pikkuinen vain nauttii. ❤

Unilaulut, imetyshetki.

Iltarutiinit, kuten pesulla käynti ja yökkärin laittaminen toimivat meillä. Joskus iltasatu. Pienin nukahtaa vielä rinnalle <3 Kaikille tärkein juttu kuitenkin tuntuu olevan se, että illalla kerrataan mikä oli päivässä parasta kenenkin mielestä ja sitten se, kun annetaan pusut ja halit ja kerrotaan, että rakastaa 🙂

Tyttö on niin pieni, että rauhoittuu iltaisin rinnalle.

Iltasatu ja unilaulu.

Iltasadulla mennään.

Iltapesut, sängyssä sylittelyt, silittelyt, iltalaulu, ja usein hierontaa eteerisillä öljyillä 🙂

Vau mikä arvonta!! Iltarituaaleihin kuuluu samoina toistuvat rutiinit; iltapuuro, verhot ikkunoihin (pimentämään), wc-puuhat ja iltamaito. Iltalaulut ja nukkumaan. 🙂

Hetken jutustelu päivän asioista sekä yleensä joku kiva juttu, jolle nauretaan vielä yhdessä. Valot pois ja hyvän yön toivotukset.

Molemmat toimii.

Poika saa hetken leikkiä omassa sängyssään traktoreilla, minkä jälkeen ”luetaan” pari iltasatua (lukeminen on lainausmerkeissä, sillä lapseni ei voi sietää lukemista, hän haluaa, että kerron kuvista omin sanoin 😀 ).

Iltasadulla yritän rauhoittaa kolme poikaani. Olisi ihana saada testiin tää tuote!

Minulla ei ole lapsia, mutta itselleni äitini luki joka ilta sadun, ja tätä aion itse jatkaa jos joskus saan lapsia. Erittäin tärkeä heti molemmille osapuolille, rauhoittaa, kehittää mielikuvitusta ja kielen kehittymistä ja yhdistää lapsen ja aikuisen. <3

Iltasatu toimii parhaiten.

Illalla rauhoitutaan ja luetaan iltasatu 🙂

Meillä on vauvan kanssa sylihetki/maitohetki ja omassa huoneessa rauhoittuminen<3

Iltapesu ja käsi kädessä matka yhdessä nukkumaan.

Joka ilta kysyn lapsilta (6 & 7 v) mikä tässä päivässä on ollut kivaa ja mikä on ollut huonoa. Sitten nauramme,itkemme tai vaan fiilistelemme päivän kulkua. Tytöille on tärkeää että heidän ajatuksille on aikaa ja nukahtavat helposti kun päivän ”taakka on purettu” yhdessä 🙂

Iltasatu.

Iltasatu sängyssä makoillen. Monena iltana vaan meinaan itse nukahtaa ennen lapsia, vähän turhankin rentouttavaa.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Yhteystietosi

Yhteystietosi näkyvät vain bloggarille ja niitä käytetään vain tässä postauksessa mainittuun tarkoitukseen. Yhteystietojasi ei myöskään luovuteta kolmansille osapuolille.