Kotitalouskriisi
17.5.2017

Ilmainen hieronta joka ilta – VIDEO ja ARVONTA

Kaupallinen yhteistyö Urtekram

Arjessa rutiinit saattavat aaltoilla ja muuntua. Nyt meidän perheessä on käynyt niin, että edellisen kirjan (Veljeni Leijonamieli) loputtua, illan lukuhetken on syrjäyttänyt iltahieronta. Iltahieronta rauhoittaa ja tuo hyvää oloa niin lapsille kuin äidillekin.

Olen aivan haltioitunut siitä, miten taitavia koskettamaan lapsista on tämän rutiinin myötä tullut. Koskettaminenkin on taito.

Eivätkä sadut ole tietenkään kokonaan jääneet. Hieronnan aikana keskustelemme elämästä, kerromme ihania muistoja ja tulevaisuudenkuvia ja joskus kuvitan lasten selkiin tarinan kosketuksella.

Teimme toissailtana lasten kanssa hierontahetkestä pienen videon, jonka voit katsoa tästä.

Urtekram Morning Haze – luomulaatuinen kosmetiikkasarja apteekkeihin

Itse en ole tähän mennessä ollut apteekkikosmetiikan fani. Yksi syy saattaa olla se, että perusvoiteista kuului viime vuonna niin paljon huonoja uutisia. Onneksi Urtekram on päättänyt tehdä luomulaatuista ja turvallista kosmetiikkaa myös apteekkeihin. Minusta on tosi hienoa, että täysin luomulaatuisia tuotteita on nyt saatavilla apteekeissa ihmisille, jotka ehkä eivät ennen ole tutustuneet tai uskaltaneet kokeilla luomukosmetiikkaa.

Urtekram Morning Haze -sarja

  • Ei sisällä hormonaalisia haitta-aineita
  • Ei sisällä synteettisiä hajusteita
  • Ei sisällä synteettisiä lisäaineita
  • Tuotteissa on ihana mieto ja miellyttävä tuoksu
  • Luomusertifioitu
  • Tehty 100% luonnollisista ainesosista
  • Vegaaninen

Morning Haze Arvonta

Osallistu arvontaan kertomalla tähän postaukseen teidän iltarutiineista, millä saat lapset rauhoittumaan parhaiten? Toimiiko teillä vauvahieronta, iltasatu, unilaulu vai näiden yhdistelmä?

Palkintona arvotaan yksi täydellinen Urtekram Morning Haze –kosmetiikkasarja, joka sisältää tuotteita kaikkiin arjen kosmetiikkatarpeisiin. Palkinnon arvo on noin 70 euroa.

Arvonnan voimassaoloaika on tasan kuukausi, 14.6.2017 asti. Osallistu kirjoittamalla kommentti ja yhteystiedot. (Yhteystiedot näkyvät vain minulle.)

Avainsanat

Kommentit

No, tämähän on nyt hyvinkin rajattu, että kuka pystyy osallistumaan arvontaan :). Tahdon osallistua, vaikkei minulla lapsia olekaan :D. Veljen lapsia aikoinaan kun olin hoitamassa niin iltasatu luettiin ja sitten he menivät itse nukkumaan.

Iltasatu toimii aina.

Laulu ja silittely

Vauvalle laulua ja hipsuttelua.

Molemmat lapset saavat valita yhden sadun, mitkä luetaan. Silitellään ja ruvetaan nukkumaan.

Tutut rutiinit iltaisin, halihetki ennen nukkumaan menoa toimivat meillä! Iltasatu luettiin aiemmin lapsen ollessa pienempi. 😊

Hyvän yön toivotukset pusujen ja halien kera, sen jälkeen joko silitän 3v tytön uneen tai makaan vieressä kunnes nukahtaa (illalla on hyvä hetki antaa läheisyyttä päivän päätteeksi). Joskus luetaan iltasatukin, Sammakkoprinssi.

iltasatu ja kylpy jo aikaisemmin, iltapalan jälkeen vain hampaiden pesu ja halit ja peittely

Iltasatu

Omia lapsia ei ole, mutta äiti silitteli mua kun olin lapsi ja se rauhoitti aina 🙂

Meillä luetaan iltasaduksi lasten valitsemia kirjoja joka ilta, ollaan yhdessä lähekkäin sängyn reunalla tai pehmoisella matolla ja silitellään rauhoittelevasti. Samalla on hyvä myös rasvata lasten ihoa ja harjata hiukset yötä varten pois sotkeentumasta. Kivat pienet iltarutiinit pitävät huolen, että kaikille jää hyvä mieli pitkän päivän päätteksi.

Naapurin lapset rauhoittuvat, kun syötän niille pullaa ! Jaamme myös voiton, jos sellainen tulee.

Silittelyä, unimusiikkia ja hyvät pimennysverhot! 😂

10v kanssa satunnaisesti lukuhetki yhdessä.
Jos turvaton olo, niin menen tytön viekkuun rapsutan ja silittelen selkää sekä juttelemme kivoista päivän tapahtumista.
Muistelemme menneitä, haaveilemme…

Iltasatu. Jutellaan, silitetään tai hierotaan. Meillä on 4 lasta ja aika lspsikohtaista, mitä kukakin tarvitsee/haluaa.

Iltasatu ja -laulu, lauluun yhdistettynä silittely. Lapsi nauttii selvästi kosketuksesta, joten tuo hierontaidea on loistava!

Iltasatu, mutta hierontaa olisi kiva kokeilla.

Lapset isoja jo 😀

Luetaan kirjaa, lukuvalo pois ja laulan laulun tai pari. Sitten lapsi joko nukahtaa tai sitten ei..

Meillä on perusiltarutiinit joita noudatetaan joka ilta, mielestäni tämä luo turvaa lapselle. Iltasatu on tärkeä yhteinen hetki myös.

Meillä oli käytössä hyvin kellontarkat rutiinit iltapesuine, -satuine ja -rukouksine – vaikka uskonnottomia ollaan.

Iltasatu

Meillä iltakylvyn ja hammaspesun jälkeen luetaan lapselle iltatarina, jonka jälkeen hänet peitellään sänkyyn halien, pusujen ja hyvänyöntoivotusten saattelemina, kerrotaan kuinka rakas, arvokas ja ihana hän on ja luetaan iltarukous. =)

Iltalaulu, silittely ja kerrotaan mikä on ollut kivaa päivässä. Toistaiseksi tämän tekee vain vanhemmat, kun poika on vasta 1,5v.

Iltasatu ja iltaruno kuuluvat rutiineihimme 🙂

Iltasatu ja usein myös lyhyt unilaulu.

Ravitseva iltapala, sitten pesut ja iltasatu, siihen leikki-ikäinen nukahtaa.

iltasatu, jonka jälkeen unilaulut.

Iltasatu, keksitty tai luettu.

lapset ovat jo koululaisia, joten alkaa mennä jo omalla painollaan. Pienempiä kun olivat luettiin iltasatua 30min. Sadun jälkeen hetki vanhemman nukahtamista pelänneen vierellä – nuorempihan nukahti jo heti iltasadun alussa.

Minulla on kolme lasta ja iltapalan ja hsmmaspesun jälkeen jokainen saa valita vuorollaan iltasadun eli kahdesti viikossa joka lapsella on vuoro valita ja äiti valitsee sitten yhtenä päivänä 😁. Iltasadun jälkeen peittelen lapset sänkyihin ja juttelen muutaman sanan, kuskaan Aku ankkaa, vettä, käytän vielä pissalla jne… iltasuukkojen ja hyvänyöntoivotuksien jälkeen lapset jää sänkyihin ja lupa on lukea(koululainen lukee ja nuoremmat katsoo kuvia 😀 hetki kirjaa, johon aika hyvin simahtavat 😊

Iltasatu ja jokin lasten valitsema rauhallinen laulu (yhdessä) laulettuna. Muutaman kerran on nyt kokeiltu satuhierontaa, joka kyllä toimii hyvin rauhoittajana. Tarinaa on kiva kuunnella ja kosketus rauhottaa, sanoo lapset 🙂
-Kati

Iltasatu ja 3 kivointa asiaa päivästä keskustelu.

Iltasatuun on totuttu

Joskus luetaan satu, yleensä rapsuttelua ja silittelyä ja radiosta kuunellaan lauluja tai satuja.

Omasta lapsuudesta opittuna luemme uuden ja tuntemattoman iltasadun niin, että nauhoitamme samalla. Lapsilla on tyynyn sisään piilotetut minikaiuttimet, joista on kiva kuunnella tuttua satua äidin tai isin lukemana, ja samalla kuulevat omia kommenttejaan luettavaan satuun. Joinain iltoina eivät halua satuja luettavankaan vaan kuuntelevat mielellään tallenteita. Isompi tyttö keksii myös omia satuja joita pienempi kommentoi ja näistäkin syntyy kiva tallennekirjasto. Likat rauhoittuvat aivan huomaamatta eikä nukkumaan menemisestä tarvitse taistella.

Koululaisen kanssa jutellaan hetki päivän kuulumiset ja seuraavan päivän tapahtumista. Pienemmän silittelen uneen. Mukaan arvontaan, juuri katselin kaupassa Urtekramin ruusushampoota ja aion kokeilla seuraavaksi.

Iltasatu on ihan best. Mukaan arvontaan.

Rutiinit säännöllinen aika jutustelua ja halit

Iltasatu sängyssä

Rutiinit auttavat rauhoittumaan, ne toimivat niin kuin kaikessa arjessa.

Ei lapsia. Rauhoitun illalla miettimättä asioita, joihin en voi vaikuttaa.

Valitettavasti en ole saanut lapsia.

rauhallisella oleilulla jo paljon ennen nukkuumaanmenoaikaa, ei rajuja leikkejä

Iltasatu

Iltasatu ja yleinen rauhoittuminen iltaa kohden

Minulla ei ole lapsia

Aiemmin oli vauvahierontaa (voisi aloittaa uudellen), mut nyt jo pitkään 1,5 vuotias on saanut kuunnella iltalaulua tai satua. Arkisin usein laulu, ja viikonloppuisin satu. 🙂

Pienelle toimii parhaiten lämpöinen suihku, yöpuku, hampaiden pesu ja iltasatu. Sen jälkeen kuuntelee vielä äänikirjaa nukahtamiseen saakka.

iltalukeminen rauhoittaa

Hieronta iltaisin auttaa uneen.

iltasatu on toiminut meilläkin

Iltasatu

iltasatu toimii hyvin

Juon kahvia, pesen hampaat ja lähden töihin.

iltasatu

Lähekkäin olo ja iltasatu

Iltasatu ja silitteyä. Suositeltava yhdistelmä edelleenkin.
– Seijahannele

Iltasatu ja imetys on hyväksi todettu kombo. 😉

Tarkemmat yhteystiedot unohtui 😀 Ihanan yleellisen näköiset pullot!

Meillä luetaan ja silitellään. Tyttären kanssa kerromme usein myös viisi kivaa asiaa menneestä päivästä tms.

Iltasatu myöskin. Lisäksi kerron tyttärelleni joka ilta jonkin asian ajasta kun hän oli pieni vauva. Osaa jo odottaa ja pyytää iltaisin tätä. ”Äiti, kerro taas tarina siitä kun – oli pieni vauva😊

Iltarutiinien jälkeen isä lukee iltasatu ja äiti laulaa unilaulun, jota laulaessa samalla silittelee. Iltarutiineihin kuuluu myös perusteellinen raskaus, lapsen atopiasta johtuen. Siksipä kyseiset tuotteet kiinnostavat 🙂

Voi ei mitä korjauksia puhelin teki :D. Isä lukee iltasadun ja raskaus ei kuulu rutiineihin vaan rasvaus. Hehe

lapsia ei taloudesta löydy, mutta itse rauhoitun iltaisin sängyssä kirjaa lukemalla nukkumaan mennessä. toimii 🙂

Vanha konsti eli iltasatu rauhoittaa.

Iltasadun jälkeen laulan iltalaulun tai sitten laitetaan iltalaulut cdltä.

Iltasatu, halitaan ja mietitään, mikä oli päivässä kivaa.

Ollaan lähekkäin.

Ihana arvonta 🙂 meillä toistuu samat rutiinit illasta toiseen: iltapala, iltapesut, satu ja jalkojen rasvaus/hieronta. Poika 4v rauhoittuu näin parhaiten. Vauva 2kk nukahtaa vielä rinnalle 🙂

Pienemmän lapsen kohdalla laulan ja silittelen samalla. Isomman lapsen kohdalla hän valitsee jonkun mieleisensä biisin, mitä kuunnellaan samalla kun hieron tai silittelen.

Iltarutiinit ovat meillä tosi tärkeät, ne rauhoittavat lapsen ja aikuisenkin unille. Molemmille lapsille, myös isommalle 9veelle, luetaan iltasatu. Sen lisäksi lauletaan tuutulaulut, silitellään ja suukotellaan, toivotetaan hyvät yöt.

Meillä toimivat rutiinit, joiden loppupuolelle kuuluvat iltasatu ja iltarukous ja aikuisen läsnäolo vielä pienen tovin ajan hiljaisuudessa. Sinne ne murut nukahtavat 🙂

iltasatu

Iltasatu tai -laulu 🙂

Voi meillä on aina ihanaa kun lapset ovat illalla tai yötä täällä mummolassa. Katsotaan lasten elokuvaa ja nautitaan herkkuja, nukutaan hyvin.

Iltakylpy, ruokailu ja iltasatu

Minun pikkuiseni on kärsinyt paljon mahavaivoista, joten iltarutineiksi on muodostunut jalkahieronta öljyn kanssa ja laulaminen ja se saa pikkuisen rauhoittumaan. On suloista kattoa ku pikkuinen vain nauttii. ❤

Unilaulut, imetyshetki.

Iltarutiinit, kuten pesulla käynti ja yökkärin laittaminen toimivat meillä. Joskus iltasatu. Pienin nukahtaa vielä rinnalle <3 Kaikille tärkein juttu kuitenkin tuntuu olevan se, että illalla kerrataan mikä oli päivässä parasta kenenkin mielestä ja sitten se, kun annetaan pusut ja halit ja kerrotaan, että rakastaa 🙂

Tyttö on niin pieni, että rauhoittuu iltaisin rinnalle.

Iltasatu ja unilaulu.

Iltasadulla mennään.

Iltapesut, sängyssä sylittelyt, silittelyt, iltalaulu, ja usein hierontaa eteerisillä öljyillä 🙂

Vau mikä arvonta!! Iltarituaaleihin kuuluu samoina toistuvat rutiinit; iltapuuro, verhot ikkunoihin (pimentämään), wc-puuhat ja iltamaito. Iltalaulut ja nukkumaan. 🙂

Hetken jutustelu päivän asioista sekä yleensä joku kiva juttu, jolle nauretaan vielä yhdessä. Valot pois ja hyvän yön toivotukset.

Molemmat toimii.

Poika saa hetken leikkiä omassa sängyssään traktoreilla, minkä jälkeen ”luetaan” pari iltasatua (lukeminen on lainausmerkeissä, sillä lapseni ei voi sietää lukemista, hän haluaa, että kerron kuvista omin sanoin 😀 ).

Iltasadulla yritän rauhoittaa kolme poikaani. Olisi ihana saada testiin tää tuote!

Minulla ei ole lapsia, mutta itselleni äitini luki joka ilta sadun, ja tätä aion itse jatkaa jos joskus saan lapsia. Erittäin tärkeä heti molemmille osapuolille, rauhoittaa, kehittää mielikuvitusta ja kielen kehittymistä ja yhdistää lapsen ja aikuisen. <3

Iltasatu toimii parhaiten.

Illalla rauhoitutaan ja luetaan iltasatu 🙂

Meillä on vauvan kanssa sylihetki/maitohetki ja omassa huoneessa rauhoittuminen<3

Iltapesu ja käsi kädessä matka yhdessä nukkumaan.

Joka ilta kysyn lapsilta (6 & 7 v) mikä tässä päivässä on ollut kivaa ja mikä on ollut huonoa. Sitten nauramme,itkemme tai vaan fiilistelemme päivän kulkua. Tytöille on tärkeää että heidän ajatuksille on aikaa ja nukahtavat helposti kun päivän ”taakka on purettu” yhdessä 🙂

Iltasatu.

Iltasatu sängyssä makoillen. Monena iltana vaan meinaan itse nukahtaa ennen lapsia, vähän turhankin rentouttavaa.

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Yhteystietosi

Yhteystietosi näkyvät vain bloggarille ja niitä käytetään vain tässä postauksessa mainittuun tarkoitukseen. Yhteystietojasi ei myöskään luovuteta kolmansille osapuolille.